Форумџика на годината

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. ladyySi

ladyySi Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    869
    И јас истото се прашувам. Место да се среќни што ете не мораат повеќе да се мислат за децата и да се опуштат, да гледаат внуци, да шетаат и уживаат во пензијата тие се замараат со се и сешто. Ама има секакви...

На Anyshka, cresa-jagoda, Skorpija25 и 5 други им се допаѓа ова.
  2. KristiFolks

KristiFolks Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2020
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    171
    Немој да веруваш во такви глупости, само еден ја има целата власт и моќ - Господ. Нека ве чува и тебе и малото и сопругот, ако си веруваш во Бога ништо не може да те допри.

На _Schmetterling_, cresa-jagoda, Meckicja и 2 други им се допаѓа ова.
  3. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Си ставам јас, она мене мислење за ништо не може да ми смени, не допира до мене тоа што збори, само ме нервира што секој можен пат повторува едно исто, иако сум и кажала! Сака да биде она главна во се, ама не може така, ниту сум и влегла во соба завеса и прозор не сум и поместила, да ми чепка во плакар, не знам како се дрзнувала. Никогаш не сака да признае работи дека подобро од неа ги имам направено, одма е љубоморна дека сум направила нешто, и почнува и она одма да прави нешто друго. Најмногу мразам да ми попува некој за нешто, како треба да го правам. Ниту ме интересира што прави, кај оди, што купува, дали пере, а неа се живо што правиме ја интересира, се сака да знае, ама за инает од мене добива глупави одговори кога ќе постави прашања кај ќе одиме, кај сме цел ден, и сл.

На Anyshka, Skorpija25, Sinolicka. и 3 други им се допаѓа ова.
  4. KristiFolks

Се зачлени на:
    23 октомври 2020
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    171
    Леле тоа го заборавив кај ќе одите? Што барате сега таму? Излеговте сношти, ја слушнав колата? Божеее не знам што да речам истото еве и со мојата...

На Anyshka, lovely91, crazylady и 2 други им се допаѓа ова.
  5. KristiFolks

Се зачлени на:
    23 октомври 2020
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    171
    Има една опција едната тераса кај трпезаријата што ни е да ја направиме како ходник и од надвор скали и посебен влез да си направиме, а внатре да си соѕидаме ѕид, ама сепак тоа е нивна куќа таа ако не ни дава право горе сами да си имаме приватност не ќе ни дозволи така да ја поделиме куќата. Ах и имаат уште една куќа кај што живеат старите баба и дедо на мм. Таа е веќе препишана на свекор ми, нека си живеат старите имаат по 86 години, поарно со нив да одиме да живееме, свекор ми е душа човек, ако ја разбери што прави не знам... :D

На Skorpija25, crazylady и ladyySi им се допаѓа ова.
  6. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.300
    Допаѓања:
    33.608
    И ние живееме во иста куќа, на различни спратови, делени со надворешни скали (куќата купена со заеднички пари на мм и свекор ми). Моментално си го средуваме спратот и планираме штом се досредиме да наместиме аларм и на секое излегување да го вклучуваме, па ако сакаат на секое влегување да иди обезбедување, нека повелат.

На Anyshka, Bezimenka90, cresa-jagoda и 8 други им се допаѓа ова.
  7. ladyySi

ladyySi Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    869
    Епа ете гледаш, играј тактички. Спомни и нешто пред свекорот од типот "Следен пат кога ке влезиш всоба/ спрат кај нас види отвори прозор, да се проветри" или нешто слично да му дадеш до знаење дека влегува кај вас таа постојано. Ако е тој со малку повеќе осет сигурно ќе ја подбери.

И идеата за надворешни скали е супер ама се дур таа сама не сфати дека не и е место кај вас не значи дека пак нема да си влегува.

На thelittle17 и KristiFolks им се допаѓа ова.
  8. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.189
    Допаѓања:
    17.791
    :rofl: ме изнасмеа со алармот. Нема да имаш потреба од такво нешто, штом е со посебен влез, клуч на врата и решен проблем.
    Уште пред да го почнеме спратот со мм и објаснив на свекрва ми дека сакам да функционираме како комшики. Нит јас се пикам кај неа без да заѕвонам и без усул, нит она кај мене. Среќа па е разбрана.

