Е ете твојата имала осет ,оваа влегува око не и трепнува. Првата недела ,јас не спиев скоро по цели ноќи ,9 саат сабајле спие бебе ,спијам и јас она влегува и со прстенот на креветчето лупа -"ајдеее станувајте пладне дојде треба да се бања куцето" Мислам дека и да и заклучам во спална ќе ја бутне вратата само да исконтролираа. А свадба не ни даваше да правиме ,соба да сме припуштиле со тие пари ,за да и ослободиме една за неа ,уствари новата ја сакаше ама јас не и дадов зошто таа е на југ убава светла. Ние и свадба само направивме и соба во две години. Може не е идеално и има ситници за доправање ама јас сум среќна. А пробано е и со арно и со лошо. Со арно пола саат- саат ,со лошо два дена трае. Е не можам секој втор ден да се карам.
Немам зборови некои луѓе едноставно не си го знаат местото. И до жената е мислам дека и сопругот твој да и збори и што и да прави таа пак ќе си тера по свое . Зошто монава и покрај зборењето на сопругот пак истото го прави може еве не е до толку како твојата ама ништо нема да се смени ќе си тера пак по свое само трпение др незнам што да кажам веќе кога се живее во иста куќа нема каде да бегаме. Може некогаш ќе се свести. Или ќе треба да се скараш и да не збпруваш воопшто. Јас не сум човек што сака конфликти и најмногу ми е за сопругот не сакам да го ставам измеѓу па гледам да не се замарам колку можам со глупостите што ги прави, но понекогаш неможам да издржам па се му кажувам нему за одеално никаде неможе да биде и никогаш мислам дека секогаш ќе се стремиме кон подобро но најбитно е да сме среќни и задоволни од тоа што во моментот сме го постигнале. Еве на брат ми му имаат остсвено спрат како што треба ако сака нека реновира ако сака така нека живее но има каде , ние моравме се од нула сами да ствараме и кредит и се ама не жалам знам дека сме успеале и сами сме створиле се што имаме. А за свадбата немам коментар ... да се надеваме само дека ќе им текне што прават
Викаш те нервира, а ваму се осеќаш навредена што рекла ќе иде кај другата страна. Ти годи помошта очигледно ама не сакаш да си признаеш, иначе не би се навредила што ќе оди да помага на друго место.
Ме нервираат некои постапки да , а за помошта ја немам воопшто така да нема што да ми годи мене ме навреди тоа што да речеме се осетив како небитна јас и моето бебе незнам дали ќе може да ме разбереш. Како да си ги двои децата едно побитно од другото одсекогаш е таква. претходно седеше еден период дома и доста дружба имаше инаку уште сега би ја испратила да оди секако немам помош никаква а и кога го оставам на неа (кога немам др избор)поарно со мене да сум го носела
Јасно ми е сите различни карактери сме, ти си се навредила си се осетила помалце битна. Мене мојата ако ме нервира, реално јас би и го спакувала куферот и би ја пратила воопшто не би се навредила.
Зошто се замараш толку дали ќе те сака или не? Твоите ти се доволни да те сакаат, а од неа е доволно да те почитува. Ако не ти помага и ако ете не ти е потребна нејзина помош, како што ти рекоа, помогни и да се спакува. Иако ако не е поканета, тоа се празни муабети, како ќе отиде.
Во право си. Но јас не се замарам дали ќе оди или не мене ме погоди само тоа што моето дете испаѓа помалку битно или небитно од другото во нејзините очи . Да не ме разберете погрешно многу ми е мило што ќе имаат бебе и многу си живееме со братот на маж ми и снаата воопшто не љубоморам или слично. Мене ич нека не ме сака ама внучето нејно нека го сака и нека не ги дели. А за одење не ми се верува, ете тие си прават план како мајка и ќе оди зошто скоро остана во пензија и нормално јсс би скаала. Мајкаа ми да дојде да ми помогне на почетокот ако веќе некој ми помага а не свекрвата.
Имам една снаа и еден зет и можам да кажам дека и свекрвата (мајка ми) и снаата, и мајка му на зетот прават проблеми од ништо прават нешто, без потреба, без причина. Големо влијание имаат сериите што редовно си ги гледаат ја тв. Истиот жаргон, истите мислења, истите причини за кавги како од сериите.
Џабе е и тој се проба ,уште да ја истепаме остана За нас не и било гајле за бебето и било ќе сме го упропастеле... Исто и јас не сакам конфликти посебно што е иста куќа по цел ден ќе се осека нервоза и напнатост,ама па и не сум била толку трпелива во животот ,ко да ме има магепсано А да ја слушневте само пред свадбата ,со тие пари направете ми мене соба со вода со засебно купатило ( во 40 квадрати две купатила , среќа што не ја послушав за тоа барем ,замисли едно купатило колку кошта и на крај пак да ми се плетка ) да не ви се мешам ,само за редот викнете во двор најблиски,не знам што. Си велев блазе си ми паметна свекрва ми се падна. Колку ,за по цел ден кај нас во дневна седи ,ко ќе дојде мм од работа си оди кај неа. Како не ќе им текне ,она 70 години тера така сега за мене ќе смени. Мм кога ќе си дојде од работа прво прашува што глупост и текнало денес,ама како што кажав ,ние зборуваме ,се караме она пак по нејзиното.
