Pa i toa i ke bide stvarno e strasna zenana, opasna po zivot e... Ke napravi 300 problemi i poslem kako niso da ne.. Strasno
I jas svasta trpev od svekrva mi mislam deka nema zlatna svekrva no utre da idam da nemozam svoeto vnuce da si go vidam nema da ja krivam snaata tuku sinot. A so majkite mozat 24h da si sedat a svekrvata ako dojde na gosti vednas preci. Pa i da ja udri be. Koja smelost Te molam kazi go ishodot na ovaa situacija .
Шамарот од нејзина страна не е за оправдување, не сме животни можеме и со говор да се разбереме. НО за останатиот дел, како што јас сфатив свекрвата почнала да оди секој ден откако синот заминал да работи во странство, пред тоа не било така. Искрено, прво што ми паѓа на памет е дека тоа што оди секој ден е за контрола на снаата бидејќи ја навредила и неа и мајка и, мисли дека го изневерува, не дека толку сака да си го види внучето. Друга работа, ако јас речам НЕМА БАКНУВАЊЕ НА БЕБЕТО, посебно во ваква ситуација таа треба да го почитува тоа а не да прави работи кои можат да му наштетат. И за мајка ми исто ќе важи и за сите.
Abe nie sega 100 filmovi ke napravime ama apla e deka clenkava ne e bas naivna kako sto se prai. Ja otkrija preku postovite sto gi pisuvala. Mora i ona da ja vregala nemoze ona od ednas razvratnice da ja narece I sekako ovde ja znaeme samo ednata strana na prikaznata em svekrvata da bila losa ke i vratela i ke se tepale do nedogled
За да го гледаш внучето треба да заслужиш, не следува автоматски гледање на внуче само затоа што си баба. Од што не си ги знаат границите до кај им се, се случуваат вакви работи.
Bitno e, bidejki koga veke ke bides vo brak ke svatis deka nekoi raboti treba da se prekutat, da se progledaat niz prsti od dvete stranj,najlesno e da se karas i tepas i da ne zboris so site, vprocem zatoa denes ima tolku rastureni brakovi. Mladite se zemaat od ljubov a se ostavaat poradi 3to lice. Odsekogas e taka nebitno dali e svekrva svalerka drugar itn Zenite ne trpat ni zbor, mazite nemozat da se odelat od mamicka. A dokolku ne si mazena nemoj da mislis deka se rozevo ke ti bide vo brakot. Ako go imas i ovoj stav podobro ic ne se ni mazi
А зошто ја навредила мајка и? И од кај знаеш ти како се однесува членката со мајка и па да споредуваш со свекрвата? И ти правиш филмови Извини што ќе се вмешам во одговорот за @Mantub ,ама маж кој не се дели од мамичка не ми треба. Ако ти си налетала на таков, тоа е друг проблем. А дека сите се такви - не се. Колку што ме почитуваат тие мене, толку и јас нив. Не сум ништо помалку од нив за да ми наредуваат или да ми се мешаат во бракот. Едит: Никој не може да ви се меша ако сами не си дозволите. Пазете со кој стапувате во брак
Ни со мајка ми можам, нити па сакам да седам 24 часа ни па со свекрва. Нек си гледаат своја работа, ако се баби не им е тоа нова главна улога во животот, неможам ја да трпам попување по цел ден од некој
Ај бе не тресете глупости. Ако си баба не си Бог. Не може кога ќе и прдне да доаѓа. Јас не бацувам деца, блиски и нема да дозволам да ми бацуваат дете. Па нека е и свети баба. Само, се се кажува на убав начин, прво се опоменува со убаво. Не треба да се дозволи да ескалира.
Ok devojcinja vie ste najpametni terajte kako sto mislite deka treba. Ne me citirajte poveke toa bese samo moe mislenje. Pozz
Јас неможам да го сватам тоа доаѓање секоја ден, па и не најавена. Аплата и врши контрола. Шамарот не е оправдување, се исклучила и нема назад. Јас би се заклучила дома и око нема да ми трепне. Ако е баба не значи дека е арна.
Мене повеќе ми забоде очи кога и рекла развратница како мајка ти. Очигледно е дека жената има психички проблем штом други луѓе меша во приказната.
Ги разгледав мислењата на членката која ја исшамара свекрвата, и не мислам дека се работи за некоја психопатка снаа. Сепак, насилство физичко не смее да се примени, дури и жута минута да ти дошла, дури и свекрва ти да е најголем скот. Ако дојде до одговорност на суд, крив е тој кој прв удира. Другиот може и мртва мајка да ти пцуе што се вели, иако тоа е гнасна провокација, не смееш да удриш ако не сакаш да одговараш за тоа. Мора самоконтрола , да се совладаш. Во темава имам такви гнасотии прочитано направени од страна на свекор/свекрва, има и снаи од ко од пеколот излезени, но млатење само тешки примитивци практикуваат, кои нели со кампањи насекаде се трудат да ги просветлат. Најдобар совет- не влегувај воопшто во дуел, никогаш. Комбо од игноранција, " аха, аха,да да" , смешкање и договор со маж ти за понатамошни постапки. Иако сериозно мислам дека некои луге само јазикот на насилството го разбираат за жал, да не се претвориме во животни сите.
Мажена сум ама замисли немам ограничени сфаќања исто така и маж ми. За внуче да се гледа треба да се заслужи, а не да си збориш што сакаш и да очекуваш дека нема ништо никој да ти пререче. Без разлика дали е тоа мајка ми или свекрва ми, значи на мајка ми би и забранила да гледа внуче ако не се понаша убаво со внучето или со мене. Се дури викаш "со тој став подобро не се мажи" ќе се задоволуваш со трошки, ќе и ќутиш на свекрвата и ќе се тешиш дека кај сите е исто. Јас не сакав да се задоволувам со трошки и барав свесен и слободоумен маж. Кој како си ја наредил
Многу интересни мислења. Во снаи и золви, золвата смее кога сака да си дојде кај мајка и зашто тоа е и нејзин дом, и нејзе дел и припаѓа. Овде обратно...свекрвата не смеела да доаѓа кога сака. Да сум им го дала јас станот,ќе ги прашувам? Ако не им осговара- ајт под кирија. Интересно ми дојде... Затоа искоментирав. Зашто едни исти членки таму се золви ама овде се снаи
и психијатар немо.е да ја даде дијагнозата одма само да знаете пробува лекови држе сеанси разговори па утврдува дијагноза од психијатрија не се бега само да знаеш под клуч се нередко и врзани за кревет тоа не е терапија за шизофренија мможе да е нервно растројство само за ударање шамар у пвој случсј следува казна затвор до 5 години семејно надилство е снао ако те пријаве свекрвати у полиција птости се ид маж и дете ке одиш затвор