На Anyshka, cresa-jagoda, Осе и 4 други им се допаѓа ова.
  9. KristiFolks

Се зачлени на:
    23 октомври 2020
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    171
    Е алал да ви е вака се прави не како нас изгубени во просторот и јас и мм. До душа во голема предност сте што и мм твој волжувал во куќата, а кај нас за уредување на спратот ние сами. Тие ги направиле собите, и пвц дограмата, друго ние, порамнување подови, ламинати, мебел купатила две, се уредивме со наши пари, но сепак во куќата не сме учествувале. И не прави да се чувствуваме како гости со тоа што си дава на право да шета секаде низ куќа па дури и во спалната наша.
    Едит: куќата е правена долго пред јас и мм да се знаеме :)

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.203
    Da da se molam sekoja vecer na gospod sega ja citam molitvata na sveti kiprijan molitva protiv magii jas se posomnevav na takvi rab koga pocnaa da mi ginat stvari alista cetka za kosa I posle nekoe vreme gi naogav pak na mestoto kaj sto sum gi barala a inace vesterkata bese celden doma sama a jas I mm odevme na rab togas nemavme deca i ona mozese da prave sto saka oti vo ist stan ziveeme I posle prodolzi da prave taka na deteto na alistata koga jas trgnav na rab letoska mi stana somnitelno nie izleguvavme niz parkot da go setame deteto oti ni e blisku I koga ke se vratevme deteto doma placese a bese godina i pol I kusur I znaese da pokaze sto saka no ne pokazuvase samo placese se dodeka ne go izmiev so krstena voda ne se smiruvase od placenje I mm I kaza ke ti uklucam doma cameri za da snimat koga jas ne sum doma da snimat koj sto prave ama ne nemase potreba od toa jas koga ja fativ toj den se vrativme so kerkickata od setanje porano sekojden sega ja setam po pola saat okolu eden dva saatot porucokta okolu maalata ja slegnuvam do marketot I pazaruvame toj den se vrativme porano oti nejkese kerkickata da setame I ja fativ na delo

11. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.189
    Допаѓања:
    17.791
    Ако ви дале простор не значи дека треба низ нос да ви го вадат. Поарно така ич нека не го даваат. Ем сте вложиле и вие, ем некој газда да се прави.
    Јас и мм го почнавме спратот од 0. Свекрва ми ни има дадено некој симболичен износ како подарок за вселување(толку можеше жената). И многу сум среќна што е тоа така затоа што никој не може да ми шефува во мој простор.

На Anyshka, cresa-jagoda, noteforself и 6 други им се допаѓа ова.
  12. KristiFolks

Се зачлени на:
    23 октомври 2020
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    171
    Истото и мм го рече, низ нос ни го вадат, и затоа дури размислува под кирија да одиме нешто кога даваш од срце треба да го дадеш. ММ е единец инаку.

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.189
    Допаѓања:
    17.791
    Жално и срамно.
    Нека ја седне и нека и објасни уште еднаш како стојат работите. Ако треба нека и се закани дека ако поради нејзините постапки заминете под кирија, ќе го изгуби него како син. Да видиш како ќе се замисли.
    И да, ако немате опција да ставите нешто како влезна врата, сменете бравите.

На Bezimenka90, cresa-jagoda, thelittle17 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.014
    Допаѓања:
    11.043

Таман да се исклучам од форумот и налетав на твојот пост.

Која вештерка ?

На какво дело си ја фатила ?

Дај жити се сподели некоја магија да испробам дали ќе функционира. Желбата за магии е уште во мене иако темите со магии ич не се активни :|

И колку ти помагаат тие молитви што секоја вечер ги читаш ?

Од сите коментари, твојот до сега ми падна во очи 8-|

Уз пат да си ја пофалам свекрвата моја, во ништо не се меша, многу е жалостива и често знае да плаче за некои работи.

Јас сум многу терсене карактер, ама штом гледам дека жената не ми се качува на глава на никаков начин , немам ништо лошо да кажам за неа.

Максимален респект од моја страна кон неа :l:

На buba4e89, Осе и Meckicja им се допаѓа ова.
  15. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.300
    Допаѓања:
    33.608
    Мене ич не ми е смешно, оти знам како оставам и штом излеземе обавезно претрес се прави кај нас. И што е најјако, никогаш не признаваат дека се качиле горе, уште луди не прават.
    Пример, имав горе во купатилото оставено мало метално лажиче (старо, со специфична шара) кое си го употребував за да си правам домашна маска за косата. Одеднаш ми го снема, а ми стоеше прибрани, скоцкано, во сетот за фарбање, заедно со некои ствари што си ги употребував за маската. По некое време не викнаа кај нив на сладолед. И погодете, ми го дадоа тоа лажиче за да јадам.
    Кога ги прашав од кај им е моето лажиче што го употребував за да си правам маски за коса, ми рекоа дека тоа е нивно и оддамна го имале. My ass. Едно единствено лажиче што од кај баба ми го имам земено. |(
    Ни сум пошла кај нив без најава, никогаш не сум пошла кога не биле дома и ни на крај памет не ми текнало да им шетам по соби.
    Затоа, најбезболно, имајте клуч, ама не за да ми се расшетувате по соби без потреба.

