Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.375
    Допаѓања:
    37.496
    Јас искрено не те сфаќам во последните неколку мислења. Па што му е дозволено на ова дете да прави?
    Сите деца скокаат на спална.

На MoreNa-22, Meckicja, bittersweet и 4 други им се допаѓа ова.
  2. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.701
    Допаѓања:
    40.072
    А знаете ли дека сјајот може да е смртоносен за мали деца? Една капка да голтне е фатално. На свекрва ми на колешка детето е починато од што голтнало сјај. Исто и на факултет проф. др Зисовска тоа ни го кажа и дека имало такви случаеви на детска клиника. Едно мало невнимание може да има фатален исход. На мали деца не можеш да им веруваш и да им даваш средства за чистење за да си играт со нив

На Anyshka, noteforself, mal.ecka и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    9.827
    Нека скока. Муабетот е дека е мал и треба друг да го скока. Ме разбираш? А она се уморува и за да не го прВи тоа, на мене се вади, за да не рече не.

4. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.436
    Допаѓања:
    4.995
    Далеку сум од вакви ситуации, но те разбирам. Не е само дозволувањето, туку и коментарите. Кога мајката одлучила нешто не може, не може и тоа е тоа, си има свои причини, колку и да ни се чинат банални. Но дете ќе научи со кој што може и до каде може да иде, не е во ред да се зборува на тој начин за било што

На Meckicja, flower30 и Mnik им се допаѓа ова.
  5. sonuvana

sonuvana Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2016
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    2.814
    Па ете ,убаво си и рекла.
    На дете ќе му кажеш...." сине,само со баба се мијат заедно садови....мама не знае така "....со убаво...се што таа прави од инат,игнорирај.
    Навистина,на дете му е интересно и по кревет да скока и садови да мие ,но ако ти не даваш,ќе знае дека тоа не е правилно и ќе го запамти како игра со баба.
    Не грижи се,љубов од тебе ќе запомни на многу повеќе начини и кроз многу повеќе случки.
    Тоа со миење раце со сјај е исто така небитно...нека знае дака во инцидентни моменти,може да се снајдеме....црвенилото било и поминало...растење..
    Од најдобра намера ти напишав,не се лути...она кој на кого обезбедил,не сум баш во тек...

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    9.827
    Ма оваа со сите е ваква. На комшии мои детето, лани летото баба му не му даваше црево да се водени, нашава му наполни две шишиња со вода и му ги дава "нати бабе овие ништо не ти даваат". На истото дете пред да дојдат мајка му и татко му од работа, во време за ручек му дава благо обавезно итоа скришно. Све ќе направи, по секоја цена, децата да ја сакаат. Забеготина. Затоа и сопственото внуче толку го гледа.

7. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    9.827
    Ама несакам да го прави тоа мал е. Башка она пред мене вака збори, замисли кога не сум присутна? Ќе му рече ќе миеме садови, не и кажувај на мајка ти. Ко што слушам со други деца од неа. И после баба добра, мама лоша, не ме остава. Баба ми ова исто го правеше со нас.

8. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.701
    Допаѓања:
    40.072
    Како бе така размислуваш. Треба ли нешто поголемо да му се случи на детето за баба да разбере дека од инат може само да му наштете. Што не си мие она лице со сјај? Детската кожа и така е нежна уште сјај им фале. Господе Боже се знае со што треба да си играт децата
    Овде има една членка пишувано во Австралија бабата е осудена на затвор оти му дала на детето да јаде нешто што не смее и тоа починало. Не дај Боже до тоа да дојде

На Anyshka, CameliaMiller, buba4e89 и 3 други им се допаѓа ова.
  9. sonuvana

sonuvana Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2016
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    2.814
    Ти баба ти по лошо ја памтиш?
    Ако е одговорот ДА ,тогаш во ред....вистина е дека секој со своја глава мисли и постапува.

10. sonuvana

sonuvana Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2016
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    2.814
    Уфф,не дај Боже што се може да се случи на секого.
    Не верувам дека бабиве се баш толку зли да наштетат на внучињава кои ги сакаат сепак.....ниту се толку неписмени и заостанати.

11. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.878
    Допаѓања:
    18.745
    Деца над 3 години.

