Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.236
    Допаѓања:
    124.527
    Има и такви не велам не. Има такви никакви. Никогаш не генереализирам. Конкретно за оваа ситуација зборувам. Ама дека синчињата сте заслепени од мама, сте. Не велам да не си ги почитувате и сакате , боже господе мајка ви е. И јас си имам мајка си ја сакам. Ама нема да дозволам да ми се меша во брак ни да се расправа со мажот ми. Ако има проблем мене нека ми каже, јас ќе средам со него. Нема што да се расправа со него.

На cresa-jagoda, MeowMeow, Inana123 и 8 други им се допаѓа ова.
  2. Bratot

Bratot Форумски идол

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    5.052
    Допаѓања:
    17.283
    *оговараат
    pic_quark_1620658434314.gif
    :D

На ТрагачПоНадеж му/ѝ се допаѓа ова.
  3. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.334
    Допаѓања:
    19.761
    Со луѓе кој кога ќе им посочиш нешто дека ти смета со фино и тие се навтедат и налутат, џабе е се со такви нема разбирачка. И колку и да се обидуваш да се објаснуваш нема ништо да постигнеш.

На Anyshka, cresa-jagoda, nevermet18 и 15 други им се допаѓа ова.
  4. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.465
    Леле дали сериозно?
    Кој поубаво ќе го чува ако не бабата? |( Деца пораснале и со баби и без баби, и во градинки. Како прво, на дете поголемо од 2 години бабата му е досадна, во 99% од случаевите. Гледаат турски серии или го влече по кафиња во комшии.
    Треба да се знае границата дека тоа е внуче, а не сопствено дете. Ако сака да си чува мало дете нека си роди нејзино.
    И нормално дека мајката ќе сака да си поминува на само време со сопственото дете. Многу убава работа свекрвата да се тупнува на секое излегување на тараса или на прошетка.
    Ти ова ќе го бараш од својата сопруга? Кога ќе се шета, мајка ти да ја носи со себе? :^)

На Anyshka, nevermet18, MeowMeow и 12 други им се допаѓа ова.
  5. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.878
    Допаѓања:
    18.746
    Секој ден можеш да си најдеш работа за добра плата и по струка.
    Ако некој се трудел да достигне некое ниво и не даде отказ е затупен? Се гледа дека не си ги плаќаш сама сметките.
    Исто ли е да е болно на 1 и 3 години?
    Не знам какви родители имате, ама нашите родители се околу 50- 55 години и се еманципирани, паметни луѓе, некои високо образовани, некои не, разбрани луѓе кои знаат што е добро за едно дете. Турски серии не гледаат, по комшии не одат, не оговараат.
    Што подоцна дадам антибиотик, тоа подобро.
    :rofl: да се запише некаде со големи букви, навечер секс со жена му а доручек сабајле од мама. Ме насмеа, алал да ти е.

На cresa-jagoda, nena2010 и Mnik им се допаѓа ова.
  6. Abc07

Abc07 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    1.407
    Druga opcija vi e da odite po detski parkcinja za da si bidete sami. Makar sto tuka i ne mislam mnogu deka nesto od inat ti raboti mozebi malku poveke si go saka vnuceto.
    Primer ima i takvi sto se demek dojdeni da vidat vnuce imase sluckaa kaj sto maliot bese 3 dena doma( poradi terapija a ona se ponudi da ne zemam slobodno od rabota), postojano mu bea ukluceni crtwni ili mobilen i nikako ne bese izneseno dete nadvor a ona na telefon takodze.
    Taka da udri se sto se slucuva na ignor zemi si go deteto i na setanje.

7. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.871
    Инаку за дворот, нема решение во смисла да си сама. Или ќе и кажеш директно и ќе ризикуваш да си направиш проблем кај што реално го немаш, или ќе одиш на друго место за шетање. Ако е заеднички дворот или ќе сте договорени што како да правите или ќе се толерирате.