Гледај си го мирот, без стресови сега треба да си најопуштена. Ако е таква жена што ги двои внуците- таква ќе си остане, тоа е нејзин минус.
Хахах такви се. И такви ќе бидат само трпение. На мојата свекрва свекрвата ама го пишав на мажот ми бабата била опасна ккао таа ќе каже така требало така било правилно па затоа може сегс и оваа така мисли. И кажувам докторката рече ова може ааау нее ние ќе почекаме уште малку мал е за така и си мисли оти така рекла дека јас нема да правам како што мислам за среќа на работа е до 4 па додека си дојде додека се најадее да се одспие и дошло време за спиење на бебето па немаме многу контакт , додуша мн и не смее да се качува веќе горе. Малку повеќе има осет од твојата можеби дека помлада е оваа нема 60 уште .. ама кога ќе ја слушнев кога ја правевме куќата како кажува ние правеме се за децатс на нив да им е убаво као они ја прават или нешто помагаат и тоа на мајка ми го збори не бива таа не знае кој што прави . Некогаш ми е смешна дури ама некогаш стварно на нерв ми гази
Абе не знам што да кажам. Знам само дека колку и лошо да звучи ама додека е таа тука јас како дома нема да се почувствувам, иако и вложувам се тука ( едни сметки не плаќа, не само што не плаќа не ги ни отвара) и максимално се трудам џабе.
Zdravo na site,ne sum premnogu aktivna na forumov,no mi treba vaseto mislene.Moite roditeli eden den koga bea na gosti kaj roditelite na mazot mi,razgovaraa,se bese na nivo,se dodeka svekor mi ne pocna pred moite roditeli da zborovu za toa kako ne sum bila mnogu bliska so niv,ne odele kaj svatovcite zatoa sto bile nezadovolni od mene.Moite roditeli bea navredeni od toa sto go slusnaa.Jas premnogu gi pocituvum i gi cenam,ne znam zosto imaat takvo mislenje.Od koga se sluci toa,poubavo se odnesuvaat so mene,no zaludno..Jas si go smeniv misleneto za niv.Kaj moite roditele seuste ne se bile na gosti,ni da se izvinaat za toa sto go rekle,nisto...Mazot mi e na moja strana,rece svatovcite dali ke se imaat ili ne,ne e vazno,vazno e nie da se slozuvame.Ne znam kako da se odnesuvam sprema niv,mnogu sum navredena od negovite roditeli,se odnesuvaat kako nisto da ne se slucilo..dali nekoj imal slicna situacija kako mojata..mnogu mi e tesko,nema so kogo da razgovaram,ne sakam so majka mi,za da ne se nervira..Se izvinuvam na dolgiot post i sto ke vi odzemam od vremeto..Ubav den
Секогаш најдобар избор е разговор. Зошто не седнеш со нив во присуство на маж ти и да ги прашаш зошто се тие незадоволни од тебе и како треба ти да ги задоволуваш?
Toa se sluci pred okolu 2 meseci..Svekor mi kaza i mnogu drugi raboti za mene i za mazot mi,toj ne bese doma.Ne znam dali da mu gi kazam,se plasam da ne nastane golema raspravija pomegu niv...
Си видела какви се и какво мислење имаат, така да терај само службено со нив, јас би така. Нема што повеќе да се разговара, со нив само основна комуникација во иднина и не се замарам понатаму. Не знам како во моментот си издржала да премолчиш.
Ne znam ni jas kako sum izdrzala,dusata me boli..gi obvinuvaat moite roditeli posle toj razgovor,oti ne dosle na gosti..tie ne si izvinija,nitu pak deka zgresile nisto..mnogu sum nervozna..moite roditelizavcera gi viknaa na gosti,ne dojdoa..se plasam na maz mi da ne mu ja napolnat glavata so gluposti
Тука имаш два начина ,или разговор и отворени карти ,ама пред мт ,и тој да слушне што имаат да кажат. Или игнор на сето ова ,службен муабет кога мора ,разговор со твоите дека така си одлучила и нема што да бараат од/со нив. Ако живеете во заедница првото ,ако сте посебно второто би го одбрала на твое место. Како што ти рекла виолет ,се видело какви се нема што да се трудиш тука. А за тоа што го зборел за тебе и сопругот што не си му кажала си згрешила ,треба да му кажеш. И твоите нека не одат кај нив ,ако тие не ги почитуваат ни овие не треба по мое .
Како можеш бре така? На оваа мојава најголема мака и беше тоа што сум му кажувала на мм каква е. Е не ќе ќутам ти тероризирај ме.