Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Kalina J.

Kalina J. Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    1.027
    А другите внуци од кој се...брат или сестра што има мажот ти

2. Frost1

Frost1 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2020
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    436
    Сестра.

3. TashSefton

TashSefton Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2016
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    1.758
    Болдираново е негов проблем што си го има со жена му и треба да си го реши. Во никој случај не е твој

На cresa-jagoda и Frost1 им се допаѓа ова.
  4. Frost1

Frost1 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2020
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    436
    Затоа и се обратив во темава,малце се подзамислив кога ми го рече ова ама после си реков па крај краева и не е мој проблем.Како можи луѓето да си бараат вакви работи,нив како им одговара така,за нив да им е убо јас да го трпам некој шо не сакам ни да го смислам.

На Anyshka, TashSefton, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Си требала да му кажеш дека со таков однос треба да биде среќна што го гледа и горе кога ќе се качи кај тебе, а ако многу претерува ни врата нема да и отвориш веќе.Она е лошата во ситуацијава и ќе и кажеш и на нејзе кога ќе престанеш да ме оговараш тогаш се ќе биде како што треба. Гледај си дете и не се оптеретувај ако не се зависна од нејзе што сакаш можеш да и кажеш.И ти си нечие дете пред се, како би било некој на ќерка и да и го прави истото. Ако многу аздисува клуч на врата.И тогаш кога си ја слушнала дека те оговара си требала одма да и кажеш и да ја пресечеш, а не да преќутуваш. :)

На Anyshka, cresa-jagoda, crazylady и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.845
    Допаѓања:
    17.743
    Би ти рекла држи си се до твоето.
    Свекорот осетил дека имате некој попријателски однос, па решил да го злоупотреби тоа и да се обиде да те манипулира за да си го олесни животот. Не би рекла и дека те почитува толку многу, само за разлика од свекрвата нашол посуптилен начин да го покажува тоа. Пошто ако те почитува нема да бара да си ги погазуваш границите што се бореше да ги поставиш со нив.

На Luna91, cresa-jagoda и Inana123 им се допаѓа ова.
  7. Frost1

Frost1 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2020
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    436
    Ах на ќерка и така некој да и прави човек ќе отепа,кај смејш да речиш нешто за неа.
    Главна тема сме јас и син ми од уста не не вади,секоја вечер се караат со свекор ми ,се слушаат до горе.

Уште од почетокот сме биле океј со свекор ми па и после кавгата што се случи ама го има изделкано свекрва ми а и сигурно во овај момент сакал да го злоупотреби тоа.Како и да е,на сите им паднаја маските.

На crazylady и Bezimenka90 им се допаѓа ова.
  8. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    1.895
    Биди на дистанца и со свекор ти, така нема никој да биде во средина.

На Anyshka, Luna91, tina2018 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.115
    Ќе си правиш онака како што тебе ти одговара.
    Ако тргнеш ти да слушаш секого, а осеќаш дека ти е нелагодно, само ти ќе се нервираш.
    А ако ти осетиш некогаш потреба да одиш кај неа, тогаш е друга работа.

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Frost1

Frost1 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2020
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    436
    Полека ќе се дистанцирам и од него.

Јас не осеќам никаква потреба ни да ја видам во текот на денот ни да ја слушнам,баш напотив многу ми е убо без неа.:D

На BeLLaDona23, tina2018, crazylady и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.115
    На сила ништо не прави. Не ти ги знам приблемите со неа, но можам да претпоставам од коментаров.
    Не е дека не може да ја слуша, туку преку него пробуваат да искористат ситуација. Добри односи се градат од двете страни, а ако едната преминала граници, тогаш ти не треба да се замараш за кеиф нивни.
    Уживај си со детето и не се замарај со ништо

На cresa-jagoda, Frost1, tina2018 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.692
    Jas mislam deka devojkite se naivni tie sto se vospituvani tradicionalno i vleguvaat vo brak bez svoi principi i celi, tuku bitno da se butnat kaj svekrvata i da i dokazuvaat dali znaat da mesat. Golemo NE za ziveenje vo zaednica, imajte sonista devojki ne vleguvajte vo tugja kukja nikako pred da izgradite svoja ke talkate i ke pisuvate po forumi..Zatoa i temata e stavena vo brak..

