Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Lisicko

Lisicko Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2020
    Пораки:
    490
    Допаѓања:
    1.098
    Плус јас мислам дека не е дека не се радуваат, едноставно има некои што не сакаат да зборат ништо додека не се роди бебето (што викаат старите не сакааат на нероден петко да му кројат капа) , и онака одмерени луѓе ми изгледаат, по твоето кажување. Кога ќе се роди ќе биде друга песна, само за тебе ќе биде подобро одмерени и да останат. Замисли да почне да доаѓа и да ти виси над цицка, да ти кажува како треба да доиш, да скока да ги смирува кога ќе плаче, да се тепа дека она ќе го бања.. Е тоа би биле нервози. Мојата исто беше резервирана додека бев трудна, ама кога се породив почна да сака да доаѓа и да си кажува што треба што не треба, ама имаше неколку испади и одма доби црвен картон. Тoгаш сфатив дека дистанцата е најдобра иако жената си е ок, немам ништо лично против неа. Исто и мајка ми пробуваше да кажува, ама со неа е полесно одма ја искаширав и мајка е нормално можеш и да и кажеш дека ти смета, нема да се налути. И да се налути ќе и помине

На Anyshka, Brpbrp, noteforself и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.231
    Допаѓања:
    18.985
    @mila89 да има шанси да е ова што ти пиша сега се сетив.
    На мм родителите исто менуваа теми стално кога зборевме за името кое да биде кога си кажувавме како мислиме, а па после се надурлија зошто не е по свекор ми( а не сакаа да чујат никаков план), кога се збореше за гардероба, колички, креветчиња цело време свекрва ми "Еее на нероден Петко" дури кога кажавме дека сум трудна беа со резерва.
    Не знам се некако мислеа дека нешто лошо ќе се деси само на лошо мислеа.
    Престанав да одам кај нив и прекинав комуникација
    Видоа не видоа кога почнав 7ми мес негде свекрвата почна да купува ама само затоа што НИЕ сме си купувале
    Не ни сакаше работите да ми ги даде што ги купила кога ги даваше така одма со негативност па не ги ни земав.

Еее само мајка за ќерка ќе се весели и радува и од старт ќе купува и ќе удоволува.

На Anyshka, Skorpija25, Brpbrp и 8 други им се допаѓа ова.
  3. mila89

mila89 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    890
    @Lisicko @Milkiway
    Можно е да е тоа, и за други ситуации до сега биле скептични да речам а и генерално песимистички размислуваат. Така да, многу е веројатно да не сакаат пред време да планираат од чисто суеверие.
    Освен тоа, вчера со маж ми зборевме околу трошоците што ни следуваат и ми кажа дека неговите му рекле за финансии ако требало нешто помош да не сме се секирале. Јас за ова не знаев изгледа само него му спомнале, ама многу ми значи што се понудиле, па здравје, ќе видиме дали и колку ќе ни треба помош.
    Сите сме различни луѓе и не реагираме сите исто, они не знаат да се однесуваат во дадени ситуации не е само за ова и за други работи. Останува да ги прифатам како такви.

На Skorpija25, Осе, tina2018 и 4 други им се допаѓа ова.
  4. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    @Milky.Way ни мајка за ќерка не се радува од почеток секогаш. Мајка ми за малава ми рече, оди породи се, се ќе купиме и средиме додека дојдеш дома, едвај купив алиштенца за изнесување, и за тоа викаше немој. Ама па изгорени сме ние, затоа не се лутев, свекрва ми па не спомна бебе додека не си дојдов дома со бебето, мислам дека не и се веруваше дека сум трудна :lol: а заедно живееме.
    Тие се тие останати верувања од времето, ама со причина се такви, многу е тешко да изгубиш бебе, а дома да имаш алиштенца, креветче и сл. Недај боже на никого

На duffi, Meckicja, thelittle17 и 6 други им се допаѓа ова.
  5. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.759
    И да не се изгорени, има некои што едноставно не сакаат да купуват пред време и општо да зборуваат додека не се роди бебето. Мене ми е глупаво кога ќе видам како некој уште во 5ти месец купува држачи за цуцла со име на бебето кое патем не е уште родено, па уште и споделуваат на соц. мрежи. Ама не е во ред и црни мисли да се споделуваат со бремена жена. Јас не се ни потресувам кога ќе видам дека некој купил нешто за моето неродено бебе или за неговото. Не се ни спремам толку рано за бебе. За првото во 9ти месец купував. Еднаш ми спомнаа деверот и етрвата дека имаат неколку кутии памперси што му се веќе мали на нивното бебе и ако сум сакала да ми ги продадат. Само им кажав дека толку рано не купувам, здравје за 2, 3 месеци.

На Meckicja, mal.ecka и EuHenIa им се допаѓа ова.
  6. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Па да ти ги продадат?!

На Skorpija25, Jana06, mimiiiii и 12 други им се допаѓа ова.
  7. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.191
    Допаѓања:
    17.813
    (facepalm) немам коментар. На внуче да му продадам памперс што ми за останал? Па по комшии давам што ми остане од малата, не на дете од брат или сестра.

