Јас па кој ќе дојде викам дека личи на свекор ми а свеќи ко што викате се дига го диго квасец.. само јас со неа што не се поднесувам не и точка па што сака нека биде.....Од пред еден месец вика учи го бебето да се криви ќе му го сечат јазик па јазикот запнала и ја вчера пукнав и пред мм викам ај престани више со тој јазик речи не дај боже а не ти само ќе му го сечат и оваа си отиде нагоре идиотка уффф колку ме нервира ама сега е на игнор кај мене!!!
Зима иде...хибернација ова/она... Или на свекрвите не им се дејствува или на снавчињата не им се пишува
ех тие свекрви се си е исто ете и зимата почна а јас и мм нема кај да седиме за да ни биде топло а да не трошиме струја оти она мојата свекрва се запнала не плаќате сметки не плаќате сметки она немала пари за сметки да плаќа Еленика во иста ситуација сме со парите и свекрвите само мојата е многу помлада може да размислува во поново време ама нејќе како што вика золвата со стари сваќања ама ич не се стари она страдала патела од свекорот, свекрвата наместо подобра да биде да рече чекај јас како поминав она истото го прави, а и полошо на времето нечинеле старите сега нечинат младите само тие чинат ццц била на кафе кај деверицата свекрвата и она и вика мори жено седни направи со синти муабет ке ти избегаат децата нема да си го видиш синот, а и внукот она вика ми е гајле бе ич не ме интересират незнам со се дешават со оваа жена бе еј од чест што сакав да направам до кој степен се дојде немозам да си поверувам да си го брка синот од дома, а мм е цврсто решен да одиме кај мојте вика барем ко ке јадам нема намќор да ме гледат како што не гледа свекрвата или да чекаме да оди наработа за да можиме да влезиме во куња да направам нешто еј синот и го вели тоа значи тој си ја знај каква е па зато е така цврсто решен а свекорми ко некој труп не да застани како маж да реши проблем седи и ќути и ништо не му вика на мм само не водете инает кој бе инает таа почна со се да се дели и во јадење и во пазарење и да се лути и да оговара, е смета што се е средено на женава жими се и мм сака така да си замини ама јас упорна пак да направи муабет со татко му А уствари се бунат за нешто што самите не направиле услови за тоа да биде така
Ах мојава сеуште не ми е свекрва но ќе ми биде за неколку години тешко мене со неа уште сега се гледа колку ме мрази и незнам од каде и е ама мисли дека ги сакам само парите на син и ,боже господе.
лелее исто!!!!!!!!!како мозесе исто....ама ние си заминавме не се издрзувасе а млада и мојава нема 50 год.ама таква ИДИОТКА мајка веке не раѓа!!!!!!!
Спојлер Гледајте што побргу можете да се осамосталите. Од тоа нема поубаво чувство, почетоците се секогаш тешки и навидум неизводливи, а тие свекор и свекрва нема да се на нога цел живот, па еден ден кога ќе ве бараат вас, како што ним „не им било гајле“ за синот снаата и внучето, така и вам нема да ви биде гајле за нив. Тркалото опасно се врти, особено кога едната страна е толку сурова... гледај си го мт и детето, не туку и' прави чест ни неа ни на тој нејзин маж. Гледај си го бракот, детето...како што ним не им е гајле и тебе нека не ти биде...секоја бура поминала, па така и оваа.
па богами и нераѓат коњ бе коњ и кај нас веќе не се издржува а јас да седам со неа во иста соба никако она мене да ме вреѓат јас да седам какво срце има незнам а само нека се сети како страдала и она немам коментар бе немам Сега за сега мм вика да одиме кај мојте дури да се породам и ова зима и лето да седиме таму па отом потом да си направиме нешто за сами. А и мм вика и мене нема да ми биди гајле ко ке нема кој да ги гледа викаше уште одма да се замини ама јас не не пак за чест ама кој бе чест она не заслужува мрсул да и фрлиш не чест да направиш, и сега е решен во недела да заминуваме ама пак јас се двоумам не е за мене туку за бебушко треба документи да менуваме оти во друг град ке одиме па матични да можам да си одам на контрола, а и за пораѓајот да не биде на приватно и ред други процедури
Штом маж ти е решен ич не се мисли,не ја влечкај работата. Документи, лекари тоа се средува. Каква чест бе, нозете да и ги миеш пак нема да биде задоволна штом е таков карактер. Ако не за тебе мисли на бебето, тоа треба да се роди и расте во здрава средина каде што нема да има тензии и нервози, најважно ти е оно. Само храбро, и донеси ја одлуката.
