Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.009
    Епа тоа ти вели де,дека работи:D

На ForeverYoung и Nevenche26 им се допаѓа ова.
  2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Работи ама со помош од маж. Она не разбира и велам без помош ама побитно е да се докажеш.

На *Amethyst* и mal.ecka им се допаѓа ова.
  3. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2019
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    2.476
    Ама зошто да работам без помош од маж од јутра до сутра? Која ми е потребата и што сакаш да ми докажеш?

На black-angel и Jana06 им се допаѓа ова.
  4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Врати се назад и препрочитај ми ги мислењата. Да не се повторувам.

5. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2019
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    2.476
    Нема што јас да препрочитам, ти демек сакаш да ми докажеш нешто, што мене не ме интересира. Прочитај убаво зошто започна дебатата помеѓу мене и членката, ваљда ќе сфатиш што зборам.
    Имај убав ден.

6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Аман Невенче од прееска се одјавуваш ама никако да се одјавиш.
    Јас ти кажав тоа што ти го кажа и членката а ти верглаш трето и неповрзано. Не е лошо воопшто да се вратиш две три страни наназад за да препрочиташ.
    Невозможно е да работиш САМА ОД ДОМА БЕЗ НИЧИЈА ПОМОШ И ДЕТЕ ДА ЧУВАШ ИСТОВРЕМЕНО 12 часа или од јутра до сутра!

Их, мене баш ми е убав денот фала ти,ама тебе некако со фрустрации и читано ама недочитано.
    Whatever...

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2019
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    2.476
    Абе Бубаче бе можам да замислам колку ти е јак и убав денов кога со некоја си Невенче од форум, си земала да се објаснуваш пола ден за што може или неможе. Работава е што тебе ти е читано недочитано, зошто пола ден ми верглаш дали јас ќе можам или неможам да работам од дома 12 саати,со мало дете, без помош, цел ден ми ги наметнуваш некои си 12 саати работа или од јутра до сутра, НЕШТО ШТО ЈАС НЕ ГО ПРАВАМ, НИТИ СУМ КАЖАЛА ДЕКА ГО ПРАВАМ, НИТУ ДРУГА ЧЛЕНКА МИ ГИ СПОМНАЛА, НИТИ ДЕКА ЌЕ ГО ПРАВАМ. Си им се запнала на тие 12 саати како слеп за стап, ако ти имаш потреба да ги работиш, работи ги, јас не работам 12 саати одкога имам дете и нигде не ги спомнав дека можам да ги работам сама со дете.
    А и незнам што ти е толку гајле за Невенче од Фемина, мислам на анонимен лик бе. Прејак ден си имаш, размислувајќи за мојата работа од 12 саати што уствари не ја ни работам.

На Anyshka, Annora, tinka-mace и 2 други им се допаѓа ова.
  8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Епа не труби како си работела за време на студенски денови ии кога разговарам со тебе на ниво,разговарај на исто ниво не се понашај нешто уау. Смири се малку.
    Да,прејак ми беше денот работам 12 саати,имам работено и 15 саати и богами не гледав ни кои гости дома ми дошле,а не па дете.
    И не знам како да ти објаснам невозможна мисија ти е тоа дете и работа сама 12часа.

На *Amethyst* му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2019
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    2.476
    И незнам јас како да ти објаснам по 10000ти пат дека нигде не напишав јас дека работам или можам да работам 12 саати без помош, сама, со дете. Што ти е толку што им се запна, а јас нигде ги немам спомнато? Или па дека е лесно или па дека на некој што го прави тоа му е лесно. Јас не работам 12 саати одкога имам дете, нема да работам во скоро време и немам потреба од тие 12 саати работно време. Јас веќе незнам што да ти кажам и како да те сфатам со тие твои 12 саати. Работев кога имав потреба и сакав. Толку

На Anyshka и black-angel им се допаѓа ова.
  10. FVP

FVP Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2018
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    1.201
    Срц ти немаш појма што зборуваш. За време на ковид има еден куп родители кои се затвори од дома и ја работат истата работа како и предходно, и се и учители на децата и воспитувачи и аниматори, згора на тоа готват, чистат, итн. Ти гарантирам дека секој еден од нив при прва прилика би прифатил помош макар и на саат два.

