Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    A sto misles ako ziveete sami ke imate mir o o se lazes jatrvata I deverot ziveat sami pa svekorot I svekrvata pak im se mesaat vo se duri I poveke otkolku na nas sto sme zaedno deverot doagase sekoj den kaj nas na goste I slusav se kako go nagovara svekrvata da se karat so zena mu zatoa jas vikam oti mnogu golema uloga igraat I mazite

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.620
    Допаѓања:
    40.110
    Извини ама ова ми делува како тешење.
    Не се споредува заедница со одвоен живот. Колку и да се мешаат 100 пати е полесно да пресечеш

На Veta, Skorpija25, Nausicaa и 8 други им се допаѓа ова.
  3. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.471
    Еве ние сме сами и имам мир колку сакам. Маж ми да бил како девер ти, буквално немало ни да го погледнам, а не 10 години од животот да си потрошам со него и сега дете да му раѓам. Колку ќе дозволиш, толку ќе те играат. И не само свекор, свекрва, па и на моите да им допуштам ќе почнат да претеруваат со мешање. Колку и да имаш убав однос, и колку и да ве сметаат за возрасни, ако дозволиш, ќе излезе тој македонски синдром на мешање и оправање на младите, зашто нели ние млади сме не знаеме, они дека постари, се знаат. |( :D

На Anyshka, Skorpija25, Snowflake97 и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205

5. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.671
    Допаѓања:
    39.946
    Тие што сакаат да се мешат, ќе се мешат секогаш без разлика дали имаат младите или не деца. Ама некој треба да ставе граница, а не да 'спие'.

На mal.ecka, Skorpija25, izabela.nik и 7 други им се допаѓа ова.
  6. Abc07

Abc07 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    1.407
    Alooo dali uopste se procita pred da komentiras eden e zivotot koga si sam drug e koga vleguvas vo brak. Iskustvoto moja draga koe go steknuvas niz zivotot te menuva kompletno,a toa koj kolku e pointelegenten neskam ni da navleguvam. Se prasuvam kolku clenovi ima sto delat filozofski soveti koj sto i kako treba da pravi a seuste se nemaat izgradeno kako licnosti.
    Sekoe dobro imajte poubavi i poispolneti zivoti vo narednava godina

7. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.502
    Како бе така како би било на мажот и нејзин да иде кај мајка му да го наговара да се кара со нејзе боже господе тој ако е будала нека ја слуша, а и што мајка бара секој ден да оди кај мајка му (facepalm)

На Celltica, Meckicja и Осе им се допаѓа ова.
  8. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.815
    Допаѓања:
    97.323
    А бе овие што се мажени едно искуство што имаат па па па, полни мудрости се, затоа и темава е полна.

На Reja, Nausicaa, jarec6 и 6 други им се допаѓа ова.
  9. Elena1001

Elena1001 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2016
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    2.033
    Лелееее колку совети се дадоа на претпоставка. Прво како може нешто да е проблем ако не сте го искомуницирале и разговарате. Проблем е откако ќе им кажете па да почнат да прават глупост т.е да си продолжуваат како им одговара.
    Замисли и кажувате на свекрва ти и таа ти вика оф фала богу веќе немам обврска. Така ќе испадне дека ти си имала проблем со твоите претпоставки.
    Башка велиш секој ден прашува што да ви направи и тоа само за да ви угоди, по ваша желба да биде па макар и нејзината желба да ја занемари.
    Кога ќе бидеш со цело работно време, со деца и куп обврски ќе викаш аман ниту еднаш не се понуди ручек да направи ако не за мене барем за синот и внуците :).
    Многу слободно време лошо влијае на секого. Се замарате со глупости, па уште и термин се бира кога да се соопшти одлуката. Уживајте....

10. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.718
    Допаѓања:
    98.645
    И ако се понуди некогаш да помогне со ручек, тоа никако не значи дека под саат треба сите до еден на маса да се нацртаат.
    Е тоа е проблемот на членката.

Фино лепо ако сум спремила ручек, кога ќе си дојде од работа снаата, ќе и кажам, има ручек, ако немаш време, земете си.
    А не, гладни ќе седиме, ама мора да се на чекаме сите на маса.
    Глупости.

