Се може тебе што те чуди тоа. Има деца алергични на сите млечни производи и сега? Абе само да си барате чаре и причина за кавги. Има луѓе што се алергични на прашина па не можат да чистат а немаат за чистачка, кој ќе им чисти. Еве да немаат маж речимо? Генерално не смеете да судите ако се имаат некои очекувања, колку што очекувала од свекрва и толку и од мајка и.
Зашто ти ќе најдеш 1000 причини што свекрвата не чини. Јас не размислувам како тебе и не очекувам и не ми е јасно зошто свекрвата, а не мажот, е таа што треба да ви чисти ваш дом.
Ама јас зар реков дека она не чини? Не кажав сите си се жалиме на свекрви овде па ајде и јас зошто да не се пожалам...и во 5 поста кажав дека мм чисти ти пак..џабе пишувам. ајде нова тема да се почне ова е веќе офф топик. За лекции по брак ќе пишам во др тема.
Poleka bre zeni.... Nikoj ne vi dojde doma da vi zeme od vaseto. Ja otruvte temata,dzabe moderator ve opomenuva izgleda. Smirete se malku.
А што е должна свекрвата да и чисти? Додека бев трудна со двете, сама си чистев. Ни свекрвата ја викнав, ни татко ми. Имав помош од маж ми. Има жени кои откако ќе се омажат мислат дека свекрвите треба да им се слуги. И обратно. Имам во комшии пример. Свекрвата пензионерка секој ден готви, чисти, средува по дома. Снаата доаѓа од работа и секогаш има ручек. Чисто и е дома. И пак снаата јаде трици дека свекрвата не чини.
Ама ти навистина си влезена во филм! Ами ако снаата од други побуди или причини не може да ги одржава брачните обврски, да ја викне комшивката на припомош а?
Ами ти многу испревртуваш. Секој си има свои маани,ти не си им у кожа па да знаеш како е. Така да, се е кажано. Да не се правиме светици на форум.
^ ќе си најдеш поарен Мене поука од темава ми е мајкиве на синови да не повторат исти грешки што нивните свекрви ги направиле.
Ah be dragi clenki...Ziveam veke 2 godini vo kuka vo koja sekoj ima razlicen vlez jas so soprugot bebeto, te deteto veke, svekrva svekor, i brat mu so soprugata i 2 nivni deca...Mir nemam. Dve godini nema den oritisokot da ne mi se kaci i sum zacudena sto me snajde...Privatnost nula na pocetokot majka mu na vrata doagase po 20 pati da donesela ovosje rucek da kazela ova napravela toa...koga dobiv dete e tek togas stana interesno..Iskreno neznaev deka vaka ke bide bev mn zaljubena vrska pa brak ama nikogas ne mi bese predjaveno deka i negvite ke se vselat vo kukata...Od aspekt na pomoa cuvanje na deca da mnogu toa pomaga bidejki seiogas ima kade da go ostavis deteto...no so drugi pa 2 vnuci toa e cirkuz...Edno nesto da vi kazam i se ke bi bide jasno dotamu dojee rabotata sto 3 m zaminav kaj majka mi...taa moja nervoza i nezadovolstvo od ziveenje vo kolektiv mesanje vo se rezultirase vo strasni karanici i onraza pomegu mehe i soorugot.Moj sovet begajte sto poastrana ako nesakate da go izgubite zdravjeto!!!Bi smenila i cuvanje i ruceci i pomos i se samo za raat i privatnost i mir vo koj bi go izgledala moeto semejstvo..Gospod da mi e napomos i trpenie da mi dade, lugeto i ne ese losi no se so drug mentlitet taka da jas patam i sekoj den za mene e borba...
А чекај малку. Не сте ми јасни вакви како тебе. Извини што ќе ти го кажам ова. Велиш немаш мир и притисок ти се качува. Е оти тогаш и даваш дете да ти чува свекрвата бе? Искрено ова не ми е јасно. Не ја поднесувам свекрвата, ама кога ми помага е супер тогаш испаѓа. Нервно ќе се оболиш, ама важно детето имаш каде да го оставиш. Епа ќе си ја трпиш.
A sto da pravam da ja izbrkam od kykata so stap? Sama saka da go cuva i se nudi i se nametnuva duri i koga ne treba imalo milion situacii da ne nabrojuvam. Jas rabotam i koga rabotam mi e korisno da mi go cuva i toa ne znaci deka treba da mi e ubavo i da ja trpam i sakam nea...Obidi se gledaj go od toi aspekt ona i inaka e tuka deka e nepodnosliva e deka mi smeta mi smeta i sega poradi toa koga veke e na raspolaganke i se nudi za cuvanje jas nema da i go dadam posto ne mi se dopaga ona...i sto sum postignala ke ja snema??? Sekako ke ja trpam neznam dali me sfakas...Toa e najlosoto sto utre ako bilo sto recam jas ke bidam " neblagodarnata". Sah mat za mene...polozba tolku nezavidna da ti se vristi...
Јас не би давала дете да ми чува. А ти ем имаш корист од неа, ем се оболуваш од неа. Епа тие две работи не ми одат заедно. Ако не ја сакам свекрвата нема што да ми чува дете. Ќе си поставиш сама граници. Нека се наметнува, еднаш двапати ќе и кажам и нема повеќе да се нуди да го чува. Ќе најдеш друго решение за детето додека си на работа, исто како да немаш свекрва.
Па не е баш исто.Ако седнеш и речеш фала до сега што го чуваше,ама од сега ја се превземам сама,а за возврат сакам мир и неаакам мешање,тогаш поинаку би било.Нит сакам помош,нит мешање.Вака она има потполно право да ти шлапа по нос дека детето ти го чува.
Od kontekstot izlegovte. Da uprostam: smetas deka toa sto mi go cuva deteto i dava za pravo da mi se mesa vo se i da ima totalna prevlast vrz mene,toa i dava sekakvo pravo da pika nos kade ne treba? Ne se soglasuvam, a jas rado bi prevzela sama no sega so pandemijava nemam izbor a na pocetokot na pandemihata 3 meseci " si prezedov sama" togas bese muabetot ne sum i davala vnukot da go gleda.. Poentata bese druga na postot sakav da se pozalam kako ovoj modul na ziveenje ne mi odgovara i me pravi nervozna i da poracam ako imaat prilika tie pred brak da ne zemat vo oredvid da se vselat vo " familijarna kuka".