На Anyshka, buba4e89, Brpbrp и 11 други им се допаѓа ова.
  8. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Леле, како мене така не ми се падна, да не се замараат овие за ништо, абе преубаво ќе ми беше, дај боже да не се замараат понатаму, ама нив се ги интересира, зошто сме оделе кај моите, сме биле пред некој ден? И јас на шала и вратив, дека ете сега пак сакаме да одиме, и толку. Денес му викаат на ММ, да дошле станот да го виделе што сме сакале да го земаме, тој уште не е ни готов, нема што да се гледа, ниту моите ги носам, ниту па овие ми спотребале, да ми гледаат стан, уште не напраен ни до пола, се ги интересира, какви луѓе се значо, ме вадат од кожа, цело време вл соба си седам, не ми се излегува воопшто, ме нервираат што ги слушам!!! Да можам само негде по гости ќе одам, за да не ги гледам!!

На Anyshka, Skorpija25 и Осе им се допаѓа ова.
  9. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.759
    Да, точно така. Да ми ги продадат за они да си купат поголемо бројче

На Snowflake92, Luna91, Milkiway и 2 други им се допаѓа ова.
  10. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Баш така, секако го имам, подобро да се потроши, него мене место да ми фаќа или да се фрли.
    Секаков народ има. Овие твоиве ептен буквално си го сфатиле она "брат за брат, сирење за пари".

На mimiiiii, Brpbrp, Luna91 и 6 други им се допаѓа ова.
  11. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.759
    Девер ми неколку пати спомнува што тој и има купено и дадено пари на малата. Секоја нова година ме прашува кој МИ ја купил елката, а тој и свекорот и свекрвата Ѝ ја купија на малата за првата нова година. Етрвата ниеднаш не му го облече она што го купив за нивното дете, а веќе му омале. Ама барем ми ги отварат очите со нивните постапки.

На mal.ecka, Brpbrp и kukla21 им се допаѓа ова.
  12. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.122
    Допаѓања:
    179.632
    Ќерка ми е скоро 16 месеци, девер и јатрва апсолутно ништо и немаат купено.
    Ние, секогаш кога ќе дојдеа овде имавме нови играчки за секој ден од цели 2 недели и цела кеса нови за дома. Башка што праќавме обавезно за имендени, родендени, празници. Оваа година не пративме ништо. Сега за Божик пак нема да пратиме и така.
    Не се умарам повеќе што да им купам нив, самите ми олеснија. Сега сите пари за ќерка ми се. :)

На CameliaMiller, mal.ecka, Skorpija25 и 10 други им се допаѓа ова.
  13. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Јас да си го пофалам деверчето, сакавме релаксатор да купиме, ама рече дека тој ќе ни купи.
    Поголемиот девер вика леле вие се сте купиле јас што да купам сега за бебето.
    Ах да и да ја пофалам свекрва не само што ја критикувам понекогаш, денес ми кажа дека купила златно ланче од 1000евра затоа што ќе и родам прво внуче.
    Овие моиве за купување се машини иначе. :D

На naturallmess, buba4e89, thelittle17 и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.203
    Jas pa ne ni sakav predvreme da kupuvam duri ne se porodam I ne ni kupiv nesto pred poragaj samo otidovme so svekrvata dvete izbravme sto mi se dopadna koga se porodiv otide kupi se sto mi se dopadna I tolku

На tina2018 и Milkiway им се допаѓа ова.
  15. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    А да ти ги дадела тие 1000 евра во кеш уште поубаво ќе било:rofl::rofl::rofl:

На Sinolicka., buba4e89, jacqueline.s и 3 други им се допаѓа ова.
  16. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Подобро вака верувај јас ќе ги потрошев на глупости.

17. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    Не си единствена овие од страната на мм кога требаше да се преселиме во станот абе сите отидоа да видат што е и како е само уште јас немав отидено сите они беа пред мене...како прле пред магаре се моите од друга држава дојдоа не успеаа да го видат станот ама затоа овие доаѓаа и за нив :D и еве ги сега само еднаш дојдоа и толку и строго временски ограничени

На Anyshka, Nevenche26, tina2018 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    Абе утре и да сакаш да го продадеш златото нема да ти вреди ни упола од тоа што го има купено верувај од таа причина и јас не сакав за свадба злато ќе фукнеа 1000 евра за што кога прашавме за некој прстен да продадеме да земам друг не вредеше. Вака барем или за детето играчки глупости ќе си земела :)

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.780
    Допаѓања:
    53.261
    А како не, подобро за играчки него злато :D И кај нас е адет да се дарува злато, добив и од моите и од свекрва ми.
    Злато е капитал, пари за глупости се трошат:)
    Сега колку е поскапено, грам и до 45-50€ стигна.

На *Amethyst*, Pelargonium, bittersweet и 3 други им се допаѓа ова.
  20. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Абе за играчки ќе купуваме нема проблем не се скапи.
    Сепак фала и нека и се врати со дупло.
    Мене ми се свиѓа ланчето.
    Маж ми се изнервира, му ја презела идејата. (facepalm)

На tina2018, Brpbrp и mssuniquee им се допаѓа ова.