На Veta, Skorpija25, izabela.nik и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.502
    Тоа чекањето на маса е најглупото нешто што може да постои така и свекрва ми и золва ми правеа на мм не му се знае работно време некогаш во 14:00 некогаш во 17:00 ќе си дојде некогаш и 19:00 и они не јадеа го чекаа да си дојде цел ден гладни демек не им се јаде. И да спремила ручек не мора да каже еј ручек направив денес уште од врата или еј купив ова купив она, ќе отворам фрижидер и ќе видам :?:

На Anyshka, mynameislove и tina2018 им се допаѓа ова.
  12. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.718
    Допаѓања:
    98.645
    Со тие ручеците, ручеци правеле, бре бре. Големата церемонија. Како пред некој да отишол во нивната куќа, не знаел што е тоа.

Никој не умрел за јадење и ако се нема секој ден време за готвено.
    На се' му се наоѓа крајот. Има у продавница.
    Ама за тој што се разбира.

Се лутеле.
    Плачеле.
    Болест. Мора да се најде начин како да те манипулираат, макар и со јадењето.

На Veta, butterfly6223, mal.ecka и 15 други им се допаѓа ова.
  13. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Ee ja taka ama jas go izbrkav I nego i ne doaga sega sekoj den doagase gospodinot na rucek kaj majka mu ama jas neli sum losa goizbrkav

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.502
    Затоа ништо не им ни зимав нивно си купував дупло па после што си земала а мене ми паѓаше незгодно зошто викаа ви купив ова гледам дека јадете работава ти ги бројам залаците и на неколку пати им оставив додека да скапе за да сватат дека не треба да купуваат без да им се каже не може секој човек да јаде секој ден кулен,печеница и кашкавал (facepalm). И тоа за ручекот може не ми се јаде ручек денес. Сега бар раат сум ако сакам два дена ќе јадам исто или ако не сакам не ни правам :D

На Anyshka, Осе и Emy867 им се допаѓа ова.
  15. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.502
    Си му го дотерала паметот :D

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  16. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.985
    Допаѓања:
    59.657
    Ајде се ок што доаѓал може си имал причина за која неможете ни да знаете.
    Но ти кој избрка и од чива куќа?

На BloodElf, ALISA0000, 1209 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.620
    Допаѓања:
    40.110
    Тоа алооо за домашните да си го чуваш, не на форум.
    Ако не си свесна каде пишуваш, погледни убаво, на ФОРУМ си, не на кафе со свекрва ти. Тука се дискутира без ограничувања.
    Не само бракот те гради како личност, има многу други фактори, не е главен дострел во животот мажењето.

На Snowflake97 и Milkiway им се допаѓа ова.
  18. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.815
    Допаѓања:
    97.323
    Го избрка деверот од куќата во која пораснал?
    Мила, ти можеш да го испотиш газот и да си заработиш сама пари, да си купиш куќа или да бараш на твоите родители да ти дадат.
    А да го бркаш деверот од куќа кај што пораснал, која му припаѓа него далеку повеќе одколку што ти припаѓа тебе, извини ама ми е ептен високо ниво на некултура.
    Да живеевме во заедница и да ми пречеа свекрва, свекор, девер, јас ќе бев таа што ќе си одев, а не да се дрзнувам да бркам некого од место кое не е мој дом.

На Reja, Veta, BloodElf и 13 други им се допаѓа ова.
  19. Abc07

Abc07 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    1.407
    Dobro ajde kako licnost neka ve gradi koja kolku poveke komentari ima napisano na forum. Strucni i seopfatni mislenja potkrepeni so eden kup primeri i dokazi od blisko dalecno opkrzuvanje. Mozebi ako procitavte malku podobro ke razberevte sto sakam da kazam a ako veke ne razbirate slobodno preskoknete go mojot komentar. Sekoe dobro...

На Nevenche26 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.096
    Допаѓања:
    6.687
    Па овде на форум сме за да делеме мислења, јас како што знам, боље да немам деца отколку да ги делам децата според пол.

На Emotional123 му/ѝ се допаѓа ова.