Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Знам дека казнуваат.. Ама пак прават кој како сака... Не се замараат многу за казните..

2. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Па прават, нека прават.
    Тука би ти се зачудиле на паметот ако те видат така, тоа е безбедност за бебчето не за друго.

На CameliaMiller, thelittle17 и Starlič им се допаѓа ова.
  3. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.191
    Допаѓања:
    17.805
    И мене ме правеа ненормална што го возам бебето од прв ден во транспортер. Ќе сум го искривела (facepalm) И тоа од млади особи, не свекрва. Ама јас не се замарам со туѓи коментари.
    Јас разбирам и ќејф и се, но не можам да разберам како им се пика нос на стариве во се. Толку без осет, да им уништат најубави денови на младите, само да си го направат својот кејф. Ако ти е мерак дај пари за облека или количка, што има да се тегнат 100 души по продавници? Не бе, не ми се јасни...
    Фала Богу од старт сум имала став и не сум дозволувала вакви глупости, а кој се лути нек му стои.

На Anyshka, SexiLy, poppie и 8 други им се допаѓа ова.
  4. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Е баш така, само нивниот ќеиф да се тера, за нашиот не е важно, наместо да си ја гледаат староста, тие се замараат со глуоости, абе не можат да сфатат дека сме возрасни луѓе и сами си одлучуваме, тоа дете ќе зависи од нас утре, ние ќе кажуваме како ќе се воспитува, други не дозболувам да се мешаат, ни сега, ни понатаму, ни па кога ќе се роди здравје боже. Без осет!

На poppie, S.W.A.G, MissBreezy и 2 други им се допаѓа ова.
  5. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Не би да стварам проблеми, ајде и не сум себична до толку.
    Мојата беше со нас кога ја купивме количката, ама не се мешаше викаше сами изберете сами си знаете. Ете и било мерак.
    Ама сега за транспортеров и таа викаше ќе се искривело бебе, морало одма на право да лежи, видиш, не е само таа, во мк може луѓето имаат такви сфаќања скоро сите стари генерации.
    Ама пак и морам да признаам, разбрана е не ми тера инает.
    Ја седнав на јутјуб и покажав како сите вадат бебе од болница, после се сложи и вика добро така ќе правиме и ние.
    Поштовам, сакам и да ме поштоваат, не сакам инает да ми се тера, може ете има старински сфаќања, не знае.

На poppie, cresa-jagoda, *Amethyst* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.759
    Во матката бебето не леже на право, а во транспортеро е во слична положба како таму

На SexiLy, poppie, S.W.A.G и 13 други им се допаѓа ова.
  7. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.191
    Допаѓања:
    17.805
    Ете си и нашла цака, така функционирате и тоа е ок.
    И јас ја почитувам свекрва ми. Имам пишувано дека немам проблем со неа, но имам став и граници. Може и затоа внимава. Еве пр мене тие подготовки, како бирање креветче, количка и сл ми се моменти кои сакам да ги споделам само со сопругот. На крај краева ние сме го направиле и мислиме за тоа бебе.
    Ќејф и е и на мајка ми, па треба куп луѓе да тегнам со мене, кога јас секако бирам?
    Зошто толкаво значење се придава на свекрвата во тие моменти? Бабата по мајка е помалку баба?
    Нема што јас на некој да објаснувам како ќе вадам бебе од болница без разлика мој или негови. Па уште да докажувам со видеа. За тоа се договарам само со мм. Они не ни мора да знаат како планирам. И тоа не е инат, туку така е нормално според мене. Ние сме родители и ние донесуваме одлуки околу детето.
    Пак ќе речам секој со свој став и околности. Ова е мое мислење.

На Anyshka, emiliana, Miss666 и 15 други им се допаѓа ова.
  8. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.319
    Допаѓања:
    19.695
    Како моиве свекрив и свекрвиште да ги имаш, толку злобни створења немам видено во животов самите себе не се сакаат. Додуша нив никој не ги сака нити фамилија нити синовите, за кавга двајцата се први да се рчкаат безпореба нивниот брак секогаш бил заникаде па сега сакаат и на нивните синови да го расипат истото го прават и на деверот. Маж ми само се расправа со нив ама како на дрво да збориш, јас на игнор ги ставам не вреди со глупи луѓе да се замараш ние сме на посебен спрат па си седам горе. Само да пазиш кога ќе ти се роди бебето да не дозволуваш на свекривата да ти се меша во ништо, зошто по тоа што го пиша ќе се прави сигурно како она да го родила, гледај сама чувај си го не слушај глупи совети само на игнор не дозволувај да ти ги расипа најубавиот период кој ќе си го имаш со бебето.

