Свекрвите и снаите – проблеми

Discussion in 'Брак' started by zdravkova, Dec 1, 2009.

1. Liu

Liu Популарен член

Сега без навреда кон твојата свекрва ама ова прв пат го слушам... да не не е во ред жената ?

2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Oh... кога ќе почнат со старите адети, ми личи на некоја магија.

3. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

:^)(facepalm) каков се народ има :fubar:

Meckicja likes this.
  4. Liu

Liu Популарен член

За некои работи не смее да се преќути, во ред се и некои адети ама сепак тоа е кака, мислам шо можи да направи со измет од бебе, ако не прашај ја кој е адетот, не е ниту хигиенски искрено шо и да прави :?:

Meckicja likes this.
  5. Lisicko

Lisicko Истакнат член

А зашто не ја прашаш неа лично за што и служи, не си смеела да и преќутиш, како и да е требало одма да реагираш и да и дадеш до знаење дека не дозволуваш такви некои измишљотина, за да не и текне уште еднаш. Не ти е касно за тоа, пак може да реагираш, а и дали твојот сопруг е запознаен со тоа и како реагираше?

Skorpija25, Luna91, WildMk and 5 others like this.
  6. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

шо праве сигурно не го јаде
    шо не ја прашаш шо праве ?

7. elimkd

elimkd Форумски идол

Место да пишуваш овде да ти се чуди народот седни со свекрвати прашај ја што прави со изметот на мало бебенце, што совет и мислење очекуваш тука некој да ти даде, не сме во среден век уште со вакви работи

Luna91, BabyD0ll, WildMk and 3 others like this.
  8. CurlyBlossomGirl

CurlyBlossomGirl Истакнат член

Океј, жената можеби сака да си олесни, да си каже, немојте веднаш такви коментари. Таа што е будала во приказната е свекрва и, нејзе нека и се чудат. А дека треба директно да ја седне и да разговара треба, но со таква личност не верувам дека ќе излезе на крај.

9. elimkd

elimkd Форумски идол

Во право си, ама страшно ме нервираат вакви примитивни работи

WildMk and cresa-jagoda like this.
  10. CurlyBlossomGirl

CurlyBlossomGirl Истакнат член

И мене, но во муабетов таа што ги прави овие работи е свекрвица. И да знаеш дека од лошо има секогаш бетер. Којзнае што им се плетка низ мозочето вакви работи кога прават.

11. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Да не знае човек дали да плаче или да се смее :D од каде потекнува свекрва ти што се занимава со вакви работи? :rofl: Прашај ја манџа да не прави со пелените.Не и се замарај смао игнорирај ја што и да ти побара не давај.Адети како конче црвено на прагот од вратата и златно алкиче што се дава во ред ама ова што го прави свекрва ти е болна работа

12. Frost1

Frost1 Истакнат член

Во селата постарите луѓе такви работи прат...Имам видено и на фризер од косата стрижана земаaт и во салфетка ја ставаат...Ден денес се чудам зошто.:?:

WildMk and Meckicja like this.
  13. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

На старосватицата стрина и крв и капнуваше по скалите кај што треба да се качи домад а си иде пченица во дворот закопувала и кај цвеќињата коски и ставала и ги засадувала:rofl: така да има мрднати работи ова зборам за околните села под Скопје што спаѓаат:D

WildMk and Meckicja like this.
  14. Frost1

Frost1 Истакнат член

Бог да чува.И свекрва ми си прави некој такви работи...На праговите на вратите во куќата става сол...Која е целта не знам...:^)

WildMk likes this.
  15. Mantub

Mantub Форумски идол

втф :o
    крв по скали :worried:

16. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Да до толку отидена беше баш се погодив и јас на гости да одам и од ттогаш веќе не ми ни текна сега па и со мало бебе никогаш.Дури до Куманово идеше имало некој што правел магии демек и со тоа се занимаваше додека да и се роди внука и кога и се роди на никој не ја даваше и дома ја криеше да не и направи некој нешто сега ја чува кога се родителите на работа ама иде кај нив

17. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Да не знаеш кој е поблесав ал таа, ал тие што и го остајле бебето на чување:rofl:

18. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Може го фрлила во канта првиот искакан памперс од внучето, меракот е голем со внуче. Никој на тоа не помисливте одма МаЃии праеле :doh:

19. Celltica

Celltica Популарен член

Малце вака ми падна дискусијава:

До членката погоре @Mom_of_two_girls, јас да бев ко тебе прво немаше да и дозволам ни под разно да се шета со измет бе, второ за да ја откачам ќе и речев на Трајанка така ептен лошо и се деси кога направи на внуката. Ако е суеверна одма ќе се откаже. Не чинело така дознав речи и. Како бе не ги зезате вака во реален живот.

20. FlowerPower

FlowerPower Истакнат член

Добро ако плаче, мојата идеше со дерење, ако било што и покажев став за детето. Последно имавме дуел летото, кога не и кажавме со мм дека имам слободни денови, требало да знае дека јас ќе го чувам, а не мм. Од тогаш е мирна, но сега го убедува малиот кој има 3 год да оди на спиење со неа во ист кревет. Ќе биде забавен период, да да собирам сили. Сакам да ти кажам дека ако е како мојава за секоја работа ќе си има закачка. Кога сме кај капењето морав насила да го земам син ми да го капам, и ми рече наводно обраќајќи му се на бебето, цитирам: мајка ти е Батко Ѓорѓија, се сака да е нејзино. Тажно или смешно како и да е...