Да не не и е ок што иде мајка ти т.е. да не сака или она цело време или ич? Како се однесува кога е "редот" на мајка ти?
Па искрено мислам и дека можеби е до тоа бидејќи моите кога доаѓаат ми носат да не речам ајде се и свашта за мене и за бебињава, млека, пелени, вода.. Им текнало, земале, купиле.. Они го прават тоа дека јас моментално сум невработена и сакаат да помогнат колку можат...ама ако се лути за тоа и ако намерно така ги вика бебињата тогаш незнам што да кажам. А моите не се наметливи луѓе, дури им е и незгодно да доаѓаат зашто овие сменија понашање и не се како што беа порано. Претходно свате, сваќо, шали, смеи сеа не бре брате. Не ги викнале доле кај нив на едно кафе.. А баш со сопругот праиме муабет ако и е криво што моите купуваат се па нека купи и она, нека помогне а не они само коментираат леле па кога се испиле млеката...
Абе ај уживај,никој не може да им забрани на твоите да купуваат што сакат и да доаѓаат кога сакаат,тие не се само внуци на твојата свекрва....Ако не ги вика нека не ги вика и шо се замарате.
Го знае одговорот ,а и ти ја знаеш причината. Мораш директно ,оти одоколу џабе е ,јас така за друго беше ама додека зборев одоколу секој саат слушав истото ,ќе му се ДЕСИ нешто на бебето и готово. Е еден ден ко ми се затемни ко спиштив ,да со викање. Да видиш од тогаш како можело да не спомне веќе.
@Moce19 ако си имала сварно добар однос и мислиш дека ке те разбере кажи и отворено до каде може да оди ако гледаш дека нема промена(мислам ако сакаш да се потрудиш да имате пак добар однос) клуч на врата и решено е се. Не знам зошто и покрај посебни спратеви одлучувате да бидете на купче сите.
Они се тие што се качуваат, сеа со изговор да ги виделе бебињата, незнам што.. И а се качат горе само коментираат зошто плачело едното, зошто другото, па зашто сеа ги успиваш и триста други работи. Јас пробувам на се она што ќе каже да и вратам со убаво ама она како да чека еден само збор што нема да и одговара и да крене носот, како вчера што искоментира нешто, убаво и објаснив и ми вика добро немора да се лутиш.. Ни се налутив ни ништо, ама не и одговара дека и вратив и затоа..
@Moce19 да не стварно и' е тешко да ти помага околу бебушките? Зошто има и такви луѓе, пред да дојдат бебињата се фалат дека ќе помагаат, се' тие ќе прават, мајките ќе одмараат и без да ги прашаш, а после ги снемува оти сфаќаат која обавеза е. А за ова што им вика мајкино, мамино, кажи и' едноставно да не ги буни децата и дека таа им е баба и треба бабино да им вика.
Ех и мојата исто. Првата година многу се замарав ,што и е ,што сум згрешила итн... Е после кога седнав размислив колку уствари биле грешки работите за кои што се налутила оладив. Па така ако гледам бе не треба ни да ја погледнам јас а не пак да и зборувам. Првиот пат ми се налутила дека со ќерка и сум била во кафана 3 дена не зборуваше ,Чак и ко ќе и се обратев јас па будала го терав и мм да праша ,тој вика не остај ја таква е ќе и помини. На 4 тиот ден си кажа ти по кафеани со ќерка ми ,тие нејзините сите се расипани ќе ти полнат глава ама син ми не е ко зет ми ќе те врати одма Викам жено јас си дојдов дома си легнав до син ти не ме праша ни кај бев ни со кого ни што пиев ,тебе што () ти е !? Па не збореше после тоа уште 3 дена. Па не збореше зошто сме отишле негде неа не сме и кажале. Зошто без да и кажеме сме купиле машина за сушење.... Воглавно глупости.
Ама ништо посебно не треба да прави, некогаш кога плачат и двете едното да го подржи, зашто уште се мали не се заигруваат или да седат... А она го држи и мисли на тоа дека кафето ќе и се олади нема да може да ја испуши цигарата.. И само офка, уфка како била уморна, и ќе легне ќе си задреме горе... Или да ги анимира малце додека испеглам или да отидам у вц да се измијам заби.. Тоа ако и е тешко тогаш незнам што да кажам..