На Nausicaa, WildMk, AngIv и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    И ради тоа што она гради криера и сака висок чин уште 10 деца болни ќе бидат.И да сама си ги плаќам и си се снаоѓам во животов од мои 18 сум самостална и фала богу сум влагала од една во друга работа и не сум останала без работа.А таа што е н ависока позиција и гради кариера може да си плати жена и дома да и го чуваат детето и да ги поштеди другите родители со минимална плата и да останат без рбота.

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    9.827
    @ТрагачПоНадеж
    Ти ги прочитав сите мислења и на последново ќе ти одговорам за сите мислења.
    иначе жал ми е што си имал таков немил настан (мајка ти што те напуштила), сигурна сум дека остава доживотен траг.
    Е сега. Незнам зошто си пишуваш како ти одговара и ја вртиш водата на твоја воденица. Бавава го чува детево 10 саати. Побогу зошто да не ја остави мајката да си поседи на раат со детето? Зошто мора сегде да е присутна? Зошто да ја влече и неа на прошетка пази зошто може бабава сакала да е со внучето. Па ај ако сака и на спиење да и го остави 7 дена во неделата, ај ако сака бабата, детето мајката ич да не го гледа. Неможе така. Во ред им се наоѓа, им го чува, ама кога влегува дома мајкатс она треба да се повлече. Како сакаш речи таа опсесивност со внуче не е нормална. Можеби ти го разбирам ставов, ако те има баба ти пораснато, зошто нели мајка ти ја немало, ама во овој случај мајката е тука присутна и треба да се има осет дека се мајка и дете и треба да ги остави да поминат квалитетно време заедно, а не оваа ко љубоморно створење да не ги остава да издишат. Ја имам под мене иста како нејзинава свекрва, не ми кажувај. На тераса несмееме да излеземе на раат. Одма се вика одоздола, бабееее, дедооо, да не зборам за во двор. Ко за нив да го вадам надвор. Ама затоа јас си го фаќам патот под нозе и шетаме. Несакам да шетам или да седам со нив секој пат кога ќе сме надвор. Мојата дури е љубоморна што збори со мајка ми на телефон и незнае да се повлече да си рече, ја нема бсба му видено со месеци, да го оставам да се чујат, туку доаѓа му збори, го заигрува, го трга на страна. Ко мајка ми да не е баба, она е главна. Дај жити се, до утре можам да пишувам. И да напоменам пред да ррплицираш, не ми го чува, делени сме, ручек не ми прави.

На Anyshka, cresa-jagoda, Inana123 и 17 други им се допаѓа ова.
  10. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.236
    Допаѓања:
    124.527
    @MilaSs12 па така е што. Некои уште ја имаат папочната врпца за мама. Е од тие подалеку! Од искуство.

На cresa-jagoda и MilaSs12 им се допаѓа ова.
  11. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.878
    Допаѓања:
    18.746
    Која кариера, зборам за повисока плата. Почнала со 200, стигнала до 450. Ако даде отказ пак е на 250. Како што можев да прочитам жена е најмалку 200. Можеби има кредит, под кирија е.
    Не може да осудиш некого што се бори за плата, кога државата е крива.
    Можеш да се снаоѓаш на 18, ама не со деца.

На Tanjamm, IRBBB, tanjita и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Frosin4e

Frosin4e Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2009
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    179
    @ТрагачПоНадеж
    Вие мажите (извини тебе што ти се обраќам ,генерално мислам ) треба да можете да ги поминете ,ако не сите 9 барем последните 3 месеци и породилните болки ,да ви збеснато хормони после пораѓај . Па после да оставите бебе дома/градинка на 8-9 месеци со збеснати хормони по 10 саати и после да може да зборите на моменталната тема (проблем ) на членката.

Значи од 24 ч. детето 10 е со баба му ,10 спие и остануваат 4 кои мајката сака да си ги искористи максимално. Па ни мм тогаш го нејќам со нас бе.
    И замисли сега во тие 4 саати излегуваш надвор и бабата трча по него ,го закача и тоа и се радува повеќе отколку што се радува со мајката (што е и нормално бидејќи најголемиот дел од денот е со неа) што мислиш ти како се чувствува (ме ) ?

