Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.585
    Ќути ,ко видов ми се стемни. Истрчала да ја пушти рано рано за да може после да се уклучи болјер ( на ист осигурач се ) и ок ај. Одам јас да ги извадам да ги пружам и гледам нејзини ,па и мои гаќи ставила ( да не се само нејзините де ) и фатив ги извадив нив а алиштата ги ставив пак да се перат. Ете ја иде се чувале што е работата зошто е пак уклучена машината. И викам вака и вака ,па ми требаа поитно и си реков секако ќе врти барем и тие да се исперат (facepalm)
    А инаку на надвор морало да се извадат ,да се излуфтираат од отровниот прашак ( тогаш отровен е а во тенџерињата кај што јадеме е чист):nod:

На bertold и Meckicja им се допаѓа ова.
  2. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.465
    Секоја чест како имаш трпение. Се надевам маж ти го цени тоа колку се жртвуваш.

На Luna91 и Осе им се допаѓа ова.
  3. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.585
    Го цени и знае дека при крај сум со нервите ,вулканот се раздрмува :@:o:

На thelittle17 и tinka-mace им се допаѓа ова.
  4. tinka-mace

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.465
    Мене косата ми се крена само што прочитав, којзнае тебе како ти е.
    Навидум ситници ама не се..
    Нема ли некаква можност да има она посебна мала кујна и вц?

На Осе и 1209 им се допаѓа ова.
  5. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.990
    Допаѓања:
    187.626

Оце ај кажи ми дека си трол, па да можам да заспијам:(.
    Како може бе во тенџериња за готвење, какооо:headbang:

Шо ми требаше да ја отворам темава, @tinka-mace ти си крива]:)

На jarec6, 1209, duffi и 3 други им се допаѓа ова.
  6. tinka-mace

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.465
    :D
    Ќути, не знам ни јас како ја отворив, се изнервирав кога прочитав дека во тенџерињата и вари алишта и си ги пере гаќите со алиштата на бебето. (facepalm)

На buba4e89, thelittle17 и Biljarkata им се допаѓа ова.
  7. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.384
    Дали е нормална?

На tinka-mace му/ѝ се допаѓа ова.
  8. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Лелее, јас немам нерви за вака да и попуштам, ти и ќутиш, не сакаш да се расправаш, абе оваа чиста ми се праи ја видов еднаш како ги мие патиките што шета надвор, на садоперот во кујна! Леле коса ми се крена, викам што правиш жено, пиеме вода и јадеме во кујна, ти патики со земја ми миеш тука, и почна да се правда.. а ми се праи многу чиста. Абе не можам да и ќутам јас, се што ми е на ум и кажувам, не можам веќе да трпам, немам нерви да и ќутам, ако тоа што го прави не угрозува и нас одма зборам, а за нив што сака нека си прави, не ме интересира за нејзини работи. Она се запнала да пеглала алишта за бебе, викам сакам јас сама, не мора. Уште тоа ми фали, па после да ми ја откорне главата како ми помогнала за се, толку после, сите ќе дознаат како се она прави, а врска нема, со нејзините фалби како е најдобра ми се смачи да ја слушам, 5 мин не помонувам во дневна со нив, чекам да си легнат за да правам јадење, зошто не можам да ги слушам со тие нивни селски муабети, и само зборење за умрени и болни. Во соба си пуштам музика, и не ме занимаат, додека е мм на работа, и не смеат да ми влагаат во соба, т.е им кажав неколку пати дека се пресоблакам у момент кога тропаа на врата, и од тогаш ги нема, и уште подобро!

На Anyshka, 1209, noteforself и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.901
    Допаѓања:
    25.540
    Кола со 7 седишта :D ма да повеќе личи на комбе , ама кола е мајке ми :nod: .[​IMG]
    Ние имаме ваква , ова е моноволумен по сообраќајна книшка .

