Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.452
    Допаѓања:
    20.085
    Ова може ќе звучи неубаво ама определени личности се си дозволуваат баш зошто не очекуваат дека ќе сносат последици од нивните постапки и зборови.

Јас здрава права кога сум не бацувам бебиња и деца, не па сега со коронава. Односно, децава што ги обожавам не сум ги ни видела откако почна целава ситуација, зошто никогаш не се знае и малку треба за трагедија.
    Кај е замолена да седне на страна и да држи растојание, уште се залепила за детето и го бацува. Е богами за тоа заслужува шамарчина. И ич не ми е галје. Јас на место на мајката би одлепила. Ама буквално би одлепила!!!

Затоа, @macmacuf и да не е тоа вистината, играј на таа карта, дека во афект си ја удрила кога си видела како го бацува детето. Дека си изгубила контрола. И биди ( или глуми) потресена, изразувај жалење, кажувај како си разочарана од себе си и од својата постапка ама се нека биде од аголот дека си се распаметила од страв за бебето. Не му се обраќај на сопругот, туку на таткото на вашето дете.

Спаси го бракот, свекрвата веќе секако е отстранета од твојот живот после ова.

На Anyshka, Trxmx, Cherry333 и 6 други им се допаѓа ова.
  2. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    53.475
    @Cosmi (y)(y)(y):clap::clap:Конечно некој реално да каже

На Cosmi му/ѝ се допаѓа ова.
  3. macmacuf

macmacuf Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2017
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    106
    @Cosmi , баш би сакала да ти ја видам реакцијата во ваква ситуација и под исти услови.

4. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.677
    Допаѓања:
    175.340
    Сигурно немала да ја тепа.

А да те прашам?
    Таа не ти врати?
    Или само се расплака и си замина?

На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Е а мене ме интересира колку свекрви во мк ги имаат удрено снашките, а синовите не престанале да комуницираат со мајка.
    Да ја удриш не си смеела.
    Ама и вие не зборете за свекрвата ко да е цвеќе за мирисање - во твој сопствен дом да ти рече курва и не те бива за мајка.
    А ти што мислиш сега што ќе се случува, како маж ти ќе реагира, @macmacuf ?

На Anyshka, poppie, Puffy2019 и 5 други им се допаѓа ова.
  6. macmacuf

macmacuf Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2017
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    106
    Не ми врати, нема зошто да лажам. Не ме ни допре. И нема да се претставам како жртва во ситуацијава, но нема ни да дозволам да ги минува границите.

7. macmacuf

macmacuf Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2017
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    106
    Јас верувам дека ќе наидам на разбирање, маж ми не е избувлив и тврдоглав. Напротив, секогаш разумно ги толкува работите. Не се плашам од развод, бидејќи знам дека нема да дојде до тоа. Единствено ќе ми е многу криво ако му каже сега, додека е таму, па да си има нервози и притисоци. А, кога ќе си дојде, јас секако ќе му кажам се.

8. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.425
    Допаѓања:
    90.746
    Јас не би се довела во ваква ситуација ни услови да ја тепам.
    Напротив ја сакам свекрва ми.
    Секој може да изброи до 10.
    Прифати дека проблемот е во тебе.
    Така можеш да почнеш да се оправаш.
    Ти си агресивен насилник.
    Ист ко мажи кои тепаат жени.
    Секој насилник вината си ја бара во жртвата.
    Да беше обратно, маж ти да и зазврзеше шамари на мајка ти,тука сите ќе те советуваа да го оставиш.
    Единствен совет кој можам да ти го дадам е да си ја прифатиш грешката.
    Да ја кажеш вистината на маж ти ,без да манипулираш со плачки и да и се извиниш на свекрвата.
    Да си ја средиш контролата на бесот.
    А да ,и да престанеш да гледаш видеа и слики со тепачки меѓу свекрви и снаи.
    За срамота.

На candy.cane, baby-star, m.i.g и 19 други им се допаѓа ова.
  9. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.735
    Допаѓања:
    13.603
    Пиши како ќе заврши драмата после.
    Многу е возбудливо ова леле.

Последна измена: 24 јуни 2020
    На ALISA0000 и Jana06 им се допаѓа ова.
  10. macmacuf

macmacuf Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2017
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    106
    Веќе кажав дека ја прифаќам одговорноста и не манипулирам на било каков начин. А за останатото, дај боже тебе да ти е секогаш убаво и да си останеш и понатаму така безгрешна.

11. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.425
    Допаѓања:
    90.746
    Му се јави на маж ти да му кажеш што си направила?
    Не сум безгрешна.
    Туку почитувам и не повредувам туѓ физички интегритет.

На candy.cane, baby-star, Elena1001 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2016
    Пораки:
    1.625
    Допаѓања:
    16.921
    Јас имам таква свекрва која вреѓа,користи лош вокабулар,агресивна,снима како камера 24/7,се прави верник голем а си тера швалерај.Ме има нападнато неколку пати и кога се породив.Ми се мешаше за бебе се умислила она му е мајка.Никогаш ја немам удрено само се бранев да и ги задржам рацете да не ми го удри малиот и и се случи ми го удри.Маж ми се има видено дури како мачка ја влечеа од мене а јас бебе во корпа држев,па и во рака кога ми беше малиот.Маж ми знае каква е од тогаш од бебе малиот го нема пипнато забрането и е и веќе нема одење кај нас на спрат.Кога се породив има правено проблеми моите да не доаѓаат или другарка,моите два пати дали ми дошле и она одма се качува пијат кисела вода она им ги зема чашитр ги носи во кујна само за да ги закача.Кога не сме дома има викано бравари правела копија клуч алишта ми фалеле,сум наоѓала и некакви си амајлии испишани намачкани.Дури и свекорот го малтретира не дозволува неговата фамилија да дојде на гости, сите ја знаат каква е и ја избегнува секој.Дури ни со една родена сестра не зборува,себе се надигнува а друг да понижува.Едноставно си терам свој живот со мм и малиот,кога и да се сретнеме во двор ја избегнувам.Она провоцира збори но јас себе си се знам каква сум и тоа ми е доволно,син и знае каква е не се спуштам на нејзино ниво утре да се тепам.Кога ме нападна фино лепо ја пријавив ама со таква само красна далечина помага.Само чекаме да ни се отвори прилика за странство или да си земеме стан.