@Mnik иста е и мојава со телефонот. И многу ме нервира,и реков еднаш ,два пати ама џабе пак истото ,не приметувала госпоѓата дека зборувам |(.
    А еднаш ми рече кога зборуваш на телефон ја носиш во раце. И јас глупава ништо не и вратив само и кажав дека само така стои да ја видат ,требаше да прашам дали ми ги брои повиците.
    Башка што прави се за да ме понижи,баш кога треба да излезам пружира алишта,мие ,вади цвеќиња ,пресадува цвеќиња ,чисти ,мие. Само колку да треба да ја молам.

На Anyshka, Fallen.Angel, DoubleK и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Вака како што читам доста невработени свекрви има, па имаат време да досаѓаат.
    И мојата беше вечно обесправена, исправаше криви дрини со сите по цел ден. Маж ми прво ја прати на психијатар да си ги реши проблемите со себе, но психијатарот ја врати (нејзините 'проблеми' не биле за таму туку и рекол да си најде нешто што ја прави среќна). Следно, мм и рече да си најде работа. И така свеки моја се вработи по втор пат во животот на 52 години (има само 2 месеци стаж за нејзините години), па сега е преморена секој ден и не се гледаме нонстоп.
    Пак си наоѓа сила да приговара ама далеку подобра е од порано.

Најдобро и единствено решение е да се пресече одма. Не ќутете и секогаш директно кажувајте, ако не можете вие тогаш маж ви. Не трпете зашто времето не се враќа назад туку лета. Бебињата еднаш се бебиња, не го пропуштајте најубавиот период.

На LucyLu, Inana123, buba4e89 и 10 други им се допаѓа ова.
  14. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    9.827
    Абе незнам бе, многу стануваат посесивни. И ние од хормони сме посесивни, ама они од што се? Беа за роденденот на син ми, моите, детево вика по татко ми дедоо и во него гледа; овој другиов трча овде сум му вика. Пак детево оди кај татко ми, јас излегувам од просторија, се враќам за нецела минута, детето седнато до татко ми, како што првично го оставив, свекор ми залепен до него од другата страна. У реду е, значи олабави, не ти е сопственост син ми. Еднаш така свеки се качи горе дур зборев со мајка ми на видео кол за да го види, оваа иде го зема и го заигрува и мајка ми од култура вика "ај нека се види со баба му, ќе се чуеме" и јас намерно и одвалив "ааа не баба му ќе си оди сега, си има работа,сабајле го виде". Виде не виде кидна за нецела минута. Пред некој ден правев колачи, госпожа неповикана си дојде, виде дека работам, демек ќе го чува, а не дека ми е потребна она, мирен си е, си игра кога правам нешто и он правеше глупости и ја слушам му вика "аааа сега мајка ти ќе те стави во ќош ич не си умен, дојди стави го во ќош" и јас намерно и рекпв "па еве ти дека самоиницијативно се нафати да го чуваш дур работам, стави го ти во ќош, не ме мешај мене, пред да дојдеш си беше мирен". Се изгуби за нецела минута од спратов "ај бабе јас треба апче да пијам". Сиктер.

На Anyshka, cresa-jagoda, MeowMeow и 7 други им се допаѓа ова.
  15. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.706
    Мене да ми е, ќе си се понашам како да не е тука, ќе и речам "добро да бе така е" и ќе си терам по мое.
    Детево поише на бабата се радувало па, деца се менуваат мислења.
    Таа да му купи еден сладолед ја 6 пак мене поише ќе ми се радува.

На Meckicja и _Naumche_ им се допаѓа ова.
  16. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.397
    Допаѓања:
    18.643
    Не значи дека секоја настинка од градинка се решава со антибиотик. Ма да тоа зависи од лекарот,има такви што ги препишуват и на невидено.
    Мојот кога тргна во ноември на секои 3 недели беше со затнат/растечен нос. За да во февруари на брис да излезе бактерија која се реши со антибиотик. Прв пат тогаш пиеше антибиотик, на 16м.

