Свекрвите и снаите – проблеми

Discussion in 'Брак' started by zdravkova, Dec 1, 2009.

1. DoubleK

DoubleK Истакнат член

Сезона на двор.Хорор.Како да откачиш свекрва од двор? значи секогаш кога ќе излезам со малото во двор мора да се закачи, и мразам да излегувам во дворот заради неа, обавезно иди нема шанси сама да поиграм со малата без да дојде веднаш. попопопопо

Anyshka, AngIv, crazylady and 4 others like this.
  2. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

На тераса?

mal.ecka likes this.
  3. DoubleK

DoubleK Истакнат член

Греота е на толкав двор не е исто:@

mal.ecka likes this.
  4. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Иста ситуација и кај мене, дури мразам да го изнесам детето од нејзе, а сакам сама да си поиграм со него, да си седнам едно кафе да си испијам на раат и детето во количка да си го ставам, ама не бре а не сети дека излеземе и го слушне детето ете ја одма се појавува, остај тоа па дури и муабет сака да си правиме како снаа и свекрва, сака со мене и кафе да пие ама јас не сум таков тип на снаа што сака да се дружи со свеки па ја одбегавам.

Anyshka, VDT2906, crazylady and 4 others like this.
  5. DoubleK

DoubleK Истакнат член

Истоо разбирам некогаш ама не бе мора да се дојди секогаш мора значи

Anyshka, crazylady and mal.ecka like this.
  6. forumce

forumce Форумски идол

Ќе излезеш и ќе си го шеташ детето, ќе го носиш во парк или игралиште и ќе си играш со него.

crazylady, tina2018, mal.ecka and 2 others like this.
  7. DoubleK

DoubleK Истакнат член

знам ама неможам секој ден работам по 10 часа , а таа сака да игра во дворот имаме и реквизити. мислам како фино да разбере дека и така одвај часовите што ми се за со малото ми се броени, немора секогаш придружба, или за викенд. башка она ја гледа дури сум на работа....

Anyshka, mal.ecka and Meckicja like this.
  8. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Па си и кажала ли остави не малце сами.
    Башка ако се цел ден заедно значи и детето е цел ден во двор. Седи дома или на тераса со неа. Ние без двор во стан како функционираме.
    Ако не те остава батали не се симнувај што џабе ќе се нервираш.

mal.ecka and DoubleK like this.
  9. DoubleK

DoubleK Истакнат член

Јас имам кажано те молам оди одмори се сега ти ние ќе си играме, и тактика следи- вика комшики во двор и као пијат кафе одделени, или свекор ми ... и нормално и ние сме таму....нема сами! мене ми е за заедничко време да врвиме со малото особено сега дека е топло иначе на зима сме рает... и слегуваме а она цел комшилук го собира.... тоа ме нервира. незначи дека ако е заеднички дворот по дифолт сите да се собираме секој ден чопоративно. она да седи со нив , јас да се ставам на секое....или со било кој. осет малце се нема ...

Anyshka likes this.
  10. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Епа нема тоа е со заеднички двор немаат осет мисли така треба. Не се симнувај па ќе си сфати самата и нема да ти се пика. Или а се симне одма земи детето и горе и кажи "Ајде сега чао кажи и на баба ја со мама сакам сами да се играме одиме дома не можеме во двор сами" па нека се чуди

11. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Кога си се мажела си требала да мислиш. Колку е ваш, толку е и нејзин дворот.
    Плус ако е осамена, таа едвај ве чека. Не се качува да ви смета, во двор чека да дојдете, тоа е доста културно.
    Ако не е лоша жената, што има врска едно кафе да испиеш со неа? Таа ке е среќна што снаата и посветила време.

Вие немате проблем, ако е само ова дружење во двор. Ако не ви се мешаат во ништо друго, тогаш којзнае колку ве чекаат да излезете.

Nausicaa, SexiLy, AngIv and 9 others like this.
  12. forumce

forumce Форумски идол

Маж ти си прави муабет со твоите? Пие некогаш кафе со нив?

