Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Ninamina2021

Ninamina2021 Активен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2021
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    40
    Ве молам за совет како да постапам. Јас живеам со свекор со свекрва а над нас јатрвата со деверот и децата.
    Секој ден деверот овде си ги носи децата на чување од сабајле, демек кај баба им и дедо им и после моево ќе се заигра со нив и ни јаде ни пие, плаче по нив кога си одат а нр го земаат кај нив. Еве на пример сабајле девер ми си го донесе рано а јас тогаш правев јадење за морво и по некое време си го зеде нсговото горе да јаде, а моево почна да плаче да писка по него и остана не јадено цел ден. После излеговме малку, се враќаме гледам пак децава од деверпт тука. Кршат играчки од моево, фрлаат, растураат а јас фаќам после со стомаков до заби не свекрва ми. И маж ми се изнервира и вика аман хаос е и таа немој ти мене да ми кажуваш му вика.
    Демек кај мене се што сакаат ќе си праат. А за чистење тогаш мој е спратот и за ручеци и гости чекање.
    Значи буквално е како на автобуска станица, доаѓа еден си носи тенџере си црпи од јадењето, си ги носи децата на чување тука а жена му си се шири горе.
    Си седат заклучени цело време не можеш да им влезеш. Ако сакам да одам со детево некогаш и по 10 мин чекам да отворат врата а тоа кај мене го нема. Значи маж ми нема право на збор а јатрвава има и си прави што сака. Не знам веќе како да постапам
    Денес толку се изнервирав цел ред на детево му се поремети заради ним. И уште треска моево плаче се караа со децава од деверот и таа наместо да ги однеае горе таа намерно ги чува тука ко демек ништо не ми можете а плус што сум бремена и веќе немам сили за ништо.

На Anyshka, H.VAGA, tina2018 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.989
    Допаѓања:
    4.869
    Одете си под кирија ако не можете да си дозволите да купите свое.... тоа не се издржува!

На lovemme, H.VAGA, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Ninamina2021

Се зачлени на:
    3 февруари 2021
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    40
    Можеме да си дозволиме и свое, сме разговарале 10000 пати ама маж ми е турни ме да кинисам. Некако не е заинтересиран плус е исплашен како тоа ќр им соопшти дека сака да се дели. Значи сум трпела и сеуште трпам се и пак сум најлоша, ама девер ми да си шета по кафиња а госпоѓата се спремала за да си оди кај родителите на гости, а јас пред раѓање да чувам и " трпам" три деца со се моето не можам.
    И не е само еден ден. И вчера вечер беше иато, фрлаа со топки среде соба, чаши на масата превртени истурени, пискање а свекрва ми не фаќа ништо и уште ем ги нпси тука ем им вика полека полека бебето од стрина ти ќе се плаши. Болест. Немам друг коментар. Ова е болно нешто. Никој не би трпел во денешно време знам. И уште свекор ми на маж ми му вика што е ти што си се изнервирал што си поцрвенет од нервоза и си се смее.

На Anyshka, A.n.g.e.l.a.V, tina2018 и 4 други им се допаѓа ова.
  4. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Тебе и малце хормоните те фаќаат моментално.
    Па оди и ти со твоето горе кај јатрвица, дај му бисквити во раце и врати и дупло. :rofl::rofl:
    Нека чисти после таа :D

Шала на страна, зборувај со маж ти дека тоа ти смета и дека си трудна ти треба одмор место чистење, нека помогне тоа свекрвиштето.

На cresa-jagoda, Brpbrp, Meckicja и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.989
    Допаѓања:
    4.869
    Па ако е така турни го. Не сериозно разговарајте и кажете си дека ќе си барате свое. Кога можете да си дозволите не гледам зошто да ја трпиш ти посебно таа тортура. Еве сега ти смеетаат те нервираст за некој ден ќе се породиш бебето само што ќе го успиеш некако мачнод а речеме зависи како ќе се погоди и од јатрва тиндњцата ќе почнат да трескаат да лупаат да викаат ќе го разбудат , хормони бебе нов ситуација многу повеќее ќе се нервира ш...
    @BabyD0ll не се согласувам со тебе. Колку и да се хормоните не е проблемот во помошта од свекрвата... Треба да си се одвојат ккао што се одвоил братот на нејзиниот сопруг. Спрат ли друга куќа ли небитно ама така јас не би изфржала ни 5 дена...

