@Nevenche26 ,не ми изгледа дека имаш некаков проблем. Тие се родители на твојот сопруг,штом он решил да се отараси од нив ти зошто у средина би била.Фино лепо им кажуваш даго решат проблемот со синот и решен ти е проблемот за навек.Детето е ваше и не гледам како би имало 90% несогласување околу детето.Ваше дете,ваши правила не може никој ама баш никој да се меша за тоа дете.Ова е мое мислење,не ме сфакај погрешно сакам само да ти укажам дека немаш некаков си проблем,ако продолжиш да се замараш со рекла казала секако дека ќе си мислиш дека имаш проблем.
Во право сте сите дека немам проблем, ама мене целата ситуација ми е незгодна. Вистина е дека само ние одлучуваме за детето, ама она пробуваше да дава постојано мислења и сега сите тие работи се собрани на куп. Секако никој никогаш не ја послушал ама она за се си имаше мислење. Е сега плаче и јас сум и крива зошто демек сум ја скарала со синот, не требало све да му кажувам.
Душо и мене многу работи ми беа незгодни. Пазев да не ми замерат, па не кажував што ми пречи иако многу сакаше свеки да правиме се заедно, па после откако реновиравме ко навредена оти сакавме повеќе приватност. И јас си реков не му кажувам на мм за секоја ситница, ама морав да му кажам за работите што ми пречат оти тој е задолжен за решавање проблеми од негова страна. Јас знаев да се налутам, но не и да се влегувам во конфликти. Тоа го носи живеењето под ист кров, тој тоа рекол, така направил. Рака на срце никогаш не сум слушнала да ме одговара по роднини или комшии. А ја имам слушнато да ме пофали, да каже што сме правеле заедно. Секоја чест за тоа. Само што она си има други сфаќања и сака да се прави како што она правела со свекрва и. Епа нече мочи. Правото на приватност, сопствени одлуки е само на твое и на мажот. Дали се лутела мање битно. Вие тројца сте сега семејство, за другите малку важи. Малку незгодно е, ама не колку што неа треба да и биде што правела така. Маж те поддржува што е најбитно.
истото го помислив. свекрва ми под мене живее, некогаш со недели не ја гледам, нит знам што прави нит што рекла нит кај била,нит па сум ја помислила. ама јас секој втор ден се враќам во 20ч од работа. луѓенца најдете си занимација и не се оптеретувајте со глупости.
Јас не сум многу κомпетентна да дисκутиρам во темава оти не сум мажена меѓутоа, сигуρно нешто ми се е допаднало во темава па, затоа и ќе пишам а, тоа е многу поназад во дисκусијата од пρед седум години во вρсκа со пρоблематиκата што ме измачува во последно вρеме. Мислам деκа повозρасните и нивните несогласувања не тρеба да бидат пρечκа ти да си го видиш внучето. Тоа е дете и не ја ρазбиρа потρебата да биде со тебе и ρадоста оκолу тебе κаκо тетκа. Слободно поминувај вρеме со внучето, живитот не е многу долг за да губиш вρеме во лутење и незбоρење. Не моρаш да се дρужиш со нив, само службено..
Па, добρо ете недела поладне малκу да се насмееме...хахаха И дρуг κоментаρ ти пρочитав ти си во пρаво свеκρва ту не е во пρаво што таκа пρави филмови по наρодот, тρеба човеκ да се гρижи за своето задоволство. Аκо се толκу гоρдее и гоρдоста не и дозволува да си го види внучето-не моρа.
Офтопик ептен сме, ама основна цена ни дадоа 280-300 е/м2. Доколку сакаме подобри плочки, паркет наместо ламинат, подобри прозори, врати итн. цената се зголемува. Бидејќи е над 100м2 во цената влегува и бетонската плоча, со ископ итн. што следува, и опремување на ВЦња со одреден буџет. Ова за куќа зборам од 0, за спрат не знам како е, ама за 400-450 е/м2 накај луксуз тера Дефинитивно е најефтина опција градба, е сега челични нерви, солзи спремни, и ќе биде За 50 000 е/м2 реално не може да се купи ни 50м2 стан, освен можеби постар, ама тој си влече +/- 10 000 за од корен реновирање. Со тие пари се купува добар плац и се прави 100м2 куќа.
Ne sum mnogu aktivana, se preselivme konecno vo noviot stan... disam od sreka, se budam i spijam srekna!! E sega.. da preminam na temata svekori i svekrvi.. . Utre ke ni dojdat na gosti za stanot... Ke spremame rucek! Znam deka ke se izjasnat sigurno nesto sto ke me iznervira,ke preziveam. Ke bistri politiki sigurno svekor mi, ke treba da se vooruzam so nervi! Ama pusta ljubov kon mm pa ke preziveam. Druga rabota, ima nesto me maci kako nekoj nemir,neznam kako da go opisam,kako pretcuvstvo za nesto a nemozam da go dolovam... Se nadevam nisto nema da se slici, obicno sum vo pravo koga imam pretcuvstvo.
Со среќа новиот стан , со насмевки и љубов да го исполните . Што се однесува на мрчење и брчење од страна на свекрви и свекори .. остави . Нека брчат . И така се тука на гости . Кога ќе си заминат , седни го сопругот и кажи му што ти смета кај мајка му и татко му . Ова всушност треба да важи и за него . Се што му смета кај твоите родители , треба тебе да ти го каже . Сепак , ти си таа што ги познава своите родители , и само ти би го знаела правиот начин - да им соопштиш без да бидат навредени . Исто важи и за сопругот
Дроб! Ова треба да стои на првата страница, најгоре... како ултимативен совет за сите прашања и потпрашања на темава.
Оние девојки кои планираат со дечкото повеке нека ја само отворат темата и нека прочитат барем 5 страни и нека не паѓаат на тоа со мојте ке живееме срцка мајка ми ке го чува детето, сами не можеме, тие се едни обични мамини синчиња и изградете си свое ни кај мама ни кај свекрва и мирна глава и да сопре оваа тема со вртоглави проблеми и робство кај свекрвите.