Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.878
    Допаѓања:
    18.747
    Старите како едвај да чекаат да дојде снаата за да ја реметат, да и го направат животот пекол. А синот безгласен. Ужас.

На cavalli, Snowflake97, noteforself и 9 други им се допаѓа ова.
  2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Тие гледаат од аспект на парите,синот мора да ги храни,пензијата нивна на ќерката ја даваат.

На cavalli, mKdevojce, mal.ecka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.227
    Допаѓања:
    17.947
    Уф колкави перипетија и проблеми поминав додека го направив спратот на мои 24/25 год.Пола живот мислам ми се скрати. Што финансиски, што проблеми со мајстори...
    Се откажав од мн работи во кои уживаа моите врсници, ама од овој аспект вредеше, затоа што мирот нема цена.
    И после сите проблеми и откажувања, многу сум опсесивна кога станува збор за приватноста. Не дозволувам никој да ми ги помине границите и на другите тоа им е совршено јасно.
    Имам другарки кои живеат во заедница со 300 проблеми. Под кирија не им се троши пари, со кредити не сакаат да се заглавуваат. Седат со старите им ги покриваат сите сметки, јадење и сл и кукаат како немаат мир. Епа испоти го газот, осамостој се и нема никој да има уста да ти се меша.
    Маж ми работи по 2 работи доаѓа умрен дома. Јас 9ти месец трудна работам од дома со ќерка ми залепена до мене и плус сите домашни работи извршени.
    Ако ја викам свекрва ми да ми готви, чисти, да ми ја чува ќерка ми, нормално е да си земе за право да се меша. Она се нуди, ама јас ја сведувам помошта на минимум затоа што немам нерви некој да ми врти и префаќа по дома. И стари ко стари ќе ти даваат совети од нивно време и треба да се објаснувам дека не се во право...

На cavalli, kukla21, ALISA0000 и 23 други им се допаѓа ова.
  4. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Ако имаш пари за под кирија имаш пари и за кредит да земеш да си плаќаш рата барем знаеш дека е твој.За да добиеш кредит треба да си вработен на неопределено,а ретко кој е на неопределено т.е. двајцата да се на неопределено.А ти ако веќе му веруваш на партнерот инаеш дека немад а те заебе не ни мораш да се земеш ниту пак на нотар да идеш секако знаеш дека утре ако било што се случи дека станот ќе биде по пола.

Не секој се мажи на 25 години па и малку подоцна да има дете.Доста луѓе знаеме барем ете на форумов што се што имаат проблеми и не секоја бременост е успешна.Еве лично мене една бременост и тоа за среќа по природен пат и без некоја посебна терапија освен клексани и витамини ме коштше скоро 5000 евра и да јас можам да си го дозволам тоа.Ама некој не може.

Ако на нас ни се погодиле мажите да ни се исти и во брак и врска,на некои не им се погодени,сите немаат исти карактер.Али ти ако запознаеш некој на 32 години ќе идеш со него уште 10 години и ќе му го учиш карактерот?

Има и доста свекрви што викаат седете тука додека се снајдете ова е и ваш дом, а уствари кога ќе почнеш да седиш после неколку месеци ќе почне тортурата и на крај да ти се згади од сите.

На Anyshka, Fallen.Angel, Snowflake97 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.878
    Допаѓања:
    18.747
    Значи ти ме праша како да знаеш дека нема некој да те заебе. Јас ти кажав како законски.

Тебе јасно ли ти е дека киријата не е поскапа од мирот?

Не може да имаш идиличен живот ако во 50 кв живееш со уште една фамилија.
    Ако се знаеш себе си, ке чекаш подобри услови. Како може прво да не ти смета па да ти смета.
    Некои работи се јасни како ден, а тоа е дека со секакви луѓе не може да се разбереш и ако се тргнеш на страна ке си имаш мир па ни свекрва ке ти попува ни никој.

И да живеете заедно, ако видиш дека не бива ке си заминеш или ке си трпиш.

На CameliaMiller, candy.cane, *Amethyst* и 3 други им се допаѓа ова.
  6. aci aci

aci aci Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    443

7. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Затоа младите ќе си работат по две работи за да можат да исплаќаат кредит или евентуално ако не се во можност за кредит ради вработувањето и со години така до старост зошто 40 000 евра најмалце не се собираат туку така,нели? И после тој стан нема на кого да остане зошто немаат потомство, зошто тие луѓе работеле ден и ноќ за да го отплатат или соберат пари. Не секое живеење во заедница е проблематично, само кој да свати.

Според тебе и тие што размислуваст како тебе луѓе додека не соберат пари за да се осамостојат не треба ни да помислуваст на брак,а камо ли на деца.
    Точно дека мирот нема цена, али ако немаш опција за такво задоволство да се осамостоиш што би направила? Цел живот сама би дремела,така?

На Fallen.Angel му/ѝ се допаѓа ова.
  8. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.878
    Допаѓања:
    18.747
    Да бе, јас живеам во заедница без проблем, ама овде кои пишуваат имаат огромен проблем.
    По тебе, подобро ли е да живеат во заедница со проблеми, или под кирија со мирна глава?
    Секој што се потрудил си нашол начин да се осамостои. Некои пред брак, некои откако увиделе дека не бива.
    Мирот нема цена, тоа го збориме цело време.

