Aaaaa има и полошо. Колешка моја ( инаку жена накај 50 години со син 20 год) вика : Таа што ке ја одобриме ние таа ќе ја земе. Неможе да земе некоја што не ни е на наше ниво. Имаше 1-2 девојки и им раскина зашто ние одлучивме така. И од ова повеќе што да се каже...
Hahah jas znam zhena na 35 God si sin 4g uste od bebe kazuva ona kje mu gi birala devojkite sekakvi shetaat po zemja
Ај на 4 ри годишно дете и како шала да сфатиш Ама на вол од 20 години да му бираш зашто може нема да е на ниво на смрдлето епааааа неможам тоа. И викам сакаш да кажеш дека ако има љубов меѓу син ти и некоја девојка, и имаат почит и разбирање , ако тебене ти се допаѓа ке правиш проблем? И одговорот беше дека неможе било каква сељанка да биде со син и . А син и ,,еден лепотан” што е...
А јас пак се познавам себеси, и една на секое ми вика дека моево и нејзиното може ќе биле заедно кога ќе пораснеле и јас си викам не дај боже свекрва ко тебе и свекор ко маж ти.
Не знам во која тема сум, ама да кажам- денес најдовме дечко по мој вкус за ќерка. Не е лошо да му ги видам родителите
Hahahakjw mu gi birala koga kje porasnel aj majkiteludi ama pa i decava kako potpagjaat taka pod vlijanie ili pak mazhi vozrasni 30 godisni majka mu kje mu kazhuva so koja da se ozeni
Од далеку се гледа дека доколку би била во брак со дечково ќе треба да си потчинета и да угодуваш на сите. Не е лошо да се почитувате,секој сака партнерот да му го почитува родителот,ама да зазема ваков став,заштитнички спрема мама,ќе ја избркал жената,бла,бла. Направи си услуга и најди си МАЖ,а не мамино галениче.
И јас читајќи тука дојдов до еден заклучок. Свекрвата како и секој друг е личност со одреден карактер. Која подобра која полоша. Но нивното однесување зависи исклучиво од снаата и нејзиниот син. Како ќе и се поставиме така ќе се однесува. Паметам како се однесуваше баба ми со мајка ми и стрина ми на почеток. А гледам сега каква е. На почеток татко ми и чичко ми биле мамини синови. Па баба ми душа им вадела и на двете снаи. А од тоа што се сеќавам кога бев поголема, однесувањето не и беше исто кон двете. Имено чичко ми прв се освестил па стрина ми беше недопирлива на некој начин, а мајка ми мораше да трпи бидејќи не беше постојано вработена или имаше нестабилна работа, додека стрина ми и покрај тоа што постојано работеше не зависеше од помошта на баба ми. Децата си ги носеше и кај нејзината мајка на чување, а мајка ми немаше каде на друго место да не остави. Потоа се сеќавам татко ми кога се освести, кога се разболе мајка ми од сите нервози. И тогаш сите станаа светци. Исто е сега и со мене. Свекрва ми е потежок карактер, јас убаво си се поставив, ама пресечена бев од сопругот и затоа работите се такви какви што се. Можат да се променат и кај мене, само треба да претрпам и јас, да се средам малку самата, па да почне да се менува ситуацијата.
А маж ти да се 'освести' како што се 'освестиле' чичко ти и татко ти? Или и тој ќе чека да накалемиш болести?
Баш така.. Исто ко мајка ми да се случи да го навреди маж ми, а јас да си молчам или да ја поддржам Сигурно нема да му биди убо на маж ми и ќе се чувствува навредено.
Ја пред да се омажам свекрва ми беше една,сега е потполно друга личност.....се и смета.....кога и да си одам дома 24/7 е надуена,не прави муабет ....Сакам да кажам не се нервирајте за свекрвите,ако ви поминуваат граници едноставно тргнете се....и терајте си свој живот...живот со вашиот маж.
Everybody loves Raymond, денес случајно загледав една епизода, и баш е за оваа тема. Како свекорот, свекрвата и деверот цело време се наметнуваат кај синот и снаата.
Луѓе на нервна база сум!!! Овие два дена не престанав да ви се жалам Мамичка е слободна оваа недела и дм буквално го снема! Или еднаш или ниеднаш ќе се јави, јас си пишувам пораки јас си одговарам, а не можам ни да се испокарам ко чоек на тел пошо се е до него долепена
Јас се чудам што сте уште заедно се гледа дека е мамино синче ,па не те ни побарал од кога е таа на одмор,батали го не ти треба таков човек ќе си имаш мака во животот понатака со таков.
хахахаха ја гледам серијата, многу е јако дека на серија делува смешно кога улетуваат цело време, ама ај оди стварно смеј се така у живо