Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. mar3q

mar3q Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2014
    Пораки:
    592
    Допаѓања:
    474
    Еве да си се пожалам и јас. Сто пати и имам кажано на свекрвата дека ако сака да влезе во спална ќе тропне и дур не и кажам влези нема да влегува. Таа не само што не тропа туку директно си влегува. Дур бев трудна ми влезе јас гаќи облекував, кога се роди бебе влезе јас кога се молзев а синоќа бебе мн плачеше јас бев гола со едната града пробував да го натерам да цица за да се смири и таа ми влезе. Е стварно ги премина сите граници. Мислев да си траам ама и реков сто пати ти кажав да не ми влегуваш така. Ама бебе плачеше затоа влегов ццц. Бог да чува основна култура нема, човек да нема никаква приватност.

На Anyshka, thelittle17 и Осе им се допаѓа ова.
  2. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.241
    Допаѓања:
    19.025
    А чим со збор не сфаќа што не ставиш клуч?
    Ако немаш клуч тогаш некое штрафче стави и ќе видиш како ќе разбере кога ќе наиде на заклучено.
    Ја на мм му реков мајка ти ако дое со голи цицки да ме гледа да знаеш дека се пакувам и си одам.
    Жената има само на кафе дојдено ама ја ептен се пошардисав со нерви

На noteforself и Milobebence им се допаѓа ова.
  3. mar3q

mar3q Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2014
    Пораки:
    592
    Допаѓања:
    474
    Имам клуч. Едно време се заклучував ама не се погодуваше тогаш да влегува

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.502
    Има мајка и татко ќе си го смират што има она да влага може му се јаде зар може да му даде да јаде она (facepalm)

На Anyshka, noteforself, thelittle17 и 5 други им се допаѓа ова.
  5. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.226
    Допаѓања:
    178.711
    со самото тоа што кога ке влезеш у спална ке слушне дека клучот играе нема ни да влезе затоа не влевала коа си се клучела
    Затоа нека заиграе пак клучот

На flawless., Milobebence, thelittle17 и 10 други им се допаѓа ова.
  6. mar3q

mar3q Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2014
    Пораки:
    592
    Допаѓања:
    474
    Ее секогаш кога мн плаче беба се меша и излегува да праша што и е и ми ја зема од раце (facepalm)

7. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.585
    Kako ами ..па тие се знаат значи јас не знам што не ни е јасно...
    Еве мојата беше затната и матичната (педијатар со над 30 години искуство,матична била и на мм ) ни рече да ја вадиме надвор на воздух колку можеме повеќе ,и коментарот на госпоѓата
    " Многу знаат докторите слушај ме мене ,облечи го убаво (боди по долги ,холахопки,шпикозни или комплетче и чорапи според неа е убо облечено ) од ладно му е и тоа и грчеви ,Чак од ладно обилно какала. Па ни за надвор така не ги облекуваат бебињата.

На два пати ми влезе кога плачела ,првиот ништо вториот пат и реков ја удрив. И ме гледа ,
    Еее како не си ја удрила. Па викам нормално не ,еве сега ќе видиме може ја стега нешто ,не е за ти да ја земеш сигурно,и стварно чорапчиња та ја стискаме и ги соблеков престана :) ама уште еднаш кога плаче не дошла .

На BabyD0ll, Луцидна Луција, noteforself и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.502
    Кај мене золвата така влагаше и бебе плаче а да не му се јаде да му дадеш да јаде(а она нема деца) и викам сега јадеше не е до тоа и пак го држи во раце и плаче гледа дека не може да го смири го остави се изнервира и си излезеи после си го нацицав :) а уствари бебето не сакаше во раце да биде ама бидејќи беше паметна ја оставив

9. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.502
    И уште нешто бебе до три месеци не дозволувај да ти го џапа од раце ама никој и мајка да ти е нема да дозволиш. Ккао ќе знае која му е мајка ако сите го префаќаат? И бебе не сака да се префаќа од еден на друг тогаш уште повеќе плаче. Гледај бебето не ја прави таа грешка подобро скарај се со неа одколку да трпиш и дасе мачиш ти

