Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.115
    Што се одесува за сопругот стварно е греота. Но таа поделба не почнува одеднаш, мора од секогаш да постоело двоење.
    А што се однесува на тоа дека им фали на децата не се секирај, "кога нема, без њега се може". Она ќе биде пишман со текот на годините

На Puffy2019, Idedemja, Jana06 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.735
    Допаѓања:
    38.472
    Исто и кај нас. Со таа разлика што деверите имаат повеќе и пак нив ги жали. Ама знаеш како е.. Не ја сакаме снаата, нема да и ги сакаме децата. Како снаата од улица да ги донела. Бог да чува се. За маж ми ми е криво. Како да нема фамилија. А и децата како што растат гледаат дека бабата и дедото не ги рецкаат, па не ни сакаат они да ги гледаат.

На Puffy2019, thelittle17, Spidy и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Аха...дека на сопругот му фали затоа пиша дека не и текнало на свекрвата да ви помогне да го уредите станот...сентименталности сега. Ако некој ти недостига ќе сакаш да го видиш, не да очекуваш тросед да ти купи

На CameliaMiller, baby-star, FVP и 2 други им се допаѓа ова.
  4. ladymici

ladymici Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    535
    Допаѓања:
    808
    Па кој пиша тросед да ми купи. Јас можам да и се јавувам ко будала да е прашам како е што прави, она еднаш не греши да сврти. Рпденден им немам промаршено. Тоа го зборам. Маж ми ме кара да не одам да не и се јавувам , мене ми е глупо и пак ќе и свртам, ќе поминам. А финансиски сум моќна и се трудам да створам уште повеќе да им оставам на децата, за разлика од нив, лежи лебу да те јада.

На teaiva и Skorpija25 им се допаѓа ова.
  5. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    А што ти е гајле како живеат тие? Ти ако сакаш финансиски да им створиш на децата работи, тие ако не сакаат нема да работат, ќе уживаат и тебе тоа не те засега. Твојте пари не ги трошат. За нивни пари уште да не треба да ти полагаат сметка. А ако си финансиски моќна нема да спомнуваш како не ви помогнале да го уредите станот. Ако си толку моќна плати си дадилка нека ти помага кога ќе ти крене детето температура. Свекрвата може нејќе да се замара со деца, сака да си поужива во староста. И свекрви има секакви, ама и снаи како тебе

На CameliaMiller, 1209, baby-star и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.984
    Допаѓања:
    13.757
    Аман! Што ве засега дали свекрвата и свекорот лежат или работат. Глејте си ваша работа. Ако не се јавуваат они, ни ти не се јавувај и готово.

На CameliaMiller, thelittle17, baby-star и 5 други им се допаѓа ова.
  7. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.638
    Допаѓања:
    17.636
    Ај жити се можеш да делиш памет тука до утре ама за некои работи не си во право.И мене ми е несфатлив делот бабата и дедото да не сакаат барем еднаш во неделата да поминат време со внуците.Значи батали и финансиска помош,и за помош околу чување,ама да не сакаш внучињата да си ги гледаш воопшто не е ок.Тогаш имаш некоја емоционална бариера.

На Anyshka, oblace1, Stressed Out и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Јас не делам памет, вие очекувате свекрвата да не се меша, ама пари да ми дава и да ми го причува детево.
    Јас на членката ја цитирав пошо напишала, свекорот и свекрвата лежеле, а она била многу работна, свекрвата не и помагала за детето, не им помогнале финансиски кога го уредувале станот. Ниту една од овие работи нема обврска свекрвата да ги прави. Свекрвата дали има емоционална бариера е нејзин проблем. Не му е твоето дете центар на светот, на секого

На CameliaMiller, baby-star, Spidy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Пошо е прекултурна, мажот и ја моли да не им се јавува, оваа едноставно не може да не и честита роденден на свекрвата (facepalm)

На Black girl му/ѝ се допаѓа ова.
  10. simona_baby

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.638
    Допаѓања:
    17.636
    Дали твоето дете ти е центар на светот?

