Свекрвите и снаите – проблеми

Discussion in 'Брак' started by zdravkova, Dec 1, 2009.

1. forumce

forumce Форумски идол

Ајде бе жени. Колку и да си љубител на кучиња, колку и да ги чуваш дома, бањаш и слично, грда е сликата куче да ти лиже рацете а ти со истите немиени да земеш да јадеш. Никој не го оспорува фактот дека кучињата се најдобри пријатели на човекот, ама хигиената нели треба да биде пред сѐ?

Anyshka, Juicy, Martka and 14 others like this.
  2. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Многу отидовме офф топик,ама нивниот јазик е како нашиот в уста,не се гнасни за да дискутираме за нехигиена.

bibiiii and edna_malecka like this.
  3. forumce

forumce Форумски идол

Aма не дека се гнасни, ама ај некој човек така да те лиже па ти со истите раце да јадеш? Не ми е прифатливо

Veta, edna_malecka, Meckicja and 4 others like this.
  4. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Кучето е дел од семејството. Доколку водиш хигиена, постојана вакцинација, дехелментизација, нема зошто да биде одвратно, неубаво, нехигиенски итн. Досега ништо не ми било, а кој чува куче знае дека не може да одолее на тие очиња кога моли за храна. Заедно се јадеме. На кој му пречи, нека мижи:)

5. forumce

forumce Форумски идол

Ама ти што сакаш прави со кучето дома. Јас ти кажувам како мене ми изгледа од страна. Ако сакаш нека те лиже и по лицето и по рацете па така немиена си јади, твое си е. Ама дека е во ред, нема потреба да ме убедуваш

Last edited: Dec 13, 2020
    Skorpija25 and Lisicko like this.
  6. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

'Sup...any food?

Attached Files:

7. forumce

forumce Форумски идол

Јас чував мачка дома, спиеше дома. Ама никогаш не ме лижала додека јадам, или сум јадела без да измијам раце по контакт со неа. Ме лижела и сум ја галела ама миев раце отпосле. Неприфатливо ми е со такви раце да седнам на ручек

8. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Луѓе сите сакаме миленици ви отворив тема за зборење али збориме за дома ако го чуваш треба редовно бањање чешлање водење хигиена за него ако го изнесуваш надвор макар и во двор треба нозе бар да му избришеш. Ова кучево на свеки еднаш во три месеци бањато и имаше навика а се лиже доле идеше по нив да им ги лиже рацете плус само отвараа врата го пуштаа во двор по трева и земја и пак дома без да му се избришат нозе а на неа страв и беше да му ги брише за да не ја гризнело. Верно куче не гриза сопственик и се знае хигиена како се одржува они дома не влагаат од надвор со патики да скокаат по кревет и да одат дома или пак да одат во тоалет а да не си измијат раце. Јас многу сакам животни и имам чувано и маче и куче и папагал ама никогаш вака не сум постапувала т.е. тоа да ме команда мене

Anyshka, Meckicja, Milkiway and 2 others like this.
  9. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Мачка кај што моча еднаш не иде втор пат таму и по хигиенски се плус цел ден се дома додека куче мораш надвор да го изнесеш и додека не се истрие од др мокрача,мрша или било што не се враќа дома :) сакаат да мирисаат на тоа

10. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Еј сеа претера. Абе готово, у гомна умачкани ако не, не се враќаат дома.
    Имам чувано кучиња и ниту едно не ми се мачкало во мрши и мокрачи.
    Да душне, да, да се мачка не

11. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Ако твоето не се мачкало ова се мачкало во мочки додека не се бутне таму кај што мочало до крзно не се враќа дома!!! Не се сите како твоите и твоите не те гризнале ниеднаш и те слушале ова само ги лае во бувална смисла "рани куче да те лае"

12. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Па добро, ти викаш кучињата биле таки, мачките не. Значи ете, не е така, да не се шират дезинформации ;)

13. forumce

forumce Форумски идол

14. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Ја утнавте темата :)

