Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.816
    Допаѓања:
    97.367
    Тоа е друго, ова што јас го зборувам е друго.

2. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.585
    Исто исто човече. И после ко гостинка сум била ,па како нема да сум. Украс направив на врата маана не бил венец ,она ќе го сплетела не знам што. Изгребала тенџере - јас крива. Изгубила нешто - јас крива. И после гостинка ,па гостинка.( Почнав да бладам - знам)

На Meckicja и thelittle17 им се допаѓа ова.
  3. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.620
    Допаѓања:
    40.110
    Мхм, едни познаници живеат во една куќа тројца браќа и мајка им. Двајца се женети, едниот разведен. Значи една кујна и едно вц делат шест возрасни и две деца, трето на пат.
    Кога се женеа прво што им кажаа на жените пред сите "прво МАМА мораш да ја почитуваш и слушаш, па браќата, па мене" ако не, ќе видиш. Едната жена виде- не виде се спаси кога маж и физички насрна на татко и. Другиве две не знам со кој памет седат. Свекрвата со поглед ги воспитува снаите, ги укорува како мали деца и овие трпат. Она им е матица.
    На жените им е дозволено само еднаш месечно да се видат со родителите. Катастрофа каков народ постои

На ALISA0000, Nevenche26, noteforself и 3 други им се допаѓа ова.
  4. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Јас не се ни мешам во нивната соба ниту во дневна, чистам кујна и моја соба, а тоалетот сега помалку, затоа што сум бремена. Моја соба како сакам китам, што сакам ставам, сама ја уредувам и средувам, таа во нејзина соба што сака нека стави, нит ми е гајле, нит и преместувам, нит поминувам време таму, а фала богу и не планирам. Затоа посебно си јадеме, и посебно си правиме јадење, сега можат и на глава да се превртат, никогаш нема да биде исто како што било, никогаш нема да попуштам и да е по нивно, никогаш. Со нив 90% од работите ги завршив, 10% ги правам само заради ММ, а тоа се работи од општа култура, иначе нема ни тоа да го видат од мене.

На Anyshka, Skorpija25 и Meckicja им се допаѓа ова.
  5. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    12.626
    Јасно де. Поентата е таа, да се сите мажи половина како него ќе цветаат жените.

6. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.816
    Допаѓања:
    97.367
    Скрос е различно кога викаш "ми помага маж ми" наместо "ги делиме обврските".
    Пошто кога викаш Ми помага, уште алудираш дека твоја е работата, а тој ти помага.
    И уште среќни, пресреќни жените дека помага мажот :)

7. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.585
    Проблемот кај нас е што кујната ми е споена со дневната што требаше да е моја а таа да седи во друга соба ,се грее на дрва па као да не сме трошеле струја ќе готви таа и влези излези 101 пат за да земе вегета, сол и кажав земи ги таму како па да не на сто места ли ќе имало|( Украсите е на влезната врата ,кај неа воопшто не влегувам јас ,ама затоа она кај мене ...уште на спиење свеќа што не ми држи ,ама се ова додека е син и на работа ,ко ќе си дојде си седнува таму и доаѓа само за апчиња да земе.

А @Emotional123 тука се криви тие гуските во магла. Ќе ми забрани некој да одам кај моите...очи ќе му извадам не па деца да му раѓам.

@Nevenche26 дај линк од ова на кајгана ?

На Meckicja и thelittle17 им се допаѓа ова.
  8. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    12.626
    Не се секирај ти и јас го делам тој став. Тоа што сум го пишала како такво не значи дека треба буквално да се сфати.
    Сепак фокусот ми беше мислење за свеки да дадам, после кажувам дека му е должност, значи должност да учествува рамноправно.Иначе ми помага и за на работа, хамери, наставни средства и се, што не му е должност :lol:

9. Bebac

Bebac Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2019
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    2.025
    Браво за постов. Секој збор, секоја реченица, злато ти вредат.

На Loli93, molikaMk и Mantub им се допаѓа ова.
  10. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2019
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    2.476
    https://www.forum.kajgana.com/threads/Невестата-нема-поштовање-према-свекорот-свекрвата.108839/
    Само уште во првото мислење се гледа типов колку е мајкин иако пишува дека не е, со тоа што има напишано дека "снаата и е љубоморна на свекрвата", еден куп прашања зошто би била, типов нема одговорено. Демек стално било чисто средено кога ќе оделе кај нив, мајка му многу била педантна. Ок, мајкин.