На CameliaMiller, Spidy и EmiliEmili им се допаѓа ова.
  9. Mami3

Mami3 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2020
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.815
    Poleka be malku so zaklucocite,ako si me citala ke znaese za sto pisuvam... se silis na sekoj sto ti se razlikuva od tvojot zivot!
    Ne , ne zemase mm 50000 denari i daleku sme od cifrata i dvajcata zaedno,ne preteruvaj, namesto da se raspravas so mene, vlozuvaj vo sebe,raboti i stvaraj, a ne mi kazuvaj mene jas kako sum pominala, sum napisala,na 21 sum rodila dete na 23 diplomirav na 24 rodiv vtoro i magistrirav. Rabotam 9 godini i pred edna god go rodiv 3 dete.. i zamilsi ne sme milioneri!
    Sto znaci toa ako zamine i ti gi sobere parite,ne svakam.. na kogo ti ke davas pari, rabotis i stvaras za sebe ako si sama,ako ne si pravis plan za idnina so toj sto si go odbarala... pari nikade ne se spomnati vo muabetot.
    I ako ne si sigurna vo deckoto nema potreba ni da vleguvas vo brak, tuka nema filozofija nikakva.

На Abc07, ALISA0000, CameliaMiller и 6 други им се допаѓа ова.
  10. bertold

bertold Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    1.055
    Допаѓања:
    8.181
    Еве... свој дел за живеење. Инвестирано во реновирањето и опремување од мм. Заедничка тераса, а од апарати заедничка машина за перење, само затоа што брзо сме верени со мм. Прегеска ставив негови алишта на тераса, свеки ги прередила. Кога ставам алишта да се перат следат прашања: многу да не стави алишта, малку да не стави, а прашок стави, уште имаш за перење? Од друга страна таа пере еднаш неделно и не знам како и останува место да прибере и нешто од кај нас за перење, обично или некоја од неколкуте крпи што ни ги остави во наследство или нешто од мм. Вака плус и пазам да не пуштам касно да пери да не им смета. Во текот на следните денови набавка на машина за перење и бар да бидам раат. Оти вака со глупости ме иритира. А на голем дел од мажите чинам не им смета мешањето на мајките оти веќе се навикнати на нив.

На Pregmam, cresa-jagoda, Snowflake97 и 5 други им се допаѓа ова.
  11. aci aci

aci aci Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    443
    Zemaj masina I raat glata ke ti bide. Koga sakas ke si pustas, kakvi sakas I kolku sakas. A toa sto si na drug sprat, blagoslovena si :)

На cresa-jagoda и bertold им се допаѓа ова.
  12. bertold

bertold Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    1.055
    Допаѓања:
    8.181
    Ами не сум баш благословена хаха, си прави обиколка свеки ко ќе сме на работа.

На Anyshka, DoubleK, aci aci и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Остај в дневна секс играчки, или порничи.
    Ќе престане.

На cavalli, AngIv, Inana123 и 7 други им се допаѓа ова.
  14. bertold

bertold Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    1.055
    Допаѓања:
    8.181
    Хаха ми дојде таква идеја и мене. :)

На Осе и WildMk им се допаѓа ова.
  15. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.850
    Допаѓања:
    11.273
    А врз пералната (новата) еден вибратор така поголем :rofl:

На Inana123, CameliaMiller, buba4e89 и 7 други им се допаѓа ова.
  16. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    На 21 ако си родила од 18 до 21 сигурно милијарди не си направила или пак мажот ти.Значи да земаш 15000 ете не можеш да се осамостоиш не можеш сам себе да се гледаш, а не пак дете.Тоа што ти си успеала за толку краток период да родиш е твоја среќа,а некоја толку години и треба за успешна бременост.Затоа и те прашав кажи ми како со 15 000 ќе успееш да се осамостоиш да плаќаш кирија/кредит сметки и да опстанеш и плус и за факултет да плаќаш.Ако ти си имала среќа малку повеќе да заработувате некои немаат.

Јас немам проблем имам солидна работа,стан,дете и предобар маж.А некои го немаат тоа не се сите мажи исти.И золва ми е 18 години во врска па што? Солидна работа ама нема деца еве веќе 35та година ја тера, а пари има и солидна работа.Годините во врска немаат врска со довербата, може да се смени и после 15 години од брак.

На Anyshka, Snowflake97, Mnik и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Не живеевме заедно, ама кога патувавме им оствавме клуч за 'не дај Боже'.
    И првиот пат ми вика: Да знајш дека нема да ви буричкам.
    Со насмевка и' одговорив: Буричкај слободно, ама ако најдеш нешто шо не ти се бендисва, не сум ја крива.

Ако буричкала и нашла нешто, не кажала.
    Тамам.
    Мојот црн е :lol:

На cavalli, CameliaMiller, cresa-jagoda и 7 други им се допаѓа ова.
  18. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.227
    Допаѓања:
    17.947
    Ако имаш услови, клучот и нека пољуби врата.

На cavalli, CameliaMiller, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  19. bertold

bertold Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    1.055
    Допаѓања:
    8.181
    На старата не можам, во ходникот долу е :rofl:

На DELFINA81 и WildMk им се допаѓа ова.
  20. bertold

bertold Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    1.055
    Допаѓања:
    8.181
    Мислам кога некој ќе ти рече дека нема да ти буричка....ќе ти буричка 100% :rofl:

На Anyshka, cresa-jagoda, Snowflake97 и 4 други им се допаѓа ова.