Свекрвите и снаите – проблеми

Discussion in 'Брак' started by zdravkova, Dec 1, 2009.

1. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Кога ќе треба да се запише детето за родено, мора двајцата да одите, како што ти кажа и @jarec6 со вашите изводи на родени. И тој ќе си каже таму дека го прифаќа детето, да го пишат како татко. Бидејќи не сте во брак, ќе пишува дека е вонбрачно детето.

SexiLy, tina2018, saki13 and 2 others like this.
  2. Осе

Осе Популарен член

Свекрва ми на мм на 38 години ова му го прави па ете...не се разбира дека нема потреба ,дека е возрасен итн.
    Значи 100 пати и кажал "не сум дете"
    "гледај си ти твоја работа"
    "јас крвам(кашла) не ти " итн. И џабееее
    Ти мојата ја опиша... Нема мм брат инаку ќе мислев дека за истата жена збориме

bertold likes this.
  3. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Малку ти ја следев ситуацијата, не памтам дали сум делела ум, ама сега искрено не знам дали ти се исплати за некакви трошкови, да ти се мота во животот. За ова најумно е родителите да си ги послушаш, што и да велат, тие ти се твојата мрежа за поддршка и најдобро ја знаат ситуацијата.
    Со среќа.

mal.ecka, 1209, IRBBB and 17 others like this.
  4. haruki

haruki Популарен член

Па не би рекла дека е џабе, коа не се разбира со збор ке ја стави на тотален игнор шо дома шо на телефон.
    Ама изгледа не му смета доволно па као таква е она нема разбирачка ке се вадиме.

WildMk likes this.
  5. Осе

Осе Популарен член

Ам на игнор е од него...мене ме нервира што ја слушам !!
    Тој воопшто не се замара.

6. haruki

haruki Популарен член

Ич не се замарај тогаш, нејзин проблем.
    Или кажи и дека не сакаш пред тебе да зборува едноставно.

7. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Јас да сум на нејзино место, искрено не би го викнала него за да го заведам како татко на детето, зашто едноставно не заслужил. А запишувајќи се како татко, финансиски ќе помага, тоа е олеснително нешто да. Ама па од друга страна тоа му дава за право да се меша во одгледувањето на тоа дете, да го зема да го види, па може и да забранува одење во странство и слични такви работи.
    Ама па од друга страна ако @nevermet18 не го викне да го запише како татко, мислам дека ако тој сака има право да тужи и со ДНК тест да докаже дека е татко на тоа дете и да има права врз тоа дете. Ако грешам нека ме поправи некој.

Од друга страна па ако @nevermet18 сака да му зема алиментација, а во случај тој да не го признава детето и не сака да оди со нејзе да го заведат кога ќе се роди. Тогаш она има право да го тужи и со ДНК тест да докаже дека е негово детето и да му зема алиментација.

Јас би рекла @nevermet18 најубаво е да седнаш, да направиш муабет со твоите родители, убаво да размислите за како да постапиш кога ќе се роди детето во врска со таткото.

8. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

За се си во право.
    Можеби овој дел од муабетите треба да се префрли во посоодветна тема:?:

nevermet18 and cresa-jagoda like this.
  9. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

@cresa-jagoda Не ми е дојдено до неговите пари, а уште помалку на моите родители. Што е до нас, подобро ич да не се појавува.
    Инаку се согласувам со @Biljarkata , веќе станува несоодветно за оваа тема.

10. Осе

Осе Популарен член

Не можам да не се замарам кога нешто ми се повторува 200 пати. Или кога вика а бебето спие.
    Кажано и е ,не разбирала ...она муабет си правела сос мене.

11. bertold

bertold Популарен член

Изгледа ги има повеќе исти Веројатно и не се ограничува само на ова ама кој ја знае што прави кога не сме дома. Може за некој се глупости ама јас сакам своја приватност.
    Плус не сакам мм да ми ја решава ситуацијата туку сама да се справам со неа. Затоа што како што гледам него и не му смета многу тоа. Веројатно не се чувствува засегнат затоа што таа се грижела за тоа пред да бидеме заедно.

Bicka77 and Осе like this.
  12. haruki

haruki Популарен член

Истиот метод како маж ти примени го.
    Мора да ставите крај на работи шо ви ја одземаат енергијата и залудно трошите време на нервози.

