Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    @DoubleK Се наежив од безобразлукот, јака ти душа.

@Fallen.Angel Не го почнувај веќе муабетот, детето ти е запишано и во септември прати си го во градинка.

На Sexybaby86, Miss666, Autumn Love и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.885
    Па така и планирам. Ете нареден месец тргнувам на работа. А и таа оди. Цело лето ќе мора да го чува, до септемрви ќе ја видам дали ќе почне да негодува, а ќе почне, па ете ќе види и мм дека од нејзините празни муабети и манипулации немаме корист.

На Frosin4e, thelittle17, crazylady и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Баш. Сега малиот кога ќе почне да оди, да трча, да лумпува по дома сама ќе сфати дека не може да го чува и ќе се откаже. Реши го ова паметно, не руши ѕид со глава како претходно.

На Ingvild, thelittle17, crazylady и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    9.827
    Абре напор жениште. Јас се нервирам што читам само.
    Со нејзе неможеш со фино. Само дрско и директно како што си и кажала дека неможе да ја земе за 15 мин. Ама не со муабет дека ќе излегувате, туку со муабет повеќе накај детето "мамичка е тука, не ти треба баба ти, ќе си шетамееее, ќе си играмеее, баба ти ќе си оди кај дедо ти сега, доста и беше за денес". И на тоа тивко ајде ајде, ако треба и со дерење ќе реагираш као "добро, боже сачуј, мислиш дека сум глува? Еднаш испочитувај нешто што ќе ти речам" и земај дете и искоментирај "сега со мама сами ќе си играме, ќе си се нишаме на лулашката, ќе си скокаме во трамбулината", пример. Да афати дека е непоканета. И ако ти се доклапа, пат под нозе. И ако праша каде? Ти игнорирај или одговори "негде кај што ќе сме си сами". Абе нема со убаво со ваквите. Значи не е возможно. А детето ти трча по неа зошто све му дозволува дур е со неа за да ја сака. Да заоди во градинка, друга песна ќе е. Ова е една од тие баби кои си ги делат внучињата. Твоево очигледно и е најмило. Психопати. Леле жено, не ќути ти се молам. Може нема да има којзнае каква промена, ама барем ќе ти олесни. Мене ме знаат дека сум малку лева и кога ќе ме видат дека сум таква, демек од инает седат, ама кога ќе одвалам нешто и брзопотезно се исчезнува.
    На пример. Викендов дојде кај нас свекор ми и почнува "оваа мајка ти не те има извадено надвор, за да те видам, ќе ја караме", ај преќутев, знам дека за кратко идат моите 5 минути. Детево вади сликовници и јас одам да му читам и детево ми вика "не мама, дедо" и овој седи од страна и "хахахаааа нејќе мама да му чита" (иронично, исмевање) и ја му викам "хахааа сака дедо, оди нека ти чита дедо ти". И оди, а знам што следува. И свекор ми ја зема Бамби. Ееееј дедо што е ова? Срнче? Ааааее какво еее. Немам наочари бе дедо. Види на телевизорон што има. Види Том мачорот еееј. Јас од кујна си се изнасмеав на глас и му дофрлам "толку од читањето?" Си мислам во себе очигледно си способен да лаеш, не си и способен да читаш сликовници. После 2/3 минути син ми бара нешто да си играат, овој ќе се замарал, ееј дедо што си имал, незнам јас ова како е. Го залажува со нешто на тв и бега од дневна по скали и надоле. И детево вика "дедо?" И јас намерно за да ме чуе, зошто уште беше по скали "избега дедо ти".
    Демек прегорен за внукот.

На Anyshka, cresa-jagoda, Meckicja и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    9.827
    Па ако е упорна и после тоа, да не го пуштате во градинка и го труе маж ти, речи им "нема потреба да се мачи мајка ти, јас ќе си дадам отказ од работа, ќе си го чувам". И ако е потребно, подобро дади отказ, така живеевте до сега, стисни заби уште една година, зошто јас не би го оставила со такво жениште 8 часа.

На Frosin4e, thelittle17, Luna91 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. попкек

попкек Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2021
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    242
    Лелее цц свекрвиве најгрижливи на свет се, а мајкиве немајки дека во градинка ги праќаат омг. Чувај нерви и здравје, прати си дете во градинка, мирна глава. Па кажи и кога ќе почне малото во градинка, еве ќе го носам во затвор, во градинка де... пошто ги мачат нели :D

На thelittle17, Fallen.Angel и Mnik им се допаѓа ова.
  7. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.845
    Допаѓања:
    17.743
    Да сум јас на нејзино место па обратно, пре би да го чува свекрвата некоја година додека да заработам пари.
    После колективно на тоа семејство отказ ќе му дадам, очи да не им видам веќе.

На Frosin4e, moonlight-girl.55, CameliaMiller и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    9.827
    Како што има свекрва и влијание на маж и, тешко. Освен ако не го остави и него со нив. 8) ама пак после да ја слуша како бабава е херој, чува дете, работи, а мајкава само си оди на работа.
    Пак по незнам кој пат ќе пишам што ги тера толку посесивни да се за внуци, вистина незнам. И мајка ми е баба и она знае да одвали нешто чат пат и свекрва е, ама до овој степен не е. Баш на сите ни е поддршка децата да ни одат во градинка, а не дома со баби да седат. Ваљда зошто е паталец и башка си има смени по 12 часа и да сака да чува, нема време.

