Свекрвите и снаите – проблеми

Discussion in 'Брак' started by zdravkova, Dec 1, 2009.

1. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Ајде и мм нека части, од вишок глава не боли:P

tina2018 and BabyD0ll like this.
  2. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

И кај нас е адетот злато да се дава. Ние рековме дека не сакаме злато. Неговите рекоа, пари не даваме, или злато или заедно со сватковците ќе платиме за да се стави ограда и плочки на терасата од спратот и да се стават ролетни (facepalm). Тоа нивен план без да ги прашат моите. Јас не ја прифатив уцената. После моите му дадоа на мм 1000евра а тие мене не. Така ми треба кога не сакам да им заличи куќата :D.

3. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Хахахахахахахахахаха врв ! Ме потсети на свеки, како си планираше за крштевката на син ми, што требала мајка ми да даде, па кога слушна дека торта и пари ќе донесела, се налути за тортата, ми викаше овде мајката на невестата кашаник носи, за гости дома ако идат да има. (facepalm) и беше мака на госпожа да прави или да купи, мајка ми да донесела. Си доби одговор дека мајка ми што сака ќе донесе, не е нејзина работа, па си ја ангажира золва и да и направи.... Башка што муабетов го направив со една другарка од овде и ми рече нема врска, торта носат и едни и други. Значи свеки моја мисли главна е во све.

4. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Браво за мајка ти убаво и рекла:D не да си гледа за себе свеки туѓо гајле бере. И за нас мислеа ќе има церемонии чуда за крштевката на крај се договоривме со мм ем ради ситуацијава да не викаме никој освен кумот и ние ем ради моите што не се тука и не можат да присуствуваат.И почнаа на криво да гледаат(facepalm) замисли се враќаме од црква и золвата лупа треска врати божее

5. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Золва е втора главна личност, после свекрвица.:drunk:]:)

Anyshka, Skorpija25, Meckicja and 5 others like this.
  6. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Точно :D пак ќе кажам блазеси им на тие кои немаат вакви луѓе во нивниот живот да им се мешаат туку ако ти треба помош да побараш да не досаѓаат и да се плеткаат :D

Anyshka, Skorpija25, Meckicja and 4 others like this.
  7. Осе

Осе Популарен член

@Nevenche26 извини што е кашаник ?

Jana06 likes this.
  8. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Gjomleze. Nemam kirilica na ovoj telefon

tina2018 and Осе like this.
  9. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Бидете среќни што воопшто нешто ви дале што сте им родиле внуче, ја ни едно цветче не добив...тек мајка ми кога дојде со поклони и цвеќе свекор ми искоментира демек бар да земевме цвеќе...
    Ама да ми е здрава и жива ќерка ми... Од нив ништо не ми треба...
    Не е се во парите и скапите подароци..
    Мм знаеше дека сакам балони и се имаше декорирано, е тоа ми ја стопли душата..

Anyshka, mila89, Sinolicka. and 14 others like this.
  10. Fleur-De-Lis

Fleur-De-Lis Популарен член

Кога се веривме со мм, добив само еден цвет од мм. Ајде тој абер немаше какви се обичаите, ама свекрето кое умува на секое тогаш на 3ипол се правеше. За венчавката ништо не добив, ни злато ни пари. Кога бев трудна, за нив исто како да не бев.
    Кога ми се роди бебуш ништо не ми купија.
    За внуците од браќата и сестрите па умираат од радост. Ама за синот и внучето нигде ги нема.
    За чудно, веќе нњ ми е ништо чудно. Не ја сакаат снаата, следствено на тоа и внучето, зошто е од снаата. Ама забораваат дека не е само од снаата, туку и од синот.

IRBBB, MissBreezy, jarec6 and 6 others like this.
  11. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

шо во е гајле бе кој шо ви купил
    јас дури и венчаницата сама си ја купив т.е маж ја плати
    гледајте си мажот децата и свиркате си

12. Mami3

Mami3 Истакнат член

I jas neman nisto...moite deca pa ni pelena...zlato mislena imenka...
    Porano mi bese krivo sega uvo ne me boli.koj so saka neka pravi...neka zbori...kaj sakaat neka odat.
    Nivni problem.
    Jas imam pogolemi grizi od nivnite gluposti, oni si zivotkaraat den za den i si nemaat maka.

tina2018 likes this.
  13. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Жени баш ви е гајле дека не дале ништо, не ми треба да ми дадат верувајте, никогаш не ме фасцинирале поклони и материјални работи, мене ми треба мир, и да нема расправии, а за поклони ич ништо нека не купуваат, детето утре ќе има се што треба од мајка му и татко му, а најмногу љубов и внимание, можеби јас не сум имала многу материјални работи како дете, ама љубовта, вниманието, и добрината, од моите родители и ден денес си ја памтам, тоа за мене е најважно!

Anyshka, Cherry333, minne992 and 7 others like this.
  14. Daydream

Daydream Популарен член

Сакаш да кажеш дека само затоа што твоите не биле во можност да присуствуваат на крштевката не сте ги поканиле ни свекор ти, свекрва ти и золва ти, иако биле тука и можеле да дојдат?

Не знам дали убаво те сфатив, јас се извинувам ако погрешно сум разбрала.

15. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Не поканивме бидејќи ради ситуацијава, а секако и да ги поканевме они ќе беа тие што ќе му се плеткаа на кумот за облакање и соблакање дете и држење во црква кратко кажано золвата се понаша како она д аму е мајка на детево а не јас :). И секако крштилницата не е голема кој знае колку. И плус секако немаше да дојдат свекрва свекор и золва еден од нив ќе седеше дома и ќе го чуваше кучето зошто не можело само да седи ни 5 минути ете толку им е важно крштевањето. Дојдоа застан да честитаат и да го видат мали свекор ми кучњето го чуваше дома...

Anyshka and Milkiway like this.
  16. simona_baby

simona_baby Популарен член

Колку што разбрав заедно живеете?Ако е така многу лошо,и мене би ми било непријатно.

17. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Живеевме сега веќе не :)

18. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Искрено во пандемијава нема ни што сто души да се пикаат на крштевање
    Се знае кој може да оди родителите и кумот.
    Ако не сте чуле има препораки да не се собира народ нема што да ги вика колку сака нека се лутат
    Тие ако биле малце во присвест требале дома да направат ручек и да си обележат домашно а не да се дурлат ко мали деца...

SexiLy, noteforself, 1209 and 7 others like this.
  19. simona_baby

simona_baby Популарен член

Па ако живееш во иста куќа со тие особи исто ти се фаќа,дали во крстилница или низ дома,сеедно

20. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Без разлика
    Има препорака да не се прават собири нема потреба по мене
    Доволно е да биде скромно има време кога сите заедно со свекрвите и мајките ќе споделуваме крштевки, молитви и родендени...
    Не се они нешто битни да одат. Што дека е внуче крштевка е сакале направиле.
    Сегде во затворено има ограничување на бројка на луѓе тоа што црквине немаат не значи дека ние не треба да бидеме совесни и самите понекогаш да се ограничиме.
    Ако малце го истражиш вирусот ќе видиш дека може 1 да е заразен во фамилија а други не
    И замисли золвата со кумот се измешала, го заразила и тој после шири даље
    И еве до кај дојдовме...
    Тоа си е мое мислење и ја да правев исто така ќе отидев само со кумот