Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.585
    Да на форум сме за да делиме мислења.Ама убаво е пред да го поделиш мислењето ,посебно ако е со навреда да прочиташ убаво.А ако не си сигурна дека си сфатила што пишува ,може и ич да не делиш. И ниедна во претходниве неколку страни не си го дели детето според пол( за претходно не знам ,не ми е исчитана цела тема).

На Abc07 и Nevenche26 им се допаѓа ова.
  2. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2019
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    2.476
    Ама ти шо се замараш, нели ја гледаш, во секоја тема скока, вреѓа и после си тера, игнорира. Јас ако навредам некого или погрешно прочитам, ќе се извинам, тоа е моја лична култура, не го имаат сите. Ама некој треба овде и фрустрации да истура.

На Abc07, Brpbrp, Meckicja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.585
    Видов. Заклучен и е профилот ,ама тоа не значи дека мислењата не можеш да ги најдеш. Ја имаше баш цитирано за извинување ,за тоа немаше што да каже ,а за навредување чита ,може.

На Abc07 и Nevenche26 им се допаѓа ова.
  4. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2019
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    2.476
    Да и не и го пишувам истово прв пат. Еднаш и во друга тема имаше нешто вака избразно, прочитано, недочитано и тогаш исто, реакција никаква. И мене вака нешто ми има стропано затоа пишувам. Ама на кого.....

На Abc07 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Deverot si Ima stan kupeno od svekrvata I svekorot za nego on si sakase taka

6. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.813
    Допаѓања:
    97.297
    Деверот може и 10 стана да има, пак не е твоја куќа тоа за ти да го бркаш од таму.

На 1209 и Snowflake97 им се допаѓа ова.
  7. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Atebe da ti doaga sekoj den nagoste nekoj na rucek sto ti si go kupil I si go zgotvil ti sto ke praves

На Anyshka и Brpbrp им се допаѓа ова.
  8. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Ne e moja kuka a koj kupuva koj sreduva vo taa kuka se sto treba jas I mm koj kupuva jadenje I se sto treba jas I mm

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.813
    Допаѓања:
    97.297
    Јадењето што си го купуваш си го јадеш.
    Не може да барате од кај свекор и свекрва, од кај мама и тато можеш да бараш, а свекор и свекрва на нивните деца ќе даваат.
    Јас да имам два сина и да дојде ден ден сопругата од едниот и да го избрка другиот и да ми рече моја е куќава.
    Има да лета :)
    Твое е само на имотен лист кога ќе е твое.
    Твое е она кое ако се разведеш, ќе го делиш на пола.
    А наследство не се дели меѓу сопружници.
    Ако се разведеш, ти си таа што ќе си оди, не маж ти.
    А не може да е твое затоа што млеко и јајца купуваш секој ден.

На Veta, baby-star, CameliaMiller и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    go jadese on mila toa sto jas go kupuvam ne svekrvata ili svekorot a moze da letne Isinot ti imavme I takov slucaj vo familiata na mm pokraj snaata letna I sinot bratuced na mm I ja izbrisa majka mu zasekogas

11. Abc07

Abc07 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    1.407
    So sekoe tvoe mislenje redovno delis i cigli od nebo? Prasuvam za drugarka gradi kukja.

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.502
    Како прво и прво гледаш дека на него стан му купиле што не им купиле и на овие или едниот син на улица го нашле за тебе нема ништо што сакам ќе правам со тебе. И ако толку и сметало на свекрвата ако направила така што не и кажала ти ма од која куќа кого бркаш? Значи ако ти смета нешто сигурно ќе си кажеш, а ако не ти смета ќе ќутиш плус тоа доаѓал јадењето и го јадел на нејзе ако веќе сака секој ден да и доаѓа синчето нека и направи он за јадење не е должна оваа да го рани. Да беа под кирија израснати и да го избркаше тогаш деверот што ќе кажеше на тоа свекрвата ти ма од која куќа кого бркаш? :) И сигурна сум да биде на смртна постела свекрвава дека нема да доаѓа тогаш синчето да ја гледа така ќе ја остави, а таа што и прави јадење во куќа пак ќе ја гледа тоа е разликата

На Anyshka, Skorpija25, Meckicja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.096
    Допаѓања:
    6.687
    Што ти е проблемот со мене ако не ти се читаат мислењата блокирај ме.

14. Rochelyne Fox

Rochelyne Fox Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2020
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    47
    Baram sovet kako da se spravam so ovaa situacija.

Imeno.. So mojot decko ziveeme zaedno I sami veke 7,8 meseci. On ima 30tina godini no ima mnogu golem problem sto ne moze da se odvikne da zivee bez majka mu. Imalo mnogu situwcii I momenti da ne gi nabrojuvam sega ke zavrsam postov tek vecer, kade sto sme doagale do krvavi karanja I tepacki bas zaradi ovoj moment.

