Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.502
    Кај нас беше проблем што се оптеретуваше струјата зошто имавме два фрижидери клима греалка два шпорети микро сушара машина за перење и бољер за бањање и избиваше нормално дека ќе избие...пред се за стар бољер кога се работи не држи толку време топла вода пример во 11 вечер се враќаш од работа сакаш да се истушираш нема топла вода зошто бил во 14:00 пуштен :) некои работи не се чекаат за да се пуштат на ефтина:D

На tina2018 и Осе им се допаѓа ова.
  2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.365
    Допаѓања:
    108.031
    А кој гаси бољер на денешницава? Никад не сум изгасила освен на одмор кога идам.

3. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.502
    Ете свекрва моја мисли дрка така заштедува а уствари повеќе троши додека се напуни цел од ново. Али стари луѓе тоа е сега од кога се преселивме не ми е исклучен ни бољер ни клима и помалце плаќаме одколку таму надвор -20 они само навечер пуштаа клима од 19:00 до 22:00 и толку (facepalm)

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  4. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.319
    Допаѓања:
    19.699
    Што да кажам јас со мојана небањата свекрвица, ѓаќите на 40 си ги пере... Им се расипа машината и ајде дур земат переше кај нас гледам ставила бели и пуштила на 40 и викам, зошто на 40 бели си ставила ми вика " па не се толку прљави... (facepalm) и викам па ако не се посрани не значи дека се чисти, гаќи се перат на 60 или 90. Она па и една " педантна" два пати во неделата се бања и веш менува...:puke: Кога ќе ја видам како копа у нос обсвезно и викам што си брцнала прст да копаш. :D

На Natashka1988, poppie, Milkiway и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.502
    Еј да не збориме за небањање молим те :D еднаш неделно се бањаат со свекорот и исти гаќи облека се исто носат цела една недела заби немаат измиено колку што се стари и кога живеевме со нив во кола не можевме да ги земеме со нас сред зима или лето не смееш со затворени прозори да возиш ќе ти се слоши. Да напоменам малиот стално ми плаче кај нив двајца дека им мириса устата и тоа вришти додека кај други не :)

На Meckicja, tina2018 и VDT2906 им се допаѓа ова.
  6. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.319
    Допаѓања:
    19.699
    Ќути еднаш поголемово и рече бегај смудиш, оваа мука нема работи уште не е стара да речеш ама ете...Свекоров па тој и си пијуцка па корне на ракија тој па уште поретко се бања. Ретко се возиме со нив во кола за среќа си имаат они своја. Колку пати деверот и рекол да се избања на мајка му кога ќе дојде ако ја осети како мириса.

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.502
    Леле бе нели им е глупо така да чекаш некој да ти каже дека треба дда се измиеш, ај да имаат проблем некој во ред ама да не се бањаш боже мој(facepalm)

На Anyshka, VDT2906 и tina2018 им се допаѓа ова.
  8. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.319
    Допаѓања:
    19.699
    Ќе им се истенчи кожата ќе настинат....:D Колку пати сум му кажала на маж, него па непријатно му е до толку дирекно да и каже, затоа деверов ја маршира во бања :D. Устава пењавица ми фати од зборење раце да мијат, посебно сега заради ситуацијава ќути бар тоа послушаа на стари години основна хигиена да научат....

9. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.502
    Бар научиле нешто, овие идеа во Вц и шољата лом, и никој не си ја чистеше и ни раце не миеа сега когга ми доаѓаат на гости мм одма им вика прво раце да измијат па после да го фаќаат бебево само што кога ќе порасне ќе им вика дека мирисаат иако јс нема д аго учам само ќе си свати :(

10. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.795
    Допаѓања:
    53.461
    Е заради вакви муабети утре од прв ден син ми сам ќе си живее со жена му.
    Со мене- ни ден!
    Да не ме оговараат по форуми, колку пати се бањам, каква хигиена одржавам и да пазам како јадам во моја куќа :envy:

На no name5, Veta, tincemajmunce и 15 други им се допаѓа ова.
  11. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.319
    Допаѓања:
    19.699
    Тоа се основи на хигиена да знаеш дека раце не мијат после вц ќе им дозволиш да ти го допираат детето?

На Anyshka, T.e.d.d.y, Natashka1988 и 4 други им се допаѓа ова.
  12. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.795
    Допаѓања:
    53.461
    Па како знаеш дека не мијат раце, свеќа ли им држиш дур се во тоалет?

На ALISA0000 и buba4e89 им се допаѓа ова.
  13. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.319
    Допаѓања:
    19.699
    Зошто кога работеа нешто кај нив во вц идеа кај нас се слуша кога се пушта чешма..:D Колку пати ја имам начекано доле да сум пример со детево она доаѓа од работа не и текнува раце да измие, а со автобус иде. Башка колку пати така пред нас си копа во нос....

14. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.502
    Исто како снаа да не се пази да не и улета некој и што прави и како прави затоа посебно раат :)

На Anyshka, T.e.d.d.y, poppie и 6 други им се допаѓа ова.
  15. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.669
    Допаѓања:
    39.941
    Да, некои работи не се чекаат за да се пуштат на евтина, ама потсмевање оти некој пуштал на евтино болјер, машини и електрично е малце глупо. Еве ние имаме соларна и во тмурни денови ја пуштаме да се догрева после работа, околу 14ч или навечер. И скоро секогаш има топла вода

На bertold, Celltica, ALISA0000 и 3 други им се допаѓа ова.
  16. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.795
    Допаѓања:
    53.461
    @Brpbrp Па тоа и викам, заедница не.
    И двете страни среќни :)

На Celltica, buba4e89, Nevenche26 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.502
    Тоа е друго и јас сега ако имам две машини нема да ги пуштам во 11:00 ќе почекам ефтина ама сед а се пушта и да ти избива и пак да не доаѓа памет е тоа не знам како да го наречам :D

На ma4e1311 и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  18. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2019
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    2.476
    Јас па све гледам да е на ефтина струја. Ако имам две машини за пуштање, една преку ден, друга навечер. И ручек припазувам да е во тоа време. На овие поскапувања на струјава уште да не пазиме, кај ќе ни е крајот.
    Швајцарија роднини викаат, смешни се сумите за струја, сите се греат на парно на струја. Нешто како да имаш плата 30000 ден, а сметката да ти иде 200 ден. најмногу.

На 1209, poppie, honey.11 и 6 други им се допаѓа ова.
  19. ForeverYoung

ForeverYoung Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    1.988
    Разбирам дека има не дај боже свекрви, ама да расправаш на форум на колку степени женава си перела долен веш:x
    Не знам зошто се спуштате на нивно ниво.

На Biljarkata, Mantub, Celltica и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.502
    Чисто дискусија е од бетер побетер се. Целата дискусија е во иднина ние да не бидеме такви да не ги гледаме туѓите гаќи туку своите и да не се мешаме :)

На Anyshka, poppie, mal.ecka и 1 друга личност им се допаѓа ова.