Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.115
    Тука повеќе би рекла дека зависи од жената.
    Кај нас под автоматизам не се сака свекрвата/ снаата, не си дозволуваме да се запознаеме како особи пред се

На mssuniquee и edna_malecka им се допаѓа ова.
  2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Во ковид ситуацијава мн знаеш каде оди трета жена и што прави. Не работите и затоа така гледате на работите. Работа од дома и мало дете се неспоиви. Работиш 8ч од-до, состаноци, други зависат од тебе, мора да си достапен и 1.5 год дете само што се заигрувало со саати и гледа ТВ е СФ.

На Meckicja, buba4e89, mssuniquee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.855
    Допаѓања:
    109.960
    Твоево не е снаодливост, безобразие е. Да ми рече некоја за твој инат не правам така... Толку очи ќе ми види. Ама пусто баба е па за внучето те трпи. Му се чудам и на маж ти, како дозволува така да разговараш со мајка му, јас да и речам на свекрва ми за твој инат... Додуша мене воспитувањето не ми дозволува на возрасен така да се обратам, ама па... Аплауз за тебе, али ти не си најмајка, има такви кои по 3-4 работи работеле, и празник и делник и викенд и успеале да изгледаат деца. Многу често она што ти си го препишуваш како искреност уствари е чисто безобразие, искрено е да речеш Јас мислам дека е добро облечен, нека е, не треба тренерка, а твоето е безобразие.
    Ај скокни па речи оп, не туку опкај пред да скокнеш. Вие децата многу сте ми смешни со тој муабет Ако се омажам некогаш (ама не сакам да се мажам) Ако не сакаш нема што да се плеткаш со семејството на дечко ти, врски 6 годишни, па да се чукаш у гради. Оние кои не се мажат навистина нит мајки ги интересираат нит па циле миле со родителите на дечкото. А дете ако родиш го раѓаш од љубов, не за да го дадеш на свекрва да го чува.
    А браво! Точниот муабет! Децата знаат многу убаво која е баба а која мајка, знаат дека кај баба може се, а мама е строга, и тоа е нормален тек на работите. И моето е лудо по баба му и тетка му и јас сум пресреќна што има таква личност во животот од која ќе научи како да сака и биде сакан.
    Кога немаш работа тоа ти е, не спијат бабите со пладне па да чекаат да се расонат натенане. Ок, не ти одговара свекрва ти, не го оставај, ама со односов ништо не праиш. И одлучи веќе, работиш или не, маж ти ти помага или не, зошто викаш сама чувам дете и работам, што е невозможно со годинаипол дете, викаш маж ми го чува а јас средувам, а после оди попладне приватно. Дете од годинаипол само не се чува, сем таблет систем цел ден во раце. А да не забораиме и во темава си прилично активна.

На Ygritte, ALISA0000, *Amethyst* и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.985
    Допаѓања:
    13.761
    Чекај малку, од каде знаеш дека јас моментално не работам? Живо ме интересира како знаеш што се дрзнуваш овде да пишуваш дека не работам.
    Друга работа, на свекрва не и оставам дете од причина што ми има згрешено во животот и пред да затруднам и откако се породив. Jас не сум од оние, демек не ја сакам свекрвата, ама помош ќе барам од неа. Затоа мајка ми ми е достапна кога ми треба. А доколку мајка ми не можеше, ќе најдев дадилка.

На Watermelon96 и Nevenche26 им се допаѓа ова.
  5. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.134
    Никаде не пишав дека не сакам да се мажам читај убаво ако не си разбрала прочитај пак а не само пишувај нешто колку да пишеш,кој простотилак човече. Инаку не сум дете имам 24 години. Кај прочита дека не сакам да се мажам баш ме занима , да не имаш шизофренија гледам ти се причинуваат работи . Богдачува еј секакви ги има по форумов.

Последна измена: 19 јули 2020
  6. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    По муабетите се гледа :) И полека со тонот малку, не мора се на кавга да терате.

Дали мајка, дали свекрва помош треба во оваа ситуација. Да е нормално време, никој не ми треба и јас не сакам од никој да зависам.

И баба ми и имаше мн згрешено на мајка ми, па и ме чувала и никогаш збор не ми рекла лошо за неа. Баба ми па мене мн ме сакаше, едно женско по 2 сина и 3 внука :) јас мн касно дознав што и како се дешавало пред брак и почеток на брак на моите.

Друго е ако е негрижлива, немарна, мивка и сл. Тоа е веќе др причина за неоставање дете.

На monik55, *Amethyst*, duffi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Не работи тоа е проблемот. Затоа и не разбира дека нема шанси сама со дете да работи.
    Замисли пет дена по 12 часа а само викенд одмор, оди кажи дека можеш.