На Anyshka, Luna91, crazylady и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Frosin4e

Frosin4e Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2009
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    179
    Не се девојките наивни.
    Да речеш така с(м)е воспитани ќе те разберам,но наивни не.
    Зошто стварно така сме воспитани ,да не ги оставаме сами да ги догледаме да им помагаме ,секако нема имотот кај да го однесат на насќе остане зошто би купувале куќи станови, посебно за единци синови ,или син и ќерка ,пошто нели ќерката "туѓа куќа" е.
    Ама верувам дека пополека тоа воспитување ќе се сменува со новите генерации.
    Еве лично имам ќерка и нема да и дозволам во заедница да се мажи. Оти јас сум и повеќе од изгорена.

На Fallen.Angel, tina2018, Frost1 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. IJAE

IJAE Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    823
    јас жени немам проблеми со свекрвами никакви и да сме имале недоразбирање како впрочем сите ги имаме се надминуваат, едно поштовање ручек кафе, понекад да се слушнеме како сме што сме и тоа е се
    Они си имаат живот нивен, ние наш нема мешање интриги и слично и затоа е мирно

На elimkd, buba4e89, Hortenzija и 8 други им се допаѓа ова.
  15. Frost1

Frost1 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2020
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    436
    Во мојот случај и не е баш така.
    Пола куќа е на мм пола на свекор ми.
    Горе јас и мм сами се си наредивме ,така да јас не му се тупнав на никој и во никој случај не влегов на готово негде.
    Целосно сме независни од нив и за ништо помош не сме имале а камоли за пари,како што наведив горе се со наши пари си купивме и наместивме.Тие се тие што ни се тупнаја кога решивме да се исселиме од станот,го продадоја и се преселија со нас.

На crazylady, IJAE, tina2018 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Fontana

Fontana Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2018
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    596
    Не срцка, не е затоа мирно. Мирно е зошто свекрвати е човек со осет и разбирање наместо проста кралица единствена на светот како што се замислуваат 95% од свекрвите. Мирно е оти и ти си сигурно човек што не си става на срце баш за секој нејзин поглед или збор ( како јас на пример ) и да како што рече и сама, нивниот живот е нивен а вашиот ваш.. тоа на прсти се брои колку е ретко. Во секоја каша се мешаат и ни најмалце немаат некои жени избор освен да се нервираат со такви свекрви и свекори и сл. пропратни фаци :sweat:
    Во секој случај, знам дека е многу ретко, ама многу ми е мило што читам и вакви случаеви. Помислив дека скроз изумрела таа врска снаа-свекрва :|

На hello-kitty.90, IRBBB, IJAE и 7 други им се допаѓа ова.
  17. pikabu5

pikabu5 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2020
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    1.056
    Ццц, господе боже...вие бегате од нив, тие..

На Frost1 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.711
    Допаѓања:
    40.086
    Во една куќа ли живеете?

19. Frost1

Frost1 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2020
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    436
    Мајка му на мм не сакаше од синчето да се оддели(facepalm)
    Па и уште велеше битно заедно ќе си бидиме ...глупости

20. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Штом она ви се тупнала на вас ич да не ќутиш.Твоја куќа твои правила!!! И нема што секој ден да се качува горе пукнале они за внучето да го видат како не. Ќе и кажеш дека имаш работа кога ќе сака да дојде или дека сега излагате и крај.Две различни фамилии сте тоа ти е исто како комшика ти да ти влага секој ден реално и они ви се на вас комшии без разлика што се родители.Секој си има своја приватност, ако не на крај гола искочи и па може нема да и текне да се качи веќе :D

На Anyshka, mssuniquee, crazylady и 3 други им се допаѓа ова.