Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. sara97j

sara97j Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    1.061
    Не, туку дур работиш ќе штедиш и ако се деси фирмата да те зашутка ќе имаш пари да издржите дур не најдеш нова работа. Ајде сега најди друг проблем па и тој да го решиме.

На AsteryStella, Nevenche26, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    Какви предрасуди се изначитав значи, да правам свадба за ќеиф на свекрва ми, да мора таа да ми готви барем еден ручек, да сака и обавезно да ми чува деца, за кои таа ќе сака да бираме заедно имиња за децата(facepalm), ако немаме пари тие да ни даваат и обавезно помагаат и врв деца тешко се раѓале по 35та година:drunk:
    Многу е едноставно ако не се осеќате пред се психолошки спремни за брак, заедница, деца аманте со сила никој не ве тера да се мажите. Гладајте, навистина гледајте пред се со кој како личност влегувате во заедница, зошто заедницата е пред се спој од тебе и тој, а утре и деца, не е заедницата ти тој и цела твоја и негова фамилија, ако така тоа е лудница не заедница. Друго немојте ни под разно да очекувате помош, постарите и ваши и негови сега ги има утре ги нема, во животот ништо не е загарантирано.
    Јас размислувам пред се дали можам сама психички и главно финансиски да издржам да одгледувам и воспитувам деца приближно или еве и дај Боже слично како што јас сум одгледана, ако не можам прво (ќе) работам на тоа да си го регулирам на секаков можен начин, затоа што денес ни пратнерот дали ќе е трајно до нас не се знае. Значи осамостоете се и така нема да ве засега што (не) прави свекрвата, најмал проблем ќе ви е таа кога ќе си го организирате и живеете животот по ваша мерка.

На Anyshka, CameliaMiller, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.231
    Допаѓања:
    18.985
    Немам јас проблем.
    А поготово па побарав твое решение :rofl: од форум жити се.
    :smirk::clap:
    Секако тоа и се случува. Финансиски сме независни од никого.

4. sara97j

sara97j Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    1.061
    Супер тогаш, плати си чистачка и дадилка и свекрва ти остај ја на мира.

На AsteryStella, Nevenche26, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.231
    Допаѓања:
    18.985
    Ич да не се секираш

6. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.093
    А бе твојата дискусија почна пошо пиша Јас сум бремена ми смрдат средствата за чистење, не чистам, маж ми не знае да готви, свекрвата не ми помага ич
    и другите ти пишаа дека маж ти треба да научи да готви, и дека ако тебе ти смрдат средствата или викни ја мајка ти (пошо не ја спомна ич, а свекрвата ја обвини ) или најди средства што не смрдат, има реално, не дека толку нема
    И тоа беше

На AsteryStella, Autumn_, CameliaMiller и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.231
    Допаѓања:
    18.985
    Е ако де си кажав што има
    Други си кажаа што имаат
    Ајде да се поколеме непознати на форум пошто неаме што попаметно(highfive)

8. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.093
    Еми добро де, си кажа, и другите ти кажаа што мислат и тоа е тоа, нема лутење кога пишувам нешто на форум, нормално ќе ми вратат

На CameliaMiller и Nevenche26 им се допаѓа ова.
  9. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Ти очигледно или не ми ги читаш коментарите како што треба или си обожаваш така да си контраш во слободно време.
    Дај олабави пошо скроз не ми ја сфаќаш поентата :)

На Anyshka и Milkiway им се допаѓа ова.
  10. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.093
    Важи. Обично 10 луѓе кога ќе ти кажат дека не си во право, последен аргумент е "не ми ја сфаќате поентата". Сто пати видено на форумов :D

На CameliaMiller, Nevenche26 и Mami3 им се допаѓа ова.
  11. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.911
    Допаѓања:
    13.529
    Јас нејќам помош од свекрва. Некои ми викаат зошто не сум ја користела да ми чува дете, а јас на раат да средувам по дома. :x
    Ако верувате, навечер кога ќе заспие детето, чистам тоалет, џогирам,Н прашина пребришувам.Не се покорувам нејзе дете да и оставам зашто ми згрешила. Се се може ако се сака.

На Anyshka, Puffy2019, CameliaMiller и 5 други им се допаѓа ова.
  12. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.322
    Допаѓања:
    37.040
    А кој вика да не шетате? И зошто мора старите да ви ги чуваат децата? Одма се дувате ако ве одбијат. Како нивна обврска да е.

