Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.973
    Допаѓања:
    4.858
    Не реков јас дека е побитно моето и да не оди. Очигледно не си прочитала убаво.

2. Abc07

Abc07 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    1.407
    Hhh jas mislam deka ja razbiram situacijava i jas se najdov ednas vo slicna kako tvojava. Dogovoreni da ispagame vo isto vreme i zolvata i se znae sveki zamina da cuva vnuci od kerka. Mene i na mm ni kazaa pa da kazevte porano nemase da odam tamu demek. I rekov nebitno si go zemav mali so mene. I sledna prilika imavme svadba si go odnesov kaj majka mi ako imam 1 saat voznja do tamu . Ne se zamaram vise okolu takvi sitnici so nea sme na distanca i so komunikacija. Mali si e vo gradinka a za itni slucaevi sega poprvo bi go ostavila na drugarka nego nea.

Previse slobodno vreme ima svekrva ti i toa smaaraaa taka bese i seuste e mojata a kaj si sine i koga sme setalee pustite sliki da vidam i sto ti uste ne. Zenata cel den doma dosadno i e ama pa neka si najde zanimacija neka plete ili nesto slicno.

Последна измена од модератор: 1 декември 2020
    На thelittle17, Осе и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  3. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.973
    Допаѓања:
    4.858
    Да ама така се лутат после зошто др да го чува они ко биле слободни као. Незнам јас дете на неа би оставила само ако стварно нема кој друг. Претходно не беше до толку незнам што и е

4. Abc07

Abc07 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    1.407
    Jok bi zemala odmor od rabota ama jas ke si bidam so nego, plus i onaka sekade si go nosam i na intervju za rabota go imam noseno. Makar sto i so drugarkite taka si funkcionirame jas nivnite oni moeto ako zatreba. Na sveki be bi i rekla veke nikogas.

На Snowflake92 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.973
    Допаѓања:
    4.858
    Ксј мене мајка ми го чувс најчесто кога треба . Мал е уште за де да го чува 3м

6. pikabu5

pikabu5 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2020
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    1.056
    Готово крај ќе се скренам ќе се побудалам ... е сега вака седиме со свекор и свекрва имаме спрат и ние башка со мм но сеуште не ни е опремен се трудиме да го средиме што побрзо малку ни излегоа непредвидени трошоци...тие имаат проблем малку со здравјето и се пазат од коронава .. е сега да ми е страв да излезам со мајками или кај нив да појдиме или пак тие да дојдат кај нас ... одиме кај нив со маски блам невиден сме .. со мм немам разбирачка можеби е до некаде во ред да се пазиме јас не велам не но сепак ми се родители како да не се гледам со нив кога тој секој ден е со неговите ... незнам искрено дали до мене е проблемот или до нив ...секој ден кавги околу тоа со мм

7. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.973
    Допаѓања:
    4.858
    Штом не се добри со здравјето треба да имаш разбирање. Друго е луѓе што живеат во иста куќа друго е од друга. Тоа е мое мислење . Еве на пример јас кај мајка ми не одам мн често да е речам ич уште од кога почна ова со коронава бев бремена сега имам мало бебе. Не ми се ризикува да се заразам јас или бебево,таму се мешаат со други луѓе снаа ми и брат ми не се пазат не веруваат во корона а се секојдневно во контакт. И да станува збор за твоите родители да се со висок ризик и да не се добри со здрсвјето ќе гледаш да ги заштитиш колку можеш најверојатно на тоа мисли и сопругот твој.

На noteforself, Meckicja, FVP и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. pikabu5

pikabu5 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2020
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    1.056
    Така е да не велам не , меѓутоа си пие наутро со комшивката кафе .. од неа нели и е страв?

На Anyshka и Meckicja им се допаѓа ова.
  9. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.973
    Допаѓања:
    4.858
    Не е во ред и тоа.. малку комплексна е ситуацијата еве сега добува нова димензија ако таа сама не се пази зошто ти да ја пазиш... Незнам ств најубво си ја знаеш ти ситуацијата, ама така нема д аси ти виновна а недја боже од тебе да се заразат ти ќе бидеш кривата... Пак ќее кажам комплексно е

10. pikabu5

pikabu5 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2020
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    1.056
    Знам дека е .. затоа и тука пишав бидејќи незнам до кого е

11. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.094
    А не ти е страв твоите родители да не ги заразиш?
    Претешко е со маска да се гледате? Голема работа ако се гледате со маска, и јас со моите се гледам со маска, одговорност е тоа.

На poppie, thelittle17, Meckicja и 2 други им се допаѓа ова.
  12. pikabu5

pikabu5 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2020
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    1.056
    Јас искрено и не движам со луѓе и затоа и не ми е страв ..тие комуницираат со луѓе повеќе

13. Watermelon96

Watermelon96 Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2018
    Пораки:
    496
    Допаѓања:
    1.567
    Има ли некој активен со "познавање" од темава, ми треба совет?

