Според мене требало да ги поканите, па дали ќе дошле или не и дали некој ќе го чувал кучето, тоа си е нивно и на нивна совест. Сепак се баба, дедо и тетка на тоа дете, а и родители и сестра на маж ти. Сигурна сум дека се гледате од време на време, крштевкава сигурно немало да биде прво гледање откако почнала пандемијата, па толку да сте ригорозни со мерките. Ама тебе ти дошло изледа како кец на десетка што твоите не се тука, па и нив си ги отфрлила. Да беше обратно не знам дали ќе ти беше баш драго. Можеби вака размислувам зашто немам проблем со свекор, свекрва, можеби и јас немаше да сакам да ги гледам ако беа чкљ луѓе. Ама како и да е, што и да било, знам дека поради маж ми ќе сакам да се на таков настан зашто колку и да се лош карактер, сепак му се родители и никој не може да ми каже дека му било сеедно на маж ти. На маж ми знам дека не би му било сеедно, а јас го сакам него најмногу и сакам да е среќен. Истото и он би го направил за мене. @Milkiway ако гледаме така, тогаш и кумовите може да бидат заразени, плус на една крштевка тие се во најголем контакт со детето, така што во ситуацијава се најризични. Другиве можеле да стојат на страна, на дистанца со маски. Немало ни да имаат контакт со никој, а од друга страна ќе биле присутни. Само друг е моментот овде, нема врска короната.
Па баш заради вирусот најмалку е потребно кумот да е таму,т.е воопшто да се направи таа крштевка.Не е логично да се плашиш од луѓето со кои што живееш,а од кумот да не се плашиш.Ама ова е муабет ако живееја во иста куќа.
И да се чкљ луѓе чисто од почитување се канат баба и дедо на крштевка, ама денес тоа почитување ретко кој го има
De bre... moeto godina ke pravi ne sme go krstile uste. A drugite dve si gi krstivme na 6 meseci. Nema vrska toa .. Neka se zdravi zivi da bide se kako sto treba, da izlezeme so zdrav razum od ludilovo drugo nisto ne ni menuva. I nie koga ke pravime ke bidat majka tatko i nie ama vo razlicni denovi. Site zaedno doma jok. Zolvami ne ni bese na veridba nas, na dvete vnucinja na bese na krstevka, nema potreba ni na tretoto da doagja da se maci nepotrebno. Stvarno ne svakam vo ova vreme ne vreme kako moze so takvi gluposti da se zamarame...ama luge sme be... kako inaku bi zivotkarale...
Мене брат ми да не ме покани на крштевка на своето дете нема да сакам да го видам. Истото важи и за мене. Оправдување во оваа ситуација нема. Родители на сопругот да не се поканети за мене е неприфатливо.
Imaat pravo da se durlat ako e taka I kumot moze da e zarazen od korona I ako se plasele dotolku zasto voopsto go krstevale deteto
Inace I nie sega pravevme rodenden vo igroteka I na rodendenot na kerka mi bea kumovcite svekorot I svekrvata majka mi sestra mi si decata I deverot I jatrvata so decata I tolku vo igrotekata napomenavme deka ne sakame nikoj drug da ima osven nie I gostite ni I taka I bese
Ако де јас ни со толку луѓе не се гледам моментално Секој со својата свест. Ја сметам не треба фама околу родендени и крштевки и дека на тие две прослави доволно се родителите. Кумот мора на крштевка. Знаеш како не можеш ум на човек да му дадеш со сила
Маката е дека нејзините и така не биле во можност да дојдат па зошто да ги покани од маж и родителите. После вели ако ги поканела ке и се плеткале таму и свекор и свекрва и золва, а потоа вели и така еден од тројцата ке останел дома кучето да го чува дека толку им била важна крштевката на внучето. Заклучок : тие се криви што не ги поканила, а и ако ги поканела пак ке биле криви што дошле.
Немаше ни моите да ги поканам и така знаеа моите дека ние ќе правиме само. Што не можев да ги почекам да дојдат и они да присуствуваат? Само сакав да ја искористам пандемијава и да не ми дојдат 200 души дома зошто имам луѓе без осет за било што и да се случува кај нив мора да дојдат први и втори братучеди.За кога се роди детето не требаше никој да дојде они што направија 30 души викнале дома, а јас со бебето требаше да дојдам и да седам таму. И според тебе во ред е тоа? Они нигде ни на свадба ни на погреб не одат заедно зошто затоа што немало кој да го чува кучето.Кога ја правевме свадбата еднаш не се насмеаа цело видео сериозни фаци зошто? Затоа што едно 7263684920 пати му кажуваа на мажот да се јави кај другарчето што правело кучето не си гледаа тоа побитното свадба веселбА нешто најубаво плус прва свадба правеа џабе они цел фокус на кучето па кучето.Зар мислиш дека до толку им дојде за да дојдат на крштевка не бе туку сите одат па ај и ние да одиме.
Зошто да мора од каде тоа дека мора да се гледа со луѓе? Секој одлучува за свое дете како роденден да му прави и ред други работи нигде не пишува дека роденден крштевки свадби мора со 100 луѓе да се слави таму кај што ќе отидеш не ти даваат список е ти мора да ги викнеш сите овие и да седиш со нив
Работата е што ние живеевме со нив крштевката беше 5 минути работа, ради нив и малиот не го дојдам веќе бидејќи улетуваа во соба кога ќе им текне јас со цицка надвор они стојат и прават муабет,бебе заплакало една минута додека да мочам ете го земале во раце (според нив не смееше воопшто да заплаче), навечер со грчеви ете ти ги пак во соба доаѓа од раце го зема детето како да е нејзино(золвата) искачам од под туш да се облечам во соба ете ти ја она пак таму и не и ни текнува да искочи и најболно од се и што никогаш нрма да и го заборавам е кога лежев и се галев уште немаше ни месец направено дојде од пред нос ми го зема буквално,а кога ќе фатеше да плаче одма викаше а да му дадеш да цица? Да не е гладен? Сигурно е гладен, да не немаш млеко. Бидејќи она беше нели таа стручната што нема ни маж ни пак свое дете ниту пак работи како медицинско лице
Ne zboram za proslavi zboram za rabotamila a kaj nas go pomalite gradovi sega tesko se naoga nova rab a so edna minimalna plata tesko se zivee
И за ова золва ти е крива? Извини, ама некој од пред нос бебе да ми земе, последно ќе му биде. Сама им допушташ.