Veta, edna_malecka, Meckicja and 3 others like this.
  15. 1209

1209 Форумски идол

Абе добро не мора да значи, ете ние имаме 5 кучиња и само едно ја има оваа навика, знае некогаш да скокне преку ограда и директ оди да се вала у гомна, она беше улична и се снаоѓа низ улици ама едно влегување дома одма ја бањаме, така може да прави ама може и да не го прави ова.
    Инаку тоа е до хигиена на човек, и ние им миеме шепи, бањаме редовно, не се влегува у куќа со чевли и се тоа, ама не можеш да кажуваш како некој ќе се понаша со своето куче, тотално неприфатливо е.

16. Bebac

Bebac Популарен член

Жени,мили давајте си совети! Не скокајте една на друга.
    Кога беше крштевката од синко беа поканети кумовите, свекорот, свекрвата, золвата, мајка ми и сестра ми. Бевме јас, мм и бебе.
    Толку бев испровоцирана од кумовите и свекрвата.
    Ми го упропастија денот кога требаше да светам од среќа.
    Односите од тогаш се тотално заладени.
    Ќе ги поканиме кога синко ќе има именден и роденден. Но, сега ќе видат во буквална смисла на зборот, со кого си фатиле работа.
    Не прашувајте што било, како било! Немам време да одговарам.
    Значи, мили жени, давајте си совети. Не се осудувајте една со друга.
    Убав ден на сите. :hug:

Brpbrp, thelittle17, mal.ecka and 6 others like this.
  17. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Надвор од темава, ми падна во очи беа поканети кумовите, без кум не може да правиш крштевка. А кумот е нешто свето на земјава, тој треба да е духовен родител на детето. И не , не е во ред да си во лоши односи со оној кој ти го крстил детето. Што и да било треба да разговараш, да најдеш начин и сила да простиш а не да се одмаздуваш. Извинете на оф топик.

IRBBB, Stressed Out, mal.ecka and 7 others like this.
  18. Bebac

Bebac Популарен член

Се согласувам дека со кумовите треба да се биде во добри односи. Кумата пред да се породам рече на 40 дена после молитва, бебе се носи во три куќи. Десет дена пред молитвата ги известивме дека ќе поминеме на едно кафе, на 15 минути. Не го примија тој ден моето ангелче ( тешко синко што има такви кумови ).
    Да им беше нешто хитно неодложно во ред. Но, вака нема оправдување.
    Некни ни беше Слава и не ни се јавија да честитаат. Се јавиле кај свекорот и свекрвата. А, едни за други што не кажуваат.
    Маж ми чади и ептен е љут.

tina2018 likes this.
  19. forumce

forumce Форумски идол

Затоа кум не може да ти биде било кој. Не сум за старо кумство, доколку односите се оладени и не сме блиски. Што ќе ми е кум ако го гледам само за нова година и прочка? Нашите кумови се генерација на мм, т. е. една година поголеми од мене, тука некаде сме значи и преубаво си живееме.. Секој викенд сме или кај нив или кај нас. На нова година и мај сме заедно, на излети заедно одиме често и по кафани порано. Додека со старосватовите го немаме тој однос. 2 пати и се јавив на старосватицата за кафе, не можела моментално, а ниту еднаш не се јави она. Отидеа фамилијарно во странство не ни кажаа, барем едно кафе да пиевме заедно, да се испративме. Сепак стоеја таму во црква и матично до нас. Случајно дознав ден пред да отидат. Исто и таму кај што сме кумови немам близок однос. 3,4 пати ги викавме на гости, не дојдеа, само нѐ лажат денес, утре и никако да се видеме.
    А не дека се плашат од короната и двете страни, напротив.

20. haruki

haruki Популарен член

Не сум компетентна многу да коментирам на темата кум, не сум верник.
    Но мислам дека кум треба да ви биде близок драг човек со кој нема да имате недоразбирања и на кој можеш да му кажеш шо ти смета, а не некое си старо кумство шо е само од роденден на роденден.

Brpbrp, tina2018, *Amethyst* and 3 others like this.