На **MajkaE **, Skorpija25, Luna91 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Знам уште од сега дека ќе се меша во врска со бебето, и ќе мава на сентименталност, демек сега ќе плачам не ми го дава внучето да го бањам јас кога сакам, ја знам јас неа, уште пред време, ама не сакам да ми гледа дете, ниту па да се меша, а знам дека ќе се меша, и само ќе тропа на врата, што му е како му е, знам и се нервирам пред време за тоа! Не знам како ќе им објасни човек дека ние сме родителите, не знам се чудам уште од сега, нервоза ме фаќа штом помислам на тоа, како ќе се справам со нивните коментари и мешања по цел ден сама со нив, лелее аман!(facepalm)(facepalm)(facepalm)

На pikabu5 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.319
    Допаѓања:
    19.695
    Мојава еднаш ми рече за тоа демек вчера се испиливте и се знаете, тоа дека не и слушам совети и кажав " Ти кога си ги родила твоите деца си била многу помлада од мене и се си знаела? или ти учена си родена? И заќуте ама за жал не долго едноставно ја игнорирам и не ги применувам нејзините глупи совети. Кога се роди првото дете буквално се понашаше како она да го роди, на секое плачење ако го слуштене одма се црташе како фурија влегуваше. Еднаш кога имаше грчеви дојде и од раце ми го зема демек она ќе го смирела тогаш мислев очите ми идеше да и ги ископам едвај се смирив да не почнам да се дерам и уште повеќе да го вознемирам бебето. Еднаш и реков ти мајка не си му јас сум му мајка јас ќе кажам што и како треба за него. Уште од сега маж ти нека ги седне и нека им каже, мада искрено се сомневам дека ќе им влезе нешто во тупите глави. Едноставно игнор не знам дали сте на посебен спрат и влез ако е така седи си таму и заклучи си глеј што помалце да се среќаваш со нив.

На cresa-jagoda, Milkiway, Cherry333 и 7 други им се допаѓа ова.
  11. Depresivna333

Depresivna333 Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2018
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    64
    Не знам дали имаш деца ама ќе видиш како сметаат и многу помали работи од ова кога се работи за твое дете. Не ми е детето мене за на бајачка, туку таа, и самото тоа што мисли така ме нервира.
    Не го замарам маж ми за глупости бидејќи не знаеш што се преживувам тука.
    Вчера бев на контрола и кога се враќав ја слушам на малото му вика сакаш палента и тоа и вика не сакам ќе јадам со мама ќе си ја чекам мамичка. И го исколна. Требаше да го колни ако ме чекало мене. Тоа и е од омраза спрема мене. А со другите внучиња бабино бабино. Моево нека го колне.
    Јас сум будала што очекувам којзнае што од луѓе кои како прво на дете од 3 години му се лутат. Малово мое не му даваше играчка на детето од девер ми и свекор ми одма скокна како кај него било детето дојдено не кај нас. Кај дедо си е тој не е кај тебе дојден. Така му рече.
    Не се лутам, вистина кај дедо му си е дојдено детето, туку ме лути не почитувањето и тоа што не се однесуваат еднакво со мене и со моето дете и со другите внучиња и невести,ама свесна сум дека сето тоа е од маж ми бидејќи кога му кажав рече тешко тебе не си нормална, седи си сама во спална и такв глупости и си се врати кај нив. Зошто ако ме поддржи мене, ако дојде кај мене и кај детето тогаш ќе му се налутат и си седи со нив зошто јас глупа сум и ќе ми помине за еден ден.

12. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.122
    Допаѓања:
    269.150
    Барем си свесна дека во мт е проблемот.
    Ако вие меѓу себе не се разбирате, нема шанса со старите да се разбереш.
    И се' ова се избегнува со ваша меѓусебна соработка и разбирање.

Најискрено, не ми е гајле како се однесува свекрва ми со јатрвата, затоа што не ја гледам за да ми е гајле.
    Секој на своја страна, баш со јатрвата и деверот одлично живеам.

Да сме на куп сигурно ќе се замразиме, не оти сме лоши, туку неистрпливо е на куп.

