Болдираново е негов проблем што си го има со жена му и треба да си го реши. Во никој случај не е твој
Затоа и се обратив во темава,малце се подзамислив кога ми го рече ова ама после си реков па крај краева и не е мој проблем.Како можи луѓето да си бараат вакви работи,нив како им одговара така,за нив да им е убо јас да го трпам некој шо не сакам ни да го смислам.
Си требала да му кажеш дека со таков однос треба да биде среќна што го гледа и горе кога ќе се качи кај тебе, а ако многу претерува ни врата нема да и отвориш веќе.Она е лошата во ситуацијава и ќе и кажеш и на нејзе кога ќе престанеш да ме оговараш тогаш се ќе биде како што треба. Гледај си дете и не се оптеретувај ако не се зависна од нејзе што сакаш можеш да и кажеш.И ти си нечие дете пред се, како би било некој на ќерка и да и го прави истото. Ако многу аздисува клуч на врата.И тогаш кога си ја слушнала дека те оговара си требала одма да и кажеш и да ја пресечеш, а не да преќутуваш.
Би ти рекла држи си се до твоето. Свекорот осетил дека имате некој попријателски однос, па решил да го злоупотреби тоа и да се обиде да те манипулира за да си го олесни животот. Не би рекла и дека те почитува толку многу, само за разлика од свекрвата нашол посуптилен начин да го покажува тоа. Пошто ако те почитува нема да бара да си ги погазуваш границите што се бореше да ги поставиш со нив.
Ах на ќерка и така некој да и прави човек ќе отепа,кај смејш да речиш нешто за неа. Главна тема сме јас и син ми од уста не не вади,секоја вечер се караат со свекор ми ,се слушаат до горе. Уште од почетокот сме биле океј со свекор ми па и после кавгата што се случи ама го има изделкано свекрва ми а и сигурно во овај момент сакал да го злоупотреби тоа.Како и да е,на сите им паднаја маските.
Ќе си правиш онака како што тебе ти одговара. Ако тргнеш ти да слушаш секого, а осеќаш дека ти е нелагодно, само ти ќе се нервираш. А ако ти осетиш некогаш потреба да одиш кај неа, тогаш е друга работа.
Полека ќе се дистанцирам и од него. Јас не осеќам никаква потреба ни да ја видам во текот на денот ни да ја слушнам,баш напотив многу ми е убо без неа.
На сила ништо не прави. Не ти ги знам приблемите со неа, но можам да претпоставам од коментаров. Не е дека не може да ја слуша, туку преку него пробуваат да искористат ситуација. Добри односи се градат од двете страни, а ако едната преминала граници, тогаш ти не треба да се замараш за кеиф нивни. Уживај си со детето и не се замарај со ништо
Jas mislam deka devojkite se naivni tie sto se vospituvani tradicionalno i vleguvaat vo brak bez svoi principi i celi, tuku bitno da se butnat kaj svekrvata i da i dokazuvaat dali znaat da mesat. Golemo NE za ziveenje vo zaednica, imajte sonista devojki ne vleguvajte vo tugja kukja nikako pred da izgradite svoja ke talkate i ke pisuvate po forumi..Zatoa i temata e stavena vo brak..
Не се девојките наивни. Да речеш така с(м)е воспитани ќе те разберам,но наивни не. Зошто стварно така сме воспитани ,да не ги оставаме сами да ги догледаме да им помагаме ,секако нема имотот кај да го однесат на насќе остане зошто би купувале куќи станови, посебно за единци синови ,или син и ќерка ,пошто нели ќерката "туѓа куќа" е. Ама верувам дека пополека тоа воспитување ќе се сменува со новите генерации. Еве лично имам ќерка и нема да и дозволам во заедница да се мажи. Оти јас сум и повеќе од изгорена.
јас жени немам проблеми со свекрвами никакви и да сме имале недоразбирање како впрочем сите ги имаме се надминуваат, едно поштовање ручек кафе, понекад да се слушнеме како сме што сме и тоа е се Они си имаат живот нивен, ние наш нема мешање интриги и слично и затоа е мирно
Во мојот случај и не е баш така. Пола куќа е на мм пола на свекор ми. Горе јас и мм сами се си наредивме ,така да јас не му се тупнав на никој и во никој случај не влегов на готово негде. Целосно сме независни од нив и за ништо помош не сме имале а камоли за пари,како што наведив горе се со наши пари си купивме и наместивме.Тие се тие што ни се тупнаја кога решивме да се исселиме од станот,го продадоја и се преселија со нас.
Не срцка, не е затоа мирно. Мирно е зошто свекрвати е човек со осет и разбирање наместо проста кралица единствена на светот како што се замислуваат 95% од свекрвите. Мирно е оти и ти си сигурно човек што не си става на срце баш за секој нејзин поглед или збор ( како јас на пример ) и да како што рече и сама, нивниот живот е нивен а вашиот ваш.. тоа на прсти се брои колку е ретко. Во секоја каша се мешаат и ни најмалце немаат некои жени избор освен да се нервираат со такви свекрви и свекори и сл. пропратни фаци Во секој случај, знам дека е многу ретко, ама многу ми е мило што читам и вакви случаеви. Помислив дека скроз изумрела таа врска снаа-свекрва
Мајка му на мм не сакаше од синчето да се оддели Па и уште велеше битно заедно ќе си бидиме ...глупости
Штом она ви се тупнала на вас ич да не ќутиш.Твоја куќа твои правила!!! И нема што секој ден да се качува горе пукнале они за внучето да го видат како не. Ќе и кажеш дека имаш работа кога ќе сака да дојде или дека сега излагате и крај.Две различни фамилии сте тоа ти е исто како комшика ти да ти влага секој ден реално и они ви се на вас комшии без разлика што се родители.Секој си има своја приватност, ако не на крај гола искочи и па може нема да и текне да се качи веќе