Форумџика на годината

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Marijana93

Marijana93 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    1.407
    Допаѓања:
    10.065
    Така и ќе правам :) еве сега свекрва ми сама ми прозборе крајот не и се знае :) ако правев магии ќе направев татко ми да остане жив, а не дали некоја од нив ќе ми збори или не лудило :^)

На Anyshka, edna_malecka, thelittle17 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.300
    Допаѓања:
    33.608
    Удри им игнор, стегни заби и издржи додека да се средите.
    После на раат нека си се гледаат, нека си разговараат, ни да те гледаат, ни да ги гледаш.
    А, за готвењето, го делам мислењето на @thelittle17, не прави за сите, направи само за вас двајца или речи му на маж ти да излезете на ручек или нека се договорат со брат му кај нив да ручате за промена.

На Anyshka, cresa-jagoda, Bezimenka90 и 6 други им се допаѓа ова.
  3. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.617
    Жал ми е шо ти се случило тоа со родителите.
    Сите сме мајки и душа не боли кога детето е болно АМА не може свекрвата повеке да знае од тебе за твое дете.

На cresa-jagoda, poppie, tinka-mace и 9 други им се допаѓа ова.
  4. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.260
    Допаѓања:
    136.716
    Не може да те третираат како возрасна ако не си ги чуваш болното дете туку и ги даваш на свекрвата.

Прво застани за детето а потоа и за себе. Со ваков став секогаш ќе бидеш малата што не знае ништо

На cresa-jagoda, Veta, tinka-mace и 17 други им се допаѓа ова.
  5. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.203
    Ah mila ah I mene dusata me boli za mojot taticko bese prekrasen tatko da mozev i jas magija da napravam tatko mi da ostane ziv super ke bese super ke bese i mojot soprug da saka da se preselime kaj majka mi vo stanot oti e sama ama ne saka on si ima podrska od svekrvata koga se karame a jas nemam od nikoj majka mi e invalida od mozocen udar I nemozam da ja nerviram da kazam sto mi pravat tuka ako si odam i ako se razvedam od mm moze od samiot stress uste eden mozocen udar da dobie svekrvata od samiot pocetok ne me sakase sakala bogati snai ne siromasni kako mene

На Anyshka и tina2018 им се допаѓа ова.
  6. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    1.895
    Абе зошто ти им правиш ручек, па уште им миеш садови??? Еднаш во 2 недели ок, ама секој божји ден? Зошто да им измеќарам а госпоѓите да си уживаат, па уште да не ми прави муабет и да спијам во дневна, а да стои празна соба?? Како прво, под итно престани да им правиш ручек, баш види дали тебе некоја од нив ќе ти направи. Не мораш со протести, кажи ме боли глава не ми е добро и оди легни си. Ако треба излези јади нешто надвор. Друг ден кажи притисокот ми р качен и не готви. Извини ама си дозволила да те газат и нормално дека нема да те почитуваат. А и да сум на твое место ќе кажам дека немам услови за живот или да ја отстапат собата или одите под кирија...ама така би постапила јас, ти размисли си...

На Anyshka, cresa-jagoda, ocicka2014 и 11 други им се допаѓа ова.
  7. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.785
    Допаѓања:
    9.940
    @Marijana93 А кај е маж ти во приказнава? Тој како гледа на целиот тој однос? Како се однесуваат тие со него? Дали си разговарала со него за ова ти како се чуствуваш?
    :l:

На cresa-jagoda, Bezimenka90, Skorpija25 и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Marijana93

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    1.407
    Допаѓања:
    10.065
    Тој ми вика не се нервирај издржи они намерно сакаат да се нервираш да те гледаат како плачеш и он не им ќути не го сакаат и он вика не сакам да ги видам :)

На Anyshka, cresa-jagoda, Bezimenka90 и 6 други им се допаѓа ова.
  9. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.785
    Допаѓања:
    9.940
    @Marijana93 во тој случај, научи барем на игнор да ги ставиш со тоа што времето поминато со нив таму ти е броено. Климај со глава и од едно уво влегло од друго излегло. Не се замарај. А и тоа што таа не ти праи муабет е нејзина култура, не твоја...
    Свиркај си поголем дел од времето и глеј си детето и мажот. :l:

На cresa-jagoda, Skorpija25, poppie и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Elena1001

Elena1001 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2016
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    1.979
    За девер ти има соба а за маж ти нема соба, така, убаво те сватив?
    Значи на маж ти ја дале дневната соба и по таа логика штом девер ти ја заклучува т.е не дава никој да ја користи таа соба тогаш не треба ни вие да давате да ја користат дневната. Ама бидејќи се е на г-ѓа свекрва сега сите треба да и се притресувате.
    Имаш две опции:
    1. Да си одите под кирија и да си живееш на раат додека чекате ваше да се изгради или
    2. Да свртиш нов лист и место ти да се нервираш да научиш ти да ги нервираш. Почни и ти секој ден по гости, еден ден оди кај деверот на гости, наредниот кај родителите на свекрва ти. Земај ја и свекрва ти со тебе, сите комплет. Штом дојдат кај вас одма речи им пред сите утре ние ќе дојдеме кај вас. Ако дотрпат 2 недели ќе биде чудо. И така на секое доаѓање ти одма враќај. И се тоа мирно, тивко, со шала, со муабет. Па да видат малку како е на врв глва да ти седнуваат.

