Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. lylaby

lylaby Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    631
    Допаѓања:
    334
    Ne sym kazala direktno na nea deka nesakam mesanje no od avion se gleda kako ne mi godi nejzinoto drustvo i komentarite i nebaranite soveti (vie nemate poim kako e nametliva se granici so zdrav razum toa) no ona bez razlika kade i da se svrtis tamu e...

На Anyshka, Nevenche26 и crazylady им се допаѓа ова.
  2. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.094
    А зошто не си кажала? Не дирекно, и ќе и нацртам ако треба
    И да живеете заедно сепак одлуките за детето ти и маж ти ги носите, не таа

На Luna91, Nevenche26 и Meckicja им се допаѓа ова.
  3. lylaby

lylaby Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    631
    Допаѓања:
    334
    Da bese tolku ednostavno i ke si odevme. Imam soprug, zivee i on ovde neli, cel zivot ja gradele kukata i nesaka da si zamine "od gotovo na veresija" da si odi. Nemu mu e ubavo so negovite si e,jas se nerviram...

Drzam nekoja kultura i pocit, no od skoro puknav izleguva od mene akumuliran odboj duri skoro izlegov od koza i i rekov"ti ne se potoisa vo maticno so mene neli"neznamza sto bese davase nekoi komentari...

Последна измена од модератор: 13 август 2020
    На Anyshka, andrejko82, Miss666 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.473
    Допаѓања:
    10.909
    Па тука мажот ти ќе си го подбереш, а она ако не сакаш да ти се меша нема нит дете да и оставаш да ти чува, нит мешање да ти прави.
    И да, ќе и кажеш јасно и гласно, меѓутоа ќе ја изгубиш удобноста во чувањето на детето.

На Panda girl, tinka-mace, Luna91 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.661
    Допаѓања:
    173.922
    па и неблагодарна си

На Nevenche26 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Fleur-De-Lis

Fleur-De-Lis Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    1.649
    Ти моментално си кај твоите? Како маж ти прифати 3 месеци разделба и како се одмедуваше тогаш?

7. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ама зошто да и биде условено тоа чувањето на детето?
    Живеат во заедница, оди мајката на работа, бабата не работи и го чува внучето, завршува мајката со работа си го зема детето и завршуваат обврските на бабата, нема зошто после 8-9 часа поминати со внучето да оди кај синот, снаата и да смета, сакаат да се одморат после работа, да си поминат време со детето, да си бидат семејство, треба да се има осет.
    Јас да сум пример ок детето да го чува барем во ово време, невреме и кога таму не ни работат градинките ама не би прифаќала ручек, чистење или такви некои работи што се однесуваат на мојот дом, тоа скроз би ги ограничела на понекој неделен ручек и толку.

Во принцип сум многу против тоа градење огромни куќи затоа што со тоа всушност сам себе се обезбедуваш дека “децата” ќе се покрај тебе на старост и од сам старт го ограничуваш “детето” му ги скратуваш крилјата, па гилт трипови ако сака да се оддели паааа ние за кого градевме толкава куќа...за себе, не за децата.

На Anyshka, Ygritte, Pelargonium и 26 други им се допаѓа ова.
  8. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.122
    Допаѓања:
    269.150
    Море ќе се превоспита, ако сака семејство да има.
    А за сегашните деца - синови... да гледаме како не треба :)

На KuklickaSk, Macito007, tinka-mace и 7 други им се допаѓа ова.
  9. lylaby

lylaby Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    631
    Допаѓања:
    334
    Ubavo razmisluvate...se soglasyvam vo celost

Nikako, si terase sekojdnevie a doagase na 3 dena da go vidi deteto, nosese kesa so produkti za koi znam deka majka mu gi praka (makaroni lekja i lizavcinja!!!!!???) Ne kaza jasno glasmo mi nedostigate vratete se jas bev inicijator na razgovorot koj go imavme pred da se vratam vo koj jas poveke objasnuvav kako se cuvstvuvam toj e zatvoren tip kutese poveke...slysase...komunikacijata ne ni e sjajna da bese ke sednevme ke se dogovorevme taka bese i na start koga trgnav na rabota se raspracavme nesakac taa da mi go cuva deteto bidejki veke cuvase 2vnyka a se silese ona baba bila trebala da go cuva vnuceto...nemozese so nego da se dogovoris i mu objasnis...

На Anyshka, Milkiway и crazylady им се допаѓа ова.
  10. sara97j

sara97j Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    1.061
    Мене ме интересира зошто се омажи за него? Не мораш да ми одговориш пошто знам дека не е најпристојното прашање на светот :)

На tinka-mace, lylaby, crazylady и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.868
    Па не би рекла условено, како и со секој друг човек, така и со неа, не може кога сакаш ти да дојде, кога нејќеш да си оди.
    Не знам, мене ми изгледа како да го искористуваш човекот. Се нека ми заврши сите работи и обврски, ама не ја сакам во животот.
    А секако кога живееш во заедница треба од напред да ти е јасно дека ќе мора да се справуваш со секакви карактери и нема да е само по твое :)

На baby-star му/ѝ се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.122
    Допаѓања:
    269.150
    Колку што ја разбрав женава они си имаат посебни влезови, можат да се однесуваат и како комшии.
    Она си има проблем со мажот што не става ред на старите, не може кога сакаат да се тупнат и мешаат.
    Него не му сметаат оти па родители му се, ама тоа што не се замара што жена му е нервозна и несреќна збори многу за него.

На Just.do.it, 1209, andrejko82 и 9 други им се допаѓа ова.
  13. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.868
    Не го сфатив тој дел, сфатив заедница, може делумно и од другите мислења.
    Абе во сите случаи е проблем сопругот/сопругата според мене. Секој треба да си стави граница со своите родители, не може зетот и снаата да ги прават тие граници.
    Сега тој ако е извинете на израз, муле, она ќе мора да си го реши со него проблемот, не со свекрвата. Свекрва на 50+ нема да смениш карактерно, сигурна сум.

Но исто така, не може да очекуваш помош само кога ти одговара. Членката пиша имам корист од свекрвата. Со тоа иде и одреден однос. И они треба да имаат осет, ама очигледно немаат, па така не гледам дека може да се држи таа ситуација да ми помага кога ми треба, ама да не доаѓа, зошто и пријатели не би можеле да функционират така, а не па семејство.

На lylaby, baby-star, crazylady и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.231
    Допаѓања:
    18.985
    Јас само да кажам џабе се пожалив ама ете хормони во бременост се ќе напраат. Си прегризав јазик. Денес свеки се јави уплатила сервис со кирби чистење кога сакам пред пораѓај да ми чистат...без да и биде побарано поклон од нејзе кој радо го прифатив:inlove: И јас ќе памтам утре за мој син здравје само. :!:
    Дај боже и вас да ви се погоди добра свекрва а на сите кои имате проблем се надевам ќе го решите :l::hug:

На mila89, Mikha4, Jana06 и 6 други им се допаѓа ова.
  15. lylaby

lylaby Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    631
    Допаѓања:
    334
    Zdrava i ziva da si ja sfatila sustinata za razlika od nekoi drugi clenki.Ne e se ceno belo ima nijansi i nema nacin jas da se ogradam i distanciram za da ne mi cuvaat i dete a osobeno zoato toa i mi godi...toa sto mi go cuva ne i dava pravo da se mesa vo dr mal milion nesta...Kako i da e, soprugot e tojsto treba da postavi granici a vo nedostig na toa jas izleguvam bezobrazna koga ke otboram usta..

Imam pocit imam muabet i se trudamda drzam prijatelski odnos, neli e dovolno sto na site kaprici i nekoi nejzini idei prekutuvam.Kolku imam progoltano od pocit nekoi nesta da ne vi kazuvam, razlicen mentalitet sme i razlicni sveta

Ne bev svesna deka me ceka takva atnosfera kolku i da zvuci naivno i glupavo...ne ocekuvav takva konzervativna postavenost na nestata jas doagam od "poliberalna" familija intelektualci koi ne se tradicionalisti i ne se konzervativni..mazejki se za nego kako edinka kako sto tteba da bide ocekuvav srekni demovi i gradenje na semejni naviki vo par jas i toj, a se sretnav so principi na cela familija...koj me razbira me razbira...

На Miss666, Frosty!, crazylady и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.231
    Допаѓања:
    18.985
    Јас те разбирам не мора да се правдаш..тој што те разбрал те разбрал. Жал ми е низ тоа што поминуваш. Не можеш детето дома и да закључиш да не го гледа она..Така е имам многу примери дете кога ќе дојде се менува се до тогаш. Не знам што совет би ти дала. За да живееш мирно (пошто факт е дека нема да се иселите) почни малку да бидеш погруба, тоа е и твој дом и ти живееш таму градиш создаваш вложуваш. Нема потреба да бегаш кај мајка ти сржи малку биди дрска и кажувај што ти пречи. Секој ден пробувај по малце да се менуваш и јас би поработила да си ја вратам љубовта во бракот...Кога ќе си ја вратиш љубовта почитта и разбирањето ќе видиш како коцките ќе си се наредат...(fingers)

На Anyshka и lylaby им се допаѓа ова.
  17. lylaby

lylaby Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    631
    Допаѓања:
    334
    Ti blagodaram za ubavo srocenoto mislenje i sovet!

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  18. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.122
    Допаѓања:
    269.150
    Затоа ти со него мораш да си ги решаваш проблемите.
    Не може тој да се држи за мама фустанот и маж да изиграва.

На crazylady, Celltica и SummerGirl им се допаѓа ова.
  19. sara97j

sara97j Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    1.061
    Не те прашав за да те осудувам, прашав пошто изгледаш како да знаеш што сакаш од бракот, а од него не го добиваш тоа. Па мислев дека можеб бил различен пред брак или лажел дека е различен...или ти си прифатила и покрај се. Знам многу вакви приказни и само ме интересира како луѓето завршуваат во такви средини...Ама знам дека не е мој проблем и затоа реков дека не мораш да ми одговориш :)

Извади пари и одма супер е :rofl:

Последна измена од модератор: 14 август 2020
    На baby-star, tinka-mace, Nevenche26 и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.231
    Допаѓања:
    18.985
    Па како бе :D ајде нека не бидат стиснати за шо ги чуваат тоа парите(fingers) И ја утрр за мое дете се што имам ќе дадам :l: Дај боже и ти да имаш ќе видиш колку значи да ти купи за бебе

На Anyshka, crazylady, hristinan12 и 2 други им се допаѓа ова.