И секогаш исти муабети со жалење кукање како со мала плата како ова како она, ај доста веќе или стиснете заби и потрудете се да имате мир или не кукајте само како е тешко. Милион примери ви даваат дека е возможно со помалку финансии да се има мир ама не свекрвата е крива, сериозно??? И не не се мажам ако треба да живеам во заедница и да трпам срања од некој. Излезете малце од комфорна зона и направете нешто за вас како семејство никој не е должен да ви дава ништо. И пред да ме нападнете вие напарени душички никој ништо не ми дал на готово све сме направиле сами со мм уште пред брак така да се е можно ете толку е едноставно.
Шо барале да се вработат кај неа? Фамилијарни и партнерски бизниси, многу често завршуваат со огромни кавги. ааа... некој се изнервира Нема да смениш ништо. Утре пак ќе има некоја што ќе се жали. Може не овие од денес, ама некоја, ќе има.
Kako sto barale da se vrabotat kaj nea? Napisav deka bev bremena me izbrkaa i nemozev da se vrabotam na dr mesto nikoj ne me primase a maz mi isto vo toj period ostana bez rabota. Sega si ima druga rabota fala bogu ama vie tuka bas kako vi odgovara taka si citate nz so si gubam vreme da se objasnuvam na nekoj sto kako mu odg taka si vrti muabeti i si cita
Што ако го сакаш? Да трпиш тортури во заедница треба? Јас не би се земала ако требаше да живеам со старци, па и колку да го сакам.
Точно така @haruki, кај многу е истиот муабет, се нема финансии, мали плати, кој ќе ми чува деца, а да ги нема свекор и свекрва постојано у слика. Многу се напнувам од луѓе што само кукаат за било што, а не преземаат нешто да се излезе од таа ситуација или се презема нешто ама многу касно кога нервите се попуштени кај сите. Секоја помош од родители е добредојдена дали финансиска или да се причува 5 мин дете, ама никој не е должен ниту за едното ниту за другото.
^Како за транзициска генерација многу романтизирате сиромаштија. Се сакале или не, финансии требаат, како и да ја свртиш работата. Никој не збори за луксузи тука, сите за основно нешто зборуваат, сопствен дом.
А уште колку пати треба да ве избрка таа за да сфатиш дека со тоа што и живееш таму теоретски ти е се на тацна? Уште колку пати треба да се направи тоа? Кризата ви поминала,се средивте, време ѐ и за свое катче. Заборавиле тебе да те прашаат. Како се осмелувате некогаш вака продлабочено да си коментирате?
Мојата ќерка од скокање на спална ја пукна аркадата над окото. Мајка ми ја чуваше, и и дозволила да скока. знаеш ли колку е трауматчно да се шие дете на 2 години. Па очи ќе им иазвадам бре веќе ако видам, та на едната та на другата.
Abe ostaj gi lazat susat so edna plata kirii plakale kako pa da ne cisto se somnevam rabotat mozda ama doma decata ne si gi viduvat i da ima i takvi kako mene sto se ziveele pod kirija I nikogas poveke nema da odam pod kirija nikogas
A izvini vaka ti trudna da ostanes bez rabota sto ke pravese? Eve bas sakam da slusnam posto ne daj boze da se najdes vo taa situacija ..
Mi majka ti kade e bila neli e gledala sto prave deteto malo dete od dve god samo ne se ostava mojata non stop skoka ripa ama jas sum se do nea I baba i
Ја оставила на спална ручек да и направела, оти во раце и барала нон стоп. И резултатот е овој. Не битно, јас знам дека беше кенкава тогаш и она да откине една минута да и стопли јадење да и надроби и ја оставила на спална да седи. Кога почнала да рипа веќе се удри.
Моментално штедам за тоа ако се деси да имам пари пошто ни мајка ми ни (идната) свекрва немаат толку за да ме издржуваат и мене и детето. Е сеа веројатно ќе родам, ако родам, постара ама да сме здрави и живи