На teaiva му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Мене моето ми е мене центар, не очекувам на секого да му е центар.
    Роди дете и чекај ја свекрвата да го гледа, па зошто не доаѓала, како не и е срам.
    Бруки

На baby-star му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Emotional123

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.115
    Не гледам дека пишала дека сака да и ги чуваат, туку да поминат време со нив.

На Puffy2019, teaiva, mal.ecka и 4 други им се допаѓа ова.
  13. simona_baby

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.638
    Допаѓања:
    17.636
    Прво си премногу безобразна.
    Второ твоето дете ти е центар на светот,очекувано ми е и маж ми на свекрвата да и е,ама изгледа не и е.
    Трето си родив две,сама си ги чувам,и свекрвата и свекорот до сега ни немаат дадено никаква финансиска помош.
    Четврто треба да и е срам што не доаѓа,уствари жал што пропушта дел од нивното растење.

На Anyshka, Stressed Out, Leat и 10 други им се допаѓа ова.
  14. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Аха...помалото имало температура 5 дена, како не и текнало да го земе поголемото да одмореле. Ни еднаш не ги прашала пари дали им недостигаат месецов. Може нејќе да трча по внуци и нема обавеза да прашува дали им недостигале пари ко тие двајца да се мали деца, а не возрасни вработени луѓе. Ако им треба помош нека побараат, не да чекаат да им текне на другите.

На CameliaMiller и Nevenche26 им се допаѓа ова.
  15. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.984
    Допаѓања:
    13.757
    Сериозно не си сретнала свекрви што не се замараат?
    Има такви и ќе си се помириш со тоа.

На baby-star, Nevenche26, SummerGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Зошто на свекрвата би и било внучето центар на светот? Свекрвата нема живот, тебе те чекаше внук да и родиш. Некои баби се цело време со внуците, некои нејќат и немаат енергија на старост да трчаат по деца и тоа е во ред. Сакаат староста на раат да си ја поминуваат, не да ги чуваат твојте деца. Па и 70 годишни биле. Срам ќе ми беше да помислам, а не да се жалам

На CameliaMiller, 1209, baby-star и 3 други им се допаѓа ова.
  17. simona_baby

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.638
    Допаѓања:
    17.636
    Јас имам таква.Секој ден им врти на моите деца им кажува колку и фалеле,ама никогаш не дошла да ги види.Од роденден на роденден.Јас сум скроз помирена,гледам и на мм му стана сеедно.Ама дека е нормално не е воопшто нормално.Убаво кажа членката,да дојдат да си се напијат кафе,да поминат саат два со децата.

На Anyshka, Puffy2019, teaiva и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.984
    Допаѓања:
    13.757
    Па ок де. И? Ќе ја молиш да дојде? Не сака, не сака, баш ти е гајле.
    Татковци, мајки ги оставаат децата, а не па баби и дедовци. Мене ништо не ме чуди.

На baby-star, Puffy2019, Spidy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. simona_baby

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.638
    Допаѓања:
    17.636
    Мене да ми ги испревртиш зборовите нема да успееш.Јас ниту барам да ги чува,ниту да ги финансира,ниту пак реков оф одвај чекале снаата да им роди внуци.Они се тие што зборуваат како внуците си ги сакаат премногу.Внуците не им се центар на светот,ама синот им е,така?Значи ни него не го гледаат.
    И не,нема потреба да трчаат,ќе си седнат на кревет,ќе си поразговараат.Па побогу 2 саати во неделата ниту е помош,ниту чување.Тоа нормалните луѓе го нарекуваат уживање.

На Anyshka, Stressed Out, Leat и 11 други им се допаѓа ова.
  20. Emotional123

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.115
    Ок луѓе, не ги фатила за врат, само пишала свое мислење и ситуација. Де....

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.