На Frosin4e, Luna91, Idedemja и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.845
    Допаѓања:
    17.743
    Да, на тоа мислев.
    Не гледам што посебно ќе изгуби со него. И онака за ништо не го бива, освен стресови да и прави.
    Свекрвата нека збори што сака и колку сака, би се фокусирала крајната цел да си ја истерам. Ама членката за жал не сака да го остави, така да...

На Frosin4e, CameliaMiller и Mnik им се допаѓа ова.
  10. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.618
    Маж ти е проблем а не свекрвата.
    Прати си дете во градинка и нема шо да се замараш и објаснуваш.

На thelittle17, crazylady, CameliaMiller и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Ќе си бара работа со таа плата и ќе најде ако веќе има искуство и ја бива и пак ќе кажам нема зошто други 10 деца да седат дома мртви болни ради нејзиното подобро она да најде работа со помала плата одколку другите да останат без плата, а и така земаат минималец.Чергата ќе си ја пуштиш колку што ти дозволува животот.А кариера и дете не се гради освен ако немаш некој кој би се грижел за тоа дете.Ради кариера на еден човек 10 да патат не хумано!

На Meckicja и Fallen.Angel им се допаѓа ова.
  12. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.878
    Допаѓања:
    18.746
    Дај жити се не се утепувај на рамно. Ме нервира кога ке запне некој вака за нешто нереално.
    Ти изгледа немаш допир со реалноста. Немам што веќе да дискутирам со тебе.

13. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Ќе и викнеш ако треба и дрско ќе се однесуваш твое дете е.Тоа што она сама сакала да го чува не и дава право дека може се да прави со него, а ти да ќутиш.

@MilaSs12 Ти си таа што се утепува. Ти најде да збориш што бабата го чува детето наместо да го прати во градинка па да видиме како ти ќе размислуваш кога ќе го пратиш(ако воопшто го пратиш).

14. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.885
    Маж ми се согласи првично кога зборувавме. Потоа кога дозна свекрвата почна да го предомислува и да му ја полни главата со тие работи. Реално мажите и не знаат како е во градинки, не знаат ни пола од тоа што знаат мајките и за нив нивната мајка најмногу знае, ги израснала, ги помага се уште. И ете оваа го познава дека е сентиментален кога станува збор за бебето, бидејќи кога обична температура ќе покачеше малиот, маж ми паники крева, и го размуабетила за разболување, па за секој случај спомнала и трауми, викање и тепање деца во градинките, па ете го сега замислен и исплашен. Сто пати имам му кажано, немаме само ние дете па да се однесуваме како кралска фамилија, ако толку сака нека плати 200-300 евра градинка или дадилка, немам против. Е откако тоа го кажав, ми сврте на караница, па ако сум решила нека оди во градинка, ама се да биде на моја одговорност. И последиците на мене ќе биле ако нешто му се случело или ако претрпело детето траума во градинка.

15. попкек

попкек Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2021
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    242
    Па јас мислам дека детето трауми доживува дома, и тек ќе доживува ако продолжите со ова темпо. Тогаш кој ќе сноси одговорност?

На flawless., Frosin4e, moonlight-girl.55 и 4 други им се допаѓа ова.
  16. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.618
    Зошто не знаат мажите како е во градинка?
    Пак ке ти кажам маж ти е крив, не ми е јасно како може возрасна личност шо створила семејство да се држи за сукњата на мајка му.
    Не е нормано маж ти да го предомислува мајка му, тоа дете е ваше е не е нејзино.
    Веке коа си дозволила да се меша можел да и каже детето има родители ама не одбрал да ја слуша, и она е крива според тебе?
    И дај молим те вината шо ти ја префрла ако се разболело? Па кое дете не било болно или не фатило вирус во градинка.

На bittersweet, Meckicja, moonlight-girl.55 и 8 други им се допаѓа ова.
  17. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.878
    Допаѓања:
    18.746
    Зборам како е подобро, ако бабата е личност на место. Кажав дека подобро да седи дома отколку да пие антибиотици. Се разбира ако има простор.
    Ако бабата е постара и не е способна да го анимира, ако не се согласува со родителите за исхрана гледање серии итн тогаш се знае, градинка.
    И потоа дојдовме до кариера, и то тврдиш дека од едно на друго работно место можеш да отидеш кога ке ти текне и платата иста ке е. Па тие што не се труделе прости биле.
    Чисто да се потстетиме како се одвива дискусијата.
    Јас ке го пратам кога ке заврши епидемијава. Бабите на син ми работат, јас го чувам. Ама да треба да бирам, до 3 години би го поверила на бабите, а не во градинка.

Да бевме во некоја држава каде се функционира како што треба, немаше да постои темава.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  18. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.236
    Допаѓања:
    124.526
    Немате проблем со свекрвите, сте земале мамини синови за кои мајка им е божество, светица, аман заман реинкарнација на Богородица и само во неа гледаат. Средете си ги мажите. Инаку уште мноогу ќе трпите.

На cresa-jagoda, Кена Рис, Oneo и 9 други им се допаѓа ова.
  19. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.878
    Допаѓања:
    18.746
    :rofl: ти си била во страшно токсична врска штом си вака накострешена.
    Ама нема поправање. Секогаш ке двои мама и крај.

20. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.984
    Допаѓања:
    13.757
    Како се мажите за вакви мулиња јас не знам. Па уште свекрвата виновна. Таа гледа дека синчето нема свое јас и секако дека ќе се меша.

На cresa-jagoda, noteforself, thelittle17 и 6 други им се допаѓа ова.