Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.113
    Допаѓања:
    269.096
    Тоа се тие трауми :D

На cresa-jagoda, thelittle17, Meckicja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.183
    Допаѓања:
    15.514
    После скоро четири месеци од раѓањето на бебето си дојдовме во Македонија. Поминавме 19 часа пат и стигнавме накај 12 вечерта.

Дојдовме прво дома (кај неговите каде што си спремивме спрат и живеевме пред да се иселиме). Јас реков, колку и да е касно, кога ќе си дојдеме ќе идеме и кај моите, затоа што и тие се и баба и дедо и исто така со нетрпение чекаат да го видат детето.

Се видовме со нив на кратко и отидовме кај моите. И дали дека беше бебето веќе преморено, или посака да цица а јас мислев дека не е гладна бидејќи скоро ја имав надоено по пат, се вознемири многу и почна да плаче. Не можев таму да ја смирам а по пат накај дома почна и да се зајдува плачејќи. Моравме да застанеме за малку да ја смириме но без некој голем успех.

Стигнавме дома и јас одма се качив горе, бебето врескаше како никогаш досега. Никогаш не ми се имаше случено да не можам толку време да ја смирам. Ја расоблеков неа само на боди и од паника и незнаење што веќе да направам ја соблеков блузата и само по градник ја гушнав. После 15-20 мин. кружење низ собите малку се смири и фати да цица.

Кога помина се, си размислувам сама во себе, какво чудо се случи свекрвица да не се качи.

И без да го прашам, мм ми кажа дека таа тргнала да се качува нагоре и тој ја пресретнал. И и' рекол, нема потреба да се качуваш, хх е по прслук и знае што треба да направи. Ако ни затреба помош од тебе ќе те викнеме. И си свила опашката и се вратила назад.

Исто така, откако сме дојдени цело време викаше, ајде утре ќе го бањаме бебетоо, ќе го бањамее. И јас очекував двете да го бањаме, си викам ајде нека и биде ќефот.

После некое време престана да го спомнува тоа. Зема мм да ја спрема водата како и секогаш кога сме сами, и јас се зачудив, викам нели мајка ти сакаше да ја бања. Тој ми вика, нема потреба, ако сме можеле ние четири месеци да си фатиме ред и сами да ја бањаме, зошто сега да правиме исклучоци.

Се извинувам за долгиот пост, сакам само да ви кажам дека не се виновни свекрвите туку мажите ваши. Ако тие не им покажат до каде им се границите, вие не можете со нив да излезете на крај. Мојот да покажеше само малку слабост и незаинтересираност, мојата не ќе можеше никој и ништо да ја сопре, а вака пази каде гази.

На Anyshka, hristinan12, cresa-jagoda и 28 други им се допаѓа ова.
  3. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    @mKdevojce скроз си во право. Јас не можам уште една година да издржам да седам со неа, се и смета на женава, сака да шефува за се и сфашта да се праи паметна, ама јас не сум и дозволила, и враќам на убав начин, и си терам по мое, ММ е скаран со неа ради мене, не збори 2 месеци веќе, она преку мене сака да стигне до него, ама јас кажав не се мешам што имаш со него реши си.
    Уште од сега вика, ќе бањала дете, ќе чувала, 50% детето на неа припаѓало, хахахахах, викам тоа дете припаѓа 100% на мајка му и татко му, на никој друг. После со маски немало да влегуваат во соба, викам пак, кај мене во соба со маска се влага, или дете нема да види никој! Пред некој ден си пуштам машина, ете ја таа "што си пуштила на скапа струја машина?" Кога ја слушна ММ, кога почна да и вика, доста шефуваш, престани, кога сакаме тогаш ќе се бањаме, и ќе переме, утре со дете да не треба да чекам 14ч или 22ч за да го бањам, оваа како попарена ќути. А најтрагично е што ние плаќаме 80% од сметките, па никогаш не сум рекла ништо. Јас сама си правам јадење за нас, сама си перам, сама си чистам, секако со помош од ММ, дека сум трудна, не сакам ништо да ми фати, лажица не сакам да ми крене, еднаш напраи ручек и пружи алишта, кога не ми беше добро на почеток, и почна да ме озборува, ја слушнав со нејзина пријателка, се и сфашта изнакажа за мене, со навреди со се, одма и кажав дека знам се, и дека е срамота, немаше што да ми каже, ниту ми се извини, ниту ништо. Од тогаш ја гледам со други очи, и за мене никогаш нема да биде исто. Затоа од тогаш реков, ако треба мајка ми би ја викнала за некаква помош, од неа не барам ништо повеќе. Кога ќе се роди бебе, здравје боже, ќе има проблем, знам, ама како што ќе ми бидат хормоните 300, има се да отерам кај што не треба! Дете пред неа да дојам, шанса нема! Ќе си излезе од соба, само од старт си кажувам јас, не знам да ќутам, не знам да глумам, и да се праам фина и добра, она пред други сака да се покаже дека сме супер, ама јас не ја рецкам ни тогаш, ако дома не сме супер, никаде и пред никого нема да сме и готово. Само знам, и имам кажано, ако ми треба помош ќе барам од било кого, ако не нема потреба, се ќе си извршуваме сами со ММ, тоа ќе биде и негово дете, секако пред тоа бил свесен до некаде, дека со дете се се мења, и тоа ти е приоритет.

