Свекрвите и снаите – проблеми

Discussion in 'Брак' started by zdravkova, Dec 1, 2009.

1. forumce

forumce Форумски идол

А ти од кај знаеш кој ѝ праве ручек на жената? :^)

2. Celltica

Celltica Популарен член

Арен си? Жити се мислиш дека во 21ви век со опции за деливери некој од манџата на свекрвата зависи?

Anyshka, Bicka77, MeowMeow and 14 others like this.
  3. WildMk

WildMk Форумски идол

Остај то.. не знам како не му текна дека и мажот може да зготви.

Inana123, Luna91 and Celltica like this.
  4. Celltica

Celltica Популарен член

Да де да. Абе ете и двајцата нека не готват, да речеме. Не сакаат пример. Нема да умрат за јадење ако свекрвата не готвела божесачувај.
    Не читав нагоре не знам дали готват или не :D

Anyshka, Fallen.Angel and WildMk like this.
  5. ТрагачПоНадеж

ТрагачПоНадеж Истакнат член

Па и тој е на работа.
    Ти маж ти да не го тераш додека е на работа ручек да прави?

Има и такви...бабата го чува,ручек прави и пак никој фала да и каже.

Last edited by a moderator: May 10, 2021
  6. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Во ист двор се, што не ти е јасно? Ке оди во градинка, кога ке се врати пак во двор и исто ке биде. Бабата ке дојде кога ке се они во двор.
    Таа сака само приватност со детето.

DoubleK and Осе like this.
  7. ТрагачПоНадеж

Ќе јадат конзерва риба во право си или ќе си спржат јајце

8. Celltica

Celltica Популарен член

Да бе да секако, светата свекрва ако не направи ручек, ние сами што живееме и работиме двајцата не јадеме ништо, на јајца сме и туна цело време. Не си озбилен :rofl:

Anyshka, Bicka77, MeowMeow and 17 others like this.
  9. ТрагачПоНадеж

Тоа е живот во заедница и ист двор,кога се мажат нека мислат дали им се живее со свекрва или ќе си идат под кирија ама да се раат.Две арна нема

10. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Јасно и е тоа на членката, побара совет што да и каже.

Inana123, DoubleK and WildMk like this.
  11. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Кога и двајцата се на работа ручек од вечер се прави.:!: Вака кај мојте функциониравме, вака со мм функционираме. Во 17ч само подгреваш нема филозофија:P

Anyshka, Martka, Inana123 and 7 others like this.
  12. DoubleK

DoubleK Истакнат член

Ние сме делени за храна и сметки и се.иако работам во смени, се менуваме со сопругот за храна и се нечекаме на друг. иако од кога слушна дека сакаме да ја пратиме во градинка и негодуваше, јас и мм ја пративме нормално наша одлука си е. Тргна во градинка месец Јануари. во фебруари донесе Ковид. дома бевме сите болни и муабетот беше еве ја прати, што се постигна болест ни донесе стари сме со свекорот сакате да не умрите.;(Поентата ми беше точно, квалитетно време со детето .а не дека не сме благодарни ние.сакав да кажам, како на културен начин да ме свати дека ми треба време со детето мое а да не излегувам секој ден од дома и да избегнам демнење? едноставно да се повлечи малце. детето од никогаш не и било забрането , напротив најмногу време од сите возрасни она врвела со неа зошто ја чува. а налет има уште 5 мали внучина во истиот град од две сестри на мојот маж. а кај нив оди многу многу ретко

13. Black girl

Black girl Форумски идол

Синот ќе и каже. И негово дете е. :)

Bicka77 and Inana123 like this.
  14. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Дете е за во градинка да се дружи,да учи да споделува работи, песнички, најбитно од се да се социјализира, а ова бабата не го може ниту пак дедото. Тоа што донело ковид не значи дека и старите не можат да донесат дома друг вирус и тоа од продавница да го закачат или од комшиките на кафе што доаѓаат.За ова ич да немаш грижа на совест!! Прати дете во градинка и така веќе сте прележале барем во ова време најстрашен е ковидот, па после тоа ќе можеш на шала на смеа да и плеснеш се што сакаш зошто не си зависна од нејзе.Ете кога си ти со детето во двор што прави она со вас, збори, трча по детето?