Од друга гледна точка,имав деца во комшии што оделе 1 год во градинка па им здосадило. Тргнаа прво одделение, почесто беа болни, него ли дете од градинка. Стигнаа и до болница.
    Не можеме да ги чуваме децата во стаклено ѕвоно,вусшност така и ме советува педијатарот.

На Autumn Love, IRBBB и Fallen.Angel им се допаѓа ова.
  17. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.878
    Допаѓања:
    18.746
    Значи грешка е што веднаш не ви кажал да проверите брис. Во градинки најчесто има бактерии кои децата ги пренесуваат едни на други. Лечено недолечено е проблем, несоодветен антибиотик итн.
    Вирус од било каде може да закачи, дури и од родителите.

На IRBBB и tina2018 им се допаѓа ова.
  18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Најубаво е да имаш свое заработено и да не живееш со никој.
    Ама дека ќе го имаш тоа со македонска плата и тоа на 20-30 години, мало морген.

Сами живеевме од првиот ден, ама во стан кој тие го заработиле во комунизмот и го препишале на син им.
    И културна бев, ми значеше многу дека ни доделија стан и не помагаа финансиски. Многу повеќе тие, отколку моите, искрена да бидам. Признавам се' што направија позитивно, ама кажувам и дека имаше навреди од свекрва ми, буквално за глупости.
    Свекор ми не...

И така е обично. Жените се тие кои прават кавги. Најчесто (иако има исклучоци), свекорот ќе ти се врекни само ако го надупила свекрвата.
    Ај објасни ми зошто мајка и сопруга треба да се натпреваруваат за синот/сопругот?
    Не и' го зедов.
    Не и' го излагав.
    Сакала да биде гледан, како таа што го гледала.
    Епа да ми прости, ама јас му сум жена, не му сум мајка.
    Ко ќе сакам дете, ќе си родам. Нема да присвојам возрасен маж.

Научени се така кај нас. Свекрвата е 'газдарица'. Жената 'му припаѓа' на мажот.
    И нејзе така и' правеле... и мисли дека така треба.

Различно сме одгледувани заради полот.
    Женски деца ќе ги фалиме ако чистат и готват и перат, на машко дете ќе му прогледаме низ прсти... машко е тоа.
    Женско дете од мало се учи дека “ќе си оди од дома“.
    Машко дете се учи дека “е маж и ќе донесе дома жена“

Начинот на кој ги перцепираме работите е битен.
    Ај испејте си ја во умот “Черешна се од корен корнеше“. - многу убаво ја опишува матрицата по која функционира општеството.

Последниве деценија-две, тро почнавме да ги менуваме работите.
    Со интернетот и напливот од информации, научивме дека може и поинаку.
    Ама бавно се движи напредокот. Не научиле сите... посебно не повозрасните генерации...

Замисли бабата да му кажува на зетот што да прави и да го кара, или не дај Боже да му се обраќа со навредливи зборови.
    Нема шанси.
    Одевме да ја договориме свадбата во кафаната, и во колата си правиме муабет... и им реков на моите: “Што и да побараат, согласете се. Не ми се прават кавги за глупости од стилот Дали имало Кока-кола или Пепси“ - ко денес го памтам.
    Ајде... чест “машка е свадбата“.
    За кога ќе сум леунка, со внучето и' в раце, да ми речи дека “Никогаш не сум била жена за син и'“
    И после тоа да оди в дневна и истото на мајка ми да и' го кажи.
    И да ќутиме сите и јас и мајка ми и син и'.

Е после ми 'пораснаја рогој' и побарав од маж ми, или да биди сопруг, или да биди дете.

Толку имам да кажам за македонските фамилијарни односи.