На ALISA0000, Осе и Meckicja им се допаѓа ова.
  10. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.502
    Еј д те прашам а твојава бољер машини готвење само на ефтина или кога ќе и текне:rofl::rofl::rofl::rofl:? Зошто мојата се правеше од 14:00 до 16:00:rofl::rofl:

11. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.585
    Нема ,во 40 квадрати сме,а и да има исто ќе е ,ќе доаѓа да го "види бебето" и пак ќе се качува на глава.
    Јас мислам дека ни на трол ова нема да му текне...ама ете свекрва ми и се е можноо
    НЕЕ
    Абе не само за да не се расправаме туку и затоа што за џабе е ,јас ќе се изнервирам ,таа утредента пак истото ,освен евентуално сосема да не и зборам... Што за брзо време ќе се случува.
    За со пеглањето истата беше да не сум висела трудна над даскатаа... Па после дај барем пола да ти помогнам. Јас и викам не сакам таа застанала ама зошто да не сакаш... Па дури и совети однопаку да сум ги пегла оти се губи бојата:^)

Пелени мора да се фрлаат во купатило ,одма !
    Водата што се бањало детето строго во шоља ,во тушот не сфатив зошто не.:wasntme:
    Се гадела да касне нешто што го оставиле децата кога и биле мали сега внуците.
    Животни не сакала смрдени биле.
    Ама во ходникот под мини шпорет исфрлени мувлосани крпи ако ,а да не зборуваме колку бубашваби имаше во кујна ко дојдов .
    @Brpbrp ми исклучи бојлер два три пати и збеснав еднашка , пошто јас ги плаќам сметките ,и уште еднаш не и текна.

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.669
    Допаѓања:
    39.941
    Што има лошо во тоа да пушташ перална на евтина струја?

На ALISA0000, ForeverYoung, tina2018 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Јас униформата за на работа ја перам во машина,па побогу на раце нема да се испере уопште како во машина.
    Мојава има баеги опции за перење и баш би сакала и дома да имам таква машина.

На tinka-mace, Meckicja и Осе им се допаѓа ова.
  14. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.585
    Ама како така ,ќе ја извалкаш машината значи недомакинка си скроз ц ц ц |(:rofl::rofl::rofl:

На tinka-mace, Brpbrp и Meckicja им се допаѓа ова.
  15. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.585
    Ништо се додека не мора строго на ефтина.
    Пример еве сега за празниците се собрале 3-4 машини ,за да му го земеш редот мора барем по две да пуштиш дневно ,ама не може двете да се на ефтина ,освен ако не ги пушташ ноќе (а и тоа не смееш пошто нема да видиш ако снема вода) те го проблемот.

16. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.870
    Колку често може да снема вода за да направи проблем баш кога переш жити очи, аман женава :D Не ни знаев дека мора да и светиш на машината кога работи :D Јас исклучиво навечер пуштам машина, па сушара, еве уште не се има ништо случено :D

На Luna91, ForeverYoung, pikabu5 и 5 други им се допаѓа ова.
  17. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.669
    Допаѓања:
    39.941
    Ако е итно ќе пуштам веднаш, нема да чекам, ама ако може да почека пуштам на евтина. Јас и ноќе пуштам. Вода може и преку ден да снема, а да не приметиш некое време. Не знам, јас пазам на тие работи. Затоа и не плаќам големи сметки за струја.

На Jana06, ForeverYoung, tina2018 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.585
    Те разбирам јас што сакаш да кажеш, затоа и ти појаснувам што е проблемот ,оти кај нив нема итно. Јас три години сум тука вода еднаш снема и тоа си известување ,ама ете ноќе или сабајле рано (па да прилегнам) не смеам да пуштам (јас си пуштам ама после два дни ја слушам ) оти ќе снема вода и ќе ја расипам.
    @Celltica а сушарата ако мене ме мрзело да пружам надвор ќе ги однесела она не морало да ја пуштам |( јас за украс ја купив:rofl:

На forumce му/ѝ се допаѓа ова.
  19. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.985
    Допаѓања:
    59.657
    Да не претеруваме за евтина струја, зашто да давам повеќе пари за сметки ако може да заштедам.
    Мене повише од 1000ка не ми дошло за струја секако внимаваме.

Ако веќе морате да седите со нив научетесе и помирете дека се такви и готово џабе е кукање.

И јас кукав ама на време киднав а верувам сите сме способни сами да си живееме.

На lovely91, tina2018, noteforself и 3 други им се допаѓа ова.
  20. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.669
    Допаѓања:
    39.941
    А што на евтината или во недела не може да снема вода? Абе врска нема ова што го зборе твојата свекрва. Каква поврзаност имаат евтината струја со снемањето вода?

На tinka-mace и Осе им се допаѓа ова.