Јас би ја одбрала опцијата под 1 затоа што никој и ништо не вреди за моите нервози. Јас би пресекла и би си отишла од таму па нека им седи и собата и деверот и сите на куп.

На Anyshka, cresa-jagoda, bibiiii и 7 други им се допаѓа ова.
  11. Marijana93

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    1.407
    Допаѓања:
    10.065
    Така е. За маж ми постар е нема соба за помалиот има.
    Па јас размислував така да одам еднаш и реков на свекрва ми јас ќе им одам секој ден и ми вика оди кој ти брани ( си викам во себе не можеш на ред да дојдеш купови се од сабајле до вечер еве денес ќе дојдат лутици ќе правеле плус некогаш и кумовите нејзини ми ги носи тука, на гости сакале кани си ги кај тебе што кај мене кога јас спијам во дневна? Пред некој ден си се испружи во дневна мислиш дома е ( и нејзе и е дома да ама нели соба превзимам ) требаше да и речам што ми го превземаш креветот?
    Иделе друштво нивно немало кај да спијат па без проблем сум одела кај родителите на свекрва ми да спијам :) никогаш не сум рекла ми превземаш соба кога го слушнав тоа стварно се разочарав :)
    А за јадењето не ми кажува никој кога идат ама знам дека ќе дојдат и ставам и за нив и кога ќе го направам јадењето стварно идат :)
    Имаше ситуација направив само за нас и кога дојдоа свекрва ми нејзиниот дел им го даваше нив по пола да јадат им падна малце недраго :)

Последна измена: 2 ноември 2020
    На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.617
    Не, стварно не сте ми јасни како трпите се а од друга страна се жалите.
    Решение има секогаш.

На cresa-jagoda, Bella*, tina2018 и 7 други им се допаѓа ова.
  13. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.116
    Допаѓања:
    269.106
    Најдете макар гарсоњера под кирија и тргнете се на страна.
    Нема никаква логика ова, како семејство стварате во дневна на свекрвата/свекорот?

Ако со толку избегани од памет живеете, нема друго решение освен да се тргнете.

На cresa-jagoda, tina2018, Skorpija25 и 7 други им се допаѓа ова.
  14. flawless.

flawless. Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2020
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    1.151
    Заради нивно друштво да спијам кај родители од свекрва, а тие имаат и соба и одделени се? :worried: Бегајте што побрзо од таа куќа, друго решение нема.

На Anyshka, cresa-jagoda, Bella* и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Marijana93

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    1.407
    Допаѓања:
    10.065
    Па ајде да испаднам добра, помина тоа јас им реков моето следно излегување од тука ќе биде куќата кога ќе си ја направам, ама се гледам дека додека се направи ќе треба да одам под кирија барем мир ќе имам иначе не може вака :) Многу ви благодарам на сите за одговорите. Останете ми поздравени :hai:

На Anyshka, tina2018, Luna91 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2019
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    2.476
    Несакам да изгледа како да те напаѓам, најпријателски те прашувам како си се омажила во таа куќа, а си знаела дека ќе спиеш во дневна што е заедничка на сите? Како можеш да живееш без грам приватност, барем една спална да имавте. Неможам искрено да ти ја разберам ситуацијата и како живеев вака, јас до сега разведена ќе бев, мт неможе да ги трпи, ти вика игнорирај ги, а ти немаш ни еден квадрат местенце кај да се скриеш од нив, да одмориш глава.

На cresa-jagoda, tina2018, poppie и 5 други им се допаѓа ова.
  17. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.913
    А каде спие вашето бебе? Зарем во таа гужва?

Извини ама зарем ви беше сеедно да го направите тоа дете таму у сред дневна? Како сте интимни? Не можам да сфатам, боже мили. Подобро под кирија ќе давам една купа пари барем приватност ќе имам.

На cresa-jagoda, Mantub, tina2018 и 5 други им се допаѓа ова.
  18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.101
    По сѐ ми изгледа “брзала да се омажи” и ништо друго нѐ е важно.
    Маж ѝ ако ја подржува досега ќе си ги спакуваа стварите. Нешто пропуштаме овде во приказната.

На cresa-jagoda, poppie, tinka-mace и 3 други им се допаѓа ова.
  19. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.536
    Допаѓања:
    17.317
    Мене па од се ова највеќе ми падна во очи дека детето со тт спиело со бабата, она повеќе знаела. Каква знаење какви бакрачи, дете мое кога има тт јас неможам да заспијам, а не па уште на баба да го дадам.

На cresa-jagoda, bibiiii, Emy867 и 13 други им се допаѓа ова.
  20. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.101
    И после зошто бабата се понашала ко мајка,а мајката е немајка. Е зошто де?

На cresa-jagoda, poppie, tinka-mace и 3 други им се допаѓа ова.