Искрено ми е грозно да кажам на што и каква ненормална врска меѓу нив двајца ми личи ова Едипов комплекс:Оди во вц и ја пушта камерата на мајка му? Девојче трчај и бегај
Кажи му дека не сакаш да живеете заедно веќе, дека и така само за спиење иде кај тебе. Врати си се дома, и тој да си се врати кај мајка му, и после раскини му. Верувај дека нема да се смени. Ќе си направиш услуга и себеси, и него.
Eh pusta nadez I pusta strav sto ke bide so mene ako ova se prekine. So koronava izgubiv I prijateli I vrski I se.. Informacija plus, svesna sum za toa. Mnogu svesna. Ama mislev ajde zaednicki dom, podrugo ke e. Prvo stanuvanje nasabajle ne mu e dobro utro, tuka me prasuva "se slusna li so moite me baraa li". Nema ostanuvam sekoe sabajle.
Што и да биде со тебе, не може да биде полошо од брак со него особено со деца. Замисли имате бебенце и тој го зима бебето секој ден да го носи кај мајка му, се гледаат на камера тројцата по цел ден, евентуално си доаѓаш од работа и тројцата си лежат заедно? Свесна сум колку е болно ова што го напишав ама што да помисли човек?
@Rochelyne Fox и сам си свесна што треба да направиш, не сме ние тие што треба да ти кажат,не знам зошто уште чекаш. Дечко ти е психички недобар искрено, нешто не ми штима тука со мајка му и дури бизарно ми е и да помислам што не ми штима. Нема совет што би ти го дал некој друг освен бегај додека нозе те држат. Искрено зошто си уште во врска, штом не минувате ни малку време заедно, штом се тепате и карате, што уште те држи во таа врска, не ми е јасно, искрено те прашувам?
Ako razgovarame @1209 pred 3 godini ke ti odgovorev mnogu lesno. Imav ton prijateli nasekade, imav familija sto bese celosna, bev srekjna devojka, sto letase. Peperutka. Pocnaa da pominuvaat godinite, jas se zatvoriv vo samata sebesi. Gi iskusiv prvite znaci na depresija I anksioznost. Pocnav da primam terapija. Dojde koronava, gi smaliv kontaktite na minimum da ne kazam ic. Najdovme svoj dom svoe katce, jas presrekjna, letam pak. Doaga moment kaj sto ti vika ne sum naviknat da ziveam vaka..ne doaga doma. Sam pravis se. Se krsis. Pagas pak. Nova domakinka neli, snaa. Treba da se pokaze da napravi rucek, vecera.. Uste nemav sansa. Sama rucam sama veceram. Nekogas ke mu prati rucek samo nejzinoto go jade. Nejse... Tamu od kaj sto dojdov ne e najsjajno. Tamu ke treba da se vratam.. Sto ke napreavam sama, od kade da pocnam? So noki ne sum spiela I sum razmisluvala. Prijatelite tuka gi izgubiv, ostanatite se nadvor. Rabotam rabota od doma. Da se sasardisa covek. Strav mi e da ne se izgubam pak. Ne mi bese lesno da se vratam vo mojata koza povtorno.
Дечкото апсолутно не е спремен за девојка, брак или соживот . На 30+ години толку приврзан за "мама" е знак за некаква специфична психолошка состојба, во која јас лично не би сакала ни најмалку да бидам дел па макар бил последен маж на светот. Секој ден ова истото?!! Run, Lola, run! Каква и да ти е ситуацијата, овај дечко нема да ти ја олесни, на крај ќе ја направи потешка. Ако немаш финансии сама да живееш, не е решението со ваков патолошки примерок да се врзеш. Барај други опции.
А зошто да се враќаш некаде, штом работиш имш финансии, можеш да си дозволиш една гарсоњера и да си седиш сама. Се лажеш и вака си сама, што ти прави разлика што доаѓа на спиење, јас не гледам разлика. Короната ќе мине, пак ќе имаш пријатели, пак ќе се дружиш, знам дека психички си ослабната и дека сето тоа ти изгледа многу, многу тешко ама оваа врска ќе те доуништи, ќе те направи психички болна и енос ќе видиш што се маки, верувај енос има да плачеш и да се нервираш и да бидеш сама. Немаш избор мораш да го оставиш ако сакаш да се пронајдеш пак и да бидеш среќна, нема тоа да се деси преку ноќ, ќе треба месеци, може и години ама битно ќе дојде денот, а со дечко ти/сопругот нема да дојде тој ден, ќе тонеш се повеќе додека еден ден нема да ти се живеее веќе. Собери сила, не биди глупа, не трпи, да сум до тебе шамар би ти влепила искрено да се свестиш, нема надеж, се е џабе, се лажеш, ништо нема да се смени, само помизерен животот ќе биде ако решиш да останеш.