На cresa-jagoda, Nadja_22, Frosin4e и 31 други им се допаѓа ова.
  19. DoubleK

DoubleK Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2020
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    1.187
    Добро утро на сите.
    Како што кажав , ние не зависиме во ниеден поглед. двата работиме од прв ден, куќата е на маж ми препишана.од прв ден реновираме дома, прво спратот, па приземје , па дворот. ни сме побарале од нив , ниту чекаме, ниту се лутиме дали дале дали не ни дале нешто. девојче имаме се за неа правиме. јас одсекогаш работам солидна плата и не сум научена ни на сон да зависам од друг.делени сме на спратовите.никогаш без најава не сум отишла горе. свекор болен имам, го почитувам максимално. е сега свекрвата е посебна приказна. Жена на 3 деца, ниту еден работен ден во 65 години. нејзин избор. Внуци од ќерки вкупно 4, од син 1 досега. Нашето од кога се роди таа посебно трга да го гледа отколку другите, иако едната ќерка има бебе во моментот и две големи ќерки , и живее на 5 минути од нас . Пример разлика- кога се роди моето, сакаше да е нон стоп кај нас со него. сега се роди ова бебе, иако неа и треба огромна помош, дали еднаш неделно ќе го види и тоа золва ми ако го донесе. Ние имавме план кога ќе почнам јас на работа ( среќа можев да бидам дома додека наполни година ) да оди во градинка. Инсистираше да го чува да не се влечкаме . Со разговор со мм одлучивме во ред.Никогаш не сум рекла вака онака за ситници да се лутам, напротив бескрајно благодарна сум била. Од лани летото , ми е мака кога ќе дојде лето. Двор преубав со можости дете да се игра, наместо после турбо ден секој ден да ја влечам во парк и секаде со кола, да си седиме, на крај краева и мој двор е да одморам таму, едноставно не е можно сами. Јас додека да се мажам живеев во стан. Во куќа немам живеено и првпат имам двор, макар што мислам дека до луѓето е не до местото дали ќе почитуваш простор или не. Слези ние, слези она значи одма . И велев секако, оди одмори, оди одмори, дури и свекор ја викаше, после тоа и он слегува сосе неа. Видов не видов почнав да ја изнесувам. На враќање чека во двор кога ќе дојдиме. Уште не паркирани од кола ја вади. Вчера ете случка- доаѓам од работа , она ја чува 10 часа, ја земам, тогаш се разбуди малото, и сега не да ми ја даде ја држи стисната, јас да си ја земам. Малото не расонето , плачи по неа и она му вели -бабичко мое сакаш со мене ? и ја трга од мои раце. Јас ја зедов пак од раце ( значи нерва до плафон во секундата ). И не да си оди малото да се смири , продолжува со истото седи над нас ја гали и му вели ај види ја мама за 15 мин ќе те земам.Јас и велам, не ние ќе излегуваме после. Одвај замина. Малото плачеше беше луто и одвај се смири. Ај се смири, јаде и се спремаме да излезиме , по еден час , еве ја пак,а јас во моментот се облекувам. и влегува и јас викам на цел глас,, СЕ ОБЛЕКУВАМ,,. а она вели,, ЌЕ ЈА ЗЕМАМ ЈАС,,. Ко сум викнала, ти кажав ќе излегуваме значи!!!! и она, седи и сега го убедува малото ајде ајде на тивко наместо да си оди. јас набрзина се облеков излегувам ја кревам во раце и тогаш ја фати вратата а малото пак се превознемири. ВРИЕВ ! Стварно незнам како натаму.речено и е на секаков културен начин, и мм разговараше ама џабе, значи она на фин начин игнорира се што ќе кажам и тера по свое.Несакам да бидам безобразна, си правам стресови страшни ама стварно незнам како поинаку. да излегуваме дри не се стемни, оти? за она да не е во двор рает да се качам дома и детето да не се тревожи.
    Извинете на долгиот пост, сакав да доловам само отприлика како ни е.

