Свое не сакам туѓо не давам. Јас како свекрва ќе си мислам дека не правам ништо лошо, исто и ќерка ми.
А шо има свекрвата/мајката да дозволуваат или воопшто да се мешаат ако брачните партнери се свесни дека бракот е само помеѓу нив а не цела фамилија до трето колено?
Знаете ли ја таа поговорка: Кога бев снаа, свекрвата беше лоша. Сега кога сум свекрва, снаата е лоша. Баш така е.
Еве од толку луѓе што ги знам тебе прв пат те читам дека се жалиш. Ако не ти штима нешто газдата бараш друг стан и готово. Што е тука за жалење незнам.
Еве мене ме интересира што ако свекрвата по неколку години "се тупоса" во домот од синот и снаата ? Тогаш што треба?
А ако синот и снаата живеат во куќата на родителите на снаата, а свекрвата се разведе од свекорот и се тупоса кај нив? Знам таков случај
Аман со тоа нема финансиска моќ. Не сум била богата, затоа сум се фатила за работа. Не е богат маж ми, ша се фатил да работи. Не сме чекале ништо од нашите. Не сум се омажила на 20, на 21 да родам, затоа што сум се борела за самосталност. Многу полесно ќе ми беше да му се тупнам на некое семејство, па да глеам свекрва како да одјебе од куќа во која она живеела и стварала. Или да ми се понаша као да сум неспособно балавче и да управува со мој живот или живот на мои деца. Никогаш нема да се деси тоа. Ај не ме заебавајте, не е лесно ама не е невозможно колку што се правите дека е. Да можам пак да бирам начин, пак би го избрала овој. Кога се сака, се може, само треба напорна работа, а повеќето го бираат полесниот пат.
Emi ako ne ti cine svekrvata si odes pod kirija i gotovo a pod kirija si kako na ulica da si gazdata koga saka togas ke te isfrle i gotovo
Ne be ne oni nemaat iskuseno oti nekoi rab se slucuvaat neplanirano oti site imame planovi vo zivotot ama ponekogas planovite se rusat
кога секој ке си има свој дом нема никој да се тупосува кај никој дома, секој ке биде гостин коа ке отиде на едно кафе Шо има ја да прибирам снаа или она да ме прибира мене?
Не бе, овие што се под кирија или си купиле куќи и станови ниту една мака немале во животот. Се им цветало, никад не биле ни болни, никад не паднале финансиски . Само вие со свекрви што живеете знаете што е мачен живот. Бог да чува
Може оф-топик сум малку ама како тоа на улица ќе те исфрли? Во Скопје последно кога проверив 30.000 станови се издаваа, караџии нема, некој караџии исфрлал Стварно првпат слушам, едно чудо пријатели под кирија ми живееле, значи луѓе со фамилии, со деца.
Не се разбираме изгледа. Не на гости, за стално. Ете пример погоре, дали ќе се разведе или ќе биде вдовица, било кое од горенаведените, за да не живее сама. Што тогаш? Нели и тоа е тупосување? Знам многу вакви примери кои им плачат на синовите и приказната завршува вака, пред некој месец имаше членка за ист проблем пишувано.
Е па не си ме разбрала Секој посебно да си живее без разлика се развел или не едино ако не е некоја животозагрижувачка состојба за да му помогнеш
Да не се разбереме погрешно децата се мои ке им помагам колку можам додека сум жива ама заедно живеење не баш ради тоа шо го напишав пред некој пост
Абе снаите преку леб погача бараат. Брза да се мажи на 19-20 оти таква љубов не се опишува, а ако таа еден ден нема работен стаж. И после свекрвите криви. Ајде бе. Нема неплански бремености, туку намерни за побрзо мажење, читај тупосвање кај некој дома како паразит со прстот в уста и без скршен денар, па се се чека на грбот на свекор/свекрва, па и снааите уште посилни во нивната експедиција. Ете затоа оваа тема е преполна.