На Anyshka, cresa-jagoda, mKdevojce и 9 други им се допаѓа ова.
  4. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.036
    Допаѓања:
    123.901
    Ќути, свекрва ми за од ќерка и внукот, одеше секоја вечер таму до 40 дена и двете баби го бањаа. Еднаш се погодивме таму, тоа беа ритуали :lol:

На mssuniquee, cresa-jagoda, Regina.Phalange и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Ја жалам ќерка и :D

На cresa-jagoda, CameliaMiller, Luna91 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.036
    Допаѓања:
    123.901
    Нејзе не и сметаше (или бар така мислам :wasntme:)

На cresa-jagoda, tina2018, thelittle17 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.334
    Да сум со овој ум сега, и мене нема да ми смета да ми ги бањале, барем ќе си одморев :D Ама тогаш за првото не мислев така, ваљда емоциите се други во тие моменти. За второто не се ни понуди некој, не им се интересни вторите.

На cresa-jagoda, kukla21, thelittle17 и 7 други им се допаѓа ова.
  8. thelittle17

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Да се насмеете малку.:sun: 20201022_160433.jpg

На Anyshka, butterfly6223, Kate Rina 93 и 27 други им се допаѓа ова.
  9. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.505
    Допаѓања:
    6.424
    Јас си имам повеќе проблем со свекорот одколки со свекрвата :Dобратен случај сум треба и таква страна да се отвори:D ама ретко кој има свекор кој во се се меша:worried:

На Anyshka, cresa-jagoda, tina2018 и 4 други им се допаѓа ова.
  10. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Татко ми да не ти е свекор :rofl:

На CameliaMiller, cresa-jagoda, Biljarkata и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.189
    Допаѓања:
    17.791
    Јас немам свекор, ама богами татко ми за 3јца свекори вреди :rofl:

На CameliaMiller, cresa-jagoda, Meckicja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.728
    Допаѓања:
    43.814
    Jaс се пријавувам, мојот е бетер од свекрва. Да не почнам да раскажувам, се ежам од помислата.

На Anyshka, CameliaMiller, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  13. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.702
    Раскажи ни.
    Обожавам да ве читам, омилени ми сте :hug:

На 1209 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  14. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.505
    Допаѓања:
    6.424
    Хахаха не знам можеби :D

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.505
    Допаѓања:
    6.424
    Е добро е не сум сама мислев само јас имам свекор апла свекрва. Значи секаде не се лоши свекрвите имаат и замена:rofl::rofl:

На 1209, mal.ecka и edna_malecka им се допаѓа ова.
  16. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.505
    Допаѓања:
    6.424
    Што да раскажам има многу треба многу да читате:rofl: Еден ден ми вика земи напрај му ручек на маж ти не само ми шеташ по кафиња. А ние често знаеме да си ручаме во ресторан. И јас ништо останав без коментар не планирам да се расправам 8)

На cresa-jagoda, buba4e89, BabyD0ll и 7 други им се допаѓа ова.
  17. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.728
    Допаѓања:
    43.814
    На кратко човекот има опсесивно комплусивно растројство, плус мисли дека секогаш е во право, има замисла како сите треба да се понашаат и ако некој отстапува од тоа се лути, мисли дека маж ми е уште дете и буквално така се понаша со него и не зборат со недели некогаш, мене никогаш не ми преречува ништо ама едноставно ептен тресене карактер е, научен сите да го слушаат него, никој да не му преречува и си има замисла дека е глава на куќата и него треба да го слушаат и така.

На pianogirl, poppie, cresa-jagoda и 11 други им се допаѓа ова.
  18. thelittle17

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Тоа во некој минат век, може да си мисли дека е глава на куќата, и сите мораат да го слушаат и по негово да е. Среќа што тебе не те тормози, и не ти пререкува, во принцип мажите не се замараат многу, повеќе си ќутат, свекрвите зборат и за нив.

На crazylady, Milkiway, Skorpija25 и 3 други им се допаѓа ова.
  19. pikabu5

pikabu5 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2020
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    1.056
    Леле како мојов свекор да го опишуваш...страшно

20. Fleur-De-Lis

Fleur-De-Lis Популарен член

Се зачлени на: