Не де не се револтирав за тпа туку за друго. Ако прочиташ ќе сфатиш ако е само за да кажеш ич не кажувај
Али утре кога ќе се породи и кога ќе сака да дојде внучето да го види и кога ќе и каже извини до 40 дена додека да наполни никој не сакам да дојде дома да видиш како ќе се изреволтира она од таков одговор да видиме тогаш НЕ дали ќе го прифати како нормален одговор или ќе има револт сепак мајката си знае што е најдобро за детето нели
Ти можеш да кажеш НЕ кога ти сакаш. Револтот на другите не е твој проблем. Исто ко што таа може да ти каже НЕ и да не ја интересира колку ти ќе се револтираш. Многу очекувања не е на арно
Точно бидејќи немаш очекувања само поставуваш едноставно прашање како во случајов за чистењето ако сака да помогне нека повели ако не нека е жива и здрава само обично на постарите кога ќе им кажеш НЕ се толку многу увредени што мислиш дека си ги опцул некакво чудно сваќање имаат(не зборам за сите има исклучоци)
Што ти е гајле какво сфаќање имаат. Не можеш да се замараш со сфаќањата од сите луѓе на светов, нека се нервираат до утре ако сакаат. А ако ти немаш очекувања, кога некој ќе ти каже НЕ, нема да се лутиш. Ако се налутиш, значи си очекувала да каже ДА и ништо друго
Малку сте контрадикторни сами на себе. Ако не живеете за комшиите, зошто би се грижеле што ќе кажат тие?
Јас живеам сама за себе, детето го родив зошто јас сакав, а не за комшиите, а ако она сака да се пуфти пред комшиите со дете, нека повели нека си роди. Ме нервира тоа што моето дете е предмет за фалење пред комшии. Јас не станувам со помисла, сега ќе го земам детево и по улицава ќе шетам за да ме видат дека е со мене,дека јас го чувам.
Колку многу страни испишани за едно чистење.. Јас па не сакам ни свекрва ни мајка да ми чистат, не ми се допаѓа кога друг чисти, најубаво ми е сама. Не дека сум најдобра домаќинка на свет, далеку од тоа, ама ако не можам, немам време или која и да е причината, нека биде ден- два не исчистено, или ако е за подолг период површно ќе чистам, ама друг не сакам да ми чисти. Не ми се допаѓа и крај.
Баш ова ми беше поентата. Како и свекрва ти така и ти имаш право да кажеш НЕ. А, кој се лути очекувал
На врата ќе и кажеш само ти треба нешто не примам никој и тоа е тоа јас ти кажав а тоа своеволно ако сака и нека гребе на врата после тоа
Не знам како дозволуваат бизнис на двајца браќа. Абе тоа навреме подели и готово. Има сложни браќа да, ама најчесто стариот ги држи заедно, а ако е повеќе на една страна и си ќути толку е. Плус доволно е и едниот син да ја послуша жената, таа да замеша прсти и да се направи лош потег. Сложни куќа градат, ама несложни две растураат. Џабе не викаат подалеку од свои да не си направиш кавги. Не се замарај, не и враќај ништо уживај си. Ако сакаат да го видат детето нека дојдат, ако не нека гледаат туѓи деца. Татко ми се 4 браќа, дедо ми е одамна починат, ние имавме место за еден од браќата да направи куќа до нас, ама тој одби. Ни кажа ако сакате да си живееме што подалеку тоа подобро. Секој на свој начин нека си заработува, ништо да не се дели. Сите се чудат како сите браќа сложно си живеат ден денес, ама ниеден не дозволи жена да се замеша и да бара поделба. Куќата на село е заедничка на сите, можеше да биде наша по што баба ми беше кај нас, ама не ја земавме требаше кавги, што и онака ретко идеме таму па нека ја користат сите.