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.701
    Допаѓања:
    40.072
    Злонамерно сигурно нема да е ако го сака внучето, али од инат на мајката ќе го направи. Како свекрвата на членката погоре што им дава на децата благо кога е време за ручек пропратено со коментар дека нивните ништо не им давале. Сељачка работа.
    Сум за тоа да си играт децата и со вода и со песок, земја, кал. Нека трчат и нека скокат. Тоа е нивна работа. Ама со сјаеви и средства за чистење да си играт, сум против. Тоа е хемија и тоа не е за деца

На cresa-jagoda, CameliaMiller, MeowMeow и 5 други им се допаѓа ова.
  13. sonuvana

sonuvana Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2016
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    2.814
    Се сложувам ова за играње со хемија,но никој не го спомна тоа.....да не претеруваме,дека бабите се толку прости..

Јас баш сакав да истакнам дека инат раѓа инат и дека бабите не треба да се сваќаат како непријатели на децата ни сепак....кој колку знае....да се избере за детето од двете страни по нешто...малку модерно,малку старинско...и многу љубоб= среќно дете.

На Anne Boleyn му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    9.827
    Баба ми знаеш по што ја памтам? По тоа дека константно ми збореше лошо за мајка ми и дека изиграваше добра вила. Памтам одев со неа по комшии и збореше "мајка ова дете не бара, само ја кара, само со мене сака да седи". Кога потпораснав, негде основно сфатив многу работи. Дури на мајка ми и викав не те сакам тебе, баба ја сакам, а баба ми се смееше и ме гушкаше. Ако е ова во ред, незнам.....
    Иначе инцидентно не е миењето со сјај, зошто го одминува вцто и оди во кујна го мие. Знаеше дека Еуцерина купувам, а не Бекутан зошто му сметаше на кожата и за момент не си помисли дека сјајот ке му смета? Кога некој се прави дека знае све за деца, зошто нели она две изгледала, повеќе знаела од мене, треба и на дело да покаже. Ако знаеше толку многу, ќе знаеше дека дете поготово со Милл сјај (колку што знам многу појака хемикалија има од другиве) не се мие.

На cresa-jagoda, CameliaMiller, RumShtangla и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Inana123

Inana123 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2020
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    742
    Не се зли за внучињата ама од инаетот што го имаат према мајката забегуваат од реалноста и не мислат во моментот дека грешка прават.

Пишав предходно мојата се залета јајца да ја рани мојата 5 месечна ќерка. И после да јас сум кучката што не молчам и не трпам глупости за мене и за ќерка ми. И после свекрвите се сонциња, снаите вештерки.

На Anyshka, cresa-jagoda, tina2018 и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Старите се стари и со такво сваќање и не можеш да го смениш тоа.Порано не обрнувале внимание толку ќе го остави детето, а тоа си нашло дупче копа малтер јаде,песок,земја што си најдат и не се треселе толку.Ама тоа било порано сега е по друго али они нема да сватат никогаш.Затоа тргни дете такви луѓе гледање на дистанца и не се замарај, зошто утре не дај боже ако имаш некоја мака ти ќе сносиш последици за тоа неема таа, она ќе вика оф леле бабино како така се случи или вво краен случај ќе каже оваа мајка ти ич не те гледа.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.375
    Допаѓања:
    37.496
    Зошто деца над 3 години?

18. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.878
    Допаѓања:
    18.745
    Заради искривување на стапалата кои не се формирани. Трамболина кревет, ништо од тоа.

На mal.ecka и tina2018 им се допаѓа ова.
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Не се бабите зли, само сакаат да е по нивно.

Имало паметни совети и од свекрва ми и од мајка ми што сум ги послушувала.
    Ама за некои работи, јас и татко и одлучуваме за ќерка ни ... и бабите, нема што да приговараат, кога ние веќе сме донеле одлука.

На cresa-jagoda, CameliaMiller, Осе и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Anne Boleyn

Anne Boleyn Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2021
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    1.848
    Има има и доста ''простички"односно не едуцирани бабички ама има и премногу грижливи мамички посебно на прво дете вака од мое искуство.Со друго се' се согласувам ,нема баба што не сака внуче,што викаат повеќето членки дури и опсесирани се по нив .

На Mnik, sonuvana и tina2018 им се допаѓа ова.