Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Bubaaaa8

Bubaaaa8 Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2019
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    36
    Za sreka ne ziveeme zaedno,pred mesec ipol se preselivme vo druga kuka.Moite roditeli se mnogu dobri,prekrasni luge,mnogu mi e maka vaka sto izleze...svekor mi me navredi mnogu,tatko mi se razocaraa od niv..i rece deka e kraj so niv,nema sto da pravaat poveke..svekorot i svekrvata glumaat kako nisto da ne se slucilo,deka se e vo najdobar red,no ne e taka

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  2. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.841
    Допаѓања:
    5.588
    Кога следен пат ќе речат зошто не идат твоите на гости кажи им затоа што зборувате лошо за мене пред моите родители. Зошто им се плашите и им молчите, не разбирам. А и тоа одење на гости не го сфаќам, што има да си одат на гости. Твоите можат да си доаѓаат кај тебе на гости да те видат и готово. Со сила убавина не бидува.
    Да ми се на мене следен пат кога е речат зошто твоите не идат, ќе им речам затоа што им ја навредувате ќерката и ќе си продолжам.

На Anyshka, Ladybug98, CameliaMiller и 11 други им се допаѓа ова.
  3. Bubaaaa8

Bubaaaa8 Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2019
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    36
    Mnogu slaba licnost sum jas,se si stavam na dusa,toa mnogu me nervira,na site gledam da pogodam na krajta nisto.Se plasam na mazot mi da ne mu go smenat misleneto samo...

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2019
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    2.476
    Исто. Манипулаторки. Мене ми викаше мојата "не му кажувај се него, ако нешто ти смета, мене кажи ми". Пробав така, џабе, она по старо си тераше. Му кажав се и за муабетот и за се, ми рече "намерно така ти рекла, за она да манипулира како она што сака". Мало сутра.

Ич нека не ги прашува. Стариве се чудо. Не биле задоволни од снаава, како она за нив да е мажена. Може син им да ги праша каков проблем имаат со снаата, да им објасни до кај им е границата и толку.

Последна измена од модератор: 1 декември 2020
    На Anyshka, 1209, Skorpija25 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.841
    Допаѓања:
    5.588
    Ако му го сменат мислењето значи тој маж не е за тебе ниту ти треба. Па со него си била во врска, те познава, како може некој да му смени мислење.

На CameliaMiller, Skorpija25, *Amethyst* и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Perla1

Perla1 Активен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2020
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    88
    А мојата свекрва не можам да сватам дали ме сака или е радознала. Живеам во странство и кога и да се јави, а секој ден се јавува на мм го прашува што правам, дај да ја видам. Буквално секој ден и кога сум во кујна или било каде вели носи го тел да ја видам. Ја сакам и ценам секој ден не ми се зборува со неа.

На Abc07 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Нема да бидеш слаба, за тебе и твојот брак се работи. Добро е што не живеете заедно. Јас на твое место би честитала само родендени и празници, би идела 2-3 пати годишно (веројатно, можда и воопшто не би идела). На маж ми ќе му кажам се. Дали ќе се искараат ич да не те интересира. Кога неговите родители не се грижат што ќе кажат против синот и снаата, што па ти има да се замараш?
    Не може маж ти да те заштити ако не знае што се случува.

На Anyshka, Herrera, CameliaMiller и 3 други им се допаѓа ова.
  8. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    па нека кажува маж ти за тебе-се бања,спие и слично,кога ќе побара да те види/чуе :)

На CameliaMiller, *Amethyst* и mssuniquee им се допаѓа ова.
  9. Perla1

Perla1 Активен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2020
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    88
    Не мине повеќе тоа. Има кажувано и после некое време ѕвони на мене. Еј не те видов што правиш да си позборуваме малку :wasntme: секој ден исто буквално секој ден

На Ladybug98, Abc07 и LunaGrey им се допаѓа ова.
  10. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.511
    Допаѓања:
    7.386
    Јас имам слично искуство. Моите свекор и свекрва додека живеевме кај нив само замерки имаа за моето однесување, да не навлегувам, му ја полнеа главата на мм, и лично ми кажуваа. Прост пример, многу тивко сум викала чао кога сум излегувала од дома. На такви луѓе никогаш ништо нема да им погодиш. Не се оптеретувај ниту замарај, на крај памет да не ти паѓа муабет да правиш, што повеќе попушташ повеќе ќе ти скокаат на глава во иднина. Пред моите се правеа душички, а мене ми тресеа секакви глупости и ме навредуваа мене и мајка ми. Нормално дека кажав на моите, татко ми е лут (прв пат во животот да е лут на некој, многу лабав човек во принцип), еднаш се видоа за да не биде дека не прават муабет, на дешавки поврзани со внукот заеднички ќе се гледаат и од култура може да зборнат, ама повеќе нема да има. Нема потреба. Јас и маж ми се преселивме од кај нив, се однесуваме како ништо да не било. Јас никогаш нема да им заборавам некои работи што ги истрескале, ама и не им поземам многу зошто ги гледам какви се. Не се карај, не прај муабет, биди културна и доста им е. Со твоите ич не мора да живеат, доволно е едно здраво како сте. Кога не се погодени луѓето нема што да се дружат.

