Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Winter.Girl

Winter.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2009
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    177
    Никогаш нема свекрвата да ја сакам како мајка,мајка ми за мене е свето нешто.Не би сакала да живеам со неа,ама никогаш не се знае што ти носи животот.Кога би се нашла во таква ситуација би се држела на дистанца но не премногу за да не ја навредам и секако не преблиску па на глава да ми се качи.Јас сум избувлива и не сакам никој да ми наредува па мислам дека сепак попрво би живеела под ќирија отколку со свекрва... :D

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Malata-Sirena

Malata-Sirena Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Se soglasuvam deka svekrvata nema nikogas da moze da ja zameni majkata,majka si e majka, a svekrva si e svekrva,dovolno e samo pocituvanje :)

3. jagoda77

jagoda77 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2010
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    no vo zivotot ne sekogas mozes da biras nekogas i da sakas nemozes pod kirija no toa neznaci deka moras da zivees vo pekolot nekogas samo ednostavno izbiras mejgu ponudenite opcii zosto i nemas drug izbor daleku od sekoja sansa za gradenje na novi izbori vo dogledno vreme
    no pekol ili ne sekako zavisi vo dobar del i od tebe i za los i za dobar odnos sekogas se potrebni najmalku dvajca

4. jagoda77

jagoda77 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2010
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    krvta ne e voda i majkata sekogas ke e majka i taa ljubov ne ja sporeduvam so ljubovta sto postoi mejgu svekrva i snaa samo sakam da kazam poradi svoeto iskusvo deka ljubov mejgu sna i svekrva postoi

5. mece83

mece83 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2010
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    8
    Znaci site slicni prikazni so ovie nasi svekrvi...toa e psihologijata na posesivnosta koja sto vo 99posto slucai se pojavuva....koga mu bev devojka na mazot mi jas i bev srce majkino na svekrvata :lol: :lol: a jatrva mi i bese trn v oko sega pred godina dena se zedovme i uste na svadbata pocna da ja manifestira vistinskata licnost...zlobota...uf....aj pozz uzivajte...bitni se mazite...mojot Fala Bogu e na moja strana i za se me podrzuva

6. milicka83

milicka83 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    12
    ne rekle za cabe i kuce koa biras prasaj za negovoto poteklo,a kamoli maz.na poveketo ne mazeni bi im rekla da si gi otvaraat ocite i da ne gledaat samo mazot da e dobar,zasto mnogu moze brzo da se smeni pod vllijanija na negovoto semejstvo.zatoa potencirav treba da se gleda i familijata od koja poteknuva.zasto jas imam mnogu loso iskustvo.dodeka bevme decko i devojka cvetaa ruzi megu nas.mislev deka go imam najsovrseniot decko.onakov ko sto sekoja devojka bara vo zivotot.vnimatelen grizliv poln so razbiranje, sekogas go interesirase moeto mislenje i sekogas se trudese okolu mene.i on bese toj sto me ubeduvase deka koga ke se zememe bitni ke bide sto mislime jas i on i nikoj drug.za negovata familija imam samo najlosi zborovi.ova go kazuvam zasto zivotot pekol mi go napravija :(svekor mi e alkoholicar koj otkako ke se napie ne znae sto zbori,bidejki maz mi ne e tuka jas sedam kaj majka mi i mi pravese svekor mi trista cirkuzi od javuvanja na tel i zborenje na gluposti do pojavuvanje na vrata i pravenje skandali za site komsii da se smeat sto do togas mi se nema deseno vo zivotot nekoj da me navredi a kamoli skandali da mi pravi.do svekrva mi koja e nepismena i koja edno te isto stopati ke ti go rece zasto ne znae muabet da pravi i koja misli deka se sto pravi maz i e najdobro zasto bila cel zivot maltretirana od nego i i ja ima cela percepcija izmesteno za toa sto e dobro a sto ne e.pa se do dever i jatrva sto mislam deka tie zlobnite od spanskite serii mozat voda da im nosat.od pocetokot ja imav podrskata od maz mi,se do momentot koga odluci da se vrati pred jas da se porodam.togas mu kazav deka ne sakam da ziveam koa ke se vrati kaj negovite znaejki niz sto se pominav,i radi toa sto e pod vljijanie maz mi ne saka da me soslusa a kamoli da svati deka jas nemam uslovi da sedam vo kuka kaj sto nema harmonija,i deka vo takva sredina ne sakam da go rastam bebeto i da go zagrozuvam zdravjeto moe i na bebeto,se resi da mi zavrti grb i da me ostavi sama da se snosam so odgovornostite i so ubavite momenti sto treba da gi spodelime zaedno.pa se nadevam deka mojata prikazna za nekogo ke bide pouka i deka nema da ja napravi istata greska kako i jas :( ;(

На Anyshka, Lena_3366 и IvanaJenner им се допаѓа ова.
  7. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.517
    Taa приврзаност во бракот помеѓу мажот и мајката ќе прерасне во една болест, што сите проблеми само ќе се трупаат, а мажот не ќе ја има таа сили да пресече!
    Затоа Мистик убаво рече: БЕГАЈТЕ со повреме!