На Martka, cresa-jagoda, 1209 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Ninamina2021

Се зачлени на:
    3 февруари 2021
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    40
    Не е до хормоните јас вака живеам и ова го трпам години.
    Не можам да се качам кај јатрвица зошто децата и се долу кај нас нон стоп а моево не бара да оди кај нив кога се тие кај нас. Или ќе појдам ќе нандам заклучено, ќе тропам, не отвараат, еднаш спиеле, друг пат не слушнале и не сакам веќе да им одам. А свекрва ми кога се качува горе со криење оди да не ја види моево зошто ќе бара и тоа горе. Или ќе го земе во краен случај и го враќаат за 5 мин. Не седело, ме барало...
    Значи никој не трпи. Кога со свое дете некогаш не можеш да излезеш на крај не пак со други. Да не ме сфатите погрешно дека не ги сакам децата. Моево сака да си ограат ама не може секогаш кај нас и по цел ден. Ако си имаат родителите обврски нека си се каче свекрва ми горе и нека ги чува ама ниту неа не ја сакаат зошто на неколку пати кај што е качена и одма има коментари јатрва ми дека и имала чдпкано по фрижидер, и изела не знам ти што, и роварела по торби итн. Секој си го цени своето само ова нашево е од сите.
    Девер ми си иде долу си јаде од ручек што јас го спремам и го купувам и мајка му уште вика ами како кај мајка е најубаво знае снаа ми. Да јас знам ама јас ако одам кај мајка ми јадам од нејзино зготвено и купено, не ме храни мене снаа од брат или некој друг. Глупачка.

На Anyshka, H.VAGA, A.n.g.e.l.a.V и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.812
    Допаѓања:
    202.831
    Под кирија или купете си свое живеалиште, друго чаре нема. Ако останеш таму ќе се разболиш, а на децата им треба здрава мајка. Ако не сака маж ти, или се плаши да се дели, замини со детето кај твоите. Кажи му дека не си должна да трпиш туѓи хирови.

На lovemme, Martka, Nausicaa и 11 други им се допаѓа ова.
  8. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    Прочитај одново што си напишала, особено болдираното. Вие не сте дома очигледно, туку сте на гости. Деверот твој и јатрвата си ги оставаат децата на гости кај баба им и дедо им. Колку побрзо се свести мажот ти, толку побрзо и подобро ќе биде за сите.
    Штом си бремена и си на гости, однесувај се така, нема што обврски да си правиш за чистење и готвење, нека му ја мислат домаќините.

На Nausicaa, cresa-jagoda, Iamstorm и 8 други им се допаѓа ова.
  9. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    31.219
    Ти имаш проблем со маж ти. Не е спремен да се одвои од сукњата на мајка му. Му одговара, он си е на свој терен. Тоа ти е како оној вицот, Германец има жена и љубовница ја сака жената, Фанцузин има жена и љубовница ја сака љубовницата а Македонец има жена и љубовница ама ја сака мајка му. Зошто да се плаши како ќе објасни? Дете ли е? Зошто мора во заедница да живеете? Да имам средства и да живеам во куќа каде десет ојлевци-дојлевци ќе ми играат по нерви ќе си се прашам богами. Секој се бори за свое да основа а да можете тоа да си го дозволите и да не ја користите шансата е голема штета.

