Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    21.188
    И мојата не ми купи поклон за 8ми март. Јас и купив,не многу скап,симболичен :). Не заслужува,ама ај,од почит кон мм,зошто колку и да е лоша свекрва,на него му е добра мајка.
    Она мене ми купува еднаш на 2,3 години,исто поклон по симболична цена.
    Не купува секоја година,со образложение,не ми купувајте поклон, не трошете пари за мене.( од тука произлегува да не ви купувам и јас). Па откако ќе добие поклон, ни купува и нам по неколку дена,а за 8ми нема купено. Ваљда се посрамува дека она не купила,а добила,па по неколку дена ни дава,демек тогаш стигнала да купи. Ама ова на секоја 3та година,останатите не купува.
    Ич не ми е дојдено за стаклено чинивче од 99 ден,ама нели е битна почитта? Две снаи има,знае дека ниедна година не е измината за подарок,толку и е тешко да купи и да одели по 100 ден за двете? 8-|
    Сигурно дека не.
    Ич не ми е гајле,не мора да купува,јас и наредната ќе и купам.
    Само се покажува каков човек е.
    Не верувам дека на некого толку му е за поклон,ама нели кога постојано даваш,а не добиваш,си викаш : Јас будала да не сум? :wasntme:

На crazylady, lovemme, AngIv и 8 други им се допаѓа ова.
  2. Kataklinkers

Kataklinkers Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    1.643
    Допаѓања:
    9.540
    Па затоа овде пишувате не беше таков, а сега е друг и не може да се оддели од неговите. ;)

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Parite na kerka mi sto i gi dade ne na mene

4. Kalina J.

Kalina J. Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    1.027
    Ти што мислиш каде?

5. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.618
    Не, он бил мамино синче само шо они верувале дека магично ке се смени кога ке се ожени.
    Јас зборам за оној кој е стабилен маж кој знае каде е место на жена каде на мајка тој не се менува во мамино синче кога ке стапи во брак.

На Daniela93, cresa-jagoda, *Amethyst* и 6 други им се допаѓа ова.
  6. sara97j

sara97j Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    1.061
    Многу е тешко да се смениш, треба МНОГУ волја и труд. Никој не се разбудил после месец, два од бракот како нова личност. Во текот на врската постојат еден куп 'red flags' што се игнорирани пошто едната страна (од мое искуство најчесто жената ама не сакам да генерализирам) е убедена дека е ТОЛКУ моќна што ќе ја смени другата личност. Луѓе одат со години по психолози/психијатри па им е тешко да сменат нешто ама да, ти ќе смениш мамино синче во 2 дена :D Исто така многу од нив се плашат дека ако ги остават нема да најдат друг и слично. Има еден куп причини ама 'не беше ваков порано' е само прикритие на вистинската причина.

На Daniela93, crazylady, baby-star и 4 други им се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Кај твоите?

8. Kalina J.

Kalina J. Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    1.027
    Не бе кај мажот ми дома

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  9. unicornstar

unicornstar Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    201
    Zdravo devojki
    Malce ve citav pa da vi go kazam moeto iskustvo mozebi na nekoja i ke i pomogne.
    Na 26 godni se omaziv se bese super do togas ,no koga se zemavme negovite insistiraa da ziveme site zaedno ne bese problem bidejki bevme vo golema kuklja,no svekrva mi sakase oona na sinot da mu pere da mu pegla,da mu gotvi...Sekogas koga imavme nekoja raspravija samo zaradi niv taa si go branese sinot i na samo go sovetuvala da si gleda on da si bide srekjen.Godina dena pominav niz se i setsto dodeka ne dobiv anksioznost,panicni napadi i depresija zatoa sto ete sakav da zacuvam toa sto nie dvajca imavme ,kjutev i ne se raspravav so nea .
    Ama koga svativ deka na tolku godini jas sebe si se unstuvam psihicki ,fizicki i emotivno odluciv da presecam.I pokraj golemata ljubov on ne znaese kako da se spravi so sve toa i sekogas kjutese i bese so navednata glava .
    Sega posle 5 godini jas sum srekjan so covek koj navistina me ceni mislam deka srekjata konecno mi dojde.
    A bivsiot soprug nemoze da si ja najde srekjata bidejki majka mu i tatko mu istiot tretman go imaat so site devojki.
    Nikoj ne e dolzen da trpi tortura od semejstvo vo koe velgla....Sepak misalm deka najvazno e da se cenime samite sebe si .
    Btw novta svekrva mi e med ...Nit se mesa nit nisto

На Anyshka, crazylady, Cherry333 и 43 други им се допаѓа ова.
  10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Чеј ништо не разбрав :D
    Заедно живејте со свекрвата, или не?

11. Kalina J.

Kalina J. Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    1.027
    Баш ми е мило што си почнала здрав и нормален живот.

На AngIv, Snowflake92 и unicornstar им се допаѓа ова.
  12. Kalina J.