8. Melanie

Melanie Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    89
    E jas bev vo takva situacija i IZBEGAV dodusa deckoto se po keif mi idese i taa pocna da ljubomori da i bide krivo da go kontrolira vaka taka i on mama ova MAMA ona I toj od edna strana po nea od druga po mene se ligavi a taa uste se osmeli da kaze jas nego sega go kontroliram i koga ke se ozeni ke go kontroliram E ke se prasame za toa i go otkaciv polesno mi bese zs ne go ni sakav mnogu a on sirotiot uste trca po mene ama ako taka mu treba koga ima takva majka glupaca :) ZATOA DEVOJKI PREISPITAJTE GO OVOJ ODNOS NA MAMA I SINCETO DODEKA E VREME I AKO NESTO NE E OK BEGAJTE

На Anyshka и Lena_3366 им се допаѓа ова.
  9. Oluska

Oluska Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    24
    Potpolno se soglasuvam so tebe.Majkata e nesto najsveto i mislam deka nikogas nema da mozam na svekrvata da i se obratam so MAMO.Na toj nacin smetam deka ke ja izneveram majka mi koja celiot zivot mi go posvetila mene za da me izrasne i da me izvede na prav pat,stavajki ja na isto ramniste so nekoja si druga zena

10. JATAGAN

JATAGAN Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    156
    ЧЕСТИТ 8-ми МАРТ на сите девојки,жени, мајки на ФОРУМОВ :up: :up: :up:

Можи не е место или можи треба да се отвори нова тема ЗОШТО НЕ ПОСТОИ ДЕН НА МАЖИТЕ-ТАТКОВЦИТЕ и зошто тој не се слави како 8-ми МАРТ?

11. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Како не постои :?: Секој ден е ваш освен 8 ми МАРТ.

12. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    hahahahahahaha posledniot komentar e dobar hahahaha

13. peperutkaa

peperutkaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    619
    zeni ne znaev kaj da go stavam ovoj vic pa aj bidejci odgovara so temata svekrvi i snai tuka ke go pisam

Убав сончев ден. Свекрвата вика на снаата:- гледај шо убав сончев ден, да излезеш да не се вратиш!
    Наредниот ден врне дожд и снаата вика на свекрвата:- гледај шо виран време еј, да легнеш да не станеш!

gledate kolku si se sakaat svekrvite i snaite :D :lol: :lol: srecen praznik na site

14. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.053
    hahaha..dobar vic..za zal i mnogu vistinit :)

15. tanja6

tanja6 Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.570
    Допаѓања:
    568
    e dobar e vicot stvarno :lol:
    jas seuste ne sum mazena,ama koga ke se omazam ne bi mi bilo problem da ja vikam svekrva mi mamo ako e toa nejzina izricita zelba,nema da mi se skrsi ustata ako ja narecam mamo,bitno da imam mir vo kukata i da mi pomaga :D
    normalno deka svekrvata ne ti e majka,i ne moze nikogas da ti bide i da ja zameni neli,ama sepak zasto da ne i recam mamo ako so toa izbegnuvam konfliktna situacija,posto ima svekrvi koi insistiraat na toa..a i malce glupo mi e kako ke ja vikas primer tetka marija li,a zivees zaedno i se gledas sekoj den?ali sekoj si znae za sebe,sekoj so svoe pravo :D

16. JATAGAN

JATAGAN Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    156
    Abe tesko nas e, sekogas vi ugoduvame a uste betar pa na 8-Mart se prekrsuvame od to se da Vi preugodime, ama toa e , a zenive vecito NEZADOVOLNI :lol: :lol: :lol:
    Samo ostajte ovaa tema ne e za ovde.

ABE NE VE PRASAV vie uvazeni SNAJKI kako se pokazavte kaj svekrvite za 8-mi MART :lol: :lol: :lol: ?

17. JATAGAN

JATAGAN Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    156

Tanja6,
    Aj ke vidime koga ke se omazis kako ke mjaucis :lol: :lol: :lol:

18. tanja6

tanja6 Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.570
    Допаѓања:
    568
    abe mamicke najmila ako treba ke ja vikam samo da ne mi pravi problemi da ne mi se mesa vo brakot :lol:

19. JATAGAN

JATAGAN Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    156

хахахаххаха

И ТОА Е ВО РАНГОТ НА МЈАУЧЕЊЕ :lol: :lol: :lol:

20. JATAGAN

JATAGAN Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    156
    Бидејќи peperutkaa, веќе напиша еден виц во оваа тема, јас иако го пишав во темата ВИЦЕВИ ќе го пишам и овде:

Млада невеста насабајле се шета гола низ дома, и ја сретнува свекрвата и и вели:
    СВЕКРВАТА: Леле чедо, што така гола , ами срамота е , земи одма облецисе да не те види некој!!!!
    СНААТА: Ами ова сега е модерно, ова е невидлива спавача.
    Другиот ден еве ја свекрвата се шета гола по дома и ја сретнува мажотје-свекорот и и вели:
    СВЕКОРОТ: Аман мори кај туку се шеташ гола, не ти е срам, земи ајде облекувај се да не те види некој!!!!
    СВЕКРВАТА:Ами ова сега е модерно, ова е невидлива спавача.
    Се подзамислил малку мазотје-свекорот и и велиЧ
    СВЕКОРОТ: Ами ако е модерна во ред, ама земи малку испеглајај негледас дека целата е истуткана :lol: :lol: :lol:

:D :D :D