На Anyshka, cresa-jagoda, Frosin4e и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.885
    Инспирирана од одговорите што и ги дадовте на @DoubleK и јас ќе си споделам. Ја знаете мојата Луцифер. За членката имам само да и кажам да си ги чува нервите. Јас приметив дека ако и го оставам или и речам морам нешто да правам, мојава наоѓа изговори за да не го чува, а ако и речам дај ми го, го зема и почнува да го шета во двор и да си игра. А ако за чудо го земе да го чува кога имам потреба да одам некаде, негодува, кога ќе се вратам прашува дали детево имало мајка.

Следниот месец конечно започнувам со работа. Со мм се договоривме да го пратиме во градинка. Се договоривме и го пријавивме, ни рекоа од септември тргнува, сега немало место. Мислев договорено е. Утредента ете ти го сопругот натажен и скиснат ми вика да не сме го праќале мајка му да го чувала додека сум на работа. Му викам дека не е изводливо и дека и мајка му работи, како ќе го чува? Демек само прва смена одела, ќе сме се организирале некако. А знам дека нема. Како ќе го чува и кој ако и двете сме прва смена? Уствари тоа и не е главниот проблем, во градинка ќе се социјализира, ќе научи нешто, ќе има другарчиња. Ама не маж ми добро поткован од мајка му ми вика лоши биле условите во градинка, негов братучед го имале истепано воспитувачки во 90-тите години кога одел на градинка, трауми имал, а сега ковид имало, ќе се разболувал малиот, ее некое дете на негови роднини од градинка се разболело во систина лежело 2 месеци. Гледам јас во што е работата, женава сака да го чува за низ нос сето тоа да ми го вади, сака да ме стави во непријатна ситуација, немајка да бидам бидејќи одам на работа и ете сега кој ќе ми го чува кога и таа оди на работа. Си бара кавги. Дури и мене ми вели абе сигурна ли си дека сакаш да оди на градинка? Мало било, ете нејзина пријателка цел живот работела во градинка па внучето не го носеле, ако било убаво на градинка они прво ќе го носеле. И викам таа жена е сега пензионерка, може да го чува, ние нема да можеме, плус друго внуче доаѓа на крајот од летово, зарем не планира и на тоа мајка да се прави? Се си мислев на раат ќе ме остави мене, малку ќе ја масира другата снаа, ама кој знае..
    Седнав уште еднаш на муабет со мм за градинката, и мм целиот исплашен и сериозен ми вика демек добро ако сум решила да го праќам во градинка нека биде целосно моја одговорност ако се разболи или нешто друго ако му се случи бидејќи тој работел две работи не ќе можел да трча по болници.. И пак истиот муабет и за малку кавга ќе избиеше, јас сум се инаетела не сум сакала мајка му да го чува, а жената за неговото добро така зборувала, не за да не разубедува да не го носиме во градинка, и нејзе ќе и било полесно да го носиме, ама се грижела за внучето ...Тежок манипулатор е женава знае што да каже за да го замисли мм и да допре до слаби точки.
    П.С за условите во градинка е глупаво да се дискутира. Да беше толку лошо немаше да одат деца, а моментално нема место во градинки, врски фаќаат луѓето за дете да запишат. Познавам жени кои работат во градинки, не е така како што кажува свекрва, дете не смеат да допрат. Ама нашево било посебно, што ако му де развикале и го исплашеле??? Леле луѓе смешно е ама се нервирам. Као демек она повеќе загрижена е за мојот син. И велам моја роднина има 4 деца и сите од 8 месеци и се носени во градинка, а има и мајка и свекрва, ќе полудеа и двете ако и ги изгледаа сите 4 деца. Па боже мој. Немам мајка ама и да имав ќе одеше пак на градинка. Ете сега ми се посреќи ќе тргнам на работа, ама и да не тргнев ќе сакав да оди во градинка. Сега кога виде дека и мм се размислува и можеби навистина е потребна градинка, почна со муабетот дека е мал се уште, во септември кога ќе тргне само годинка и три месеци ќе имал, барем 3-4 год да бил да разберела, вака греота било мало бебе во градинка...

Последна измена: 11 мај 2021