Rochelyne Fox, post: 5393351, member: 143222"]Eh pusta nadez I pusta strav sto ke bide so mene ako ova se prekine. So koronava izgubiv I prijateli I vrski I se.. Ќе ти кажам сега јас што ќе биде ако прекинеш : Ќе продолжи животот ,си имаш работа си имаш финансии ,твои . Ќе си ги трошиш како и каде сакаш... Корона ќе помина кога тогаш ќе запознаеш нови луѓе ,можеби и други мажи... А сега ќе ти кажам што ќе се случува со тебе ако останеш: Ќе се земете. Еднаш неделно ќе имате односи после тоа он ќе дава рапорт на мама...па ќе си имате бебе ,па ти нема да знаеш да го гледаш и мамичка ќе се пресели кај вас,за секое спротивставување ќе јадеш ќотек. Не само анксиозност и депресија туку и суицидни мисли ќе имаш.... Сега ти размисли што е подобро. Колку години си? А ако си свесна стварно ќе избегаш. Камо свекрва ми пред да се земеме да си ги покежеше своите способности...[/QUOTE]
Претпостатувам сте под кирија и секако дел од финансиите ти одат на кирија и сметки. Најди си некое мало гарсоњерче, колку за тебе, во некоја населба со помала кирија, торшоците исти ќе ти дојдат како и сега. Секако си сама. Вака ќе бидеш сама и на раат без свекрва ти на камера и ќе можеш буквално гола да си шеташ. Ќе си се посветиш на себе. Тие што ти се вистински пријатели пак ќе се тука за тебе. Пробај врати си ги дел од контактите на луѓе, излези прошетај со некој близок. Сигурно не те имаат сите напуштено, на сите им е јасна ситуацијава со коронава и јас со никого не сум видена со месеци. Дечково остави го. Нема што да бараш со него. На што личи тој однос со мајка му, алал да ти е како си истрпела. Јас имам мајка и брат на 200 км од мене, па едвај еднаш неделно се гледаме на камера. Ова нивново како болест е. Спаси се девојче дур немаш деца ова на ништо не личи, со дете ќе ти е многу потешко да го напуштиш. Несакам да ти пишувам ништо друго освен БЕГАЈ СПАСИ СЕ од тој живот, СЕКАКО И СЕГА СИ САМА, вака барем на раат ќе си.
Во животов мислев дека се сум видела и слушнала ама еве уште едно чудо. Ова е за Бог да чува и да брани од вакви, буквално. Да не разглабам многу на долго и широко, ова е претерано во секоја смисла на зборот, бегај што подалеку од него додека имаш време, не си го губи времето и нервите на него, НИКОГАШ НЕМА ДА СЕ СМЕНИ ако тоа го очекуваш. Боже боже искрено не ми се верува што прочитав, не можам да се изначудам дека и вакво нешто постои.
Да му раскинеш и да го блокираш од секаде, никаков контакт со ваков. А кога викаш за тепачките дека ти препукнало, сакаш да кажеш дека ти него го напаѓаш физички?
Расчисти со него на време додека не сте земени и додека немате деца па да растат во караници и тепачки. Тој според мене е болен таа поврзаност со мајка му како што ја опиша мене не ми изгледа како нормална. На време пакувај се и спаси се додека не е касно да ти патат деца понатаму. Со него немаш иднина.
собери си стварите и одма замни си а овие двајца на психијатрија под хитно да не пишам кај ми отиде умот коа пиша влева у вц и пушта камера на мајка му шо и поксжува ку@от??? види како мочам ?
И јас го помислив истото. Очигледно е ова болна поврзаност помеѓу мајка и син. И двајцата се психијатриски случаи.
Devojki, navistina fala na site za sovetite I sto odvoivte vreme da procitate. I na site poraki sto gi dobiv sfativ deka ne sum bila edinstcmvena vo volku toksicna vrska. So pomos na vasata poddrska, ja donesov odlukata sto mislam deka e najkorektna samo cekam prav moment denovive da si fatam patot. Sto e mnogu mnogu e. Na nekoj stvarno mu izgleda neverojatno ova, najverojatno imale sreka da bidat vo netoksicna sredina pa se ova se cini too much, no nekoi ke sfatat za sto tocno zboruvam. Vcera vecerta aj nova godina neli bilo, majka mu go pribra kaj nego, pa da ne sedam sama doma po moja inicijativa I jas otidov. Se spremiv, izgledav ubavo, tropa na vrata kaj majka mu, zenata otvara koga me vide ja smeni facata pa Posle toa cela vecer bese iznervira na pretpostavuvam zatoa sto ona nosese trenerki, jas sukna.. I taka..zamislete...katastrofa... Tolku neprijatno ne sum se osekala u vrska so nikogo. Dojde vreme da si odime, ona pak ifrit luta zatoa sto sin i ne spiel kaj nea taa vecer. Pa planirala ona trebalo da spie kaj nea, kako vaka sme ja izvisile. Mene veke jasno mi e kolku e saatot I vikam ke ideme sega kaj nas doma da imame SEKS kako eden normalen par. Normalno mu se naluti, mene me ostavi doma a on se vrati da spie tamu. Mi rece, ajde samo ovaa vecer... I taka..srekjna nova godina
Kako voopshto si ostanala vecerva tamu ne znam jaka ti dusha.... Pobrgu spasuvaj se od taa toksicna sredina kakov e toj odnos majka i sin bozhe sachuvaj... Nema shto da chekas pogoden moment aman eve gledash i i sama mozhebi ti e teshko da prifatish no kolku porano tolku podobro! Momentot e sega dodeka ne e doma da ne te predomisluva da se ligavi ili vo polosho scenario vashite tepachki shto gi kazhuvash....