На Puffy2019, Bezimenka90, Nevenche26 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Mami3

Mami3 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2020
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.813
    Moite deca se 11 i 7 godini i koga jas imam potreba da se tusiram, da stavam rucek, da se simnam do prodavnica(najcesto odat oni) mi pomagaat decata za bebeto.
    Edniot ja zanimava drugiot i pee se snaogaat.
    Za domasnite obvrski sme zadolzeni dvajcata so mm (osven koga ne e doma, t.e. koga e na teren pa i nekogas po dobri 2 nedeli), sto treba da gi ostavam decata cel den vo gradinka , vo skolo...da jadat burek 5 dena so red ili neznam da se ugusime vo prasina doma!
    Si imame red i sekoj si zavrsuva obvrski BEZ baba i dedo.
    Vreme se ima, volja se ima, samo treba da se saka.
    Sto bilo toa zavisnost od sekoj mozen aspekt.
    A.. i krsteni se po nasa zelba...onaka prolazno info!]:)

На Puffy2019, CameliaMiller, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  14. sara97j

sara97j Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    1.061
    Абе се може, ама муабетот е зошто ти да правиш кога може свекрва ти и мајка ти :D

15. sara97j

sara97j Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    1.061
    Едно е да ги замолиш (да, да ги замолиш) да ти ги почуваат децата и да најавиш унапред, а друго е да мислиш дека свекрва ти, мајка ти, татко ти, свекор ти се агенција за чување деца и мора да се достапни 24/7 тебе кога ќе ти текне. Сигурна сум дека ако знаеш како да прашаш и како да се понашаш ќе ти излезат во пресрет.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Не само што не сфаќате туку и не дочитувате :)
    Во ред е да искажиш мислење и во ред е да немаш исто мислење со некој. И прифаќам кога не сум во право, не го дигам носот. Не одговарам дрско.
    Ако убаво прочита, на една членка и посакав сите да имате свекрва барем приближно како мојата, што ќе си седи настрана и нема да се меша. Дека никој не е совршен, не е, и нормално како и сите тука, си ги опишав особините на свекрва ми што ми засметале во одредени ситуации. Дури и неспособна ме направивте како јас најголемата мрза на свет, а сум очекувала од свекрвата дома роб да ми биде, зашто можеби не прочитавте дека со мм се правиме сами, помош никогаш НЕ сме побарале дури ни во периодот кога не смеев да мрднам од кревет, но дека не е во ред па и да не прашаш како родител дали ти треба помош дома. Не дека ќе ја викнев 'Ела дома генералка прави ни'. Значи зборувам за ВО ОДРЕДЕНИ СИТУАЦИИ а НЕ за помош 24/7. Јас со мојата свекрва супер сум, на ТИ сме, ама луѓе како луѓе сите имаме и маани кои или треба да си ги научиме да си ги прифатиме меѓусебно, или се оддалечуваме и тоа е тоа. Мааната на пример на мајка ми (во претходните мои коментари) е претераната грижливост, тотално спротивна на онаа на свеки. Јас само ги споредив и се изјаснав дека ни едното ни другото не е во ред. Па сега, кој сфати-сфати.

Потоа го земав за пример генералниот став на 99% од жените во државава (со балканскиот менталитет) кои немаат доволно финансии, а сакаат потомство, како размислуваат и очекуваат дека свекрвата треба да живее за нив, а не треба да е така, ама и за тоа бев нападната.Нејсе.

На Anyshka, buba4e89, Mikha4 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. flawless.

flawless. Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2020
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    1.151
    Не мораш да ми веруваш, ама така ако ми каже ќе и се заблагодарам и ќе и кажам дека нема потреба да се мачи :D
    Сама ќе си исчистам, ни свекрва ни жена. И дете нема потреба по цели денови да биде со дедо и баба, или тие да ми го чуваат наместо во градинка. (fingers)

На Anyshka, Nevenche26, baby-star и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    И јас би се заблагодарила и не би очекувала. Ама да знаеш дека има многу такви што ќе го сфатат тоа здраво за готово. Има многу такви примери околу мене. Среќа што јас не сум таква и не замерувам.

На flawless. му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Mami3

Mami3 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2020
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.813
    Bas mi se mnogu pomili koga ne gi gledam i dvete mi se na 200km.:hai:

На Nevenche26, cresa-jagoda, sara97j и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Е ова е најголем благослов :) Нема поубаво :)