На EuHenIa, *Amethyst*, buba4e89 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2019
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    2.476
    Јас знам што зборувам, мене работното време не ми е стандард 8 саати од толку до толку, туку кога сум во можност, можам цела ноќ, можам преку ден, можам двократно. Нигде не реков дека со ковидов на другиве им е лесно. И пред ковидов сама све правев, мм претежно се враќа од работа и оди работи приватно. Кога е дома, да, ми помага. Ама свекрва/мајка не и не ми треба таква помош. Помош од мајка немам, не живееме во ист град, а од свекрва буквално не сакам. Како сакате сфатете, пак ќе кажам претежно работам дур спие дете. Кога е мм дома користам време за нив.

На Anyshka, mal.ecka и WildMk им се допаѓа ова.
  12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    B76299F3-3E02-448B-92DA-B8E7D9ED00E1.png

Еве сама си имаш кажано”Ако се сака се е може”, јас ти кажувам дека не може.

Ти уствари и не знаеш дека не може зашто немаш работено. :hai:

На FVP и *Amethyst* им се допаѓа ова.
  13. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2019
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    2.476
    Ама правам муабет дека тоа сум го правела на факултет, а не сега. И да, "ако се сака, се се може" не се однесува на тие 12 саати, туку се однесува на мојата моментална ситуација, јас на членката не и реков дека работам 12 саати од дома, па вие да ми објснувате како неможам. Јас не напишав "ако сакам да работам 12 саати без помош, ќе работам" па ти да ми објаснуваш дали можам или не. Гледаш дека пишува дека можам да чувам дете и да работам, а немам спомнато ни саати ни ништо,ти имаш погрешно разбрано.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.115
    Види, во идеални услови би можело да важи тоа ако се сака, се се може. Постојат градинки, целодневна настава и др. опции да биде детето згрижени додека родителите работат. Но, не секој може тоа да го направи од многу причини. Болест па не ти го примаат, слаб имунитет на детето, мањак на финансиски средства, еве па и пандемии чуда. Не се јаде се што лета и не избрзувај со заклучоци. Еве и јас мислам и се надевам дека здравје кога ќе имам дете, нема да ми треба помош од мајка ми или свекрва ми небитно, но реалноста не знам каква ќе биде.

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2019
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    2.476
    Хаха ама јас не избрзувам, го правам тоа веќе 2 месеци и добро ми оди. Тешко е да, ама подобро ми е така, одколку во сред пандемија од куќа на куќа да ми е детето, зошто со збор таа што би требала да ми е од помош, не се разбира. Година ипол све ссма си правам со детето, нормално со мм, ретко кога ми требало она да го почува. Верувај ако несакаш да го оставиш од разно разни причини,ќе најдеш решение.

На Black girl му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.985
    Допаѓања:
    13.761
    Најубаво сами. Утре свекрвата ќе ти преговори дека она ти го исчувала. Подобро дадилка да плаќаш отколку свекрвата.

На mKdevojce и Осе им се допаѓа ова.
  17. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    53.475
    Поголема доверба треба да имам во дадилка туку во свекрва ми,која патем му е баба на внучето.. хмм..

На buba4e89, Emotional123 и Meckicja им се допаѓа ова.
  18. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.985
    Допаѓања:
    13.761
    Абе види секој си знае. Јас зборам за себе дека пре дадилка би платила. Утре некој да ми преговара и да ме уценува дека зависам од неа, не фала.

На mKdevojce и Skorpija25 им се допаѓа ова.
  19. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    53.475
    Можеби. Јас со мерак го оставав малиот кај свекрва ми, некогаш и намерно бидејки она се топеше со него. Жалам што вие имате такви искуства ..

На ALISA0000, Martka, Luminary и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Pazi ima sekakvi dadilki ima I od onie sto gi tepaat decata kako edna sto cuvase trojka pred nekoj mesec sto ja imase na fb sto go tepase krvnicki ednoto bliznace jas ne bi imala doverba vo dadilki

На buba4e89 и mssuniquee им се допаѓа ова.