Kalina J. Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    1.027
    Заедно

13. Moce19

Moce19 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    2.816
    Здраво девојки, ве читам некое време и се наканив да пишам. Некои имате и поголеми проблеми од моиве ама морав да си олеснам. Со мажми сме 2 години во брак, имаме преубав однос и се почитуваме и сакаме. Живееме во заедница, најпрво зашто имавме планови за одење и живеење во странство (кои сеуште стојат меѓутоа не се знае кога точно) па затоа рековме ќе издржиме вака. Свекрва ми и свекор ми на почетокот топ луѓе. Да не речам како пријатели. И кафе и цигара, муабет, смеа, шала се убаво и фино стварно немав зборови. После една година од брак и тешка дијагноза (кај мажми) останувам бремена со инвитро со близнаци. Сите радосни, прерадосни. Се раѓаат бебињата и се се сменува мислам дека преку ноќ... Женава како цело време да сака да се скараме, да и префрлам за нешто или да не и преќутам и да се искараме... Кажува коментари кои претходно не си ни помислил дека ќе ги каже, прави работи кои никогаш не ги правела. Се договоривме дека две бебенца на почетокот додека пркнат малце да ми помагаат и она и мајка ми. Две недели она, две мајка ми. Абе женава се друго ќе прави само да не биде со нив.. Како да и е тешко, како да и е мачно а не е престарена, а цело време со душа ги чекаа тие бебиња. Претходно не пушеше толку, сеа како за инат се распуши.. За сите тие работи кои ги прави и кажува сопругот ама една работа страшно ме нервира и иритира, незнам дали ќе се сложите со мене или не а тоа е дека цело време и тоа само пред мене ги вика децава мајкино, мајкино, мамичко... Ајде еднаш, два пати ама секој ден веќе не се издржува.. Јас што сум им мајка не ги викам така толку како она. И само пред мене. Како за инат, како да чека да и кажам и да се налути и да се искараме..незнам како да и кажам да биде безболно и за мене и за неа... А навистина тоа ми смета... Извинете на долгиот пост. Благодарам однапред :inlove:

На Mia Fuentes, crazylady, buba4e89 и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    На повеќето стари им е мило и мерак им е за внуче ама кога ќе се роди,па плачењето,обрнување на внимание и ред други работи е тешко, рачунај тебе ти е тешко а не па на нејзе што е во ггодини колку и да не покажуваат стари се.Тоа што се има распушено цигари толку најверојатно е ради синот нервозата така си ја истерува и мисли што ќе биде и како ќе биде(бидејќи рече тешка дијагноза).Искрено и мојана викаше ако јас ќе ти помагам јас ова јас она а уствари кога се породив два месеца седевме со нив еднаш не дојде да го подржи не па да помогне и сега кога сме преселени ако нема кој да и го чува кучето не ни доаѓа да го види малиот :) . А за тоа што им вика мајкино ќе кажеш дека треба по имиња да се викаат бебињата за да си го знаат името понатака :)

На crazylady, Moce19 и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  15. Moce19

Moce19 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    2.816
    Ама она толку беше загреана и првата недела беше ок ама после тоа се нешто и смета, за се има што и како да каже. Па ако и се спротивставиш или си кажеш како ти мислиш дека треба или дека сакаш да прави одма носот го крева. А дијагнозата беше пред да останам бремена, уствари ради тоа неможев да останам. Среќа се испадна како што треба. Сега сопругот е супер. Ќе пробам баш да и кажам така да видам каква ќе биде реакцијата.. :)

На buba4e89, MarijaMi90 и A.n.g.e.l.a.V им се допаѓа ова.
  16. Kalina J.

Kalina J. Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    1.027
    Абе се менуваат преку ноќ.....ништо не ме чуди

На crazylady и Moce19 им се допаѓа ова.
  17. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Кажи и директно. Што околишете? Неа не и е незгодно мајкино да им вика, ти ќе и кажуваш од околу :)

На Luna91, Bicka77, snegulkata и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Moce19

Moce19 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    2.816
    Па и така мислев, за мои деца ќе се устручавам... Ајде тоа што ги вика и син на баба, и ќерка на баба ајде ок.. Ама мајкино... И се како за инат, а јас сум таква пре ќе преќутам отколку да се расправам ама за ова неможам, ми боде уши..

На Snowflake97, buba4e89 и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  19. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.527
    Допаѓања:
    180.753
    Друг пат кога ке рече така речи и ова да ти е подледен пат јас сум мајка ти си баба
    Без одоколу без финоча туку озбилно и строго
    продуже ли искуби и го косичето
    И јас ке бидам свекрва може и утре да биде тоа ама вакво понашање е само и само да се живцира снаата

На crazylady, Snowflake97, AngIv и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Moce19

Moce19 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    2.816
    Хаха ме насмеа со ова искуби и го косичето:D Ама стварно јас незнам како не се ставаат во туѓа кожа или на крај краева нека ме праша дали ми смета или не тоа што ги вика така ама сигурна сум дека го знае одговорот..

На Bella* и Kalina J. им се допаѓа ова.