Јас мислам дека т.н. моја јатрва има замешано прсти. Така ми личи зашто ни она не ми се јави да ми честита кога се породив. Она ми е лута зашто јас добив злато на регистрација, а таа не. А таа не доби зашто тајно се венчаа и родителите не беа поканети. Таа ги мрази свекорот и свекрвата, многу пати се има искарано со нив и таква е малку ко луда и од чудна фамилија е, па сите и се плашат дека е непредвидлива. Ме праша дали сум добила злато и кажав да, после дознала дека сум пријавена во фирмата за породилно и полуде. Направи драми, им израчунала колку сум добила јас, толку требало да добие и она. Мене придонесите ми ги плаќаше мм освен 2-3 плати кои свекорот инсистираше да бидат од него за внукот. Им рековме ќе им ги вратиме тие пари и оваа и тоа го дознала. А јас стварно не се интересирам кој колку добива. Кога ќе биде трудна и нејзе нека и дадат. И ми се налути мене и не ми збори, а нив магично ги засака за да свекорот им биде жирант за станбениот кредит (може и за учество им дале, не знам). Инаку, и јас истото го зборев со мм дека одамна требало да се подели ама тој ми рече дека брат му пред 2-3 години им кажал дека си иде од државата, не сакал ништо да има со нив, се срамел од нив и сл. Така мм неофицијално си ја презема работата и сите живееме од таа фирма. Ако се поделела фирмата ќе се поделат ресурсите и се губи многу. Вака супер функционираше,имаше за сите ама лакомоста е страшна работа. Секако пак се беше на име на свекорот, никој не му забранил да работи само немаше потреба да не нападнат дека сме влечеле пари од фирмата кога како прво мораш да ги оправдаш тие пари. И како можеш со фамилија да се скараш за некои измислени пари? Две сестри имам, па никогаш нема да си го дозволам тоа. Пред неколку саати на неговите им се задеси уште нешто непосакувано, ми се јавува мм со растреперен глас и ми вика 'Жал ми е премногу за нив, ќе останат без леб. Само му се молам на господ ако е ова заради мене нека престане, доста е. Ќе ја сфатат грешката, ќе се средиме ние'. И криво ми е, многу добра душа е и пак ги жали, а поштено си заслужија се. Како што посакале зло, така им се враќа. Сега и да продадат нешто, и да ни нудат нешто никогаш не би прифатиле. Веќе се помиривме дека сами ќе се снаоѓаме во животот, почнуваме од минус не од нула зашто имаме кредити и се надевам ќе успееме. Моите нудат помош цело време ама тој џокер ќе го чувам доколку не ни успеат плановите. Под кирија сме, па ако загусти ќе знам дека нема да останеме на улица.
Cekaj malku sega... Na firma koja funkcionirase do vcera, vie sedite pod kirija? Zosto ne si gi sredite malku prvo tie raboti, a posle da se raspravate so starite. Toa vi e mnogu biten moment. Sega i porodilno zemas zosto svekorot sakal da te prijavi na rabota, vo firmata vo koja site ste rabotele, a mt spored tebe najmnogu... Naednas propadnale i site nemaat leb da jadat?!... Stvarno ne mi e jasno. Ako bile sposobni da ziveeat tolku godini od semejna firma, sigirno iMale i na strana nesto. Momentot so jatrvata nema sto da se komentira. Najlosata strana od se ova e sto mt ke si krka nervozi, za sekoja nivna i najmala rabota ke mu se vrakaat nozete a inaetot nema da go pusta, samo psihata ke si ja optovari, nisto nema da dobie.
Ova ovde e mnogu bitno... Sto ke pravdas pari ne gi davas na crno si gi plakas na plata...prosto e ko grav.
Совет!!како да игнорирам свекор свекрва во исти двор сме не можам да ги смислам многу ми згрешиле за мене мала работа ке ги одминам ни здраво ни чао проблем е кога сум со синчето пример вика бабо кога ке ја види или дедо а не сакам да се задржам јас лично и да ги гледам тие фаци
Не не во никој случај не бранам него муабетот ми е не можам јас детето да го оставам ј да си продолжам со сум дошла од парк пример а и не ми се застанува во двор да чекам да завршат со муабет бидејќи не можам да ги поднесам и не сакам да ги слушам воопшто маж ми е со мене ме подржува со право сум лута