Еве јас немам дете ама после 12часа јас попрво гледам да легнам а не па да направам храна за на работа за наредниот ден или дете да гледам и да го занимавам до 12 часот навечер. Шанса нема.

На *Amethyst*, Emotional123, FVP и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.855
    Допаѓања:
    109.960
    Јас ќе ти се извинам, пошто друга девојка пишала на твојот пост дека не се мажи, не си била ти. Ама ти со твоево понашање... Срам да ти е! Какво ти е тоа однесување, шизофренија! Ти дали имаш 2 грама памет под фризурата? Дали знаеш дека моментално не ме навреди само мене туку и еден куп други луѓе! Срам да ти е! Научи се прво со доблест да одговориш па после коментирај. И да, дете си, иако имаш 24г, дете си.

9. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2019
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    2.476
    Хахаха колку сте смешни тоа е чудо. Све знаете зс туѓи животи.

10. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.134
    Добро ајде цитирај ми го постот и мене ме интересира кога сум пишала . Какво ми е моето однесување? А твоето какво е да измислуваш работи и да ми ставаш зборови во уста ? Очигледно имаш некој опасни делузии , инаку 24 годишна индивидуа е веќе возрасна личност срамота е вакви основни работи да не ги знаеш барем од општа култура .

11. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2019
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    2.476
    а тебе да ти дојде некој пред 9 сабајле на кафе нормално ти е? Дај ти се молам

12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Твојот живот не ме занима, ти и така сама си го раскажуваш тука.
    Јас ти кажувам практика,ти збориш теорија. Тоа е тоа.

Нормално беше кога бев мала и имаше хармонија. Тебе се ти е ненормално,само ти си нормална (facepalm)

Последна измена од модератор: 19 јули 2020
    На *Amethyst*, mssuniquee и FVP им се допаѓа ова.
  13. FVP

FVP Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2018
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    1.201
    Да редовно мајка ми и баба ми си пијат кафе со комшии и роднини пред девет. Нормалниот свет е станат уште од 7/8 . Живеат заедно и хармонично веќе 25+ години, мајка ми одеше на работа, а баба ми ме чуваше-никигаш не сум имала проблеми да знам кој е кој. Баба ми ме вика ќерко од љубов, а не дека ми се прави мајка. Патем и на мајка ми ја вика ќерко.

На Sophie3, PinkGirl*, katalina и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2019
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    2.476
    Сцерква ми заслужува таков одговор и полош, само јас сум преблага, син и знае каква е и све и има објаснето. Некоја што сака да е мајка место мене и да ме избрише од животот на моето дете, полошо заслужува. Реслно не го ни гледа. Кој што си посеал тоа ќе си жнее. Кога живееш зс комшиите живеј со нив. Прочитај ми ги старите мислења ќе видиш

Хаха епа мене не ми е нормално некој да ми дојде пред 9. Вас ако ви е,чекајте си ги. Отиди му на германец, швеѓанец пред 9 дома

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Европската унија стартува со работно време во 6:30, информирај се пред да правиш глупави споредби.

На *Amethyst* и FVP им се допаѓа ова.
  16. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2019
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    2.476
    Ама ти не си ми дома да знаеш. Ако сакаш ќе ти пишам во лп и фирма која е и се. Веќе кога толку си сигурна јас што правам и како

И? Тоа значи тие што се дома, може да си одат од куќа на куќа уште од 7?

На Anyshka и bibiiii им се допаѓа ова.
  17. FVP

FVP Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2018
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    1.201
    Имаш видено ти како на запад стануваат пред изгрејсонце за да тргнат на работа? Патем во Шведска конкретно имаат култура на фига-пиење кафе и јадење блго со пријатели по неколку пати на ден.

На Ladybug98, *Amethyst* и buba4e89 им се допаѓа ова.
  18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Не ме занимаш темата е јасна. Време е да се прибереш малку.
    Ако ме занимаш ќе ти копав по мислења.:drunk:

19. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2019
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    2.476
    Имаш ти видено на запад баба со мало дете од неполна година, на кафе во 8 ипол кај комшии?

На Anyshka, bibiiii и mal.ecka им се допаѓа ова.
  20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.855
    Допаѓања:
    109.960
    Одговорот го имаш во горниот пост. Јас се извинив и пишав каде сум згрешила. Не скокај! Тоа ти е таа одлика детска! Може си возрасна индивидуа, али имаш детско однесување. Ако се извинеше и ти на коментарот ќе мислев дека со возрасен човек разговарам, ама вака, со дете 24 годишно си правам муабет. Делузии не знам што се искрено.