И јас не сум многу дружељубива, ама чат пат пијам кафе со свекор и свекрва, летно време скоро секој ден сме во двор со нив. Зимоска ептен ретко

13. DoubleK

DoubleK Истакнат член

Не е осамена воопшто , а детето е цел ден генерално со неа.дворот јас воопшто не го користам и не е мој никако, само ради детето излегувам јас не ни обожавам да седам таму..муабетот ми беше, после 10 часа лупање ,еден час да поиграме на воздух дома, во двор а не да бегам од куќата за да поминеме време со детето....повремено е ок и пиеме кафе, ама на секое не е мислам во ред

Anyshka and mal.ecka like this.
  14. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Зошто не и кажеш отворено?
    Тие се опциите или кажи и или излегувај со детето да шеташ надвор.

DoubleK and Elena878 like this.
  15. Orchidea

Orchidea Популарен член

На тема злато, ми купија за свадба се што требало. Неколку денови по свадбата свекор ми се дрзна да ми опцуе фамилија, ама си доби многу убав одговор од мене, а и лекција за сва времена од мм. Претходно на секоја провокација молчев. Еве три години со страв ми се обраќа, и тоа ептен ако мора. Бидејќи е ставен на игнор. И го осеќа тоа. Инаку, живееме на посебни спратови, па воопшто и не се гледаме. Мирна глава :)
    Така што, драги мои, златото и подароците не се мерило за почит, гледајте да има почит. Се што ви треба сами ќе си купите, од свои пари. Тогаш е уште послатко.

16. Mami3

Mami3 Истакнат член

Zlato....
    Kakvo zlato be... nasive nemale pari za takvi luksuzi.. mm si zede kredit za da si sprema svadba...i se so trebase da se kupi!
    Koja sum jas mene zlato da mi se dava...
    Ne se zamarajte so takvi raboti..dale ne dale... neka ne zborat mnogu zlato ke vredat ama i toa ne e mozno kaj nas...taka da isto ti se faka!

17. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Кога ќе дојде она или ќе ти се тупне земи го детето и излези да шетате или маж ти нека и каже на фин начин.

18. Осе

Осе Популарен член

19. SnezanaPet

SnezanaPet Активен член

I mene nisto nisto ne mi dadoja.Zatoa moive kredit krenaa i se mu dadoa nego.Jas bi sakala samo da me pocituvaat ama i toa ne go dobiv

tina2018 likes this.
  20. Mazegin

Mazegin Популарен член

Не ми се свекор и свекрва ама у долга врска сум. Постојано бев таму додека дечко ми живееше на ист спрат со нив. Во сите овие години со луѓето сум само на здраво и пријатно. Многу ретко да поседиме и на 10 минути ама нема многу муабет.
    Татко му у повеќе наврати ми имаше речено кога ќе пиеме ние кафе, ама од тебе направено?
    Реално глупо многу, бидејќи девојката на другиот син како домаќинка се однесуваше таму.
    Јас не сум му снаа таму, гостинка сум, макар и да сум снаа ако ти ме поканиш на кафе зошто јас да го правам?
    Млада сум, далеку од брак многу рано за такво нешто, пс на тоа ништо не му одговорив бидејќи не сакам уште сега да се ставам во глупа ситуација да ме замразат, бидејќи кога зборам немам филтер.
    Сега поретко се гледам, дечко ми не живее на спратот со нив.
    Не знам како да се однесувам со тие луѓе?
    Исто така името постојано ми го модифицира во старинска верзија.
    Дечко ми му имаше кажано дека си имам име и дека не сакам така да ми се обраќаат, тој ко за инат.

Сега и ова ми текна, пред неколку месеци ме прашаа што имало ново, мислев вистина се интересираат и им реков дека уплатив да полагам за кола, се спремам полека. На тоа мајка му иронично се исмеа и ми рече "а за точок не ли полагаш?" Сето ова со смеење.

Дечко ми ми збори не се замарај, не знаат како да се однесуваат, забегани се, имам зборувано со нив ѓабе е..
    Мене некако не ми е сфатливо, девојка на син му, зошто од такви глупости кога може се океј и фино да биде?
    Тие и него му се понашаат лошо многу, на моменти се, па што останало за мене...:x

tina2018 and smile:) like this.