во право е ирена...штом тој е со тебе немај гајле не ти треба никој друг и јас бев како тебе почит...почит леле лееле па што ке речат да не го двојам јас него од семејството ама штом тој сватил какви се уф,,,не заслузуваат почит ич засшто не знаат очигледно сто е тоа кога и тие не ме почитуваат ВЕШТЕРИ а ако тој стариот трае и тој е крив и мојот исто ако си маз ке станес ке казес полека не така а не трае ко мерак да му се прави еее па нема така како мозес да се слозувас со зенати ко курвари некој стари да се шегувасш и кафе да пиеш мозе и муабет да направиш ама така им одговара КАНИБАЛИИИИ
анулее а зошто ке треба на приватно да се пораѓаш?немај гајле ако имаш плав картон било каде во државниве можеш да се породиш и да си одиш од таму ич да не чекаш ни 2 минути и јас како тебе трпев и трпев а маж ми на почетокот не сакашеда се тргниме ама кога не избркаа он беше тиа што рече ставајте си одиме од овде
Леле Ева ако може така ич не му ја мислам само му вика на мм да си направи тој муабет со татко му ако и тој дефинитивно рече да одиме или како сакате веднаш си одиме Фала и на останатите девојки за подршката!!!мариатим добри комплименти им доделуваш
тоа им е личен опис ако одиш ке се спасиш...ние немавме каде тогаш ама решени бевме одиме и готово и тааа мајмунката ни вика отворена ви е вратава ,,,па после плаче глуми!!! нека седи сега сама а и јас узивам САМА
E сега ќе ти кажам нешто. Кога бев мала, имаше една пријателка на мајка ми која кога доаѓаше на гости кај нас, на која толку и' бев интересна, па редовно ме зафркаваше и еднаш кога беше кај нас на ручек ми рече: Таа:„Земи лепче од крајчето“ Јас: „Зошто?“ Таа: „За да те сака свекрвата.“ Јас: „А што е тоа свекрва“ Таа: *ми објаснува* Јас: „А кое парче да го земам за да ме сака мажот?“ Сите се изнасмеаја, а воедно и се зачудија колку добро прашање сум поставила . Се чудев шо е големата работа шо сум ја кажала. Откако се омажив сфатив зошто толку ми се чудеа како да сум измислила топла вода. Во животот најважно е мажот да те сака и почитува. Твојот маж очигледно е таков и плус доволно паметен да ја сфати ситуацијата, без некој да му го пере мозокот. А ако мажот не те сака, разбира и почитува, џабе да те сакаат сите негови роднини до седмо колено. Така што почит кон постари-да, ама чест правење на родителите на мт...шознам, не ми е логично. Колку и да е досадно и малтретирање тоа менување на документи, верувај дека не е ништо во споредба со тој стрес кој утре ќе ви се одрази на здравјето на сите. А тие свекор и свекрва се многу себични, на стари години решиле да си се шират. Спојлер А јас што реков дека не сакам да имам деца, себична ме направија во една друга тема. Еве доказ дека чинот на породување не те ослободува од себичноста, ако си ја имаш, си ја имаш цел живот. А како што оди староста, самотијата е се' потешка...сега викаат така, двајца се. Што кога од двајца ќе остане еден (не дај Боже)? Тие вас ќе ве молат еден ден, ама вие нема да бидете будали да се лишувате од вашиот комодитет заради нив. Затоа што тоа ќе биде исто како кога му даваш леб на питач а тој те колне кога ќе го одминеш зошто не си му дал пари.
да да ануле ако имаш плав картон и упат од матичен лекар можеш да се породиш во државна болница и во скопје и велес и прилеп и битола и охрид и било каде е не можиш во ремедика и систина за таму ке си платиш приватно инаку како мислите така решете си али ти не го напињај ништо сам нека одлучи за да утре друг ден да не ти ја префрла вината на тебе у секој случај пиши ни како ке испадне
jas mislam deka si vo pravo ako partnerot dozvoli da se mesa negovata majka togas nisto ne si napravil dzabe e sekoj trud a ako imas podrska od nego i ako toj si gi postavil rabotite kako so treba togas ke imas mir i ubav brak so partnerot do krajot na zivotot.ako partnerot pokaze pocituvanje sprema tebe pred negovite roditeli ke te pocituvaat i tie a ako ne nne ocekuvaj nikakva pocit od niv
тоа ли е брак да ти се брла во се некоја ороспија као демек она е свекрва а тој маминото синче згора на се да остава да му перат мозок и нај жално од се на бремена жена да и се брои секое изедено залче ако продолжи ова вака не знам што ќе се случи некои работи имаат граница
Девојки највероватно ке останиме тука зимава заради работата на мм оти ако одиме кај моите ке остани без работа, а чим е без работа ке нема ни пари а знаете доаѓа бебе па трошак за него а бес пари ништо вака тука колку толку нешто ке има па ке си земиме едно каминче за топлење и ке си се топлиме на дрва, мм направи со таткому муабет тој се сложи за таква варијанта да не трошиме за струја па дрва ако требало ке сме прикупеле (и му спомна за случувањата со мајкаму ама тој му рече инает дека водат двата неможи да се разбери ни со еден ни со друг да не се расправале они двата за тоа оти ке се скарале и тие па после никој со никој ке нема муабет, а таа работа помеѓу мене и свекрвата до кај ке терало нека терало па после ке сме виделе така рече свекорми) сега засега ке функционираме така она посебно ручек за нив јас за нас па понатаму незнам, а со неа сигурно веќе нема да стапам во контакт Само се плашам па да не избувни пак наеднаш па да рече пак ова мое ова твое па за џабе да трошиме парии за каминче ама мора некој ризик да се преземе немоше се така
Се надевам дека мт ќе учи од татко му и и во иднина (како и досега ваљда) најважно ќе му биде да не си се замери со жена му...