На poppie, Sexybaby86, ALISA0000 и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.452
    Допаѓања:
    20.085
    @macmacuf, џабе ќе го пишувам следново, биднала работата веќе ама ете, нека стои зошто може на некоја која чита сега ќе и направи разлика.

Затоа се реагира со време. Штом си дојдена до тоа дереџе да гледаш слики каде свекрва јаде ќотек, значи многу си блиску до точката на пукање. Дистанцирај се, намали комуникација, тргни се на страна. Па во ова време на корона, ептен е најлесно „културно“ да се изолираш од некого: „Страв ми е од вирусов, имам мало бебе, нека помине ова, па ќе се видиме“. Ти иде на нерви? Не ја примаш дома.

Верувам дека ти пукнал филм, ама не си смеела да си дозволиш да дојдеш до таа точка после која нема враќање. Свекрвата ти е ѓубре, да, ама ете, сега ти си и дала муниција да ти направи сериозни проблеми во бракот. Си ја истепала мајка ти на мажот. Колку сака нека е реален и рационален, емоциите не се лесни за контролирање. Како што тебе (оправдано!) те заболел коментарот дека мајка ти е распуштеница, замисли како ќе му биде на него вечер.

А до идните свекрви кои читаат, не ја нарекувајте жената на вашиот син распуштеница и не ја вреќајте мајка и, и нема да бидете зашамарени. Или за коса извлечени надвор од домот, сеедно. Зошто никој нема бесконечна толеранција, па дури ни тивките снаи.

На Anyshka, bibiiii, Lianna Anna и 8 други им се допаѓа ова.
  14. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.316
    Допаѓања:
    189.967
    До денес немав појма дека постојат слики и видеа за тепање свекрви:x.
    Па со години тоа да ти биде хоби:worried:.
    Не станува овде збор за пукање филм, јас мислам нас ни праи некој филм.

На candy.cane, baby-star, m.i.g и 4 други им се допаѓа ова.
  15. ZeldaSF

ZeldaSF Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2020
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    305
    @macmacuf ама зошто физичко насилство? Зошто се осуди да и дигнеш рака и тоа не еднашка, два пати?
    Не си требала да си дозволиш да и паднеш на навредите. Сега тоа е што е, според мене најдобро да му објасниш на маж ти се како било.

На candy.cane и ALISA0000 им се допаѓа ова.
  16. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Е сега не те разбрав, те нападнала неколку пати и ти не се тепаш за да не се спушташ на нејзино ниво? Па тоа е самоодбрана веќе, ќе седиш некој да те удри само за да не се спушташ на негово ниво?

На happygirl, candy.cane, WildMk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.333
    Oпшто кога се збори, нема оправдување за насилство. А да издвоиме посебни примери од индивидуи, тогаш ќе најдеме 10 оправдувања.
    Ако маж и' jа удрел мајка и' можда ќе речевте Бегај од таков насилник, утре и на тебе и детето ќе дигне рака. Сега нема истото да го речете за маж и' и детето. И сфаќам.

Ама барем во други теми престанете да го користите она нема оправдување за насилство. Зашто кога некојА стварно ќе се исповеда, срце немате да осудите. И пак ќе речам, сфаќам зошто е така.
    Не ја бранам свекрвава. Ама да запамтиме - се брои до 10 прво нели?

На mimiiiii, candy.cane, baby-star и 8 други им се допаѓа ова.
  18. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.425
    Допаѓања:
    90.746
    Значи,според напишаново исто би било
    -Жени,во расправија не го нарекувајте мажот идиот,или ѓубре и нема да бидете зашамарани.
    Подржуваш насилство?

На mimiiiii и candy.cane им се допаѓа ова.
  19. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    53.475
    Па @ZAHRA нормално нема да се спушти на тоа просто ниво, завршила со неа за цел живот. Ниту дава детето да го види што е најпаметно. Ако и она се тепала кај би им бил крајот? @Mantub

На candy.cane, baby-star, ALISA0000 и 3 други им се допаѓа ова.
  20. macmacuf

macmacuf Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2017
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    106
    Кога напишав што се случи, спремна бев на секакви осудувања, критики и навреди. Но, свесна сум дека не е правилно, колку и да ми згреши, овој пат сум јас виновна. Сепак , не значи дека моето трпение нема граници и дека можам на се да прогледам низ прсти. И ќе ве замолам, читам ме напаѓате како сум можела два пати да ја удрам и зошто не сум запрела првиот пат. Едноставно се случи во миг, ја удрив од двете страни со една рака. Океј, јас сум виновна, не е никаков начин и решение. Но , ве молам не судете само виртуелно. Некои зборови повеќе болат од 1000 шамари.

На Anyshka, ZAHRA, gjoker4e и 2 други им се допаѓа ова.