IRBBB likes this.
  13. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

Ако не сака да го признае, може да бараш утврдување на татковство преку ДНК тест. Си има закон. Кога може да биде маж и да прави деца, треба и да биде маж и да дели одговорност. Инаку, не сум за тоа да не му се дозволува да го види детето, сепак детето има право да знае кој му е татко. Мислам најдобро да се консултираш со адвокат за да си ги знаеш правата во оваа ситуација. Во однос на плаќање алиментација исто е должен да си плаќа, тие пари се за детето без разлика дали си ти во добра финансиска состојба. Не знам колку време сте биле заедно, мислам после 5 години заеднички живот правата на вонбрачна заедница се изедначени како да сте биле во брак. Отидов и јас офф-топик,ако треба префрлете го мислењето.

tina2018, nevermet18 and Осе like this.
  14. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Кога спие бебето ич нека не те ни погледнува, а не пак муабет да ти прави.Сите знаеме колку тешко заспиваат па уште и ако го разбудат тешко нив

15. Осе

Осе Популарен член

Ау па јас сум крива бебето на тишина сум го научила требало да му пуштам ТЕЛЕВИЗОР за да се учи на гласно |(|(
    Со него кога збори вика со мене не :wasntme:
    кујната дневната и спалната ми се open space(има врата спалната ама стои отворена за да се грее). Бебе спие во спална мм зема пиво од фрижидер за да оди надвор на цигара во моментот влезе таа и почнува да се дере по мм зар на ова ладно пиво па и од фиж дрн дрн и јас и викам тивко спие детето .. не можела да мисли (facepalm) и викам а можиш да мислиш на 38 години маж да му кажиш што да пие . Мм и рече ај излези. Тука завршивме.

@haruki пробувам ама не секогаш успевам. Ко ќе не можам и велам што па мене ми збориш ете кажи му ко ќе дојде...она зборела ама и јас да сум му кажела...:D 200 пати и кажав дека преку мене нема да помине ништо оти не планирам да звоцам во нејзино име :!: иии џабе :)

MilaSs12 likes this.
  16. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Мама капа, шалче стај си ветрот ќе те однесе, бос шеташ по дома, и со пивово го имам слушнато ова. На 30+ мажи. Кукуууу

Осе likes this.
  17. Осе

Осе Популарен член

Абе глеј него му е "нормално " односно навикнат е и не се замара ,таа си зборува тој си тера... Ко ќе земеме предвид дека цел живот то го слуша... Фактички отрпнат е.
    Ама јас сум воспитана поинаку. Значи за реални проблеми ми се давал совет но одлуката била моја...
    На 15 години тато само ми објасни пример ќе тропнам сега вотка мешана со ред бул што прави ,па ти ако сакаш повели пиј... Мислам ме разбирате :)

1209, bertold, Brpbrp and 3 others like this.
  18. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Да они се навикнати. Мене смешно ми е и кога нешто прави против правилата на мамичка му викам ќе те кажам на мајка ти. Она после ќе го утепа хахаха.. Јас сум како тебе растена, по на свеки логиката мајка ми уво не ја боли за мене и е незаинтересирана :fubar:

pikabu5 and Осе like this.
  19. sara97j

sara97j Истакнат член

Не сакам да ме сфатиш погрешно, ама маж ти звучи незрело за 38. Ако разбрав убаво живеете со неговите пошто тој не сакал да си оди (мисла дека беше ради работата), а не ради финансии. Тоа што ти си прифатила такви услови е твојот дел од компромисот, а неговиот дел треба да биде „смирување на мама“. Разбирам дека е навикнат и дека не му смета, ама ако гледа дека тебе ти смета должен е да најде начин да си ја подбере малку мајка му. Ако не оди, се пакувате и тоа е тоа. Не може да го игнорира проблемот само затоа што нему лично не му смета пошто ем одлучил да се жени, ем тебе тука те донесол. Ти би дозволила некој да го малтретира него нонстоп?

1209, AgentGinger, tinka-mace and 5 others like this.
  20. Осе

Осе Популарен член

Незрел е да ,само касно го видов јас то... Да ,немаше да прифатам ама само свекрва ми е ,јатрва девер свекор такви работи немам ,золва ми обично ја строи ама џабе збори.
    Не би дозволила и му правев неколку пати споредба ,а и тој превзема работи ,ама само кога е дома т.е присуствува на закачките. Ќе ја прекине ,ќе проба да и објасни ,ако не разбира ќе и каже да излезе(или ако спие бебе). Ама тоа не ја спречува воопшто.