Of... e ova ne go ocekuvav denes! Vcera ripavme na drugo mesto na forumov i site go lincuvavme covekot,so potpolno pravo. No... ova ne e voopsto normalno, ne si postapila pravilno. Neznam kako bi izreagiral tm, na ova mojot bi se seknal. (Makar so sveki super se slozuvame)... Kako mozes da izreagiras taka ne razbiram, pa vozrasna licnost si, so dete.. ajde veke bidnalo,ne bi znaela sto da kazam kako sovet osven da mu ja kazes vistinata, bez da se branis, da si ja priznaes vinata. Tocno te navredila premnogu, no ne te udrila. Si mozela da i ja otvoris vratata i toa bi kazalo se. So sreka.
Ако јадиш трици и си ја нарекуваш снаата неспособна и курва сигурно нема фала да ри речат Мајка сум имам син ама немам право да се понашам вака како свекрвата Снаа сум и ме ваделе од кожа ама сум се контролирала ова вака е циркус Нека го умрат и развлечат човекот шро е у странство отиден за парче леб
Прво во заедница со син ми не би живеела. Уште на мои 25 години му собираме пари за негов стан. Ако се сложуваме супер ако не за празници само ќе се гледаме. Па и тогаш не мора. Ама тепање и вреѓање ? Некогаш и ние снаите сме брзи, сепак тие се мајки на нашите мажи. И јас сум имала кавги и караници но тепање? И демек снаава не и вратила навреди така? Туку ќутејки почнала да ја тепа? Незнам можда и јас грешам можда ете сум старомодна но да паднам на ниво да се тепам вреѓам со снаа ми со тешки навреди како Курва тоа за мене е дно дна! Пре би умрела него тоа да дочекам. А што би било тој да и удрил шамари на твојата мајка?
Значи луѓе , вака. Да не дојде до забуни. Зборувам за жена која е напуштена од нејзиниот сопруг поради НЕВЕРСТВО. Зборувам за жена која на својот син ( девер ми ) му ја уништи врската со вереницата. Зборувам за жена која не може да си прости што јас и мм сме доволно стабилни да бидеме независни и да живееме одделно без ничија команда. Никаде не напоменав дека сум среќна што ја удрив, ниту па ќе бидам. Досега не сум замислувала дека може да избувнам. Сум трпела многу , иако не сме во заедница, но сето тоа заради маж ми. Не ми е воопшто гајле што зборува за мене, може се да мисли, јас знам дека сум верна на мојот маж. Ме погоди тоа што кажа дека сум развратница како мајка ми , а само јас знам каква жртва е и колку е добронамерна мајка ми. И мојот сопруг ја знае и познава каква е, се обиде да ја промени и да и помогне, но таа си тера по нејзино и сака да тоне во сопствената темнина и злоба. Не се плашам лично за мене, и ако треба ќе се извинам. Најмногу би ме погодило да го насеќира маж ми додека е далеку, не сакам да нема спокој.И онака едвај чека да не види и мене и малечката. Ова само дополнително би го срушило.
Ne e bitno minatoto ni na tvojata ni na negovata majka. Stom mazot ti ja ima seuste vo zivotot,bez razlika kakva bila, znaci i prostil i nie, a ni ti- nemozes da i sudis. Kakva i da e , mu e majka. Ne e vo pravo sto te navreduvala, voopsto ne e. No ne si trebala da izreagiras taka, da ja udris. Tebe te boli sto ja navredila tvojata majka, a tvojot m nema da go boli sto si i zalepila dve vospitni na negovata!?
Јави и се ѝ извини и се ама со потенцирање дека она претерала и дека е крива итн. за да и дадеш до знаење дека уствари и се извинуваш ради реда. Тоа ти е плус аргумент да кажеш дека си згрешила и дека си се извинила.
На маж ти требало да мислиш пред да ја удриш. Нејзиното минато тебе не ти дава за право да ја удираш. Ниту пак навредите. Ако не можеш да се носиш со зборовите што ќе ги слушнеш за себе, не влегувај во конфликти тогаш. Си можела на убав начин да и објасниш и да ја испратиш и како и да е. Но никако не си смеела да ја удриш. Насилството не е решение. Ниту пак го оправдувам од било кој аспект.
Баш заради малечката и вашиот брак ти пишав да се извиниш, направи лице, направи се што треба да го средиш ова, па кога ќе стивне работата ќе смислиш како да се справиш со неа. Верувам дека е кучка, никој не избувнува за убави зборови. Јас се ставам на местото на маж ти. Мм да ја удри мајка ми би го оставила зашто не толерирам насилство, па колку сака нека е крива мајка ми. Ќе ги отерам и двајцата кај што треба. Затоа потруди се многу и замоли ја ова да остане меѓу вас за да не се секира маж ти.
Каква и да е жената таа му е мајка ,, искрено не си требала да ја удариш , си можела да испаднеш г.ѓа да и ја отвориш вратата и слободно да ја испратиш .. Без да и возвраќаш , а најмалку удариш .. Нека збори што сака , секако ти си ја знаеш мајка ти и себе така да зборовите нема потреба да те погодуваат ... Човек е најсилен кога на навреди ќе си заќути и повлече ,,, Зш другиот ако не ги прима тие остануваат кај тој што ги праќа .
Без разлика како и да ја опишеш, и најлошата жена на светот да е си немала право да ја удриш. Жената може буквално да те тужи за семејно насилство. А и ако е толку злобна може да каже не дека два шамара си и удрила туку многу повеќе. Друга работа, како бе тоа ти си се навредила од тоа што го кажала за мајка ти, а маж ти што треба да направи што си удрила 2 шамара на мајка му. Треба да ти каже чао, пријатно, најди си друг за да ја тепаш мајка му. И не еден туку два си и врзала, па првиот пат кога ја удри нели се сецна што правиш. Што би направила ти да отиде мт и да ја удри мајка ти? Девојче си била ти спремна за тепачка, само си и го собирала и денес и дошол денот. Само си мислела дека и свекрва ти ќе падне толку ниско и ќе ти врати па така вината пред мт ќе ти била помала. Касно ти е да размислуваш дали ќе се нервира или не мт.
Јас за себе си кажувам, мм да удри шамар на мајка ми одма ќе се разведам, или ако се доведам во ситуација да ја удеам мајка му сама ќе си отидам. Нема да чекам да ми каже.
Probav da zamislam kako bi mu soopstile,(prvo dramata na majkata, pa na zenata) kako bi izreagiral i kako bi postapil posle ova!? Eve mene da mi se sluci, izleguvam niz vrata i kraj na programata. Sram ke me izede za cel zivot.
Женава е насилник. Не е крива свекрва и,жртва е во оваа ситуација. Можела попаметно да реагира или врати. Па прочитајте и ги претходните мислења ,се е јасно. Прашање на време било ваков инцидент. Ја мрази свекрвата од прв ден. Не сакала да доаѓа да го види внучето. А со мамичка е сигурно 24/7
Тој првиот шамар некако и можам да го "замислам/ резонирам". Бес те фатило, нервоза, очај... Ама вториот? Фактички ја имаш натепано. Не дека оправдувам шамар. Само гласно си размислувам и некако "сфаќам" зошто си и залепила еден. Иако во никој случај не си требала. Шамар бре. Не не Не ми се верува вакво нешто