Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.422
    Допаѓања:
    90.729
    Има навидум нормални семејства каде родителите и подобро да немале "право"само тие да го гледаат детето бидејќи ги уништиле тие деца.
    Има многу родители кои поради таа посесивност,и лажна самоувереност дека се исправно прават ги оштетуваат децата,доживотно.
    Со ќерка ми учеше дете на кое му го уништија животот родителите,а пробаа да му средат бабата и дедото,од страна на татко.
    Детето кога беше 3 одд.мајка му побегна со нов маж во Ист.Мк ,а таткото во странство.
    Детето остана само со баба и дедо,во школо им читаше писма на децава што ги пишува до мајката,плачеа со него.
    Денес е 8 одд.уште живее со баба и дедо,старите немаат промашено родителска,активност во школо,како старатели апсолутно одговорни.
    Така е.Најчесто бабата е третата личност во бракот.
    Колку многу има прво со мајка договараат ,па со маж.
    Мајка вмешана и во воспитување,и во хранење и во совети и во бирање завеси,ама битно свекрвите им се криви.:lol:

[/QUOTE]

На CameliaMiller, baby-star, WildMk и 7 други им се допаѓа ова.
  2. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2016
    Пораки:
    1.625
    Допаѓања:
    16.921
    Женска ајде полека малце.Да се разбира дека е гнасна и што сакаш сега?Мене таква личност ми е гнасна.Да била мајка на место ако не и идел брак ќе се развела,а не мажот како дете да се срами и пати и другари да му се подсмеваат,и гледа мајка како му се швалерисува и да трпи од мал малтретирање на татко му и галами,а сега и на нас.На секој гледа штета да му направи и уште со тоа швалерисување брука е дно дна.И на тоа што си пишала последно малце размисли кога пишуваш,читај убаво не треба да ти цртам.Ти си хочу пишем,не знам кажем битно да се истакнеш.Извини ако ти после секс таква го пипаш бебето небањата жал ми е за тебе :worried:

Последна измена: 27 јуни 2020
  3. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.740
    Допаѓања:
    38.488
    Мене па ич не ме интересира приватниот живот на свекрвата. Што сака нека прави. Само мене нека не ми смета. Не знам колку некој би ја погледнал со оглед на тоа што не одржува хигиена.

Не можам да оставам деца на чување кај неа. Побитни се турските серии, кафето и цигарите. Нема ни да ги погледне. Може и да и избегаат. Не се замара. Тотална спротивност со свекорот.

На Осе, Nevenche26, Spidy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Не можеш да кажеш за било која дека не е мајка на место зошто си имала швалер/и нејзина работа си е тоа а ако толку се сексала на страна не знам па свекор ти како не ја оставил, како тој е добар татко а дозволил да му пати детето ради “бруките” на мајка му.
    Што има да размислам пред да пишувам, за мене се тешки глупости да се занимавам со тоа со кого има секс свекрва ми.

На WildMk, violetblue, CameliaMiller и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Колку сте смешни. Неколку напишавме дека не смее свекрвата да се меша во воспитување и одма "контра аргумент", а бабата од страна на мајкава смее? Ко политичари сте, наместо да кажат што ќе направат ако се на власт, тие целата кампања ја тераат кажувајќи што не направиле нивните опоненти. Уште чекам аргумент зошто треба да и се дозволи на свеки да се меша. Никој не даде одговор зошто, цело време одговорите ви се - а мајка ти како се меша?
    И мајка ми не смее да се меша. Ама ако имаше објективна причина зошто свеки треба да се меша, немаше да се фаќате за глупости.

На Осе, Nevenche26, Nausicaa и 8 други им се допаѓа ова.
  6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Темава е чист пример какви свекрви не треба да бидеме во иднина.

На Martka, Осе, Nevenche26 и 11 други им се допаѓа ова.
  7. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2016
    Пораки:
    1.625
    Допаѓања:
    16.921
    Ќе кажам бидејќи тоа остава големи последици на дете.Да е мајка ќе гледа тоа дете да го изведе на прав пат и да му посвети љубов и време,а не на швалер.Епа сега јас не можам да ти кажам зошто свекор ми не ја оставил.Некои работи не можеш да ги разбереш,а не можам да ти дообјаснувам.А јас не се занимавам со тоа.Овде некој да напише нешто одма напаѓате ама не ме чуди можеби вие сте такви,или имате такви блиски и нормално ви е.

8. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.565
    Допаѓања:
    181.081
    Несакаме да ни се меша свекрвата во нашиот дом ама ние ке и бериме гајле со кој се ебава свекрвица
    тоа е нешто што најмалку треба да ве интерсира

На m.i.g, WildMk, violetblue и 9 други им се допаѓа ова.
  9. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2016
    Пораки:
    1.625
    Допаѓања:
    16.921
    Не ме интересира нека се секса со кој сака и не ги извртувајте муабетите

10. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.394
    Ако тоа остава последици, зошто продолжува син и да живее со неа?