На poppie, Bicka77, Milkiway и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2019
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    2.476
    Работава е во нејзина куќа, неможеш ти да и кажуваш што да прави. Мојава гости ми носеше и кога и реков дека на ништо не личи тоа, она ми викаше епа тука така е, фамилија сме. Јас спрат со мои пари овде правев, правила туѓи во мое не. Кај тебе што сакаш кажувај. Јас да седам во спална со новороденче, а она со внук и од ВНУК (не од ќерка, туку од јатвра и нејзина внук и фактички, ваљда ме разбра), сакало да седи горе и ми се тропосуваа на седмосед и по 1-2 саати ми дремеа тука, па ко сум ја подрбрала, не и текна веќе. Мм за мир во куќа ќутеше, ама и него му дојде преку глава и све и кажа. Ама она еден период упорна беше ко твојава, па на толку зборења се откажа. Ми викаше јас сум му баба имам право над детето исто колку и ти. Епа јас и покажав дека нема никакво право над него. Јас сум лоша, ама за сопствен мир и најлоша нека сум. Заклучувај си врата и ајт таму. Ако те праша зошто заклучуваш, ќе си и кажеш, сакам гола да лежам, а ти немаш осет, па морам вака.
    А маж ти кај е во ситуацијава?

На bertold, mKdevojce, 1209 и 9 други им се допаѓа ова.
  11. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.502
    Штета што сме во таква немоќна држава да имаме да седиме на страна од сам старт бидејќи менталитет не се менува особено не на балканов за жал. Јас пред да се преселам му кажам на мм ако ми досаѓаат и секој ден тука ми висат како во собава забрана за приближување ќе побарам,аасега ти ако сакаш кажи им ако не не мораш. И фала богу не дошло до тоа сега за сега за понатака ќе видиме како стареат така дивеат :)

12. pikabu5

pikabu5 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2020
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    1.056
    Баш жално и штета ..

13. mar3q

mar3q Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2014
    Пораки:
    592
    Допаѓања:
    474
    И тој мн пати и има кажано да не влегува така. Ајде ќе издржам до летото, потоа ќе се селат на долниот спрат

На Nevenche26 и Осе им се допаѓа ова.
  14. Kataklinkers

Kataklinkers Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    1.620
    Допаѓања:
    9.493
    Да се старите само така добро ќе е. Јас знам млади кои преку ноќ ја исклучуваат климата. Клима треба 24/7 да работи за да постигнува температура и помалку троши.

За бојлер рај е проточен. Машина за перење не сакам навечер, зошто треба да ја чекам да заврши или сабајле пред работа да ги пружам алиштата.
    Викенд се знае, се има доволно облека е переме еднаш неделно.

На Brpbrp, tina2018 и Осе им се допаѓа ова.
  15. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.669
    Допаѓања:
    39.939
    Кај нас е вклучена климата постојано, а и огин палеме оваа недела. Климата е на 20 степени оставена кога гореме огин

16. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.319
    Допаѓања:
    19.699
    Така еднаш мојава ми го зема од раце кога плачеше, едвај се воздржав да не почнам да и се дерам очите ми идеше да и ги ископам. Друг пат така само се тргнав кога се подаде да го земе и реков јас ќе го смирам мене ме бара не тебе. Знам како ти било кога ти го грабнала од раце, инстинктот 200 се качува ти иде да ја убиеш што се вика.. Не и дозволувај друг пат, кажи и тоа мајка си сака, а не тебе.

На mal.ecka, noteforself, cresa-jagoda и 7 други им се допаѓа ова.
  17. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.870
    Трошела или не повеќе, јас клима навечер не сакам, не ми е пријатно да спијам дури дува нешто во собата. Нема врска со млади стари тоа, навики и преференции се. Само за ладење клима вклучуваме иначе, не се грееме на клима.

Факт е дека старите ќе си имаат свои навики, ама знам дека тешко се менуваат. Не само свекор, свекрва, реално и секој постар човек тешко ќе се смени. За жал кога си заедница мораш да се прилагодуваш :( Или да се организираш поинаку во домаќинството.

На Stressed Out, poppie, Skorpija25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.355
    Допаѓања:
    107.994
    Ладење и греење клима е различно ко црно и бело. Твоето нема врска со греење. Кога се грее климата треба да стои уклучена постојано ем зошто така помалку троши, ем за да се заштити, да не се расипе.

На cresa-jagoda, Осе, Snowflake92 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.870
    Да, затоа нагласив, навистина не знам за греење со клима, немам искуство. А не видов дека баш за греење се зборуваше, само клима беше пишано. Може да сум направила и превид.

20. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.618
    Сите сме зрели возрасни личности кои свесно стапиле во брак и верувам сите сме способни да живееме сами ама очигледно полесно е да кукаме.
    Секогаш има решение ама не иде само.

На CameliaMiller, Daniela93, mal.ecka и 11 други им се допаѓа ова.