На pikabu5 и Meckicja им се допаѓа ова.
  14. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.094
    Ајде, напиши :)

На Watermelon96 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Elena1001

Elena1001 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2016
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    1.979
    Зошто и на тебе не ти направиле спрат твоите. Сега немаше да ја трпиш свекрва ти.
    Ако ти пречи како го чува не и го оставај. Има многу мајки што детето го става во количка а мајката се бања. Имаат мажи но не им се секогаш тука за помош, пр на службен пат, или се шофери, или работат во странство и сл. Ем мт е до тебе, ем свекрва да помага.
    Друга работа, ти си се породила, твоето веќе има три месеци, можеби сака и за другото да помогне, посебно во првите 2-3 месеци. Таа не направила твоето дете дека е небитно, туку сакала да помогне и за другото бидејќи и тоа не е небитно. Ќе направела баланс некаков. И неможеш со сигурност да знаеш дали ја викнале или не.
    Тоа ти било и прилика да останеш малку сама. Ама кога го кажала тоа, можеби уште не си била свесна дека како мајка ќе можеш да правиш се сама.
    Малку смири хормони. Ако велиш не е лоша жена, искористи го тоа. Сте вложиле во куќата затоа гледај во слога да живеете, не сте таму за 1 ден. Лесно е да ги срушиш мостовите но многу многу е тешко да ги изградиш. Барем ти не го руши тоа што го имате.

На baby-star, bittersweet, Autumn_ и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Elena1001

Elena1001 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2016
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    1.979
    Ќе му кажеш се на мт чисто да биде информиран. Немора да прави ништо, односно негово е како ќе постапи со нив. Битно е тебе да не те притиска и твоите да продолжи да ги почитува. Ако му ја наполнат главата тогаш тебе ќе ти ги отворат очите. Ич да не се секираш. Твоите не ги притискај за да се сретнуваат. Е вака старите им реметат мир на младите. Твојава ситуација ја имам осетено на своја кожа. Секој ќе се сети на своите грешки ама најчесто предоцна.

На Skorpija25, thelittle17 и Осе им се допаѓа ова.
  17. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.973
    Допаѓања:
    4.858
    Мене сопругот ми помага, чување стснува збор од било кој друг кога и јас и маж ми имаме обврски нема ваљда сега да го носам со нас кога идеме да пазариме храна или било кои др обврски надвор од дома. За спрат моите твоите или трпење на некој муабетот ти е безвеза. Зошто јас бев иницијатор да дојдат во новата куќа да живеат да не се мачат таму кај што живееле со години . Очигледно не си прочитала се или не си разбрала што сум напишала во коментарите претходно, но не. Ни битно. А за тоа маж до мене и она да помагала... На другата снаа маж и има опрсвдсно платено породилно отсуство 6 месеци мојот секој ден оди на работа до 3 и нека оди нека помага слободно уште сега може да отиде ако сака секкао тука не помага. Прочитај прво убаво кој што пишал па потоа коментирај. Најмлаку ги разбирам луѓето кои коментираат без да прочитаат кој што пишал точно или да се пише нешто само :D

На Anyshka и Skorpija25 им се допаѓа ова.
  18. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.275
    Допаѓања:
    136.873
    Јас со месеци не ги гледам моите ради корона. Свекрва секој ден. Мислиш не ми е мака? Ама да ги заразам ради едно гледање, не фала. Или они мене. Страв немате ли? Без лаф муабет со мајка не можете?!

На PinkGirl* и *Amethyst* им се допаѓа ова.
  19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.732
    Допаѓања:
    104.933
    Ама зошто ти е мака да оди, и тоа и е дете исто ко маж ти, зошто да не помогне? Може не знаат како бре. Прво и основно сега туристички знак прашање е дали ќе ја пуштат, а и да ја пуштат, нејзино право да оди кај сака. Свекрва ми живее на 40м од мене, преку улица, па не ја гледам секој ден и не ми помага на секое едно. 1 неделно или на 2 недели, ако отидеме или ако дојде. Не сака жената празни муабети да тера, работи, изморена е, не е должна она да го чува синко, ако сакала дете ќе си родела уште едно. Секако не ти се свиѓа како го чува. И да, може да се чува дете и сам, маж првите 6м работеше по 16-18 саати на ден, не го гледавме, на Вибер си го гледаше детето како му расте па пак издржавме, ти до 3 не можеш да издржиш, абе ајде.

На thelittle17 и forumce им се допаѓа ова.
  20. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Имаш одлични услови за живеење, маж кој е до тебе и свекрва на располагање и ти се нервираш што ќе оди да го причува и другото внуче. Не си свесна колку сама си ги создаваш проблемите во глава.
    Немам ни свекрва, ни маж до мене, детето го носам во кенгур на пазарење и се враќам со 20кг кеси дома. Сама чистам, готвам, го чувам, 1-2 пати месечно имам помош од сестра ми или мм кога ќе си дојде. Сега дојдов кај моите да ми помогнат малку зашто 6 месеци хроничен умор не е малку. Си имам мајка и татко и само од нив очекувам помош, свекрва е свекрва, ако има желба да си го причува внучето ок, ако не нема обврска да ми зготви или да ми исчисти.
    И јас се нервирав од мојата како не и текнува да дојде да помогне ама тоа е мој проблем, таа не е должна ништо да прави ама затоа ќе ја третирам како што заслужила.
    Не гледај другата снаа што има, да знаеш на мојата јатрва колку и помогнаа... Не ми се веруваше ни мене што се случува ама сега кога ги направи партал и ги блокираше секаде само си викам карма ис а бич :)

Немаш буквално никаков проблем и не треба за ништо да ти биде криво. Се што ти треба ќе си бараш од маж ти и твоите родители. Уживај со бебето додека е малечко, лета времето, а тие заеднички моменти и спомени ќе ти даваат сила за наредниот ден.

На Skorpija25, CameliaMiller, *Amethyst* и 2 други им се допаѓа ова.