На baby-star му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Fleur-De-Lis

Fleur-De-Lis Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    1.650
    Секој си има право на одлука како ќе си го живее животот. Дали се швалерисувала и зошто тоа е нејзина работа. Ние не можеме да судиме за тоа, ама за ОДНОСОТ до нас да.
    Факт е, дека голем дел од нашите свекрви се родени од 55 навака, и незнам ама сите се како од исто калапче вадени. Па можам да кажам дека и добар дел од мажите. Најголем проблем е ИНАЕТОТ. Е, тој инает не да е магарешки, крај на светот да е, нема да попушти. Едноставно со такви личности нема помин. Дете не би оставила, зошто токму тој ОДНОС кој се базира на таков инает, за мене е аларм. Мое дете, мои правила. Ако не сака да почитува, нема оставање.

На Осе, Nevenche26, Nausicaa и 5 други им се допаѓа ова.
  12. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.392
    Допаѓања:
    183.547
    За мир во куќата :?: Сѐ дури не им се качи на глава толку многу, па после да летаат шамари во афект :worried: Некогаш молчењето е злато, ама најчесто е насобрана фрустрација истурена на погрешно место, во погрешно време и за погрешна причина.
    Тоа со политичарите скроз на место. Ако не ги гласаш едниве, автоматски си за другите :!:

На Осе, WildMk, CameliaMiller и 9 други им се допаѓа ова.
  13. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.740
    Допаѓања:
    38.488
    @Mantub ако и дозволиш на свеки да се меша тоа значи дека го почитуваш мажот. Уште живееме во она време кога жената треба да се покори на мажот, свекорот, свекрвата, золвата, деверот и останатите роднини. Ќе ќутиш и ќе трпиш за мир во куќа. Свекрвите се најпаметни и они се сметаат за баби на децата, а не бабите по мајка. Кој ги врти родителите на снаата.

На никој не му ќутам. На кој не му се свиѓа, чао пријатно.

На Anyshka, hellocity, MeowMeow и 7 други им се допаѓа ова.
  14. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ај препрочитај си ја последната реченица и пак пишувај како те напаѓаат.

Свекрва ми не ме интерсира дали се швалерисува или не, мајка ми 25 години како е почината не знам дали предходно се швалееисувала па да ми е нормално, тие се тие што ми се во близина, се надевам си задоволна со одговорот и во иднина нема мене, мајка ми и сите околу мене да не правиш курви.

На CameliaMiller, baby-star, Nevenche26 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.565
    Допаѓања:
    181.081
    воопшто не се извртува темата
    сексот на свекрвица баш ти го потенцираше во твоите постови не еднаш туку повеке пати

На baby-star, Nevenche26 и Mantub им се допаѓа ова.
  16. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.214
    Допаѓања:
    8.435
    Да да иначе не ги почитуваш неговите родители и ти излегува дека не знаеш ништо околу мајчинството се другите повеќе знаат.

На SummerGirl и ZAHRA им се допаѓа ова.
  17. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2016
    Пораки:
    1.625
    Допаѓања:
    16.921
    Не мислев лично на тебе,туку општо.Ти мене си ме прочитала јас многу добро се изјаснив за работите јас како снаа што сум проживеала и за неа како свекрва какви особини има.Ама не на тебе ти паднало во очи што јас сум пишала дека има швалер,тебе не ти паднало можеби во очи каде имам пишано дека ме нападнала физички или нешто друго .Затоа секогаш кога сакаш да напишеш нешто, малку да размислиш и ти мене некаде ме навреди.Нека и е лесна земја на мајка ти,јас твои не сум спомнала.А курва никого не правам,секој сам со свое однесување сам си се прави каков сака и начин на живот.Ниту ме интересира твој или нечиј живот на живеење.Не можеш за некои работи да кажеш дека се нормални или утре дека тоа е нормално за дете извини.

Навистина,јас или членката?Значи може да пише она има право,а јас не можам да вратам.И после јас во секој пост потенцирав:clap:

Последна измена од модератор: 2 јули 2020
    На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Свекрва ако сака со цел град нека спие, се дури ме почитува, не ми се меша и прави со внучето така ко што и е кажано. Што ми е гајле со кого спиела

На WildMk, CameliaMiller, crazylady и 2 други им се допаѓа ова.
  19. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.762
    Ај доста со такви селски муабети - со кого свекрвата се швалерисувала.
    Пууу...што ви е гајле за нечиј сексуален живот?!
    И да сте ОК со неа и да не сте, да не буричкате по туѓи гаќи.

На Mami3, WildMk, bittersweet и 9 други им се допаѓа ова.
  20. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.740
    Допаѓања:
    38.488
    Ама најинтересно е кога снаата има швалер. Тогаш свекрвата се меша. Ехееее...колку примери имам во комшии. Ја вратил колегата со кола снаата и свекрвата одма вика на синчето - Жена ти има швалер. Е како така они се мешаат(facepalm)

На Anyshka, edna_malecka, Nevenche26 и 2 други им се допаѓа ова.