Ако го направиле спратот, не значи дека имаат право да се понашаат како да се газди. Па и под кирија да го дадат, не значи дека ако се газди имаат право да им шетаат на кираџиите, а не пак на син им и снаа им. Ама тоа е основна 'култура'.
    Штом не се разбираат со збор, најбезболно е сменување на кваки или местење на алармен систем.

На Anyshka, Bezimenka90, cresa-jagoda и 7 други им се допаѓа ова.
  16. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.189
    Допаѓања:
    17.791
    Јас на такви луѓе во кои немам доверба, никогаш не би оставила клуч.

На Anyshka и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  17. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.203
    I jas ne veruvav ama imalo I takvi rab I jas ne bev nekoj golem vernik ama sega se smeni deteto veke ne e takvo da place za nisto koga se vrakame od setanje nema tolku kavgi so soprugot

На cresa-jagoda и Herrera им се допаѓа ова.
  18. lylaby

lylaby Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    631
    Допаѓања:
    334
    Veruvaj mi i so razlicen vlez mislam poseben vlez moze da bide isto duri i beter...sover begajte na kilometri da treeba da se zapali kola/kaci vo bus za da dojde...

На Anyshka, cresa-jagoda, IRBBB и 4 други им се допаѓа ова.
  19. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.183
    Допаѓања:
    15.514
    Ист проблем со влегување и претерување низ спрат имам и јас.

Ако за нешто најмногу сум се покајала во животот е тоа што лупнавме толку многу пари за да го средиме спратот, кој ниту малку не го чувствувам како свој дом. Се разбира за тоа се погрижи свеки, која се понаша како да има ексклузивно право да си влегува кога сака и да си прави што сака.

Еднаш бев излезена, се враќам дома и типката ни срам ни перде ми кажува дека ги качила во мојата спална внука и од сестра и нејзиниот маж бидејќи, замислете тие сакале да ја видат завесата што сме ја купиле.(facepalm) А јас излегов и го имав оставено креветот ненаместен, и таа ми кажува дека она го подзамазнила :devil::devil:. Кога ми го кажа тоа, во истиот момент излегов и ја треснав вратата пред фаца.

Вечерта на нашата свадба ние останавме во хотелот, и секако тоа било идеална прилика за мојата золва да си легне со дечко и' на мојата спална (купена од моите родители). Значи без да прашаат, без дозвола да побараат и без срам истото ми го кажаа утредента.

Се иселивме од мк и на заминување ја заклучивме спалната. И погодете што, кога си дојдовме имаше мал милион знаци кои укажуваа на тоа дека собата е отклучувана и дека е спиено на креветот.

Золвата сама си кажува дека наутро не можеле со татко и во едно купатило да дојдат на ред, па типката се преселила во нашето.

Без да и имам побарано од неа, свеки сама ми има земено крвави, валкани гаќи да ги пере. Јас планирав да ги фрлам бидејки беа бели и знаев дека нема да излезат дамките од нив ама таа ги имаше гланц бели направено. Којзнае колку време со нив се има занимавано.

На именденот на свекор ми, ми се јавува золвата да праша како се вклучувала мојата машина за садови :?:. Јас само и реков, не е едноставно, не можам преку тел. да ти кажам, тоа треба во живо да се објасни:D.

Се што имаше останато од потрошен материјал во купатилото (цел пакет тоалет, освежувачи за во вц школка и сл.) се' беше земено. Исто и во кујната...

... тоа е само мал дел од тоа што го имат направено.

Бегајте далеку од свекрви, ма колку и голем и убав спрат да ви даваат. Тие ќе се погрижат цел живот да се осеќате должни и никогаш нема да го осеќате како ваш дом.

Подобро 35м² под кирија отколку 100м² под надзор на свекрва.(wtf)

На Anyshka, Puffy2019, Abc07 и 15 други им се допаѓа ова.
  20. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Еее, баш така! Мирот нема цена луѓе! Ние ќе живееме во помал стан од овој кај што сме сега сите заедно, секако и во 35 м2 би живеела, само да сум сама со ММ.

На Anyshka, cresa-jagoda, Skorpija25 и 7 други им се допаѓа ова.