Anyshka, Bicka77, Inana123 and 3 others like this.
  15. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Не разбравте до сега дека скоро 90% од свекрвите кога ќе станат баби всушност мислат дека мајки станале. Толку се трескаат од земја и опседнуваат со внуците како они да ги родиле. Еве ја мојана детево поголемото кога е со нив нема кој не ми кажал оваа како мајка му се понаша. Среќа иде на работа па не е со неа долго време. И имам еднаш кажано " Да го родеше немаше така да се понашаш". И џабе пак исто, разбирачка нема со такви.

Anyshka, Bicka77, Inana123 and 6 others like this.
  16. bertold

bertold Популарен член

Очигледно некои работи не се сменуваат. На пример љубопитноста на мојата свекрва. После мое гласно коментирање на телефон со другарка пред едно десетина дена што ми смета кај свеки, очигледно свеки начула и као се повлече. Арно ама вчера ми вика: Она месото ако не го готвиш денес замрзни го. Само за да и одговорам соодветно не се досетив во моментот дека за да знае мора да има проверено во фрижидерот.

Bicka77 and Brpbrp like this.
  17. Daniela93

Daniela93 Истакнат член

Родителите му се ... прости. Луѓе вака што си тропкаат се што ќе им текне, без филтер и граници, се затуцани и прости. Може и ништо лошо да не ти мислат, ама едноставно така се понашаат.
    Ништо за жал не може да направиш за ова да се смени.
    Стој си само понастрана, ко и досега. Најдобра опција е никогаш да не живеете под ист кров, нормално ако стане врската посериозна. Чим заедно не им мавате рецка, гајле ти е.

Anyshka, tina2018, Idedemja and 4 others like this.
  18. sara97j

sara97j Истакнат член

Одговорност носи одредени права со себе и обратно, ако имаш право на нешто имаш и одговорност. И го оставате детето 10 саати на ден, не можам да замислам поголема одговорност од тоа. Жената затоа си умислила дека има право над детето и кога вие сте дома. Кога ќе помине корона вратете го в градинка и после можеш слободно да и кажеш да влезе внатре дур си ти во дворот пошто не зависиш од неа.

19. DoubleK

DoubleK Истакнат член

веднаш настапува во смисла ајде топка или по неа ако се лизга и трча по неа мене ме занемарува.а дете ко дете си игра веднаш прифаќа.поминавме сега со Ковид пак ќе ја вратам во градинка. во периодот додека одеше во градинка, зопто сопругот ја земаше во 16ч, попладне кога јас ќе бев на работа втора, веднаш ја преземаше она. и се дури сопругот не ја земе сам она нема намера да ја врати....а кога сум прва смена на работа јас дојди дома со неа попладне, и или доаѓа веднаш дома да ја земе или чека да излеземе за да слезе во двор.мислам наместо она да одмори доста беше една година по 10 часа на ден, 5 дена неделно да ја чува, она не застанува.ние не сме зависни во ниедна смисла од нив.и на почетокот кога требаше да се вратам на работа , ние сакавме веднаш да ја пратиме во градинка, она инсистираше дека ќе ја чува иако сметав дека 10 часа на ден за било кој се премногу. ама од искуствата на повеќето дами овде гледам дека така ќе си остане. дури сме заедно иако на различен спрат :)јас штом се мажив граници поставив, тешко претешко ама прифати со тек на време. е за во дворот , без да се навреди мислам нема спас :rofl:фала ви девојки :inlove:

Anyshka, MilaSs12 and Осе like this.
  20. baby-star

baby-star Популарен член

^Е сега да ја избркаш од дворот не можеш, оти и таа си е во нејзината куќа.
    Исто како мене што не може да ме избрка комшивката што седи над мене да излезам надвор пред зграда бидејќи дворот ни е заеднички.
    Јас не разбирам па зошто толку драма оти и бабата сакала да седи со вас во дворот?
    Па ете кога си дома си насамо со детето.

cresa-jagoda, AngIv and Celltica like this.