Ама паметни луѓе ,мојава влезе така еднаш во соба (скроз бев гола ) и вика па ништо страшно и јас имам ....
Оф оф Па што не ја набрка Ја дури го доев малото му реков на мм Ако дојде мајкати и ми буља во цицка да знаеш дека се пакувам, одам кај мојте и не знам кога ќе се вратам ако ме доведеш до таков срам. Што знам може со мажите требате повеќе да преговарате Знам дека не е убаво да се уценува ама мора некако дистанца...
Е ајде де глупава и јас ,ај само што дојдов да не е дека сум дрска само реков ама јас се срамам и толку... Па после бев во ситуација каде што некој мораше да ми ги масира градите и пошто мајка ми далеку ,другарки тука немам и неа и се падна...секако веќе се видела јбг
Имам другарка ко од мајка родена што и има отворено врата на свеки зошто секој ден и идела дома и оваа и рекла облечи се ќе настинеш башка што е тоа машко бебе имаш, срамота е мајка му гола да ја гледа. и по старо си терала пак после тоа
Аааа, шанса нема, маж ми за што е тогаш, таман и за него добро и за мене. Јас пред мајка ми не сум се соблекла, нема ни пред неа, она пред мене се соблака и ја чудно ќе ја загледам, и ми вика ама па јас не се срамам, ништо страшно, и јас си ќутам. Еднаш така сакаше да влезе во соба, и мм и вика чекај се пресоблака, и таа од таму па што има врска од мене ли и е срам, жени сме демек, викам јас нема шанси да се пресоблакам пред тебе, и тоа е тоа. Таа ќе ми кажува пред кого да се соблакам.
Леле на свеки остави да ти ги масира градите? Тоа ни во лудило.. Мене мм ми ги масираше, а кога не беше тој сама си ги масирав.. Скраја да е свеки да ја викам да ми масира гради..
Лудило и беше @Lisicko. Нејзината нападност и мојата психичка слабост во тој момент доведе до тоа + недоволно информации околу количината на млеко во првите денови. А се каам многу се каам. Мене ме пуштија дома ,а бебето го однесоа на интензивна нега. Единствено што сакав тогаш беше да ми надојде млеко и пробував се ,жешки облоги ,масирање,тегла со жешка вода ,се и имав млеко по неколку капки ,она виде во пумпица вика малку е ,(зборуваме за прв ден и тоа е сосем нормално,ама јас не знаев) дај да те измасирам јас. Јас викам не ќе ме измасира мм. Вториот ден пак истото. Третиот ден малку повеќе ама муабетот тој. За четвртиот ден да почне да ме обвинува. "Ти не сакаш ни да пробаш еве ти нудам вие нежно стегање треба силно. На тоа дете нема да му треба прашкови да го полниш ,му треба мајчино млеко. Не мислиш на детето ,на гордоста и на инаетот мислиш . И тука попуштив реков еве ти ги масирај што сакаш прави никогаш за ништо не сум ја викала,за се на глава ми се качи. Стегаше ко на душман душата да му ја зема,и пак и тој ден малку беше - според неа. Пак ќе речам денес јас знам дека така требало,ама тогаш не знаев( на сите околу мене као демек реки млеко им течеле од одма ) тогаш само мислев како да го добијам ,мислев дека стресот си го направи своето затоа е малку. Како и да е количината си се подобри и мислам дека воопшто не беше до нејзиното масирање ама тоа е тоа јбг помина.
Бог да чува а ние што даваме "прашкови" зар не чиниме плус со бебе на интезивна ја очи ќе сум и ископала добро што си издржала нервно
Ех да беше само тоа ... Ти да видиш откако ја земавме што се случуваше. Па и мм едно време почна во право е ,среќа му дојде ум како не знам( пишував некои работи и тука ) ....искрено во затвор се оди инаку...
Леле леле какви има. Кога ве читам ми иде да си ја изгушкам мојана. Ама стварно бе, разбрана и ненападна жена. Како ќе и кажеш така. Тронка инат нема во неа.
Леле секоја чест како си издржала со неа, со бебе на интензивна. Ти си јака жена.. Секакви ги има, најбитно е да им се каже до кај им е границата, зошто ако им дадеш прст, после цела рака бараат. Бебето добро е сега? Не сум во тек не те пратам.. Гуш и бац до бебка
И ништо да не и дадеш на мојава ќе ти земе. Има тука една тема хороскопски свекрви прочитај за овен ете таа е ,опишана е како лично да ја знаат. Добра е фала богу ,се гушкаме си расре. Јас имам трауми ама и тоа веројатно со тек на време ќе помине Ви велам се оди во затвор . Чекам да излезе од соба па да лупнам по нешто за да ми замине бесот колку толку.