На IRBBB и naturallmess им се допаѓа ова.
  11. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2019
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    2.476
    Болест човече, кои забегани ликови ствараат фамилија. Ако не ја почитува мајка ми, има други жени. А на прашаето демек "што ако свекрвата не ја почитува снаата" одговор нигде, освен "не ти е ова Фемина па да наидеш на поддршка". :x

На naturallmess му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2019
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    2.476
    Во скоро секоја тема, читаш недочитуваш и навредуваш. Барем да се извинеше за навредата.

На Mami3, IRBBB, Sexybaby86 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.585
    Ауу ни телефонот не сака да ми го отвори ова Screenshot_2020-12-29-13-27-49.png

14. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2019
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    2.476
    Ќе стиснеш на Advanced и ќе ти даде линк до Кајгана и стисни на него и ќе ти отвори.

15. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.585
    Ми иде да направам профил и да се карам. Човечее па не се здрави. Се надевам никогаш нема да се оженат. А овој па што ја отворил темата сам си кажува дека нејзините се многу фини и добри со него ,значи не може лошо да ја воспитале ,мора да си има причина жената.

На naturallmess и thelittle17 им се допаѓа ова.
  16. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.674
    Допаѓања:
    39.950
    Бре, бре, морало да е машко. Епа кажи и нареден пат син ти женско направил, што да ти правам. Уф вакви сељачки муабети колку мразам. И кај нас беше слична ситуацијата, ама со свекорот. Во првата бременост ме прашуваше Што праве внукот, а јас носев женско. На сите збореше за неа како да е машко. И сега не му е по кејф што и ова е женско, ни вика мислам дека се зафркавате дека е женско. На мене ми вика кај нас се сите машки, а јас му вратив епа кај нас повеќето се женски. А инаку со малата си играт заедно понекогаш и се гледа дека ја сака многу, а зошто така ѝ се обраќа како да е машко не знам

На Skorpija25, IRBBB и KittyCat:) им се допаѓа ова.
  17. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2019
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    2.476
    Што ќе се караш нели гледаш што дебили се собрани. Сигурно има причина, ама он не ја прашува, бара совет, голем дел од советите се разговарај со неа, овој ништо од тоа. Тешко жената. Не викам дека сите снаи се добри, ама чим не разговараш со неа за тоа, а ти ја браниш мамичка и кажуваш дека жена ти е љубоморна на мајка ти, треба да си човек навистина со проблем. Па и уште читам дека ќе ја оставел ако правела и понатака така. Направи и услуга, остави ја

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  18. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.826

Простачка работа е тоа да ти кажам не знам што менува дали е машко или е женско за мене се исти... Следен пат ќе му ја раскажам онаа приказнана знаете
    Маж и жена прават свадба и се договараат на никого да не отвораат?Идат родителите на мажот ѕвонат никој не отвора одат мајката и таткото на жената ѕвонат и таа не можи да издржи вика мора да отворам татко ми е,Потоа мажов и женава имаат дете се раѓа првото машко прават прослава второ се раѓа исто машко ајде пак прослава е третото се раѓа девојче прослава прави ептен голема со жива музика со се.Го прашуваат абе две машки имаш не направи таква прослава а сега за девојчето правиш зошто?И тој вика е кога ќе се земат единствена ќе биди таа што ќе ми ја отвори вратата.
    Ако ја свати пораката во ред ако не ич не ми е гајле

На IRBBB, Осе, Snowflake92 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.816
    Допаѓања:
    97.367
    И оваа приказнава е за никаде.
    Цело време зборуваме дека не треба да се фаворизира ни машко ни женско.
    Свекрва ти вели подобро било машко, ти со приказнава викаш подобро било женско.
    И машките и женските деца се исти.

На Skorpija25, candy.cane, Celltica и 3 други им се допаѓа ова.
  20. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.826
    Не викам дека е подобро женско или подобро машко. Можеби е такваа приказната да се фаворизира еден пол мене друго ми беше поентата како и да е