Невенче нема проблем. Друга членка пиша проблем, а Невенче ја нападна, од таму и дискусијата. Нема потреба од барање дозвола, сама си пиша дека не си сфатила и еве, навистина.
Да точно , затоа и не коментирав за делот што го немам сфатено т.е. прочитано, туку директно се обратив за мислењето од членот што го тагнав. Мислев дека може да се коментира и за мислењата дадени како совет
Абе ние сите ги знаеме решенијата, дали секој може да си го дозволи решението е моментот. Иначе кој сака да брише го* на, ни на мајка, ни на свекрва. Ооооопс, запотување треба, заборавив И стварно на форумов се од способно, поспособно се собрало. Јас 100 пати викам, реалноста една, на форумов се обратно. И за арно, и за лошо. Надвор црно, тука бело. Тука бело, надвор црно. Како така, да се чудиш, да се крстиш.
Едвај храна и лекови купуваат со мизерните пензии. Да не зборувам дека најголем дел помагаат на младите. Кои најчесто се незадоволни. И после треба да си штедат и за дом, да секако. Иначе ќе ги фрлиме како партал. Јас тоа не би можела ни на мој родител, ни на мм. Знам дека има секакви, и лоши и без осет, ама кога ќе дојдат до таа ситуација тогаш се бара решение прифатливо за сите.
Баш така, и јас за ова зборам. Ама не разбираат луѓето дека коренот на проблемот е тој. И онака малите примања што ги имаат луѓево некој мисли дека треба да ги даде на неговото дете од 30 години и тоа е ок. Не секој има амбиции за кариера и материјални работи ама секој треба да е способен после завршување на образование полека да си застанува на нозе и да не чека од никој ништо. Макар и плаќал кирија цел живот.
https://lider.com.mk/svet/skandal-v...adnala-kralicata-elizabeta-ja-davela-za-vrat/ И они имаат проблем во релација снаа свекрва
абе дафи ја за мене си кажувам бее оти така сфакате дека за сите треба да е така како јас за мене шо мислам
Јас не можам да разберам како ви се вложува пари да градите спрат над свекор/свекрва место да си купиш стан со тие пари. Нит раат да се искараш нит раат да си легнеш со маж.
Да да сигурно. Уште па и да инвестирам во туѓа куќа на која што реално никогаш нема да имам право на дел.
По моја логика е секоја генерација да створи и да остави нешто, покрај тоа што ќе го наследи. И да горда сум што со мм сами отплаќаме стан и тоа не е фалба туку си кажав каква ми е ситуацијата.
Нормално, најубаво е сам да створиш. Ама го извеличија као еве јас успеав во животот, ти мрза чекаш од свекрва ти. Секој со својата замисла за успех. И станот со кредит се купува после 30 години кога ќе се исплати. Нема врска, не беше тоа муабетот ама ставија акцент на станови за да има со што да нападнат.
А не си мрза ако чекаш од свекрва ти?? И од каде знаеш ти дека не го исплатиле станот пред 30? Ама кој кога исплатил и воопшто не е битно, а ни дали купил стан воопшто. Поентата, барем на мојот муабет е дали се чека на друг или не. И дека никој не е должен да те помага и не треба да се има такви очекувања. Да, сите имаме различна замисла за успех, ама замисла кај што очекуваш од друг помош за да си обезбедиш егзистенција не е успех.