Стварно не знам што да речам за мојава МРЗЛИВА свекрва Дај ми Боже трпение зошто ако ми дадеш сила има да ги испокршам та и свекрва ми та и золва ми искомплексирано суштество. Навистина не знам што да речам. Женана од кревет не станува БРЕ !!! На работа сме со мм од сабалје до вечер идиме дома таа КАО ДЕМЕК "домаќинка" не работи ништо НИКОГАШ не работела во животот, се свекор ми и давал пари за СЕ, ни јадење ни бутур ништо не направила. Срам да и е навистина. Идам дома гледам оптегната како некој СОМ на кревет легната, а до неа пак ќерка е уште ци*ка да и даде, и шушуру бушуру само. Еве 5 ден со ред ништо не прави ни готви ни чисти ни ништо. Јас чистам и си готвам само за мене и мм. А за ќерка е ќе се потепа да и направи од тие нејзини треви и помии што ги јаде за "диетата". СРАМОТА и за свекор ми ми е жал зошто премногу е добар со мене. Мислам дека ни кран не ја дига женана. Не знам што да речам срамота. И онака е слободна барем едно јадење еден ручек може да направи. А направам јас нешто или не чини или требало ова да се додаде или она... ма носисе у кур*ц жено божја. Ми се креваат живциве пополека ќути, ќути не се доќутува. Некој ден има ПУЗДЕР да ја направам мајке ми. А мм од кај мене е барем за тоа сум си мирна. Ах, девојки мои феминки мили до кога ова свекрви ќе бидат пијавици вакви ДО КОГА !?!? Дур не ја отерам у три лепе пизде материне ете до тогаш.
не знам шо да речам. не знам шо се вакви ова мајкиве од маживе.а и маживе глупи се. не знаат да се справат со проблемот, кој, да бидеме искрени реално и не постои.сме ги делеле, сме ги контролирале,сме ги ова сме ги она...и шо.нели е ова брак.фала богу нормално е да се ‘одделиш‘ па нели си пораснал.а како би створил семејство кога не би се ‘одделил‘. па нека му го сатват креветчето од мал и нека го легнат кај нив во сплана.колку нештото е поглупаво толку е посложено. па нели и ние сме одделени од нашите мајки, татковци, браќа, сестри?ќе се видиме еднаш неделно, кога поретко кога почесто и тоа е, а и не знам шо треба уште да биди.како возрасни луѓе ние имаме свои обврски, свои проблеми, и многу јасно дека не можиме да се занимаваме со туѓите. ако некој од нашето семејство има потреба од нас ,јас верувам дека секој од нас би помогнал,ама создавање проблеми шо реално не постојат,тоа е друго. И шо еве ќе прават проблеми ќе не бркаат,и?ќе добијат нешто? ќе ја добијат љубовта на нивниот син? ќе ја добијат љубовта на нивните внуци? Шо?која е тука еднинствената цел?-да се нервира снаата? а зошто? за да се храни сопственото его.Тоа е целата работа.ние кои сме само обични девојчиња кои се заљубиле во синови служиме за занимавање на нивните мајки.некои се покажуваат колку се подобри домаќинки, некои посилни, па ќе командуваат нешто ќе измислуваат, некои пак ќе се токмат дека се поубави и се така. и јас се прашувам колку ли е беден животот нивни?колку мора да си очаен за внимание да го правиш сето тоа свесно? дали е само оваа генерација на мајки и татковци кои се однесуваат вака, или тоа вака ќе продолжи?дали е индивидуално?-не верувам? Јас се чудам секој ден со тоа што го доживувам дома, и секој ден си велам дека нема да се чудам , но сепак не можам да сфатам каде е мајчинството на овие жени?и како себичноста преовладува над се.и дали и ние така се чуствуваме со нашите мајки во однос на нашите снаи. Брат ми сеуште не е женет, а кога ќе се жени, искрено се надевам дека нема да го доживува она шо јас го доживувам секој ден...барем се надевам