На Anyshka, H.VAGA, Nausicaa и 8 други им се допаѓа ова.
  10. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.477
    Допаѓања:
    10.927
    @Ninamina2021
    А кој е виновен во оваа ситуација сем мажот ти?
    Ниту јатрва, ниту свекрва.
    Реално гледано девер ти си оди кај мајка му без таа да му приговара, јаде од зготвеното и си оди да одмори дома заедно со жена му.
    Во најнеповолна ситуација си баш ти, и да децата ќе доаѓаат кај баба им и дедо им кога сакаат и колку сакаат, само поради што маж ти нема муда да те земе под рака и да си имате и вие ваш сопствен дом, па кога ќе ви текне и на вас заедно со децата ќе си одите кај свекрва на гости на стокмено и зготвено.

На 1209, Nausicaa, cresa-jagoda и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.967
    Допаѓања:
    187.537
    Немаш ти проблем со свекрва, ти кажаа и другите.
    И ај сега, едно дете имаш, ами со бебе истиот хотел промаја ќе биде?
    Имам една омилена тема-какви очекувања имавте од бракот? Вака бевте договорени со мажот, за хотел промаја? Ќе си го седнеш господинот и ќе го убедиш, или милом или силом, да најде решение за нормален живот на семејството што сте го оформиле- вие двајца и децата. Богдачува, при услови за раат живот, ти на раскрсница ќе живееш|(

На 1209, Nausicaa, lovely91 и 12 други им се допаѓа ова.
  12. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.913
    Стварно не ми е јасно како имате секс на раат, соба до соба со свекор и свекрва? Не викате? Не пискате? Нема никакви крици? Или мака немате? Они еднаш ве слушаат, после вие нив и така у круг.
    Без услови за самостоен живот, ќе сања за деца. Став испод нула. Секоја испишана страна во оваа тема е жална.
    Среќен нека ви е 8ми март жени!

На Martka, *Amethyst*, ma4e1311 и 21 други им се допаѓа ова.
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.295
    Иссели се со детето, ако му значите ќе ве следи, ако не, со среќа нека му е со мајка му.

На Martka, MeowMeow, Nausicaa и 5 други им се допаѓа ова.
  14. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.829
    Допаѓања:
    18.662
    Ова важи само ако се запознаете како студенти, па во празен стан може да стенкате колку сакате. Ама ако имате 17 и сакате секс, ке чекате ли да се осамостоите?

15. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.384
    Па ваљда излегуваат родителите некогаш од дома или?? Стално ми било глупо да имам секс додека моите се дома кога сум живеела со нив, ниту па дечковци сум викала кај нас, маж ми е втор кој влегол кај моите ,и пак ке се снајдев другачие, цел сексуален нагон ми се гаси од нив(facepalm). Можеби дека во стан живеев, можеби во голема куќа е другачије..
    Ма и ден денес, едноставно ниту сакам да се стегам и стишувам ниту ми е пријатно тие да слушаат, немаше кај нив пушти музика гласно...

На Martka и S.W.A.G им се допаѓа ова.
  16. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.913
    Моите на работа/излезени, неговите на работа/излезени, у кола, моите цимери излезени, неговите излезени. Сигурно нема да имам секс додека некој у дневна гледа турска серија или е залепен ѕид до ѕид со нас.

На Autumn_ му/ѝ се допаѓа ова.
  17. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.295
    Абе така ако гледаш и детето може да те слушне како имаш секс.

На Cherry333 и forumce им се допаѓа ова.
  18. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.384
    И детето излегува или слуша музика , или е со слушалки од игра некад...во други ситуации ќе се стишаш, ама само заради нејзе таква жртва правам, другите мање битни:devil:

На S.J.Parker, Осе и WildMk им се допаѓа ова.
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.295
    Ако е дома, исклучиво кога спие имаме секс.
    Ама има можност да се разбуди и да чуе.

На Martka, Dentina и BabyD0ll им се допаѓа ова.
  20. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.384
    Нашава маратонец е , повеќе од нас издржува навечер, не паметам кога се случил настанот навечер, но наутро или кога е преокупирана со гласни активности, нејзината соба е најдалеку од спална, или е надвор ( и во корона година има надворешни активности бар еднаш неделно) користиме.. е сега, комшиите со кои сме зид до зид, не знам што мислат. Не дека нешто многу се секирам ..

На andrejko82, Осе и WildMk им се допаѓа ова.