Така и ќе правам еве сега свекрва ми сама ми прозборе крајот не и се знае ако правев магии ќе направев татко ми да остане жив, а не дали некоја од нив ќе ми збори или не лудило
Удри им игнор, стегни заби и издржи додека да се средите. После на раат нека си се гледаат, нека си разговараат, ни да те гледаат, ни да ги гледаш. А, за готвењето, го делам мислењето на @thelittle17, не прави за сите, направи само за вас двајца или речи му на маж ти да излезете на ручек или нека се договорат со брат му кај нив да ручате за промена.
Жал ми е шо ти се случило тоа со родителите. Сите сме мајки и душа не боли кога детето е болно АМА не може свекрвата повеке да знае од тебе за твое дете.
Не може да те третираат како возрасна ако не си ги чуваш болното дете туку и ги даваш на свекрвата. Прво застани за детето а потоа и за себе. Со ваков став секогаш ќе бидеш малата што не знае ништо
Ah mila ah I mene dusata me boli za mojot taticko bese prekrasen tatko da mozev i jas magija da napravam tatko mi da ostane ziv super ke bese super ke bese i mojot soprug da saka da se preselime kaj majka mi vo stanot oti e sama ama ne saka on si ima podrska od svekrvata koga se karame a jas nemam od nikoj majka mi e invalida od mozocen udar I nemozam da ja nerviram da kazam sto mi pravat tuka ako si odam i ako se razvedam od mm moze od samiot stress uste eden mozocen udar da dobie svekrvata od samiot pocetok ne me sakase sakala bogati snai ne siromasni kako mene
Абе зошто ти им правиш ручек, па уште им миеш садови??? Еднаш во 2 недели ок, ама секој божји ден? Зошто да им измеќарам а госпоѓите да си уживаат, па уште да не ми прави муабет и да спијам во дневна, а да стои празна соба?? Како прво, под итно престани да им правиш ручек, баш види дали тебе некоја од нив ќе ти направи. Не мораш со протести, кажи ме боли глава не ми е добро и оди легни си. Ако треба излези јади нешто надвор. Друг ден кажи притисокот ми р качен и не готви. Извини ама си дозволила да те газат и нормално дека нема да те почитуваат. А и да сум на твое место ќе кажам дека немам услови за живот или да ја отстапат собата или одите под кирија...ама така би постапила јас, ти размисли си...
@Marijana93 А кај е маж ти во приказнава? Тој како гледа на целиот тој однос? Како се однесуваат тие со него? Дали си разговарала со него за ова ти како се чуствуваш?
Тој ми вика не се нервирај издржи они намерно сакаат да се нервираш да те гледаат како плачеш и он не им ќути не го сакаат и он вика не сакам да ги видам
@Marijana93 во тој случај, научи барем на игнор да ги ставиш со тоа што времето поминато со нив таму ти е броено. Климај со глава и од едно уво влегло од друго излегло. Не се замарај. А и тоа што таа не ти праи муабет е нејзина култура, не твоја... Свиркај си поголем дел од времето и глеј си детето и мажот.
За девер ти има соба а за маж ти нема соба, така, убаво те сватив? Значи на маж ти ја дале дневната соба и по таа логика штом девер ти ја заклучува т.е не дава никој да ја користи таа соба тогаш не треба ни вие да давате да ја користат дневната. Ама бидејќи се е на г-ѓа свекрва сега сите треба да и се притресувате. Имаш две опции: 1. Да си одите под кирија и да си живееш на раат додека чекате ваше да се изгради или 2. Да свртиш нов лист и место ти да се нервираш да научиш ти да ги нервираш. Почни и ти секој ден по гости, еден ден оди кај деверот на гости, наредниот кај родителите на свекрва ти. Земај ја и свекрва ти со тебе, сите комплет. Штом дојдат кај вас одма речи им пред сите утре ние ќе дојдеме кај вас. Ако дотрпат 2 недели ќе биде чудо. И така на секое доаѓање ти одма враќај. И се тоа мирно, тивко, со шала, со муабет. Па да видат малку како е на врв глва да ти седнуваат. Јас би ја одбрала опцијата под 1 затоа што никој и ништо не вреди за моите нервози. Јас би пресекла и би си отишла од таму па нека им седи и собата и деверот и сите на куп.
Така е. За маж ми постар е нема соба за помалиот има. Па јас размислував така да одам еднаш и реков на свекрва ми јас ќе им одам секој ден и ми вика оди кој ти брани ( си викам во себе не можеш на ред да дојдеш купови се од сабајле до вечер еве денес ќе дојдат лутици ќе правеле плус некогаш и кумовите нејзини ми ги носи тука, на гости сакале кани си ги кај тебе што кај мене кога јас спијам во дневна? Пред некој ден си се испружи во дневна мислиш дома е ( и нејзе и е дома да ама нели соба превзимам ) требаше да и речам што ми го превземаш креветот? Иделе друштво нивно немало кај да спијат па без проблем сум одела кај родителите на свекрва ми да спијам никогаш не сум рекла ми превземаш соба кога го слушнав тоа стварно се разочарав А за јадењето не ми кажува никој кога идат ама знам дека ќе дојдат и ставам и за нив и кога ќе го направам јадењето стварно идат Имаше ситуација направив само за нас и кога дојдоа свекрва ми нејзиниот дел им го даваше нив по пола да јадат им падна малце недраго
Најдете макар гарсоњера под кирија и тргнете се на страна. Нема никаква логика ова, како семејство стварате во дневна на свекрвата/свекорот? Ако со толку избегани од памет живеете, нема друго решение освен да се тргнете.
Заради нивно друштво да спијам кај родители од свекрва, а тие имаат и соба и одделени се? Бегајте што побрзо од таа куќа, друго решение нема.
Па ајде да испаднам добра, помина тоа јас им реков моето следно излегување од тука ќе биде куќата кога ќе си ја направам, ама се гледам дека додека се направи ќе треба да одам под кирија барем мир ќе имам иначе не може вака Многу ви благодарам на сите за одговорите. Останете ми поздравени
Несакам да изгледа како да те напаѓам, најпријателски те прашувам како си се омажила во таа куќа, а си знаела дека ќе спиеш во дневна што е заедничка на сите? Како можеш да живееш без грам приватност, барем една спална да имавте. Неможам искрено да ти ја разберам ситуацијата и како живеев вака, јас до сега разведена ќе бев, мт неможе да ги трпи, ти вика игнорирај ги, а ти немаш ни еден квадрат местенце кај да се скриеш од нив, да одмориш глава.
А каде спие вашето бебе? Зарем во таа гужва? Извини ама зарем ви беше сеедно да го направите тоа дете таму у сред дневна? Како сте интимни? Не можам да сфатам, боже мили. Подобро под кирија ќе давам една купа пари барем приватност ќе имам.
По сѐ ми изгледа “брзала да се омажи” и ништо друго нѐ е важно. Маж ѝ ако ја подржува досега ќе си ги спакуваа стварите. Нешто пропуштаме овде во приказната.
Мене па од се ова највеќе ми падна во очи дека детето со тт спиело со бабата, она повеќе знаела. Каква знаење какви бакрачи, дете мое кога има тт јас неможам да заспијам, а не па уште на баба да го дадам.