Jas si go kazav mojot stav, deka navistina mi preci toa, covekot ima 30 godini mislam deka e redno da pocne da si go zivee zivotot bez da me izvinite da bide na cicka cel zivot. Site familii ziveeme blisku pa toj go pominuvase 80% od denot kaj nego doma a ostanatiot del na rabota. Doma doagase za spienje. Mnogu loso se osekav, rucav, vecerav sama, nemav motivacija nit da iscistam niz doma, nit da napravam za jadenje,nisto apsolutno.. On ke otide se posle rabota, ke ruca tamu I doma samo za spienje.. Posle tolkav den so premestuvanja ne bese vo sostojba ni intimen odnos da ima. Mozete da zamisli te kako mi bese. Posle povekemesecen vakov maraton kade sto jas posle tolku mnogu probi za razgovor, za bilo sto, vide deka se resiv da ja na pustam ovaa zaednica I se spremiv da si odam, rabotite pocnaa da se menuvaat, toj pocna da doaga pocesto doma kaj mene. No, tuka se razvrzuva eden drug problem. Od kako ke dojde doma po cel den e uklucen na kamera so majka mu. :(( dodeka sedi ona e na kamera pustena se slusaat, dodeka jademe ona e na kamera seuste pustena, vo sekoj moment I sekojdnevno. Mnogu mi se losi od ovaa situqcija
    Povtorno probav da mu ukazam deka ova ne e vo red I deka na ovoj nacin ne mozam da se oslbodam da napravam nit muabet ni nisto. No ne odi. Deneska e nova godina, nisto znacajno.. Posle ovaa teska godina pozadi nas navistina ne mi znaci nisto. No ova e nasiot prv zaednicki dom, nasete prvo gnezdo.. Bi sakala da ostaneme doma samo nie dvajca I da si pomineme ubavo. Spremna sum da napravam se sto ke posaka.. I miev taka I ke bide... No negovata majka veke mu spremi la rucek, vecera I spremila se za da odi tamu... Porano mnogu razgovarav so nea, sega posle se nemam ic zelba. Pa neli taa zena treba da se svesna deka nejziniot sin e veke maz? Deka koga togas ke treba da osnova svoja familija, zarem vaka ke bide I deca koga ke imame?

Ve molam za sovet, kako da postapam.

На crazylady, Lindaa90, buba4e89 и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Уште на ова ќе ти кажам спакувај се и заборави го. Си пробала, си се трудела и не оди. Тројца сте во врска.
    Па тој очите ќе ти ги извади за мајка му ако сте дошле веќе до тепачки.
    На камера се гледал (facepalm)
    Имам 8 месечно бебе и кога го оставам кај моите да го чуваат за да завршам обврски, не го барам на камера. Толку ќе ти кажам.

На Anyshka, Veta, katalina и 35 други им се допаѓа ова.
  16. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.585
    ... Прво сакам да те прашам дали мислиш на буквално тепачки ? Второ да ти посочам дека тој кај тебе не живеел туку како во мотел -преспивал.
    Ако тој не е способен на 30 години да се поминува два саати без мајка му тогаш не е способен ни за семејство. Очигледно жената не е и нема да стане свесна дека синчето и пораснало. Па пуштете и камера и од кревет Бог да чува.
    ЗАКЛУЧОК : Бегај дури се гледа!

На Skorpija25, Manilla, Nausicaa и 16 други им се допаѓа ова.
  17. Rochelyne Fox

Се зачлени на:
    5 декември 2020
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    47
    Vo pravo ste Jana.
    Bas ovaa vrska se sostoi od 3ca luge. Eve situacija od vcera vecerta. Bese na rabota preku den. Dojde doma vecerta. Samo sto vleze otide vo wc I vednas ja ukluci kamerata. Gi slusnav na kamera kako razgovaraat.

Od kako izleze napraviv kafe I caj da pieme. Vlegov da se istusiram I koga izlegov polugola po peskir sto da vidam. Povtorno kamerata pustena oni razgovaraat a jas polugola vo pozadina. Dali ova e normalno za tebe? Za mene ic. Zasto da ja nemam taa slobodna vo mojot dom I Gola da iskocam od wc da ne bidam na strek dali ima kameri pusteno so majka mu?

На Dr.Zzz, SexiLy, S.W.A.G и 7 други им се допаѓа ова.
  18. Rochelyne Fox

Се зачлени на:
    5 декември 2020
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    47
    Mislam bukvalno na nervni napad I tepacki.

Zamislete situacija se budis sam, pravis Jajca za rucek zatoa sto znaes deka Sam ke rucas nemas potreba za poveke. Za vecera stavas biskviti so mleko pak Sam sednuvas pred televizor. Koga togas ke pukne nesto neli.. Sto da kazam.. Horor

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.620
    Допаѓања:
    40.110
    Да се спакуваш и да си продолмиш со животот без него. На што личат караници и тепачки? Тоа само по себе е проблем кој не може да се надмине

На Skorpija25, CameliaMiller, edna_malecka и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Те разбирам, голем проблем имаш. Не само што е чудно туку е и малку бизарно. Дечко и девојка не познавам во ваква комуникација. Баш ме интересира на кои теми разговараат по цел ден?
    На крајот на денот, ти си несреќна. А зошто да го губиш времето во ваква врска, кога можеш да бидеш среќна и исполнета? Дури и многу си издржала, браво за трпението и разбирањето.

На crazylady, CameliaMiller, edna_malecka и 9 други им се допаѓа ова.