На Anyshka, CameliaMiller, thelittle17 и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Така е. Нека зборат и нека ме напаѓаат колку сакаат меѓу нив. Еве мојата свекрва се скара со син и за Х нивни причини, па сега збори дека јас сум крива :D Не ме интересира.
    Но, некој да ме нападне пред моите родители (кои btw најдобро ме познаваат и имаат прекрасно мислење за мене), па ни маж не ми треба за да им отидам лом да ги направам. Која е намерата? Воспитајте си ја ќерката? Сега ќе ја напаѓаме ќерка ви пошо ни се може? Не, не може тоа така. Јас да сум партал ќе ги направам и нема да ги погледнам.

На Anyshka, Herrera, CameliaMiller и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.585
    Е чим не сте заедно ,службено само. Твоите ич нека не одат или само за слава пример ама под услов и тие да одат кај нив за слава значи ко се мора. А вие јас би почнала прво еднаш месечно ,после ако прават пак така ,да вреѓаат еднаш на два месеци и така секогаш ко ќе ме навреди би зголемувала секако на мт ќе му кажеш зошто си почнала така. Ако си искрена со него не може да го свртат. Полесно е кога не си заедно со нив.

На Snowflake92 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.972
    Допаѓања:
    4.858
    Истото и мајка ми го кажува за баба ми. Жената буквално не знае каде и е местото за жал татко ми е слаба личност и. Паѓа на нејзините филмови.... Остави ја покажи и дека нејзините постапки не те нервираат прњви де рамнодушна може ќе олабави. Јас разбирам дека секој има маани но тоа што го прават е без везе. И мајка ми е свекрва но ниеднаш не се однесувала така кога се роди внука ми мајка ми горе спиеше ја чуваше за снаата да одмори. Еве и ден денес кога е дома мајка ми си ја зема внуката ди ја игра ја занимава ја чува но не се сите исти. Мојата еднаш една вечер го чуваше (имав маститис и температура) сабајле во 6 кога си го земав почна да се жали главата ја болела цел ден од кревет не се помрдна имала јака глсвоболка. И толку бидна ни чувала дете ни знае да чува среќа што не сме на исти спрат

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Bubaaaa8

Bubaaaa8 Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2019
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    36
    Isto taka na moite roditeli rekoa deka sinot im se smenil od koga sme se zemale,nie sme skoro zemeni,pred okolu1 godina.Mnogu cesto se karal so niv, a jas nisto ne sum prezemala,trebalo podrska da im dadam,da odam protiv mm.

15. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    нека и каже маж ти со убаво дека не мора секој ден да му се јавува.
    или тоа или ќе си трпите,нема друго.
    мене мајка ми ми ѕвонеше секој ден и отворено и кажав дека не сакам секој ден, едноставно немам што да кажам ,секој ден истото како сте, небаре од вчера до денес нешто мн се променило.
    и подобро ми е сега кога поретко ја слушам,2-3 пати неделно, повеќе имам што да и кажам.

16. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.972
    Допаѓања:
    4.858
    Па очигледно криво им е или незнам што бидејќи син иим не им прсви они како што замислиле . Сега си има своја фамилија и неможат да тие да го командаат и да им прави кеф . Ете што е проблемот.

17. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.585
    Не да сум рамнодушна...дури фаца менувам ,некни доаѓа маж ми јас застаната така никако си се јадам ама не се приметува дотолку што таа ме прашуваше да не ме боли нешто па сум таква. А маж ми вика што си таква како да си пиела некои апчиња хахах ,а јас само се воздржував да не ја отерам негде .

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2019
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    2.476
    Па да, снаата е стално крива за се. Им го вртиме умот на синчињата оти овие не се зрели мажи, бебиња се.

На noteforself, thelittle17, *Amethyst* и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.972
    Допаѓања:
    4.858
    Хахаха леле што да кажам веќе. Тоа е ќе мор ада се трпи... Ама мислам ќе отрпнеме со тек на време

На pikabu5 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.732
    Допаѓања:
    104.933
    A што си па ти поважна да седи тебе да ти помогне а на другата снаа? Тоа внуче не ли е внуче да отиде и таму да помогне. Може си мисли ај овде тебе мајка ти ќе ти помага, не си сама, ќе одам таму јас да помогнам. На помошта гледај ко на нешто што е добродошло (ако ја сакаш) ама не е задолжително.

На IRBBB, *Amethyst* и Snowflake92 им се допаѓа ова.