Форумџика на годината

Свекрвите и снаите – проблеми

Discussion in 'Брак' started by zdravkova, Dec 1, 2009.

1. Mami3

Mami3 Истакнат член

Eve jas mozam da ti kazam deka ne sum dusebrizna... kako sto ti zamisluvas za 'x pomajkite'...
    Majkami i svekrvami se na 250km i ne neskam da sedam so nikoj i ne ne sakam da go ostavam deteto osven ako ne moram...
    Deteto e nase..tie nivnite gi izgledale kako znaele i umeele.
    Ziveeme sami od po 18 godini a mm i prethodno taka da doprva da odam vo zaednica za da ima kade da gi ostavam
    Ogromno Neeee Blagodaram!!!

2. Bubaaaa8

Bubaaaa8 Активен член

Posle se sto se sluci,ne mi znaci.Inaku stanuva zbor za na vnuk zena.Sto tolku mnogu gi sakaat i pocituvaat od mene.

3. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

Искрено, мене по малку ми е смешен свекор ти, неа ја сакам, тебе не те сакам...ме потсеќа кога бевме мали деца. Важно е маж ти да те сака, а за други ич да не ти чуе. Ако уште еднаш ти рече така, речи епа и јас повеќе го сакам татко ми од тебе (или некоја друга споредба со твој близок), тое е нормално, може ќе му текне дека треска зелени

Anyshka, oblace1, Cosmic Girl and 3 others like this.
  4. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Ако те сака и почитува маж ти, што ти треба повеќе?

5. Bubaaaa8

Bubaaaa8 Активен член

Bogami,taka e,mm me saka i pocituva,no ne znam zosto seuste se izmacuvam so tie misli,pred vakov ubav cin..Se napravija tie,pa zosto izgledalo deka se odbivni,bez komentar

tina2018 and Snowflake92 like this.
  6. forumce

forumce Форумски идол

Е да си ми жива и здрава. Јас за ова зборував поназад, ама овде одма скокнаа дека сум можела во банка да одам со мало бебе, а не да го оставам на баба. Сачуј боже, мислам.

Mala_plava likes this.
  7. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Немој само вака да биде, подобро враќај им зборови. :!: :D
    20210209_160313.jpg

Veta, pianogirl, SexiLy and 15 others like this.
  8. simona_baby

simona_baby Популарен член

Не ве разбирам воопшто.
    Значи не е убаво свекрвата да биде мајка на детето,да и е обврска да го расте.
    Не е убаво некој да го остави детето на свекрвата или мајката од пон до петок и да нема никаква обврска околу него.
    Ама со тоа она губи дел од неговото растење,оформување како личност,а воедно и авторитет врз самото дете.
    Исто така не е убаво мајката да нема живот освен тие деца дома,како во мојот случај.
    Јас можам да излезам сама ама неможам со маж ми.Сега имаме 30 год и никогаш повеќе.На 40/50 год нема да биде исто како сега.
    Не е убаво да немам на кој да оставам дете за да тркнам до маркет или лекар.
    Ама тоа е што е.
    Многу би било убаво кога сите би биле во коректни односи,го оставаш детето еднаш неделно,им кажуваш како сакаш да се грижат за него.Приговори нема.Ти шеташ со мажот се полниш со енергија,немаш фрустрации,се враќаш и си многу подобар родител кој му го посветува вниманието максимално.
    Сите знаеме како е убаво,ама секогаш го нема тоа.
    Ретки се тие случаеви каде што се оди како подмачкано.
    И затоа секој нека си прави како што мисли дека е најпаметно и најубаво.

9. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Со непочитувањето кон тебе и твојата фамилија, не го почитуваат и изборот на сопствениот син, а тој самиот си знае како му е со вакви родители. Сигурно е поразително за една возрасна особа, родителите да го прават неспособен и да го срамуваат со вакво арогантно однесување.

И јас мислам дека не е до тебе, туку дека која и да било, тие ќе си дозволиле да се мешаат кај што не им е место. Сигурно и на вереникот твој ова му е јасно, си знае со кој има работа, па само ќе балансира меѓу вас. Затоа ти треба да ѝ пристапиш на ситуацијата со ладна глава. Освен формална комуникација со нив, не гледам потреба да даваш простор за дополнителни удари.
    Разговарај ако сакаш со вереникот за ова, за твој мир, но смирено и покажи му дека ти си разумната страна овде, најважно е да не му правиш притисок, затоа што очигледно има на претек од нивна страна.

Cosmic Girl, MissBreezy and Осе like this.
  10. FVP

FVP Популарен член

Очигледно те погодува тоа што не си прифатена. Само да те потсетам дека не си мажена и имаш се уште шанса да излезеш од ситуацијата.

elimkd, Осе and Mikha4 like this.
  11. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Само заради тоа што не ја сакаат свекорот и свекрвата кои не живеат со нив? Ако таа си ја има почитта и љубовта на маж ѝ, би направила огромна грешка да го остави него само заради неговите. По тоа што го пишува очигледно е дека тој знае какви се неговите и не се замара беспотребно како неа. Нека си го живеат животот и готово.