На buba4e89, Sinolicka., *Amethyst* и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2019
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    2.476
    Искрено многу ми е жал и криво што ти и твоето дете живеете во таква токсична средина. Те молам најди решение за подобро утре за твоето дете, греота е да слуша како го колне баба му, каков и да ви е вас односот, тоа дете е невина душа, знам и тебе како мајка колку те боли и ти е криво, зошто за свое дете сме спремни очи да им ископаме на другите. Барај чаре или со маж ти и дете или сама со дете, бегајте од таму. :hug:

На buba4e89, Sinolicka., Luna91 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.759
    А на маж ти му кажа ли дека мајка му го колнела неговото дете?

На cresa-jagoda, noteforself, *Amethyst* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Depresivna333

Depresivna333 Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2018
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    64
    Mu kazav. Ne bilo toa kolnenje ne mislela taka, jas sum budalata vo slucajov sto se lutam za svoe dete. I rekov pred nekoj den ako treba za dete moe ubivam. I mi vika kogo ke go ubies i se smee. Svekrva mi ova.
    Svekor mi vcera mu vika na maz mi abe eden den si sloboden namesto da si napravis kjef, da si pojdeme tamu i atmu, da kupime toa i toa.. i nabrojuva raboti sto nemu mu pravat kjef, ne na "maz mi" a mene i deteto ne ne spomnuva kako voopsto da ne postoime vo zivotot na maz mi ama toa sam si go ima dozvoleno.
    Ja citam @thelittle17 i isto kako za moive da citam, samo sto taa ima podrska od maz i i toa i dava sila da se "bori" protiv niv a jas sum sama zosto i ovie moive se zavidlivi i ne ne ostavaat da ziveeme i ako sme dobro ljubomorat ama toa e. Sama sum kriva za nekoi raboti....

На thelittle17 и violetblue им се допаѓа ова.
  16. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.759
    Колку години има маж ти, извини вака? Како на мало дете му е однесувањето.

На cresa-jagoda, noteforself, CameliaMiller и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2019
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    2.476
    Не го има он дозволено тоа, туку ти што ги трпиш сите таму на куп влучувајќи го и маж ти. Спакувај се, нс неколку дена оди кај твоите и кажи му додека не се смени ситуација не се враќаш таму. Ако сака да се преселите или било какво решение да понуди, во ред, ако не, мислам дека знаеш што треба да превземеш колку и да не ти се слуша за тоа и колку и да не сакаш да е така.
    Сите имаме родители, сите ги сакаме, ама неможеме по секоја цена за се да им ќутиме и се што лошо ќе речат да мислиме дека не е така, туку да го извртуваме. Мене свекрва ми да ми го колнеше детето зошто ќе ме чека за јадење, мм партал ќе ја направеше и детето дур е жива немаше да го види. Јас имав баба што ми викаше "ти не требаше да се родиш, што ќе им е трето дете на мајка ти и татко ти и така си дрска и ништо не слушаш", мајка ми цело време го игнорираше тоа, демек "жената не мисли така, погрешно си разбрала, баба ти е, те сака", една година пред да умре ми дојде преку глава и ја отерав баба ми кај што не треба (и мајка ми и отпеа убава лекција)и се дур умре така искарани останавме и не ме имаше видено. Ама, цел живот ќе ми стои тоа и ќе памтам што ми збореше баба ми и цел живот ќе знам дека баба ми мене ме сакаше најмалку од сите 5 внуци. Затоа те молам тргни си го детето со време, за да не се осеќа помалку вредно.

На cresa-jagoda, Autumn_, Depresivna333 и 8 други им се допаѓа ова.
  18. Fleur-De-Lis

Fleur-De-Lis Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    1.649
    Добро што уште бараш. Остај го мајмунот аман. Гледаш дека не те сака, си ги сака неговите само. За доброто на детето тргни го од таа средина. Не биди себична. Ќе се каеш и ќе му го уништиш животот на детето. Делувај!

На cresa-jagoda, Miss666, Milkiway и 8 други им се допаѓа ова.
  19. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.742
    Допаѓања:
    18.447
    Казната е најмал проблем.
    Еве зошто бебе се врзува во кола,

На Milkiway, thelittle17, Emotional123 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.613
    Допаѓања:
    40.101
    Јас конкретно зборував за првата ситуација што ја имаш пишано. Другиве работи да, не се во ред. Реално маж ти тука е крив