oblace1, Skorpija25, Luminary and 3 others like this.
  12. Mala_plava

Mala_plava Активен член

Све е ок додека син и седе у соба бидејки на него не смее да му писне ама излезе ли почне мешање у се.. Почнат глупи прашања од типо а кај ќе го носеш детето мало е нигу го шеташ а среќа јас не и обраќам ни ронка внимание и си терам по мое така да она се изнервира пошо не може да дознае

13. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зависи како се осеќаш јас познавам и луѓе од 45 детето има 20 години и они си шетаат си одат на викенди во други градови на одмори си уживаат и на тие години само викаат дека за второ дете дека се стари :) . И на нив никој им нема помогнато се сами правеле па еве ниту на детето ниту на нив нешто фали.Најтешко е да имаш луѓе околу тебе да сакаат да го чуваат ама како што они сакаат, пример за јадење не тоа што ти ќе кажеш туку го имаш делот (еј ние во мое време нишесте им дававме што е ова сега па како и со зеленчук да се почне зошто не даваш мед итн) и кога ќе видиш пак нема на кого да го оставиш зошто не дај боже да се направи некој паметен да му даде нешто што не треба па да си ја чука родителот главата. Блазеси им на тие што имаат доверба и што можат да веруваат во баби и дедовци што можат да го остават.

Mala_plava, Autumn_, Lisicko and 4 others like this.
  14. Осе

Осе Популарен член

Точно.
    Ај како да ја оставам ,излегов со мм да купиме машина за сушење.
    Заспала малата ја оставила во дневна да спие си отишла кај неа во соба тв испуштен до крај ,си доаѓам влегувам дете плаче таа по мене трча вика па сега ја ѕирнав спиеше ,кога се разбуди.(facepalm)
    Тоа беше втор пат како ја оставив.
    А кога сум дома ми ја чапа од раце да ја успиела она. Демек јас не знам да си го заспијам бебето |(

CurlyBlossomGirl likes this.
  15. CurlyBlossomGirl

CurlyBlossomGirl Истакнат член

Е јас заради вакви испади на правење паметна, ја ставив свеки скроз на игнор, и нејзе у очи и кажав и на мм. Тој ме поддржува. Нр и бранам да види дете, да го поигра ама за оставање кога имам др работа, no way! И сега сме навредени и изненадени, но мене ми е поубаво.

Anyshka, Brpbrp and Осе like this.
  16. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Па нели има креветче со кој памет ја остајла во дневна да спие, а ако се превртела и паднала и сте закаснеле и никој не видел? Што ќе беше тогаш? Џабе отпосле ќе бараме кривец

Бебето со тебе друг пат кај и да одиш во продавница кај што сите носат маски заштитено е бебето од короната (колку толку), секако побезбедно со тебе него дома да и ја оставаш.
    Извини што ти се мешам и Немој да се лутиш што ти го кажувам ова ама некогаш сами белја си бараме. Знам дека со неа имаш голем проблем и пак и ја оставаш на чување или не оди нигде или со маж ти мењајте се нека оди еден од вас или зимај бебе со тебе.:nod:
    :hug:

17. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Не бе, кога немаш доверба не оставај. Еве од вчера се мислам дали да ја викнам свеки на саат време да ја почува малата ама не се одлучувам. Среќа огреа малку сонце па таман ќе ја изнесам да ја прошетам и ем ќе завршам работа.
    Цело време си замислувам дека ќе и плаче па ќе се стрча да и купи млеко иако планирав секако нахранета да и ја оставам.
    Ако и менува пелена, од кај да знам, можда ќе и текне да земе да ја бања... може претерувам и си умислувам ама немам поверение.

Затоа или дете со мене, или обврската ќе почека.

18. CurlyBlossomGirl

CurlyBlossomGirl Истакнат член

Не си умислуваш, забегуваат со умот кога ги оставаме сами со децата, тврдам! :)

И јас бев од тие да оставам дете за да завршам обврски раат. Сега сегде со нас ги земам, и тие сакаат и мене ми е полесно кога знам што прават.

Last edited by a moderator: Feb 11, 2021
    BabyD0ll, Mala_plava and Bicka77 like this.
  19. Frost1

Frost1 Истакнат член

Леле и јас исто како вас постапувам:rofl:.
    3 месеци е бебето никогаш и го немам оставено да го почува,го пуштам мм сам да пазари на пример,а таа се лути и ќе речи одете двајцата јас ќе го чувам ,или пак ќе речи оди ти на фризер јас ќе го почувам ама не ми се дава да и го оставам неа,едноставно немам доверба во неа дали заради тоа што се случи не знам...

20. Осе

Осе Популарен член

Не можела во креветчето високо и било :drunk: пак не е проблемот до креветчето или гарнитура. Стави ја кај било ама биди тука. Ај да работеше нешто ќе речев пак ок колку толку,ама за да гледа тв на цел глас испуштен !? (lalala)
    За земање заради короната и заради ладното мм се запна де остави ја пола саат - саат највеќе дома сме. Плус ако не се отвори до мај градинката секако таа ќе треба да ја чува :headbang::headbang: ич не сакам ама ич. А морам да се вратам на работа:envy:. Затоа сега ама баш нигде не сум мрдната. Ќе си скратам се не битно ...само да ја гледам.

Мојава му глуми на мм со плачки со сѐ. Сум и го забранувала бебето. И тој паѓа на солзичките...

Last edited by a moderator: Feb 11, 2021
    mal.ecka likes this.